När solen gick ner

Såg den fina solnedgången från fönstret förut och kunde ju inte låta bli att fota. Gillar verkligen att vi har en bra utsikt mot väst. Både idag och igår var det fint med massa färger när solen gick ner, men igår hann jag inte fota förrän det var lite för sent. Men här är två bilder från ikväll iaf :))
 
Ville ha med månen och solnedgången i samma bild, men månen ser bara ut som en liten prick när jag la upp den här :p 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Norge 18 September 2014 - Stjärnklart

Vi kom fram till campingen vid halv 9 på kvällen och det höll på att bli mörkt. En halvtimma senare gick jag ut för att fota lite, men tyckte att det var lite för ljust, så jag gick in igen. 50 minuter senare tittade jag ut igen och det var verkligen hur mycket stjärnor som helst på himlen. Tog stativet och kameran och gick ner till fjorden som låg precis bakom våran lilla stuga. Hade typ kunnat sitta där ute hela natten för det var så fint, men vi hade ju åkt bil i 14 timmar och jag hade inte sovit mycket natten innan, så det var väldigt härligt att gå in och lägga sig :p 
Och det var slutet av första dagen i Norge :)) 
 
Man ser bara några få stjärnor här, men sen kom det fram lite mer :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 
 
Som vanligt länkar jag till mitt inlägg där jag beskriver hur jag fotar sånna här bilder. Klicka här för att komma till det! 

Vinnaren

Har räknat rösterna nu och det var väldigt jämnt, men det finns en vinnare.. Grattis till Catarina som har vunnit ett smycke från Pixelbutiken och en länk i min meny! :))
Jag kommer kontakta dig angående priset. 
 
Vinnarbilden fotad av Catarina. En jättehäftig och bra fotad bild, beskriver verkligen sommaren 2014 bra med alla åskoväder som var där på slutet :)) 

På promenad med Elton

Imorse tog jag med Elton på en långpromenad i änggårdsbergen. Hade med mig kameran också och tog några bilder. Brukar vara jättesvårt att få bra bilder på Elton för han tittar nästan alltid bort när man tar fram kameran, men lyckades få två bra denna gången :p 
 
Ska lägga upp vinnaren från tävlingen också, senare idag om jag hinner det. Min bror kommer hit och ska laga mat med mig och sen kolla på film :))
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Månadssten - September

Slutet på september närmar sig så nu är det dags för min månadsstensminkning. Denna månaden är det safir, så det blev en blå sminkning. Blå är inte min färg direkt, men det är ändå roligt att sminka med färger som man kanske inte annars hade valt själv. Tyckte det såg bättre ut innan jag satte dit stenarna, men det är ju dom som är grejen med dom här sminkningarna, så dom måste ju dit :p 
 

Molnigt

Det är rätt galet hur många fina kommentarer jag fått på mina bilder från Norge! Så himla kul att ni gillar dom och jag blir verkligen hur glad som helst av att läsa alla era kommentarer. Så jag vill bara säga stort tack till alla er som följer min blogg, både till er som brukar kommentera och ni som kanske inte gör det så ofta, men ändå kommer in hit och kollar :)) Håller ju på att närma mig 800 följare nu, galet! 
 
Idag får det bli en bild från i lördags när vi var vid trollstigen. Rätt häftiga moln var det, men det började regna ganska mycket en stund efter att jag tagit denna. 

Norge 18 September 2014 - På vägen dit

Har suttit och redigerat några bilder från första dagen i Norge nu. Vi började åka härifrån lite efter 6 på morgonen och var framme klockan 20.30. Så det blev en 14 timmar lång bilresa. Våran första camping som vi skulle sova en natt på låg lite efter Stryn, så vi åkte en lite kortare bit än dom tidigare gångerna vi varit där. Vi kände för att göra så eftersom det blir mörkt mycket tidigare nu och det kändes onödigt att åka i mörkret när det finns så mycket att se. 
Vi hade väldigt bra väder med sol och det var inte för kallt, så det var en bra dag att köra dit på, förra gången regnade det. Vi gjorde flera stopp på fina ställen på vägen och fotade. Några av dom kanske ni kommer ihåg från mina tidigare bilder från första och andra norgeresan. Tycker det är kul att se ställen som man inte sett på så länge och såklart att hitta nya fina platser :))
Var beredda på många bilder nu! 
 
Vädret kan ändras rätt mycket på bara två minuter :p 
 
Här började vi komma in bland bergen lite mer :))  
 
Detta stället kanske ni känner igen? Blivit ett måste att stanna här och fota :p Gjort det både första och andra gången också. 
 
Ett fint moln. Gillar att man ser solstrålarna lite under molnet. 
 
Dom har massor av fina kyrkor i Norge, här är en utav alla vi åkte förbi :))  
 
Vägen gick upp för ett högt berg. Där hade hösten kommit lite längre, gult överallt :)) 
 
I väntan på färjan som skulle ta oss över Sognefjorden 
 
Var sånt fint ljus!  
 
Perfekt ställe att stanna och äta middag på :)) 
 
Även här hade höstfärgerna kommit 
 
Tobias vid bordet :)) 
 
Vi båda vid bordet :p 
 
Glaciären måste man ju stanna vid också när man ändå åker förbi. Solen höll på att gå ner bakom bergen och gav en ganska jobbig skugga ;o  men annars var det fint :)) 
 
Det där fina ljuset igen 
 
Och här hade vi inte så långt kvar att åka till campingen, en timma typ. Solen gick ner och det blev mörkt, så tog inga mer bilder på vägen dit. Hoppas ni gillade dom jag lagt upp iaf :)) 

Puss på 1500m höjd

Nu har jag gått igenom mina bilder från Norge och rensat lite. Blev en hel del på dom här fyra dagarna, nästan 1500st! Som vanligt kommer jag dela upp bilderna i flera olika inlägg, men tills jag hunnit redigera klart dom första får det bli en bild på mig och Tobias som jag gillade från andra dagen. Blev ganska många bilder på oss tillsammans också denna gången. Brukar bli att man kanske inte tänker på att ta det, men det är ju kul att ha :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4

Rösta på din favorit

Nu har jag valt ut finaliseterna i tävlingen. Fick in massa fina bidrag, så det har inte varit enkelt att välja, men här är dom! 
Den som får flest röster vinner ett smycke från pixelbutiken och en länkning i min meny i en månad :)) 
 
Regler för röstning: 
- Du får bara lägga en röst (jag ser ip-adressen) 
- Skriv siffran i en kommentar som tillhör den bild du vill rösta på. 
- Röstningen är igång till och med fredag 26 september. Efter det kommer jag presentera vinnaren här på bloggen. 

Röstningen är slut
 

Instagram-kollage från Norge

För några timmar sen kom vi hem efter några bra och roliga dagar i Norge. Nu på kvällen var vi ute och åt med mamma och pappa som firade 30 år tillsammans. Så det blev en mysig kväll efter en hel dag i bilen. 
Jag har ju såklart fotat massor under dom här dagarna, men har inte hunnit lägga över bilderna från kameran eller ens kollat igenom dom, hoppas att det finns något bra där iaf :p Sålänge får ni se ett instagram-kollage med lite olika bilder från dagarna. 
 
Nu är det bara två timmar kvar att anmäla era bidrag till tävligen! Om ni inte redan gjort det så kanske det är dags om ni vill vara med :p Klicka här för att komma till tävlingen! 
 
 

Imorgon :))

Nu är allting packat och klart (hoppas jag) för tidigt imorgon åker jag och Tobias till Norge! :)) Hinner inte skriva så mycket nu för jag behöver sova, blir många timmar i bilen imorgon. Får se om det kanske blir något inlägg här på bloggen under tiden jag är borta, annars finns jag på instagram (stargirlphoto) där jag säkert kommer lägga upp några bilder.  
 
Tävlingen håller fortfarande på, så jag vill se massa fina bidrag när jag kommer hem på söndag. Gå in och var med! :)) 
 
Bild från våran förra norgeresa för ett år sen. 

Svartvit

Dom här bilderna på mig är tagna i maj, men har tagit ett tag för mig att gå igenom dom och redigera. Testade att göra dom till svartvit och tyckte det blev ganska bra. Inte så ofta man ser svartvita bilder från mig, men ibland händer det :p 
 

Stjärnbilder och nya priser i tävlingen

Jag har inte fotat några nya bilder på ett tag nu så jag redigerade två bilder från september förra året som jag inte visat innan. Det var en så fin kväll, så tyckte att jag kunde visa några fler bilder än dom jag redan lagt upp :)) 
 
 

Mysig höstmorgon

Ligger i soffan nu och kollar på valvakan lite halvt. Är inte så intresserad av sånt här egentligen, men det är ju såklart kul att se hur det går. Ska nog spela lite sims samtidigt också efter att jag är klar med detta inlägget :p 
Tänkte lägga upp en bild idag från förra hösten som jag tycker är rätt mysig. Längtar tills alla höstfärger kommer, men det brukar försvinna alldeles för snabbt. Man får passa på att fota medan dom finns :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 
 
Glöm inte att vara med i tävligen som ni hittar i inlägget här under :)) 

Fototävling

 
I samarbete med Pixelbutiken håller jag nu i en fototävling där ni har möjlighet att vinna ett fint kamerasmycke. Vinnaren får själv välja mellan en kameraring, kamerahalsband i guld eller silver och ett par örhängen.  
Temat för tävlingen är Sommaren 2014, så jag vill se era favoritbilder från sommaren som varit. Bilden får vara redigerad, men inga kollage och motivet kan vara vad som helst, bara den är från i sommar och såklart måste du ha fotat bilden :)) 
 
Regler: 
- Lägg upp tävlingsbidraget på din blogg (eller annan social media) 
- Länka till Pixelbutiken och till min blogg 
- Skicka en länk till ditt bidrag som en kommentar i detta inlägget 
 
Pris: 
- Ett utav smyckena som finns på bild här under (halsband i silver eller guld, örhängen eller ring) 
- Vinnaren blir dessutom länkad i min meny i en månad med sin bild
 
Ni har fram till och med söndag den 21 september på er att ladda upp era bidrag. Efter det kommer jag att välja ut ett antal bilder som går till en omröstning. 
Om något är oklart är det bara att fråga. 
Bilder från pixelbutiken 
 

Grattis på min kamera :))

Idag fyller min Nikon D800 två år! Knäppt att jag haft den så länge nu :p Har varit två jättebra fotoår, så jag gjorde två kollage med några bilder från varje år. Älskar verkligen min D800 <3 
 
Från första året 
 
Och från andra :)) 

En vårmorgon

Redigerade en bild från i våras som jag inte lagt upp innan. Var ute tidigt på morgonen och fotade våra tulpaner. Kommer ihåg hur solen värmde redan klockan 8 på morgonen och det var bara mars. Känns som att det inte alls var längesen och nu är det redan höst ;o men hoppas iaf att det kommer bli en bra och fin höst iaf :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Bokeh

Tog med mitt 85mm 1.8 ut idag och fotade lite. Inte så ofta jag använder det objektivet. Fokusen är lite svår på den, speciellt på största bländaren, men det kan bli bra bilder med fin bokeh, så det var lite det jag var ute efter idag :)) 
Kan hända att blomman på översta bilden har alldeles för stark färg på vissa skärmar. På min datorskärm ser det bra ut, men lite för starkt på mobilen :p 
 
Nikon D800 - Nikon 85mm 1.8

Sicilien 19 maj 2014 - Soluppgång sista dagen

Nu har jag faktiskt redigerat klart dom sista bilderna från Sicilien, bara nästan fyra månader senare :p Har kommit så mycket annat ivägen och jag har känt att jag ville spara dom lite, men nu är dom klara iaf. 
Sista dagen ställde jag klockan på 5.40 för jag ville se soluppgången. Satt ute på den lilla balkongen (vi hade två) med mamma och fotade när solen gick upp. Sen gick vi och la oss en stund till innan vi gick upp igen och åt frukost.
Det var jättefint väder denna dagen, vi som hade haft så himla dåligt dagen innan :p Så det blev en heldag på stranden innan vi skulle åka hem på kvällen. Jag och mamma tog ett sista dopp också i havet, men det var lika kallt som första dagen vi badade :p Jag hade tagit med kameran och undervattenshuset, men det var lite vågigt, så det blev grumligt i vattnet, så fick inga bra bilder. Kunde inte vara kvar i så länge heller för mina fötter och ben började domna bort :p 
Vi stannade på stranden hela dagen tills vi gick upp till hotellet igen och fixade iordning oss och packade våra saker, sen skulle vi ner och äta middag. Vid 19-tiden hämtade bussen upp oss och vi hade en låång resa hem eftersom vi först skulle till arlanda och sen vidare till landvetter. Kom fram till arlanda lite innan 3 på natten. Vårat nästa plan skulle gå vid 6, ingenting hade öppet och vi var jättetrötta. Det var verkligen såå segt att vänta. Men när vi väl fick gå på planet till Göteborg gick det snabbt. Sen var det bara hem och sova :p 
 
Så det var våran resa till Sicilien. Är så himla glad att jag vann den tävlingen i vintras och fick denna resan :)) Hoppas ni gillade bilderna. Har lagt upp ca 100 bilder från resan och ni kan hitta alla här. 
 
Det var en fin soluppgång :)) 
 
Tur att vi fick så fint väder sista dagen. Vädret hade ju inte varit det bästa under veckan vi var där :p 
 
Blev inte mycket bättre än såhär när jag fotade under vattnet :p 
 
Blev en sista bild från taket på hotellet också :)) 
 
Och när vi väntade på bussten blev det en panorama utanför hotellet :)) 

Årstider II

En typ av fortsättning på mitt årstidskollage, men denna gången gjorde jag ett med gamla bilder som jag fotat i botaniska trädgården. Kommer nog fortsätta på detta temat lite och göra olika kollage som kommer upp lite då och då nu när jag blev klar med mina färgkollage i sommar :p 
 
Sommar / Höst / Vinter / Vår 

J&L

Lisa sov ju hos mig till igår. När vi hade vaknat började vi göra iordning oss för en liten photoshoot som vi hade planerat att göra vid Röda Sten. Gillar det stället, ser ju alltid olika ut med alla färger när man kommer dit.
När vi kom dit var det en bröllopsfotografering som pågick, så vi ställde oss runt ett hörn för att inte störa. Rätt häftigt med bröllopsbilder där, skulle vilja fota det någon gång :p 
Har precis redigerat några av bilderna vi tog, tycker att det blev många bra. Lisa har ändrat frisyr sen vi fotade senast, hon hade ungefär lika långt hår som mig innan hon klippte sig :p Men det är fint och hon passar väldigt bra i det :)) 
 
Det blev några bilder på mig också :p
 
Nikon D800 - Nikon 85mm 1.8 / Nikon 50mm 1.4

En månnedgång

La ju upp en bild på månen i mitt förra inlägg, här kommer några fler månbilder, fast lite annorlunda än den förra :)) 
Det stod att det skulle vara stjärnklart natten till idag, så jag och Lisa åkte iväg lite efter 12 för jag ville fota stjärnor. Var inte alls så stjärnklart som det stod. Var ganska mycket moln, men lite hål här och var så man kunde se några stjärnor iaf (vi fick se ett sjärnfall också :p). Satt och fotade en stund och månen som höll på att gå ner tittade fram ibland bakom molnen så det såg ut som en solnedgång på bilderna. 
Vi kände lite regndroppar när vi satt där på klipporna, men bara nåra stycken. När vi åkte hem sen igen var det helt blött på vägen och stora pölar, så det måste ha regnat massa bara en liten bit ifrån där vi satt. Hade nog rätt tur där :p Idag har vi fotat ännu mer, men dom bilderna kommer en annan dag. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm

Måne

I förrgår på kvällen såg jag när månen höll på att gå ner. Eller det såg jag iofs igår också, men tog inga bilder då för det gjorde jag i förrgår. Månen blev ganska stor och orange när den började komma längre ner på himlen. Tyckte det var fint att kolla på. Utsikten från den nya lägenheten har varit väldigt bra vid många tillfällen nu :))
Idag ska Lisa komma hem till mig och sova här till imorgon. Tobias åker hem till sina föräldrar, så det är kul att få lite sällskap. Köpte The Sims 4 igår kväll, så ska testa det lite mer idag :P 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

På en promenad

Tog en långpromenad med Elton idag i skogen. Hade med mig kameran och tänkte ta några bilder på honom, men det är ju nästan omöjligt att få en bra bild. Blev en där han inte vände bort huvudet och skärpan hamnade i ansiktet. Sen blev det några bilder på trollsländor också och fina svampar :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 / Tamron 90mm 2.8 macro

Mina ögon

Kommer ni ihåg att jag har haft så mycket problem med mina ögon? Började för två år sedan med att det kliade så himla mycket i ögonen och dom bara rann hela tiden. Efter någon månad fick jag mycket eksem på ögonlocken och jag blev inte av med det vad jag än testade. Var på vårdcentralen, hudläkaren och ögonläkaren upp mot tio gånger sammanlagt, jag fick massa olika krämer, salvor, ögondroppar och andra tips, men ingeting hjälpte. 
Nu i våras blev det ännu värre än det varit tidigare. Till slut ringde jag till hudläkaren igen även om jag inte hade så stora förhoppningar, men jag var tvungen att göra något, jag kunde inte ha det såhär längre. Fick träffa en ny läkare efter bara en dag (hade tur att någon avbokat precis, annars hade jag fått vänta tre månader). Hon hav mig ett recept på en salva som hon sa hade hjälpt flera mot svåra eksem i ansiktet och den innehöll ingen kortison, så man kunde använda den på ögonlocken också. Då kom mina förhoppningar tillbaka. Det var en rätt ny salva, hade bara funnits i något halvår eller nåt, så det är nog därför jag inte fått den tidigare. Efter bara någon dag hade ögonen blivit mycket bättre! Då hade jag haft problemen i mer än ett och ett halvt år och trodde nästan att det aldrig skulle försvinna. Men dom har varit bra nu i sommar och jag är så himla glad! 
Har tänkt skriva detta inlägget ända sen i våras, men har inte blivit av. Tar emot lite att lägga upp den bilden på mina ögon när dom var som värst, men nu gör jag det. Det är flera som skrivit till mig att dom också har eksem i ansiktet. Elidel var den salvan som hjälpte mig, den kanske kan hjälpa er med liknande problem också :)) 
 
Idag gjorde jag en sminkning. Så härligt att kunna sminka sig igen utan att behöva tänka på några dumma ögon som bara rinner, kliar, flagnar och gör ont. 
 
Den översta bilden visar hur mina ögon var när dom var som värst i våras. Ser helt hemsk ut. Det var verkligen hur jobbigt som helst. Bilden under är hur dom ser ut nu, ganska mycket friskare.
 
Och här är sminkningen som jag gjorde idag i mina favoritfärger :))

Dragonfly II

Blir ett rätt sent inlägg idag. Jag och mamma tog en sväng till Ullared förut. Kom dit vid tre och var där tills det stängde klockan åtta. Inte alls mycket folk, så det var väldigt härligt. Känns ändå som att jag inte fick köpt allt som jag hade tänkt, men det blev ändå en del (både nödvändiga och lite mindre nödvändiga grejer :p). Dom höll på med inspelning också till programmet Ullared, så jag försökte fly från kamerorna. Hade inte lika tur förra gången då dom smög sig på mig och Tobias och började ställa frågor ;o Förhoppningsvis så syns jag inte, men helst vill jag att dom inte tar med klippet på oss. Man vet inte riktigt vad man ska göra när dom kommer så utan någon förvaning och trycker upp en filmkamera i ansiktet på en :p Jag försökte att inte synas iaf, medan Tobias svarade på frågorna. 
Får bli en till bild på trollsländan jag fotade i lördags då jag inte har några nya.. 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Min sommar

Så var September här och sommarmånaderna är slut. Det känns ändå som att det varit höst nu ett tag för Augusti har ju inte haft det härligaste vädret direkt, men det verkar som att September kommer bli bättre. Står 20 grader och sol i en vecka nu! 
 
Det har varit en bra sommar med flytt, konserter, resa, utflykter och massa fotande. Här är några av alla bilder jag har fotat :)) Nu får vi hoppas på en bra höst också! 
 
One Direction 14 juni i Stockholm och 17 juni i Köpenhamn
 
McBusted 17 juni i Köpenhamn <3 
 
Fina blixtar har sommaren bjudit på också :)) Perfekt att fota från våran nya balkong.