En solnedgång

Igår kände jag för att åka ut till havet och fota solnedgången för det var så fint ljus ute. Lisa och Elton följde också med :)) 
 
Söta Elton :)) 
 
Här ser man hur liten han är. 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 - Nikon 70-300mm 

Månadssten - Februari

Här är sminkningen för februaris månadssten, Ametist. Gillar att använda lila nyanser i sminkningar. Hade många fler stenar nu än förra gången också, så jag blev mer nöjd med denna. Fast det såg bättre ut i verkligheten då det glittrade så fint :)) 
 
 

Nailart

Det var rätt längesen jag la upp bilder på mina naglar här. Målar dom inte lika ofta som jag gjorde förr, men brukar ändå göra det varje eller varannan vecka iaf. Fast jag tar inte bilder på dom varje gång.
Här är några nageldesigner som jag gjorde förra året.. 
 
 

Kollage - Rosa

Gjorde ett kollage till nu, rosa fick det bli. Har inte så många färger kvar att välja mellan. Än så länge har jag gjort Grönt, rött, turkos, gult, orange, lila och nu rosa. Har ni några förslag på vilken färg jag ska göra nästa gång får ni gärna skriva det i en kommentar :)) 
Tyckte inte att det rosa kollaget blev lika fint som dom andra färgerna, hade inte så många helrosa bilder. Lite synd eftersom rosa är min favoritfärg :p 
 
 

Elton

Igår blev det en lång resa i bil. Första biten, ungefär till borås när jag körde var det mörkt, det regnade och var massa dimma, sen kom det massa snö också i några minuter, såg knappt nånting, lite jobbigt att köra då Vädret blev bättre och sen hade vi soligt nästan hela dagen. Och på hemvägen vid borås var vädret samma som på morgonen typ :p Vi åkte ju inte för skojs skull upp till Stockholm och tillbaka utan det var för att Viktor (min bror) och Lisa hade köpt en liten hund som vi skulle hämta. 
Han är verkligen hur söt som helst. Det är en yorkshireterrier, han heter Elton och är 8 veckor gammal. Så nu har vi en liten vovve här hemma. Han är inte lätt att fota, men tog några nyss som blev bra :)) 
 
 

Kollage - Orange

Imorgon ska jag åka bil i ungefär 100 mil, upp till Stockholm och sen tillbaka till Göteborg igen. Viktor (min bror) och Lisa ska fixa en grej där uppe så jag åker med för bland annat hjälpa till att köra. Anledningen för denna lilla resa kommer ni kanske få veta imorgon :p Om jag hinner och orkar göra ett inlägg efter jag kommit hem igen. Annars finns jag nog på instagram (stargirlphoto). 
 
Fortsätter med mina färgkollage eftersom jag inte har några nya bilder. Denna gången fick det bli orange :)) 
 

Februariblommor

En till bild från i måndags. Tycker att det kan bli så fint väder igen. Är väldigt dålig på att uppdatera bloggen just nu, men har inte fotat något och jag vet inte om ni tycker det är så kul att se gamla bilder igen :p Men det kommer bli bättre snart. 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 

Smink . . .

Kollade igenom mina gamla sminkningar nu, vill kunna göra olika sminkningar igen. Försöker ju att iaf göra en i månaden nu när jag håller på med månadsstenarna, men mina ögonlock är så dåliga. Har ju fortfarande problem med eksem på ögonlocken (hållt på i snart ett och ett halvt år) och det kliar i ögonen ofta. Har fula märken på ögonlocken efter det också och jag vet inte om det kommer försvinna ;o Vart hos hudläkare, vårdcentralen och ögonläkare flera gånger, men ingenting har hjälpt. Ska försöka med hudläkaren igen, hoppas att dom kan komma på någon lösning för det hjälper inte att smörja in med krämer och salvor. Känns så himla jobbigt att ha det såhär och det gör ont varje dag. Måste bli bättre snart! 
 
Här är två sminkningar som jag gjort. Det är ett år ungefär mellan bilderna, tycker ändå att jag utvecklats lite iaf :)) 
 
 

Vårtecken

Äntligen var det fint väder ute så efter jag hade jobbat klart passade jag på att gå ut med kameran en stund innan solen gick ner. Testade att fota vårtecken med mitt nya macroobjektiv. Är ju "bara" bildstabiliseringen som är trasig, så om den är avstängd funkar det bra. Det kändes jättebra att fota med, skarpt, fina färger och mycket snabbare autofokus än på det gamla macrot från Tamron.
Så himla synd bara att det skulle vara trasigt. Har gått två veckor nu sen jag mailade om det och hon jag har kontakt med skulle höra med leverantören, men hon har fortfarande inte fått något svar av dom ;/ 
 
Det är ju så härligt att gå ut och fota dom första vårtecknena. Här är några av dom som jag hittade idag :))  
 

Söta

Har varit lite segt med uppdateringar här på bloggen, men jag har inte fotat någonting på länge. Fast det kommer nog bli bättre nu snart när det börjar bli vår :)) 
Redigerade två bilder till på snöleoparderna från Nordens ark som jag fotade i januari. 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 

Alla hjärtans dag

Hoppas ni har en bra alla hjärtans dag :)) För mig blev det en bra dag för jag och Tobias köpte en ny säng, mycket större än min gamla och jättehärlig! Frågan är bara vart jag ska ställa mitt sminkbord nu när sängen tar upp den platsen som det stod på innan. (såhär ser mitt rum ut ifall någon undrar :p) 
 

3,5år <3

Tre och ett halvt år med min älskling idag <3 
Gjorde en liten redigering på en bild på oss som vi tog morgonen efter våran treårsdag :)) 
 

Fotoböcker

För några veckor sen beställde jag två fotoböcker, en för varje Norgeresa. Kul att ha bilderna samlade i böcker tycker jag. Vill göra ännu fler för andra resor jag gjort, fast jag kommer inte beställa från foto.com igen som jag gjorde nu. Dom hade 50% på denna fotoboken så jag passade på att testa, men bilderna ser inte så jättebra ut. Ser ut som dom lagt på en egen redigering på bilderna och vissa är så skarpa så man ser inklistrad ut i bilden, men det funkar att se på om man inte kollar för nära :p Sen skickades dom fel först så det tog lång tid innan jag fick dom. Kanske gör egna istället nästa gång och inte beställer. 
Vill ni se alla bilder från resorna så finns dom här och här :)) 
 
 

Närbild

Vet fortfarande inte hur det blir med mitt nya macro som är trasigt, hoppas jag får höra något om det i veckan. Vill ju ha ett nytt tills macrosäsongen börjar, är ju inte så långt kvar nu. 
Får bli en macrobild från i somras bara för det. Går ju inte att ha ett inlägg utan en bild :p 
 
Nikon D800 - Tamron AF 90/2,8 SP DI Macro 

Silhuett

Jag har inte fotat någonting denna månaden. Jag vill fota, men så tråkigt med allt regn. Har iaf bokat in första bröllopsfotograferingen för i år, det ska bli roligt! :)) Här är en bild från ett bröllop i somras som jag gillar, la nog inte upp den här på bloggen. 
 
 

JL

Kollade på melodifestivalen förut, Sanna Nielsen borde vinna allt tycker jag. Om det nu inte kommer en ännu bättre låt, men tror inte att det gör det, dom flesta låtarna är ju inte alls bra.
Men nu ska jag och Lisa spela The Sims 3 :)) Bara för det får det bli en knäpp bild på oss två som vi tog för över ett år sen. Jag la aldrig upp någon av dom bilderna vi tog då så jag gör det nu :p 
 
 

Amurleopard :))

Här är två bilder till från Nordens Ark. Leoparden tittade lite snällare på mig än på Lisa :p Synd att jag hade en så konstig vinkel bara och fick med en kant i hörnet. 
Har gjort så att bilderna går ut i kanterna på bloggen nu och dom är lite större än innan. Vet inte om jag ska göra dom ännu större, men det får vara såhär så länge. 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 

Colourful

Här sitter jag uppe mitt i natten och redigerar bilder. Är inte trött så jag letade lite bland gamla bilder som jag inte lagt upp efter någon att redigera. Blev en från i höstas när det var så fina färger ute, saknar all färg. Nu har ju nästan all snö försvunnit, så det ser så tråkigt ut igen. Men snödropparna blommar för fullt hos mina grannar, så hoppas det blir en tidig vår detta året iaf :)) 
Nu ska jag försöka sova så att jag orkar gå upp och jobba imorgon (tur att man kan jobba hemifrån ibland :p). 
 
Nikon D800 - 50mm 1.4

Igen :))

Det verkar som att turen fortsätter att vara på min sida (även om mitt objektiv var sönder som jag fick hem). Nu har jag vunnit en till tävling! Denna gången var det en fototävling på dayviews som jag var med i med temat "Årets bästa bild 2013" där man skulle tävla med sin bästa bild tagen under 2013. Jag deltog med en av mina blixtbilder som jag fotade i somras, är så nöjd med dom! Och det slutade med att jag vann. Priset var en liten kompaktkamera, Panasonic Lumix SZ1. Så himla kul :D 
 
Denna bilden var det jag tävlade med.. 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Macro

Jag skrev ju att jag hade fått hem mitt macroobjektiv i fredags som jag vunnit och igår kunde jag äntligen testa det. Tyckte om det väldigt mycket och det kändes bra att fota med. Det tråkiga är att det var trasigt. Bilden hoppar i sökaren och låter konstigt när jag har på bildstabilisatorn. Hoppar inte lite, utan motivet i bilden kan hamna på två olika ställen i bilden även om jag håller kameran på samma ställe. Tänkte att det inte borde vara såhär, så jag åkte till Scandinavian photo idag för att höra med dom och dom hade aldrig varit med om något sånt förut, så då visste jag säkert att det var trasigt iaf. Får se vad som händer om jag får ett nytt eller om jag måste skicka det på lagning. Väldigt tråkigt är det iaf. 
 
Har inga bilder tagna med det nya macroobjektivet så jag lägger upp en bild tagen med mitt gamla. 
 

Golden Eagle

Nu har jag kommit hem från Tobias efter att jag varit där hela helgen. Har vart ute mycket och gått i snön (som börjat smälta bort nu). När vi var ute i fredags och kom till en åker säger Tobias till mig att kolla på en fågel som sitter ute på åkern. Den var så stor, så jag trodde först inte att det var en fågel tills den flög iväg. Jag fick en bild på den, så vi kollade upp att det var en Kungsörn. Sånna ser man inte så ofta, så det var roligt att få se en sån och få en bild på den också. Jag hade 50mm på kameran och den var rätt långt bort, så jag fick beskära bilden så mycket som det gick, men jag tycker ändå det blev en helt okej bild med tanke på att jag tog den med 50mm :p
Sen gick vi ut på åkern för att kolla på spåret efter den. Tog en stund att hitta det, men vi såg stora spår från vingarna och harspår precis där också. Lite kul att man kunde se hur haren sprungit och sen hur örnen dykt ner efter den och missat, sen långa harskutt in i skogen :p 
 
Kungsörnen
 
Spåren efter den. Harspårsen ser man också.  
 
Svårt att se hur stora spåren var på bild, så jag satte mig där bredvid :p