:))

Igår åkte jag hem till Tobias, hann inte göra ett inlägg innan jag åkte så jag gör ett idag istället. Har kommit massa snö, så vi har varit ute rätt mycket idag och gått, jättemysigt. Synd bara att det ska börja regna imorgon ;o Vill inte att det ska försvinna, kommer ju ändå dröja länge till våren, så snön kan lika väl ligga kvar ett tag till.
Fick sms av mamma att jag fått mitt macroobjektiv nu, såklart när jag inte är hemma. Men på söndag får jag testa det :D 
Har iaf fotat lite idag, men lägger in dom på datorn när jag kommer hem på söndag. Så det får bli en gammal bild idag som jag tycker är rätt mysig med ljuset och bokehn :)) 
 
Nikon D800 - 50mm 1.4

Månadssten - Januari

Bestämde mig i höstas att jag skulle ha ett litet "sminkprojekt" (om man kan kalla det så) i år och göra en sminkning i månaden till varje månadssten. Vill ha hela månaden på mig att kunna göra sminkningen för mina ögon/ögonlock är fortfarande inte bra, så jag vet inte när jag kan sminka mig, men i slutet av varje månad kommer en sminkning för månadens sten upp. Jag kommer använda massa rhinestones och glitter i dessa sminkningarna :))
Månadsstenen för Januari är Granat som är mörkröd. Ville ha fler och några större stenar, men hade inte mer än dom här, men har beställt fler i dom kommande månadernas färger. 
 
 

Bokedalen

Idag åkte jag och Lisa till Bokdalen och gick en sväng. Har snöat ännu mer nu och det är så fint när det lägger sig på träden som det hade gjort på vissa ställen :)) Får gärna snöa ännu mer om det vill. 
 
Det fanns is  
 
Vi hade en trollstavsduell innan vi gick vidare :)) Bilder på det kommer när jag har fixat dom lite. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Snöleoparder <3

Har fixat lite fler snöleopardbilder nu. Dom är ju så himla söta och ser så gosiga ut med den tjocka pälsen! Fast dom lekte rätt galet på en klippa, dom jagade och drog ner varandra för den. Såg lite roligt ut, men läskigt (fast dom tyckte nog det var kul iaf :p). Tog en liten serie med bilder när dom gjorde så som jag tänkte lägga upp nu (även om dom blev lite suddiga).  
 
 
Såhär såg klippan ut som som hoppade ner för
 
Efter landningen :p Kolla bara den gosiga svansen! <3 
 
Hopp :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm
 

Små, men fina

Ett litet kollage med snöflingor som jag fotat under åren. Snöflingor är så himla fina och det är så knäppt att dom kan formas sådär! Jag längtar tills jag får mitt nya macroobjektiv som jag vann :)) Fast vet inte när jag får det, hoppas snart :p 
 
Min favoritflinga är den nere till vänster :)) 
 
Nikon D80/Nikon D800 - Tamron AF 90/2,8 SP DI Macro 

Natt

Lägger upp en nattbild lite mitt i natten såhär. Längesen jag såg natthimlen nu med massa stjärnor (syns ju knappt några här i stan), vill fota det snart igen. Men nu ska jag sova, godnatt :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Nordens Ark

Några blandade bilder från Nordens Ark i tisdags. Vi hade lite tur ändå att dom flesta djuren inte bara låg och sov och att dom kom rätt nära, så det var kul. Har ännu fler bilder som jag är nöjd med, men dom kommer upp en annan gång :))
 
Fin varg 
 
Slagugglor. Dom såg lite sötläskiga ut :p Dom här var också ungar när vi var där i somras. 
 
Järv
 
Snöleopard som klättrar lite :p 
 
Mycket mer snö där än vad vi har hemma, det var så fint :)) Vi var nästan helt ensamma också, såg inte alls många andra personer där. 
 
Amurtigrar 
 
Amurleopard
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 

Vilken vinterbild?

Vilken vinterbild av dom här under tycker ni mest om? Behöver hjälp med att välja en bild, men tycker det är så svårt :p 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6

Amurtiger

Här är två bilder från igår när jag och Lisa var på Nordens Ark. Tigrarna är så fina och dom har blivit så stora sen jag såg dom i somras. Kul att se dom i snön också där dom lekte runt lite, men tycker att det är ganska svårt att fixa bilderna med snön i bakgrunden så att det inte ska se konstigt ut :p 
Lisa lånade en av mina kameror (canon g15) som hon tog lite bilder med igår också, jag hjälpte henne att redigera några idag. Gå in på hennes blogg för att se dom bilderna hon tog :)) 
 
Den var så söt när den låg och bet i sin tass :)) 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 

Snöleopard

Idag åkte jag och Lisa till Nordens Ark för att fota lite nu när det är snö. Vet inte om ni har märkt det, men jag tycker om att fota djur :p Var så härligt väder idag också, några minusgrader, helt vindstilla där inne i skogen och soligt. Dom djuren jag såg mest fram emot att fota var snöleoparderna och tigrarna. Båda hade ju bebisar när jag var där i somras (fast snöleoparderna var så små då att dom inte hade kommit ut i inhägnaden än) och tigerungarna la jag ju upp bilder på för inte så längesen, så himla söta. Var kul att se hur stora dom blivit och dom var rätt stora nu, men fortfarande jättesöta. Snöleopardungarna var glada och lekte runt i snön och klättrade i träd. Väldigt roligt att se och fota :))
Har bara redigerat en bild än så länge, fler kommer en annan dag (ska försöka att inte ta ett halvår på mig denna gången att redigera klart bilderna därifrån :p)
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 

Instagramkollage

Blev ett kollage med instagrambilder idag. Brukar lägga upp bilder där också, både mina vanliga bilder och mobilbilder. Stargirlphoto heter jag där. Vad heter ni på instagram? :)) 
Ska sätta kamerabatteriet på laddning nu och tömma ett minneskort för imorgon ska jag åka iväg och fota! Kommer bli kul. 
 
 

Spår i snön

Har kommit en del snö här nu. Var ute på promenad med Tobias förut och sen kollade vi på solnedgången. Var riktigt kallt för det blåste så mycket, men fint! 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Ute i snön

Igår åkte jag och Lisa ut för att fota lite porträtt i snön. Tyckte det blev fint när det snöade samtidigt. Blåste en del också, ibland lite för mycket så snön på marken blåste upp och virvlade runt :p  Men bilderna blev bra tycker jag iaf. Här är några som vi tog :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 - Nikon 85mm 1.8

Snö!

Nu har det blivit vitt och fint ute (även om man fortfarande ser gräset lite igenom). Passade på att fota några snöflingor nyss också, men det var inte den bästa "fotosnön" som jag kallar den, alltså inte många hela snöflingor, fast några hela hittade jag. Det var inte så lätt att fota dom eftersom dom var såå små, bättre när det kommer större flingor, men detta fick duga :p Längtar efter mitt nya macroobjektiv som jag vunnit, vet inte när jag får det riktigt, men snart hoppas jag :)) 
 
 

Blå och Orange

En till gammal bild bara för att jag inte har några nya. Det är en av mina favoritblombilder. Gillar hur den blåa bokehn blev mot den orangea blomman :p Men imorgon kommer jag förhoppningsvis att fota några nya bilder iaf (äntligen!). Har snöat lite idag och ska snöa mer imorgon :)) 
 
 

Favorit i repris

Har inte vart ute och fotat någonting i år än så länge, knäppt! Det kom lite snö här, men den försvann ju såklart igen med en gång. Ska komma mer i dagarna nu, får hoppas att den får ligga kvar lite längre i så fall. Vill verkligen ut och fota, men det känns inte kul när det bara är grått och tråkigt.. 
Eftersom jag inte har några nya bilder lägger jag upp en av mina gamla favoriter :)) Var på våran första Norge-resa och vi hade bestämt oss för att inte stanna mer eftersom vi var lite sena (skulle passa en färja), men man kan ju inte låta bli när detta dyker upp vid sidan av vägen. 
 
Nikon D80 - Tamron 10-24mm 

Grattis älskling <3

Idag fyller Tobias 24 så det får bli en liten grattisbild till honom <3 
 
 

Ny Header

Som ni kanske ser har jag gjort en ny header. Har haft den förra sen 2011 (bara gjort om färgerna i den och bytt bilderna i fotoremsan en gång efter det) och bilderna på både mig och tigern är från 2010, så det kändes som att det var dags för något lite nyare. Jag ville ändå ha den ungefär som den var så jag behöll "grunden" på den och bara fixade om den med nya bilder och sånt. Blev nöjd till slut iaf :)) Får ta fler nya bilder någon gång snart, så jag kan byta ut min profilbild som är några år gammal också :p 
 
Såg idag att jag fått över 700 följare på bloggen. Så himla kul att så många vill följa mig! :D 
 

Amurleopard

Fixade dom sista bilderna nu från Nordens ark. Bara över ett halvår efter jag fotade dom :p 
 
Denna har jag ju lagt upp tidigare, men jag gillar den så den fick vara med igen :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 

Tigerbebisar

Nu har jag (äntligen) redigerat några bilder till från när jag var på Nordens Ark i somras. Har fortfarande några bilder kvar som jag vill redigera, men dom kommer en annan gång. Skulle vilja åka dit nu i vinter också om det blir någon snö, det hade vart kul att fota då :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 

Glaaad!!

Jag var med i tävlingen som blogg.se hade tillsammans med tamron där man kunde vinna olika objektiv från tamron på
1-3plats + en resa också på 1aplats. Det man skulle göra var att förklara varför man ville vinna och svara på en fråga. Jag tänkte att man aldrig vinner något sånt, men man har ju ingen chans om man inte försöker.
När jag kollade min mail i förrgår hade jag fått ett mail där det stod att jag hade vunnit första pris! Tog en stund för min hjärna att förstå att jag har vunnit Tamrons nya macroobjektiv, (som är precis det objektivet jag har velat ha) + en resa för 6000kr!! Så himla knäppt, men jag är så galet glad! :D
Har suttit med Tobias och tänkt på vart vi ska resa, det är jättesvårt att bestämma sig, men vill att det ska bli en fotoresa någonstans där jag aldrig varit :)) 
 
Och en bild på en glad Johanna får det bli :)) 
Foto: Lisa

Kollage - Turkos

Kör vidare på mina kollage.. Denna gången turkos, tycker det är en så härlig färg! 
 
 
 

Vattenfall

Känns lite tråkigt att jag inte har varit ute och fotat någonting i år än, men det har ju vart jättetråkigt väder och att jag vart sjuk (är det fortfarande lite). Men om man ska tro på väderprognosen så kommer det att bli bättre till helgen då det står att det ska komma snö och sen inget regn efteråt :)) Får hoppas på det. 
Här är en bild från ramhultafallet som jag fotade i slutet av december som jag inte lagt upp. Har några bilder kvar därifrån som jag ska redigera.. 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 

Bilder, massa bilder ;o

Jag håller på att rensa bland alla mina bilder och raderar massa som jag inte behöver. Det är väldigt mycket onödigt som man sparar, speciellt i dom gamla mapparna. Nu brukar jag vara ganska bra på att rensa med en gång efter att jag lagt in dom på datorn, men förr var jag tydligen inte det :p
Började med detta för längesen egentligen, men det tar tid att gå igenom alla flera tusen bilder som jag har. För skojs skull har jag skrivit upp hur många bilder jag raderat sen jag började med detta och blev rätt förvånad nu när jag räknade ut hur många jag tagit bort än så länge (är inte klar på långa vägar), ca 17 000 bilder ;o Rätt galet, men det är bra att få bort allt som man inte vill ha som bara ligger och tar plats, speciellt nu när mina bilder blir så stora med min D800. Får se hur många det blir efter att jag är klar med allt :p 
Har inte fixat backup på mina bilder på ett tag, så tyckte det var dags att göra det nu. Lägger in alla mina bilder på en 3TB extern hårddisk så att jag får plats med alla på samma ställe, sen har jag två st 1TB som jag har alla bilder på också som backup ifall den jag använder går sönder. Vet ju hur det gick med mina bilder på mobilen när mitt SD-kort gick sönder där ;o Alla försvann.. Men det känns bra att fixa detta nu iaf även om det tar sån tid :)) 
 
Höll nyss på att rensa bilder i min resemapp och eftersom jag vill ha vinter lägger jag upp denna bilden som jag tog för nästan precis två år sen när jag var i Sälen :)) Där var det vinter iaf. 
Nikon D80 - Tamron 10-24mm 

Nyårsafton

Det var inte så roligt att börja året med att bli sjuk igen. Mår fortfarande inte bra, men det är bättre än inatt iaf då jag hade över 39 grader feber. Har orkat redigera några bilder från nyår idag ändå som jag tänkte lägga upp nu. 
Jag var först med några kompisar hemma hos Jessica och åt en god middag och spelade lite spel. Vid 23-tiden skulle dom ut på krogen, jag och Sandra som inte ville det åkte hem till mig istället och firade resten av nyåret här med Viktor och Lisa med lite mer spel. Vid 12-slaget var vi ute och jag hade såklart kameran med mig så det blev några fyrverkeribilder iaf :)) 
 
Pernilla, Sandra, jag och Sandra :)) (det var den sista Sandran som åkte med mig hem sen) 
 
Jag var för nära fyrverkerierna även med vidvinkel så många blev halva på bilderna :p 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Mitt fotoår 2013

Jag startar året med feber och ont i halsen. Var ju nyss sjuk, så hann jag precis bli frisk innan jag blir sjuk igen ;o Inte kul! Ska iaf gå på bio idag och se Hobbit om jag inte mår för dåligt (köpte biljetter för flera dagar sen), det ska bli roligt :)) 
Har gjort några kollage idag från varje månad 2013 med bilder jag fotat. Skriver lite kortfattat om månadena under bilderna också.  
 
 
I Januari fotade jag en av mina favoritbilder från året (snöflingan). Var ute och gick på en jättelång promenad med Tobias (uppe till vänster) och fotade lite andra roliga bilder :))
 
Fick en ros av Tobias på alla hjärtans dag som jag fotade med mitt macro :)) Åkte ute till havet med mamma och det var jättefint ljus (nere vänster), stod också på älvsborgsbron och höll på att frysa ihjäl när vi fotade en timelapse (uppe i mitten). 
 
I Mars försökte vi se den kometen som man skulle kunna se, men vi såg den aldrig. Månen var fin den natten iaf (uppe i mitten och längst ner). 
 
Köpte mitt vidvinkel i April som jag var ute och testade (mitten vänster, uppe mitten och nere höger). Våren var sen och kall, men några blommor kom fram iaf. 
 
I Maj kom våren iaf och en jättevarm kväll var jag och Tobias ute och cyklade vid havet, jättemysigt var det och dagen efter åkte vi till Bokedalen i värmen (nere i mitten). 
 
I Juni var vi på Nordens Ark och fotade. Var så kul att fota tigerbebisarna och leoparderna som var rätt nära oss. Har fortfarande inte redigerat klart alla bilder därifrån, får nog ta och göra det snart :p 
 
I början på Juli åkte jag med mamma och pappa ner till Malmö och Köpenhamn. Det var en mysig minisemester. Fotade också blixtar två gånger i slutet av denna månaden som jag blev nöjd med :)) 
 
I Augusti fotade jag och Tobias hans kusins bröllop från morgonen ända tills efterfesten var slut på natten, väldigt roligt. Sen firade vi våran treårsdag med att åka runt lite i Norge några dagar, älskar Norges natur!
 
Jag och Pernilla fotade lite höstporträtt i September, Tobias fick flyga flygplan (som han fick av mig i julklapp/födelsedagspresent). Fotade en jättefin "månnedgång" när vi var hemma hos honom ute på landet också. 
 
Jättefina färger var det i Oktober. Blev lite fler höstporträtt med Lisa och var ute tidigt en morgon ute på landet (uppe vänster och den under) 
 
Fotade ännu fler porträtt med Lisa, denna gången vid Röda Sten, gillar det stället. I slutet av månaden åkte hela familjen till Berlin några dagar över min födelsedag. Var på Berlin Zoo där också :)) 
 
Tomten kom i December och jag fick paket :)) Fotade vid Ramhultafallet med Alma och Malin, det var kul. Och igår på nyårsafton blev det lite fyrverkeribilder. 
 
2013 har varit ett bra år för mig, men hoppas på att 2014 blir ännu bättre :))