Droppar

I förrgår snöade det massa, men som tur var la det sig inte på marken. Såg när jag kom hem att det var massa fina droppar i buskarna här utanför huset, så jag gick upp och hämtade kameran och fotade lite med mitt macro :P




Ritplatta

Jag gillar att rita och brukade göra det ganska mycket på papper förr, men tröttnade lite på det. Så idag köpte jag en ritplatta :)) Kände för att testa på någonting nytt. 
Har suttit nu ikväll några timmar med en bild. Jag lånade en lineart härifrån. Jag ritade egna linjer, målade sen i med färg och till sist skuggade jag. Har aldrig gjort någonting sånt här innan och hade ingen aning om hur man skulle skugga och sånt, så jag bara gjorde nåt. Linjerna är lite darriga också, men jag tycker faktiskt att jag lyckades bra för att vara första gången :))
Använde Photoshop CS5.



Lite motljus :))

Jag och min älskling kände för att gå ut och gå lite idag. Först åkte vi till Sisjön och gick runt sjön ett varv. När vi kom tillbaka till bilen ville vi inte åka hem igen så vi åkte till Skatås och gick en runda på en mil där. Så det blev totalt 12,5 km vi gick idag :)) Känns rätt bra faktiskt. Några bilder blev det också :P Var så fint ljus när vi gick i Skatås!
Orkade inte bära runt på massa objektiv så jag tog bara med mig mitt 50mm 1,8.



Hittade några nappar inne i skogen :P






Vitt

På alla hjärtans dag hade det kommit massa snö som lagt sig fint på träden. Visste inte om jag skulle gå ut eller inte eftersom det var så tråkigt väder med bara massa gråa moln, men jag gick ut till slut ändå med kameran en liten stund. Har tagit lite tid innan jag orkat redigera bilderna jag tog då :P
Nu efter nästan två veckor har all snö regnat bort och det är jättehärligt vårväder ute (lite kallt fortfarande, men ändå) :D Får hoppas att det inte kommer någon ny snö!



Lite roligt att denna stjärnan är kvar efter nästan två år :P Inlägget om historian för denna stjärnan finns här.. Haha :))








Min andra timelapse

Ni kanske kommer ihåg att jag gjotde en timelapse när jag var i Sälen. Jag fick ta alla 200 bilder för hand då eftersom min kamera inte kan ta så många bilder efter varandra automatiskt. Så för några veckor sen beställde jag en trådutlösare från ebay som har lite olika funktioner bland annat så jag kan fota massa bilder efter varandra.
Fick hem den igår så jag kände för att testa den. Det blev bara från fönstret, men det funkade bra iaf :)) Denna gången blev det lite fler bilder (364st), så timelapsen blev 12sek (den borde blivit 15 sek egentligen, men det är bara svart dom sista sekunderna). Var lite svårt att fota från när det var ljust tills det blev mörkt märkte jag, men det blev ganska okej ändå. Kanske borde haft någon musik också, men jag struntade i det :P

Ändra kvalitén till 1080 genom att klicka först på play och sen på det lilla kugghjulet där nere, blir mycket bättre då :))



Gjorde en ny kategori för mina timelapse för det kommer säkert bli fler :))

Piercingsmycken

Jag beställde några piercingsmycken till näsan på Ebay för några veckor sen som jag fick hem igår :)) 20st för 13kr och ingen frakt. Hur bra som helst :D
Det fattas en röd på bilderna för jag hade en sån som test när jag skulle se om det gick bra att böja dom. Det var fina färger, men kommer nog inte använda röd eller svart, tycker inte att det passar :P Rosa och turkos är mina favoritfärger som jag brukar ha :))



7up

I förrgår när jag satt här vid datorn med ett glas 7up tog jag kameran som låg bredvid mig och började fota bubblorna :))


Fem

Fotade lite rosor för två veckor sen. Ska måla om mina väggar vita till våren, så jag ville ha en vit eller rosa blomma med glitter som tavla då :)) Men jag tycker inte att bilderna på den vita eller rosa rosen blev så bra att jag vill hänga upp dom på väggen. Får göra ett nytt försök en annan gång. Kanske med en annan sorts blommor.
Redigerade iaf några av bilderna nu efter två veckor. Hade rosor i fem olika färger :))






Härlig dag

Tobias var hos mig i helgen och i fredags när det var fint väder tog vi en promenad. Jättehärligt var det, kändes som att våren var på väg :)) Vi åkte först till hamnen inne i stan och gick därifrån till Älvsborgsbron och en bit längre bort. Vet inte riktigt var vi hamnade, men vi hittade en buss till slut som vi åkte med till Frölunda torg och sen hem. Kameran följde ju också med såklart ;P







:))

Efter vi hade fotat vattenfallet förra fredagen stannde vi två gånger på vägen tillbaka och tog lite bilder för det var så fint. Först på ett ställe vid en sjö där det fanns massa svanar, fast dom simmade iväg när vi gick ner till vattnet :P Och sedan vid en åker som jag inte kunde låta bli att stanna vid. Efter det åkte vi till Freeport, men hittade inte så mycket där. Det var en bra dag iaf :))




Ramhultafallet

I fredags åkte jag och Tobias och skulle fota vid ett vattenfall jag hade läst om på internet. Det ligger ca 2 mil utanför Kungsbacka. Jag visste att det var ganska stort, men inte att det var såå stort som det var ;o Allting var is också. Var ganska svårt att få det så bra på bilderna som det såg ut i vekligheten. Vi försökte klättra ända upp till toppen av fallet, men när vi nästan kommit upp kände vi inte för att försöka komma längre. Var inte det lättaste att klättra där och försöka undvika att gå på all is. 
Längtar efter våren/sommaren då vi ska åka tilllbaka och fota igen när vattnet rinner :))




Det var ganska halt :P





Tobias tog en bild när jag satt och fotade istapparna :P En sån vill man inte få i huvudet ;o






Jag gjorde en panorama för att man skulle se bättre hur stort det var, men tycker ändå inte att man ser det, ser ju knappt toppen av fallet :P Har aldrig gjort en riktig panorama innan. Fotade med mitt vidvinkel, så träden råkade bli lite knäppa högst upp. (Klicka för att se bilden lite större. Kan inte ladda upp bilder som är bredare än 1000px här ;/)

Mys

Jag hade köpt en smörgåstårta igår som jag tog med till Tobias på kvällen som vi åt. Den var väldigt fin tycker jag, och jättegod! :D Sen gick vi ner till bion och såg "En gång i Phuket". Riktigt rolig film som är klart värd att se. Sen gick vi tillbaka hem till Tobias och kollade på mer film. Var en mysig alla hjärtans dag :))




Alla Hjärtans Dag

Ikväll ska jag åka till Tobias. Vi ska gå på bio (En gång i Phuket) för att fira alla hjärtans dag och våran ett och ett halvårs-dag som vi hade igår :))

Och här är några bilder som jag tycker är passande idag :P




Promenad vid havet

Var fint väder igår så jag och Tobias bestämde oss för att gå ut lite. Åkte till Hovås och gick en bit vid havet där. Väldigt härligt var det, typ en plusgrad och sol :)) Och det blev några bilder också. Går mycket snabbare att redigera på min nya dator :D




Ingen intressant bild direkt :P Men jag har faktiskt hemska minnen från den klippan :o När jag var liten hade vi fiskat krabbor och innan vi skulle åka hem skulle vi släppa ut dom här, men jag halkade och gled ner på berget på massa havstulpaner ;o Det blev lite blodigt då...






Ny Dator

Jag köpte en ny dator igår. Tröttnade väldigt mycket på min andra när det bara var massa fel. Nu på den nya datorn funkar internet som det ska också  och allting går mycket snabbare :)) Min förra lät massa också, så nu känns det väldigt tyst i rummet :P Denna datorn fick det bli och än så länge är jag nöjd med den :P

Var ute och gick idag med Tobias. Var väldigt härligt väder på dagen. Nu har jag ganska många bilder att gå igenom och redigera. Får börja med det imorgon :))


Får bli en bild på den också :))

Gul

Idag åkte jag och Tobias ner mot Kungsbacka för att fota ett vattenfall. Det hade frusit till is (som vi redan innan misstänkte att det gjort :P), men det var ändå häftigt att se. Var väldigt stort också. Bilder från det kommer en annan gång.
Fick igång photoshop idag utan att datorn stängdes av så jag redigerade en bild lite snabbt som jag fotade i tisdags. Inte för att jag behövde redigera mycket (bara skärpa och kontrast), men ville lägga in min namnstämpel på bilden också. Fler bilder från i tisdags kommer också en annan gång. Det är väldigt jobbigt att sitta vid denna datorn nu när den är så seg och allt. Kanske blir en ny dator i helgen.


Dumma dator!

Har lite problem med min dator ;o Det första problemet är att internet försvinner då och då och ibland kommer det inte tillbaka på några timmar. Den hittar vårat internet, men det går inte att ansluta av någon anledning. Sjukt störande! Har vart såhär i över två månader nu sen vi bytte router. Har skaffat en ny router nu, så får se om det blir bättre. Fast så har det dykt upp ett nytt problem för ett tag sen som blivit värre nu. Det är att den stänger av sig när den tycker den gör för mycket ;o Har varit så lite ibland bara innan, men idag har den stängts av 4 gånger och flera gånger dom senaste dagarna. Kunde inte gå ingenom mina bilder som jag fotade igår eller starta photoshop. Får se om det blir en ny dator snart. Hade vart kul med en ny dator, men vill egentligen inte lägga ut pengar på det, fast det verkar som att min snart kommer dö helt. 

Får bli en gammal bild idag igen bara för det.
Denna fotade jag i juni 2008 i Grekland med min Canon Powershot G9.
Blev jättenöjd med denna bilden (och är det fortfarande). Hade lärt mig inställningarna på kameran bara nån månad innan, så var typ helt nybörjare då :P


Lalala :))

Nu ska jag snart åka till min älskling och sova där till imorgon, men innan det tänkte jag skriva lite på bloggen. Inte för att jag har så mycket att skriva, men ändå :P Har blivit länkad igen med en bild där till höger när man är inloggad på blogg.se :)) Jätteroligt :D
Fotade lite bilder förut, men har inte hunnit gå igenom dom än och redigera, så det gör jag nog imorgon istället. Får bli en gammal bild idag. Ska gå om en kvart, så måste fixa iordning mig nu :P


Fokusen är väl inte jättebra, men gillar färgerna i denna bilden :))

Feathers

Lägger upp två bilder till från när Tobias fotade mig förra helgen :)) Här ser man halsbandet lite bättre. Jag gjorde det själv dagen innan vi tog dom här bilderna.


Naglar

Mina naglar just nu.. Svarta tippar med O.P.I Rainbow Connection :)) 


14-15 januari

Nu har jag redigerat dom sista bilderna från Sälen. Sista skiddagen åkte jag och Tobias till backen själva för Viktor och Lisa ville åka senare. Vi åkte några backar och sen lite i Pink Park, det är typ lite hopp och så, men jag hoppade ju inte :P Så bra är jag inte på att åka haha, men det var ändå rätt kul att åka i dom stora guppen.. Jag stannade lite och fotade andra i hoppen, fast det var inte så jättemånga som åkte där. Vid två-tiden eller något åkte vi tillbaka till stugan. På kvällen skulle vi ut och äta eftersom det var sista dagen. Vi hade kollat på lite olika restauranger och bokade sedan bord. När vi kom dit var det helt tomt på folk, så hade nog inte behövt boka :P Men maten var väldigt god iaf :D När vi var tillbaka i stugan åt vi tårta också för Tobias fyllde 22år :))
Dagen efter packade vi iordning och städade, sen satte vi oss i bilen och åkte hemåt. Blev inga bilder sista dagen förutom en bild på solnedgången från bilen.
Var en bra vecka även om det inte blev så jättemycket skidor. Var iaf kul att åka igen efter typ 7 år eller vad det är. Härligt att få fota lite fina vinterlanskap också :))









Tårta på kvällen för min älskling som fyllde år <3


Och sista bilden för resan. Hann inte ta upp min D80 när vi åkte förbi sjön på bilden, så fotade lite med min G9 bara.

Kall morgon

Var en fin soluppgång imorse när jag vaknade så jag fotade lite från mitt fönster. När jag gick ner i köket såg jag att det hade blivit en liten frostfläck på fönstret där. Blev sådär på samma ställe förra vintern också när det var jättekallt ute :P Så jag stod där och fotade den en stund med mitt macro.
Ikväll ska jag åka till Pernilla och spela lite :)) Det blir kul!

Gillar inte bakgrunden så mycket, men det är ett hus där i den färgen.
(blir väl bra på nån bild, men vill inte ha så på alla :P)






Har använt Tamron 90mm 2,8 macro till bilderna (utom den första) och på några av bilderna har jag haft närbildsfilter +4.

Lisa

För några dagar sen fotade jag min brors flickvän Lisa. Vi hade egentligen velat vara ute och tagit lite bilder, men det blev för mörkt. Tog fram mina blixtar istället och fotade inne :)) Jag kan inte ljussättning så bra, så jag övar fortfarande på det :P Men jag gillade dom här bilderna..


- - - -

Jag har inte fotat så mycket dom senaste dagarna nu. Var ute med kameran idag, men det finns ingenting kul att fota även om det är fint väder. Bara massa halvsmält snö som sen frusit igen och massa is överallt. Så det blev inga bilder. Längtar tills det blir vår!
Kände för att göra ett inlägg här ändå, så jag kollade igenom lite gamla bilder och hittade en som jag fotade för typ precis två år sedan som jag tänkte lägga upp :))