Bild från 30 Maj 2012

Ska åka med Tobias hem till hans föräldrar idag och stanna där tills på söndag. Denna gången ska jag ta med min telezoom som jag saknade sist jag var där :P Får se om det kommer komma upp något här på bloggen under helgen, men annars finns jag på instagram, stargirlphoto :))
 
För precis ett år sen var jag på detta fina stället och tog denna bilden (som jag inte har lagt upp förut). Saknar att fota landskap i Norge!
Nikon D80 med Tamron 10-24mm

Silhuett

Inatt ska jag åka till Landvetter flygplats för fjärde gången på några veckor. Ska hämta min bror och hans flickvän vid 3-tiden för dom har varit i Turkiet nu i två veckor. Att det är fjärde gången jag kör dit är för att jag körde och hämtade mamma och pappa där när dom var i portugal. Vill också utomlands, men det blir nog ingen sån resa för mig i år.
Vet inte riktigt vad jag ska göra fram tills typ 2 inatt då jag ska åka :P Får kanske se på någon film eller nåt om en stund.
 
Här är en solnedgångsbild som jag tog när jag var i turkiet 2010 som jag gillar :))
Nikon D80 med Nikon 50mm 1.8

Testsminkning och ett sommarkollage

Idag har jag varit och gjort en testsminkning inför ett bröllop i sommar. Det är min gamla bästis Jennie från grundskolan som ska gifta sig. Blev glad när hon frågade om jag kunde sminka henne och fota bröllopet för vi har inte träffats på flera år. Så idag åkte jag till henne för att testa lite smink och vi kom fram till en jättefin sminkning i brunt och lite brons. Var roligt att träffas igen och det kändes på nåt sätt inte alls som att det var så längesedan vi sågs :P Stannade hela dagen och pratade massa :))
 
Har ingen bild på sminket (skrev upp vad använt ist) så här kommer ett litet sommarkollage från förra året som jag kanske lagt upp innan, men tycker det är fint så lägger upp det igen.
 

5 år sedan

Jag kom nyss på att det är 5 år sedan idag jag tog studenten. Känns knäppt att det redan gått 5 år ;o Vart har tiden tagit vägen undrar jag :P Men det var en väldigt rolig dag iaf! Bara för det gjorde jag ett litet kollage med två bilder från den dagen.
 
Jag, Sandra och Pernilla på bilden här uppe <3 
(bilden lånad av sandra)

Nej, det är inte okej

För ett tag sen (rätt längesen) hittade jag några av mina bilder på "weheartit" som andra personer har lagt upp där. Nu har jag hittat många fler av mina bilder där. Visst, jag kanske är länkad, men jag vill inte ha mina bilder på den sidan! Vill jag det lägger jag upp som själv isf. Folk tror ju att man får lov att kopiera bilder hur som helst därifrån, lägga upp på sina bloggar och bara skriva "bilderna är från weheartit" och sen inget mer.
Så med detta inlägg vill jag säga att ni inte får inte lägga upp mina bilder på den sidan. Ni får inte lägga upp mina bilder någonstans utan min tillåtelse. Man kanske borde lära sig lite mer i skolan om copyright.
 
Vill också tillägga att jag tycker att det är jättekul att folk gillar bilderna och inspireras, men som det står ovan, jag vill inte ha dom på andra ställen än där jag själv lagt upp dom eller om man har min tillåtelse.
 
Några av mina bilder som ligger uppe där... Bilden nere till vänster är till och med Tobias bild.

Fågel i motljus

Var nyss ute på en kvällspromenad med Tobias. Väldigt härligt var det. Hade med kameran, men tog inte så många bilder. Här är en iaf (typ den enda jag blev nöjd med) som jag egentligen inte var så berädd på. Såg fågeln flyga iväg och jag bara knäppte av en bild och den blev ändå ganska bra. Lite synd att det åker en bil i bakgrunden bara :P 
 
Nikon D800 med 50mm 1.4

Bokedalen II

Tänkte lägga upp resten av bilderna jag redigerat från när jag och Tobias var i Bokedalen i lördags. Tycker att värmen som var ska komma tillbaka. Då var det ca 28 grader och idag har det varit 12. Värmen kan inte bara komma och luras en helg sådär ;o
 

Tre

Jag kom på att jag bara lagt upp två bilder från när jag var ute och fotade på kvällen för någon vecka sen. Så jag gick igenom bilderna igen och gjorde ett kollage med tre bilder. Älskar ljuset som var den kvällen! :))
Har fler bilder som jag blev nöjd med, men dom kommer upp på bloggen en annan gång.
 
Nikon D800 med 50mm 1.4

Cykla vid havet

I fredags på kvällen tog jag och Tobias en cykeltur vid havet nu när vi äntligen har två fungerande cyklar hemma. Väldigt härligt var det :)) Hade med kameran också så vi stannade och tog lite bilder ibland på fina ställen.
 
Fin himmel var det :))
 
Såg en liten regnbåge på himlen också. Sett en sån en annan gång också, tror det är en liten bit av en halo.
 
Och här är jag med min fina cykel. Nya solglasögon och så. Jättejobbigt att hitta solglasögon som jag passar i, men till slut efter att ha kollat i typ alla affärer hittade jag ett par som passade bra.
 

Gula små fluffbollar

I lördags efter vi hade varit i bokedalen började det regna och åska massa, men när det hade slutat kom solen fram igen och då åkte vi till änggårdsbergen och gick lite. Vi hittade två kanadagäss som hade 6 stycken små ungar. Hur söta som helst var dom! Där fastnade vi tills vi var tvungna att åka tillbaka för att inte missa eurovision :P
Tobias har också lagt upp lite bilder på dom söta fluffbebisarna nu på sin blogg :)) 
 
Dom små vingarna :D
 
Så söta när dom sprang för dom höll ut sina vingar så gulligt.
 
Nikon D800 med Nikon 70-300mm 4.5-5.6 VR

Bokedalen

Igår var ju jag och Tobias ute och gick i Bokedalen. Bokskogar är så fina och jag gillar den gröna färgen på löven, blev typ lysande när solen var framme. Men det var ganska svårt att fota, blev inte lika fint som det såg ut på riktigt.
Jag både älskar och hatar skogar :P Dom är jättefina, men alla småkryp är ju så äckliga! Idag hittade jag en fästing på min arm som jag måste fått när vi var där igår. Detta var andra på en vecka nu, fick en förra helgen hos Tobias också. Har inte haft någon på många år och nu två på en vecka! Inte kul ;o
 
Delar upp bildena i två inlägg. 

Bokskog

Idag åkte och och Tobias till Bokedalen och gick i två och en halv timma. Det var väldigt fint där nu när det kommit löv på träden, har bara varit där på hösten och vintern innan. Jättevarmt och soligt var det, men senare på dagen började det ösregna (när vi var hemma igen som tur var). Åska och blixtra gjorde det också. Nu har det slutat, så vi kanske ska gå ut igen en stund innan vi ska se på eurovision sen :))
 
Här är en bild på när Tobias fotar i bokskogen. Fler bilder kommer en annan gång.
Nikon D800 med Nikon 16-35mm

11 Maj

Tänkte lägga upp dom sista bilderna från förra helgen nu. På lördagen var jag och Tobias ute på en lång cykeltur på ungefär 2 mil. Jag lånade en av deras cyklar och det var lite läskigt i början :P Jag har aldrig cyklat på en sån där gammal damcykel innan, är så van vid min egna så det gick lite vingligt först, men sen när jag vant mig gick det bra haha. Det var jättehärligt att cykla runt där och vi stannade lite då och då på fina ställen. Blåste en del när man kom ut vid dom öppna fälten, men inne på skogsvägarna var det helt vidstilla. Väldigt mysigt, så det får vi göra mer i sommar när vi är där.
 
Fina moln var det också :))
 
Vi bestämde oss för att cykla till det vindkraftverket som man ser på bilden här.
 
Tobias tog en bild på mig när jag cyklade ;o
 
Och en stund senare var vi framme. Dom är inte små dom där :P
 
Nikon D800 med 16-35mm

Vinnaren!

Nu har jag gått igenom och räknat alla röster och vinnaren till en värdecheck på 300kr hos kamda är.. Malva! Hon tävlade med en fin bild på ett skogslandskap med mjuka, fina färger och jag tycker att hon fått med dimman väldigt bra också. Grattis! :)) Skicka din mailadress till mig för att kunna få ditt pris.
 
Det var väldigt jämnt mellan bidragen. Fick in ca 150 röster och det skiljde sig bara en röst till tvåan (bild 2). Tack till alla som var med och till er som röstat. Klicka här för att se alla bidragen.
 
Vinnarbilden fotad av Malva

Motljus <3

Idag är det sista chansen att rösta i tävlingen. Den kommer att avslutas vid midnatt och imorgon kommer jag presentera vinnaren. Så gå in och rösta på den bild du tycker ska vinna om du inte redan gjort det! Klicka här för att komma till röstningen.
 
Här är två bilder från 7de och 12e maj. Har bara beskurit bilderna, annars är dom helt oredigerade.
Nikon D800 med 50mm 1.4

10 Maj

Var ute en del i fredags också. På dagen gick vi på en promenad, men då hade vi inte med oss kamerorna. Vå såg såklart massa hjortar då som vi inte kunde fota. Efter det åkte vi iväg till ett fint ställe i närheten och fotade lite. Var fullt med vitsippor. Jättefint var det, men det började regna lite efter en stund så vi stannade inte länge där.
På kvällen hade det blivit bättre väder, så vi gick ut på en till promenad genom skogen. Samma tid som kvällen innan då vi hade sett rådjur på en åker och dom stod där denna kvällen också. Hade ju lämnat mitt tele hemma, så jag fick nöja mig med att fota med mitt 90mm som var den längsta brännvidd jag hade med mig. Vi stannade för att fota och det ena rådjuret kollade på oss jättelänge och till slut började det skälla på oss ;o Aldrig hört ett rådjur låta sådär innan. Lite läskigt haha. Hittade lite fler rådjur på vägen också, men dom var rätt långt bort dom med, så jag fick inga speciellt bra bilder på rådjuren.
 
 
Och några bilder från kvällen..
Dom två sista bilderna är fotade på långt avstånd, så dom är rätt mycket beskurna.
Kommer inte lämna mitt tele hemma igen när jag ska dit iaf :P
 

Porträtt i det fina ljuset

För typ en vecka sen fotade jag och Lisa lite fler porträtt. Älskar att fota i det fina ljuset nu när det kommit lite blommor ute!
Dom förra bilderna som jag fotade på Lisa som jag skrev ett inlägg om reflexskärmar om finns på reflexskarm.se nu. Jag gjorde om den en del (lite bättre), men det är kul att den ligger där.
 
Tveka inte att höra av er om ni skulle vilja bli fotograferade av mig någon gång :)) Priser finns på min hemsida. www.johannafaglund.se
 
Lisa tog några bilder på mig också :P
Nikon D800 med 50mm 1.4

9 Maj

I torsdags åkte jag med Tobias hem till sina föräldrar ute på landet och var där över helgen. Haft det jättebra och vädret har varit fint så vi har kunnat vara ute mycket. På kvällen i torsdags tog vi en promenad. Hade bara vikvinkeln på kameran då. Lite synd att jag inte hade någon längre brännvidd för vi såg massa hjortar och rådjur. Försökte fota med vidvinkeln, men man kommer inte så långt med 35mm (speciellt inte på fullformat :P), så det gick inte så bra. Såg också en groda, en orm och en ödla som jag inte hann fota heller.
Men några andra bilder blev det iaf. Har en del från helgen, så jag lägger upp dom i flera inlägg.
 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm

Fint ljus

Åkte med Tobias hem till hans föräldrar igår, så nu är jag här och stannar tills på söndag. 
Blir nog inget mer inlägg på bloggen innan jag kommer hem. Men jag finns på instagram (stargirlphoto) och ni får gärna fortsätta att rösta i tävlingen :)) 
 
Ni får se en bild som jag fotade för några dagar sen.  Var så fint ljus den kvällen. 

Dags för röstning

Nu har jag valt ut finalisterna i tävlingen och det är dags för röstning. Röstningen pågår fram till och med 15 maj. Den 16 maj kommer jag att presentera vinnaren av värdechecken på 300kr på Kamda.se. Så försök samla på er så många röster ni kan!
 
- Skriv numret på den bild ni vill rösta på
- Man får bara rösta en gång
- Man kan inte rösta på sig själv
- Andra kommentarer hänvisar jag till något annat inlägg
 
Det har varit väldigt svårt att välja ut bilder, men här kommer dom 8 finalisterna :))
 
1. Josephine - photomemorys.blogg.se
2. Julia - jphoto.blo.gg
 
 
 
 
 

Sista chansen

Tänkte bara påminna er om att det är sista dagen idag att vara med i tävlingen på bloggen med temat landskap där man kan vinna 300kr på kamda.se. Tycker ni som inte är med än ska vara det :)) Ni har resten av dagen på er fram till midnatt.
 
Nikon D80 med Tamron 10-24mm
Bild som jag fotade i Norge förra året som jag inte visat innan.

Läskiga, men roliga att fota

Ikväll var jag ute och fotade med Lisa. Blev lite blandade bilder, blåde porträtt på henne och mig, lite motljusbilder och macrobilder på myror :P Vi hittade massa buskar med lila blommor som vi tänkte fota porträtt vid, men när vi kom fram såg vi en stor myrstack så där kunde vi ju inte stå. Hatar myror! ;o Men såg att det satt myror i nästan alla lila blommor på buskarna, så det blev lite macrobilder där iaf. En bit ifrån myrstacken, den ville vi inte vara nära. 
Än så länge har jag bara redigerat myrbilderna, så det är bara dom jag lägger upp nu. Kommer fler från kvällen någon annan dag.
 
Tycker verkligen inte om myror, eller kryp över huvud taget, men det är så kul att fota! Gillar att det blev en lila bakgrund också på bilderna.
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro
 

Reflexskärmar

Får många frågor om jag kan lägga upp tips på bloggen. Ni får gärna säga vad ni vill ha för tips också :))
Nu kommer iaf ett inlägg om olika reflexskärmar.
 
En reflexskärm är en rund eller oval ihopvikbar "platta" som man använder till att reflektera ljuset under en fotografering. Oftast använder man det vid porträtt för att lätta upp skuggor i personens ansikte. Det finns flera olika färger som är till för olika saker och i detta inlägg kommer jag ta upp och visa Vit, Silver, Guld och Transparent. Eftersom den är ihopvikbar är den väldigt lätt att ha med sig också.
 
Bilderna fotade jag i onsdags och Lisa var snäll och ställde upp som modell.
 
- Här över som ni ser på första bilden har jag inte använt någon reflexskärm. Vi sitter i skuggan för att hon inte ska få allt för skarpa skuggor i ansiktet, men utan en reflexskärm fick vi ändå skuggor som vi inte vill ha där.
- Silver är den färg jag använder oftast. Den reflekterar mest bara ljus, men ger en lite kallare ton. Lättar upp skuggorna väldigt bra.
- Guld ger en varm, gulare ton. Jag tycker att guld blir bäst när man fotar i skuggan, annars kan det bli lite mycket.
 
Såhär såg det ut när vi fotade. Lisa satt i skuggan av ett träd och reflexskärmen låg bredvid. Kan bli jobbigt att hålla i reflexskärmen när man fotar och då är det bra att kunna lägga den ner eller luta den mot något, annars finns det fästen man kan använda för att sätta fast dom i stativ och annat.
 
- Vit använder man i solljus för att lätta upp dom starka skuggorna. Silver kan bli för bländande för modellen och alldeles för stark reflektion och då är vit ett väldigt bra alternativ.
 
- Transparent använder man till att sila ljuset genom, så det blir ett mjukt ljus. Som ni ser på bilderna blir skuggorna i ansiktet mycket mjukare och det ser mer naturligt ut när man använder en transparent.
 
Jag använder alltid reflexskärm när jag fotar mina sminkningar. Det ger en fin glans i ögonen och det blir mycket bättre ljus.
 
 
Kamda.se finns många bra reflexskärmar i olika storlekar. En 5 i en-skärm är alltid kul att ha. Klicka här för att komma till sidan med reflexskärmarna.
Ett litet tips också på vad man kan välja om man vinner tävlingen  jag har på bloggen nu där man vinner 300kr på Kamda. 
 

Bilder från förra helgen

Nu är det inte många dagar kvar att anmäla sig till min tävling, så passa på om ni vill vinna 300kr på Kamda som säljer massa kameratillbehör :)) Tävlingen hittar ni här.
 
Redigerade några fler bilder från förra helgen, har ju bara lagt upp en än så länge. Själva solnedgången var inte så jättefin, men en stund efteråt blev det rosa på himlen och det var lite finare.
 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm

Kvällspromenad

Tog en rätt lång kvällspromenad med Tobias förut. Det var mysigt. Nu ska vi se på film och äta glass :))
Några bilder blev det också.
 
Nikon D800 med 50mm 1.4

En bild från förra helgen

Har visst glömt av att redigera några bilder som jag fotade förra helgen så jag redigerade en av dom nu. Tycker om att vara ute vid havet på kvällarna, speciellt nu när det börjar bli lite varmare :))
 
Nikon D800 med 16-35mm
 
Ni glömmer väl inte att vara med i min fototävling? :))
 
 

Lite vårbilder

Igår fotade jag Lisa ute bland vitsipporna. Det var kul att fota lite porträtt ute igen :)) Så härligt nu när det blivit maj och det snart kommer bli grönt ute igen.
Blev lite andra bilder också som jag tänkte lägga upp nu. Bilderna på Lisa kommer i ett annat inlägg.
 
En bild på Lisa lägger jag upp så länge :))

Fototävling!

 
Vi startar Maj med en tävling tycker jag. En tävling jag har i samarbete med Kamda.se som säljer massor med bra och roliga kameratillbehör.
Priset är en värdecheck på 300kr! Temat för tävlingen är landskap, ett av mina favoritmotiv att fota.

För att vara med gör du såhär:
- Lägg upp ditt tävlingsbidrag på din blogg eller annan social media
- Länka till min blogg
- Länka till Kamda.se
- Och länka till det du skulle vilja vinna
- Kommentera sedan detta inlägg med en länk till ditt bidrag

Regler:
- Du måste ha fotat bilden själv
- Bilden får vara redigerad, men inga kollage

Pris:
- 300kr värdecheck på Kamda.se

Ni har fram till den 8de maj 23.59 att lägga upp erat bidrag. Den 9:de maj kommer jag välja ut ett antal bilder som man sedan kommer få rösta på.
Är något oklart är det bara att fråga.