Gott nytt år :))

Gott nytt år på er, hoppas ni får en bra nyårsafton! Ikväll kommer några kompisar hit och ska äta middag. Lite senare kanske vi
går ut.
Hade egentligen hoppats på att kunna fota lite fyrverkerier detta året, men hinner inte fota GP's fyrverkerier inne stan. Det regnar ändå massa så man hade väl inte sett dom så bra iaf.
Bilderna under är från GP-fyrverkerierna som jag fotade för två och tre år sedan.
 

Måne

Igår kväll satt jag och pratade med Tobias på skype. Började prata om att det var stjärnklart ute och sen hur nära jag kan komma månen med min D800 och min nya telezoom. Jag testade från fönstret och det blev helt okej.
Nu ska jag snart åka ut och fota lite. Var sol och fin dimma i morse, men kunde inte fota då, så jag åker ut nu istället även om dimman är borta..
 
Bilden är beskuren och jag har lagt på mer kontrast..

<3

Saknar min älskling <3
Tycker om denna bilden jag tog på oss i höstas. Hade kameran på stativ och använde fjärrutlösare. Månen var väldigt stark den natten så den lyste upp väldigt bra. Har denna bilden inramad i mitt rum också :))
 

God Jul

God Jul! Hoppas ni får en bra julafton :))
 

Lite Bokeh

Idag blev jag klar med alla julklappar. Lite sent ute kanske, men hann iaf bli klar. Brukar ofta vara ute i sista minuten.. Någon annan som också är sån? :P
Tobias fick sin julklapp igår eftersom han skulle åka hem till sina föräldrar idag. Jag slog ihop hans julklapp med hans födelsedagspresent (han fyller i januari). Hade planerat ända sen förra vintern att jag skulle ge honom en sån upplevelse att flyga flygplan. Så jag köpte det åt honom denna julen. Det blev han glad för :)) Tycker det är så kul att ge julklappar när man hittat något som man är väldigt nöjd över att man köpt :P haha..
 
Det har snöat en hel del idag också och håller fortfarande på, så det verkar bli en vit julafton iaf :D
 
Redigerade en bild som jag fotade för precis två år sedan. Bokehn är äkta, har bara lagt på lite "bling" :P

Vattenfall

Har fortfarande inga nya bilder så lägger upp en från i höstas...
 

Nyklippt

Jag har alltid klippt mig hos samma person, ända sen jag var liten, men i höstas la hon ner sin salong och jag fick hitta något annat ställe att gå till. Kände att jag behövde klippa topparna nu, så jag gick till en salong på Frölunda Torg. Var en trevlig tjej som klippte mig. Lite annorlunda än jag brukar ha det, men jag blev jättenöjd. Min sidecut tog hon med maskin också, brukar klippa den med sax annars, men tänkte att man kunde testa maskin denna gången. Det växer ändå ut så snabbt :P
Sedan lockade hon mitt hår också. Blev väldigt bra! :))
 

Vinnaren

Har gått igenom bidragen till tävlingen nu och det var väldigt svårt att välja en vinnare. Men vinnaren är... Cajsa
Tycker bilden har en mysig vinterkänsla med dimman och all snö. Så grattis, du kommer att få ett smycke från Stylad.se! :))
 
Vinnarbilden fotad av Cajsa

Skog

Jag har inte fotat på ett tag nu. Det är så tråkigt väder och typ all snö har regnat bort. När vi väl får snö i December så försvinner den innan jul ;o Inte okej!
Redigerade en gammal bild bara för det som jag fotade för typ två år sen. Har lagt upp bilder från det tillfället innan, men inte denna. Var så fint ljus den dagen :))
 
Den är ju redigerad en del, men solstrålarna är äkta..
 

Erbjudande

Jag har ett erbjudande nu på min hemsida. Om man köper en bild av mig så får man en till gratis! (max A4 får den andra bilden vara). Erbjudandet gäller resten av året, så passa på! :))
För priser, kolla hemsidan www.johannafaglund.se
 
Får bli en bild som jag inte lagt upp här på bloggen tidigare som jag fotade för snart fyra år sen..
Tigrar är så fina, tycker om att fota dom :))

Ni glömmer väl inte?

Ni glömmer väl inte att delta i fototävlingen jag håller i där ni kan vinna ett valfritt smycke från Stylad.se? Ni har helgen + måndag kvar att anmäla era bilder. Klicka här för att komma till tävlingen.
 
Gjorde ett kollage med bilder på några av mina favoritsmycken som finns på hemsidan :))
Jag har några av dom själv också. Ringen i mitten är såå fin irl!
Jag har själv fotat bilderna som finns på Stylad.se

Hjärta

Jag och min bror klädde granen idag. Blev väldigt fint, har bara massa silvergrejer i granen i år :))
 

Stjärnfall

Inatt var jag ju på Lucia Movie Night på bio och såg tre förhandsvisningar. Första filmen kom igång 00.45 nångång och det var "Mammas Pojkar". Ingen direkt bra handling, men den var ändå rolig, så man fick sig några skratt. Värd att se, men kanske inte skulle betalat för att se den på bio.
Nästa film som visades var "Jack Reacher" med Tom Cruise. Jag är inte så stort fan utav sånna filmer, men den var lite spännande och helt okej att se. Bättre handling än den första filmen hade den iaf.
Tredje och sista filmen var "Silver Linings Playbook". Det måste ha varit en utav dom tråkigaste filmer jag sett, det hände ju ingenting! Förstår inte hur dom kunde ha med denna filmen, speciellt inte som sista film klockan halv 6 på morgonen när folk börjar bli trötta. Jag hade hellre sett någon film som man inte bara väntade på att den skulle ta slut.
 
Så nattens filmer var inte så jättebra, men det var ändå en kul grej att vara på bio hela natten (det var härligt att vi hade platsena med stort benutrymme, så man kunde sträcka på benen när man ville). Var på bion från 23.30 till 8.00. Kändes lite konstigt att komma ut från bion på morgonen :P
 
Eftersom jag inte har någon passande bild lägger jag upp en på mina naglar som jag målade i förrgår. Gjorde små stjärnfall :))

Bio hela natten

Inatt ska jag gå på Lucia movie night på bio med Pernilla och hennes syster. Det är tre hemliga filmer som har premiär nästa år som ska visas. Har ingen aning om vilka, så jag hoppas det är några bra. Lite spännande när man inte vet vad man ska få se :P Det börjar vid tolvtiden och håller på fram till morgonen. Kommer bli kul :))
 
Idag har jag städat mitt rum och satt upp två ljuslyktor som jag köpte för ett tag sen, men glömt av att sätta upp hela tiden. Dom var på rea och hette "Johanna" så jag kunde inte låta bli att köpa dom :P
Tog en bild också för jag tyckte det såg så mysigt ut.
 
Jag gillar mina ledlampor bakom tvn, tycker det är kul att kunna ha lite olika färger lysande i rummet, idag blev det lila :))

Mrs. Bunny

Beställde ett set med sminkpenslar för två veckor sen ungefär som kom i brevlådan igår. Testade dom idag och dom var väldigt bra och härliga att använda, fina är dom också :P Dom passar mig väldigt bra eftersom jag älskar färgglatt!
Köpte dom på Sigma Beauty och dom heter Mrs. Bunny.
 

Ny Tävling - Tema Vinter

Tyckte att det skulle passa bra med en tävling såhär innan jul :)) 
Priset är ett valfritt smycke från Stylad.se. Finns massa fina smycken där, så gå in och leta upp det ni skulle vilja ha!
 
Temat denna gången är Vinter, så gå ut och fota massa fina vinterbilder nu!
 
 
För att vara med gör du såhär:
- Du lägger upp ditt tävlingsbidrag på din blogg
- Gör en länk till min blogg
- Gör en länk till Stylad.se och skriv sen namnet på smycket du skulle vilja vinna i ditt inlägg
- Gilla Stylad.se på Facebook. Det kan du göra -> här
- Länka sedan ditt tävlingsinlägg i en kommentar till detta inlägget på min blogg
(Ni kan också vara med genom att lägga upp bilden på Facebook eller Dayviews om ni inte har någon blogg)
 
Regler:
- Du måste ha fotat bilden
- Bilden får vara redigerad, men inga kollage
 
Ni har till och med måndag den 17 December på er att anmäla er till tävlingen. Någon dag efter det kommer jag att välja ut vinnaren och presentera vinnarbilden på bloggen.
 
Om något är oklart eller om ni undrar något är det bara att fråga :))
 
 
 

Snö och Frost

Jag har redigerat några bilder från i förrgår när jag och Tobias var ute och gick :)) Var så fint ute med all snö och frost i solen! Nu är frosten borta, men snön är kvar :P
Solen höll på att gå ner när vi var i slutet. Blev jätteorange och fin..
 

Lite frost

Var jättefint väder igår med sol och massa frost. Jag och Tobias gick en promenad i Änggårdsbergen och fotade lite. Jättehärligt, men iskallt! Tänkte att jag skulle redigera bilderna idag, men jag har inte hunnit. Fixade till en bild lite snabbt nu bara som jag kan lägga upp.
Måste köpa en ny datormus också. Min har varit dålig länge, men nu är den blivit helt knäpp. Svårt att redigera då, så jag får kanske åka och kolla efter en ny imorgon :))
 

Kalas och Tårta :))

Hade kalas för mig och pappa idag som också fyllde år i slutet på november. Åt jättegod kalkon och senare en tårta som jag och Tobias köpt tidigare idag. Jättefin var den och riktigt gott var det :D
Har inte uppdaterat på några dagar nu, men har fotat en del idag när jag och Tobias var ute på en promenad i Änggårdsbergen. Var så fint med all frost! Bilder från det kommer nog imon.
 
Såg också att jag hamnat på framsidan på blogg.se med mina bilder från Liseberg. Jätteroligt verkligen och har fått massa kommentarer som jag inte hunnit svara på än.
 
Nu ska jag och min älskling lägga oss och se nån film..
Ni får se en bild på den fina tårtan så länge :))
 

Hemsida och Företag

Jag har startat ett eget företag nu för ett litet tag sen som fotograf och makeup-artist :)) Har hållt på med en hemsida som jag känner mig rätt klar med nu också.
Om man skulle vilja ha någon av mina bilder på väggen kan köpa och få den hemskickad. Man ska kunna anlita mig som fotograf för att få lite bilder på sina barn, bröllop, sig själva eller kanske ett husdjur. Jag kan också sminka, både naturliga sminkningar, lite mer extrema och bröllops-makeup.
Kommer att hålla mig i och runt Göteborg hade jag tänkt.
 
Så vill ni köpa en bild, bli sminkade och/eller fotade av mig, så är det bara att höra av sig! :))
 

Gå in på min hemsida www.johannafaglund.se och kolla runt om ni vill. 
 

Jul på Liseberg

I fredags när jag fyllde år åkte vi till Liseberg på kvällen. Har inte vart där på julen på några år nu, så det var mysigt :)) Gick runt i ungefär två timmar och det hann bli en hel del bilder. Orkade inte ta med mig stativet, så jag körde på hög iso istället.
Så nu blir det en liten bildbomb :P


Snöflingor

Idag har det kommit lite snö i Göteborg också. Såg att det var små snöflingor som hade satt sig på fönstret, knappt 2mm stora typ, men jag försökte fota ändå. Tycker om att fota snöflingor för som är så fina på nära håll. Får försöka igen när det kommer lite större :P
Dom fyra första är fotade på fönstret och den sista ute i trädgården. Alla är fotade med Tamron 90mm 2.8 macro.


Kall dag

Hade en jättebra födelsedag i fredags. Var först på massage med Tobias. Efter det åkte vi till Media markt för att jag skulle hämta två objektiv som jag hade beställt helgen innan när dom hade "köp två och få den billigaste för halva priset". Jag skulle ändå snart köpa ett lite vidare objektiv (eftersom den vidvinkeln jag har inte passar med min D800) så jag tänkte att det var lika bra att köpa ett då och få ett till för halva priset :)) Blev ett Nikon AF-S Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR och ett Nikon 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED AF-S VR. Blev som två födelsedagspresenter till mig själv :P Och på kvällen åkte vi till Liseberg, det var mysigt. Blev en del bilder där som jag inte har hunnit fixa än.
 
Igår åkte vi till Borås för att Tobias hade också beställt en telezoom förra helgen som hade kommit. Vi var tvungna att åka till Borås och hämta det eftersom han hade beställt det där och dom kunde inte skicka det till Göteborg. Jag blev sjuk igår igen också. Har precis varit sjuk ju, så har jag blivit det igen ;o
Var ute idag och gick en promenad i Slottsskogen för att testa våra nya objektiv även om jag inte mådde så bra. Var verkligen iskallt ute, men det var rätt härligt ändå. När vi gick genom Azaleadalen hittade vi flera rådjur uppe i skogen, perfekt nu när vi fotade med tele :P Har redigerat några bilder från dagen som jag tänkte lägga upp nu. Alla är fotade med 70-300mm förutom frostbilden som är fotad med Tamron 90mm.

Pingvinerna badade..
 
Först kollade rådjurdet konstigt på oss ;o
 
Men sen såg han snällare ut :))