Sötaste Elton

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Elton har firat mig för fullt idag :)) Han var så duktig och satt helt stilla när jag tog denna bilden, för rörde han sig så ramlade hatten av :p 
Har haft en bra födelsedag med god middag med Tobias nu ikväll och nu väntas det bara en liten tårtbit och se på något avsnitt av någon serie. Fick inte datorn idag, men får se om den kan komma imorgon istället. 
Och imorgon är det ju december, inte alls långt kvar till jul nu! Tiden går så fort, känns ju som att det inte var längesen det var sommar :p 

26

Idag fyller den här lilla tjejen på bilderna 26 år! Känner ni igen henne? :P Japp, det är jag på dom här bilderna för ganska så längesen, fast den understa är lite mindre längesen. Är jag mig lik? haha.. 
Får se hur dagen spenderas, hoppas på att få min födelsedagsdator idag! Skulle vart roligt om den ville komma fram idag :)) 
Sen måste jag skriva grattis till Dougie Poynter (McFly) som också fyller år idag! Lite kul att vi fyller på samma dag :D
 

Första Advent

Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G
 
Mysigt med första advent! Idag har vi julstädat lägenheten och ställt fram lite julpynt, så det är väldigt mysigt just nu. Tycker om denna tiden innan jul med alla lampor och ljus nu när det är så mörkt. 
På bilden är det vårat advensljus. Vi körde med bara ett i år istället för fyra, det står 1, 2, 3, 4 på det som inte syns så bra på bilden. 
Annars har det blivit mycket firande i helgen. Hade en bra kväll igår hemma hos Sandra och idag var jag och Tobias hos mina föräldrar och firade mig och pappa med mormor och morfar där vi fick en jättegod smörgåstårta som mamma hade gjort. Så det har varit en väldigt bra helg! 
Hoppas att ni också haft en bra helg :)) 

Colourful

Nikon D80 / Nikon 50mm 1.8D
 
Idag fyller finaste Sandra 26 och bilden här över gjorde jag ett kort av i photoshop och mmsade till henne :)) Det är ingen ny bild direkt, snart 6 år sedan jag fotade den, men jag gillar hur färgglad den är. 
Imorgon blir det firande, inte bara för Sandra utan även för hennes sambo Michael och så mig :D Jag och Sandra har slagit ihop våra födelsdagar nästan varje år sen vi fyllde 17. Perfekt när vi fyller nästan samtidigt.
 
På tal om födelsedagar har jag precis beställt hem en present till mig, en ny dator äntligen!! Mamma, pappa och Tobias ska hjälpa mig att betala på den som present, det är väldigt snällt. Längtar tills jag får den så jag kommer kunna redigera utan problem igen. Har ju massa bilder kvar från både London och Grekland som jag inte fixat än för att min dator är så seg. 
Får se hur mycket jag hinner uppdatera i helgen då det kommer bli födelsedagsfirande både på lördag och söndag, men någonting kommer jag säkert hinna få upp här ändå :)) 

Kalender 2016

Nu släpper jag mina kalendrar inför 2016 med natur och landskapsbilder fotade av mig. Det finns en version med rutor för varje datum där man kan skriva små noteringar och den andra versionen har större bilder och inga rutor för den som bara vill ha en fin bild uppe på väggen som man byter varje månad, båda utskrivna på fotopapper i A4-storlek. 
Perfekt julklapp till någon annan eller dig själv ;)) 
Se hur alla månader ser ut lite större på min hemsida
 
Priset för en kalender är 250kr (inkl.moms). Hör av er till min mail om ni är intresserade: [email protected]
 
Hoppas ni gillar dom! Vilken månad är eran favorit? :)) 
 

Majbilden

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Imorgon under dagen kommer jag släppa mina kalendrar. Hoppas att ni kommer gilla dom! 
Här över är majbilden i en av dom :)) 

Februaribilden

Nikon D80 - Nikon 35mm 1.8G
 
Nu känner jag mig nästan helt klar med mina kalendrar, så någon dag nu i veckan kommer jag släppa dom :)) 
Nästa år ska jag inte glömma av hur tidskrävande det är att göra dom och börja med dom lite tidigare. Det är bara lite småfix kvar och sen är jag nog nöjd. Ska bli kul att se vad ni tycker om dom. 
Här över är februaribilden från en av kalendrarna. Fotade den från bussen på väg hem från Tobias en vinterdag för nästan fem år sedan. Vill ha en sån fin vinter igen som det var det året. 

Elton ute i frosten

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
 
Två bilder på Elton som jag tog igår när det var så fint ute med all frost :)) Han är så liten och söt, men börjar bli lite för långhårig i ansiktet nu :p Tycker det är synd att man inte ser hans ögon på bilderna. 
Vi mötte ett äldre par med en hund som Elton gärna ville hälsa på. Det var lite kul för Elton är väldigt liten med sina knappt 3 kilo och den andra hunden vägde 66! Den såg ut som en björn verkligen, men den var hur snäll som helst och såg så himla gosig ut. Elton tyckte det också, han gillar alla hundar och vill alltid hälsa även om dom är så mycket större :)) 

Frost :))

Idag har det varit ganska vitt ute, fast inte av snö, utan av frost. Älskar när det är såhär även om det bara är lite, det är så fint! Jag och Tobias tog med Elton ut på en långpromenad i änggårdsbergen och såklart fick min kamera med macroobjektivet följa med :)) 
 
Isen på vattnet hade ett fint mönster :)) 
 
På vissa ställen hade frosten smält och det blev fin bokeh av vattendropparna i solen :))
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Månen ikväll

 
Kom hem för en stund sen efter en mysig kväll med god mat på restaurang och sen bio (Mockingjay part 2). Tyckte filmen var bra, men det fanns en del grejer som man undrade lite över ändå. Jag har läst böckerna, men det var längesen så jag kommer inte ihåg så mycket av dom (inte mycket mer än vad som visats i filmerna). Kanske får läsa om dom någon gång :p 
 
När vi hoppade ur bilen och gick upp mot huset tittade jag på månen, den såg så stor och fin ut. Och helt plötsligt ser jag ett stort stjärnfall rakt över himlen :D Det var nog en eftersläntare från meteorregnet Leoniderna som passerade för någon dag sen :p Sen när vi kom upp till lägenheten kunde jag inte låta bli att fota månen och här över kan ni se hur den såg ut :)) 

Grattis Pappa!

Grattis på min pappa som fyller år idag :)) Vi ska fira honom med att gå ut och äta middag på en bra restaruang och senare gå på bio och se Mockingjay part 2. Ska bli väldigt kul att se den! Fast han vet inte om detta än, så jag ställer in så detta inlägget kommer upp lite senare, så han inte råkar se det här innan :p 
Nu ska jag börja fixa i ordning mig så jag hinner inte fixa någon ny bild, så det får bli en gammal bild på ett fyrverkeri som får funka som en födelsedagsbild till pappa :)) 
 

London 31 Okt 2015 - Hyde Park/Green Park/St James's Park

Nu har jag fått klart några bilder till från London. Lite sent, men min sega dator gör att det tar så onödigt lång tid att fixa bilderna, det är såå jobbigt! Hoppas på att kunna köpa en ny dator snart.. 
Avslutade förra inlägget efter vi hade gått över Millennium Bridge och förbi St Paul's Chatedral. Efter det gick vi runt där på gatorna tills vi kom fram till en tunnelbanestation där vi tog tåget till Hyde Park. Jag har bara varit i Hyde Park en gång innan även om detta var femte gången jag var i London. Den gången var det regnigt och helt grått ute, så parken såg inte så jättefin ut då, men nu var den hur mysig som helst i höstsolen. 
Vi var där en stund innan vi gick bort mot Green Park som vi gick igenom till Buckingham Palace. Efter en snabb titt där gick vi vidare till St James's Park som har varit min favoritpark sen jag besökte den första gången 2009, men denna gången tyckte jag mer om Hyde Park :p 
Jag älskar verkligen Londons parker, såå himla mysiga! Speciellt nu när vi hade ett sånt härligt höstväder. Blev en del bilder också (såklart ;p), så här kommer några.. 
 
Hyde Park
 
Det var en hel del fågar vid vattnet :p 
 
Green Park
St James's Park 
 
En suddig mobilbild på oss också ;p 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR (första bilden)

Decemberbilden

Har inte blivit något inlägg här på några dagar, men jag har inte haft tid i helgen. Ska försöka få klart bilderna för nästa Londoninlägg imorgon.
Har hållit på mycket nu med nya kalendrar för 2016 som snart kommer till försäljning. Det är verkligen svårt att välja ut bilder! Kommer att finnas två stycken att välja mellan (en i stående och en i liggande format) och har tänkt göra dom lite annorlunda än sist med större bilder och inga rutor att skriva i på varje datum (tror att dom flesta inte skriver på den ändå). 
Har ni några förslag på vad för bilder ni tycker jag ska ha med får ni gärna skriva en kommentar :)) 
 
Denna bilden kommer att vara December i den ena kalendern.. Tycker den är rätt mysig :p 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 

Dagg + Sol = <3

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
 
Tre bilder som jag tog en härlig dag i oktober som jag inte visat innan. Det var helt vindstilla, sol och massa dagg ute. Helt perfekt för att fota macro! :)) Synd att solen försvann ganska snabbt efter att jag började fota, så jag hann inte få så många bilder. Dom råkade bli lite bortglömda efteråt också, har bara visat en från den dagen innan :p 

London 30-31 Oktober 2015 - Tower Bridge

Nu har jag äntligen fixat klart bilderna till första och början av andra dagen i London. Har inte haft så mycket tid att redigera efter att jag kommit hem, men nu hinner jag det igen. Jag kommer skriva en hel del om vad vi gjorde, men det är för att det är kul att komma ihåg :)) 
 
Vi åkte från landvetter vid sju på morgonen och efter ungefär en och en halv timma var vi framme på Stansted, men eftersom man vred tillbaka tiden kom vi fram ca halv åtta. Tog bussen från flygplatsen in till Liverpool Street och vårat hotell låg bara några minuters gångväg därifrån. Vi kunde inte checka in förrän klockan tre, men vi lämnade väskan i alla fall och åkte in till Oxford Street för detta skulle bli våran shoppingdag och just därför blev det inte många bilder från denna dagen. Vi var på Primark och shoppade en del och sen gick vi runt i lite andra affärer och så. Lite senare åkte vi in till Spitalfields market som låg alldeles brevid där vårat hotell låg och gick runt där och tittade och satte oss och fikade innan klockan blev tre och vi kunde checka in. 
Stannade inte på hotellet länge, bara la av oss lite packning och sen åkte vi iväg igen in mot stan. Gick till den andra Primarken i andra änden av Oxford Street, men det var ingen bra idé efter folk slutat jobbet på en fredag :p Ganska knökat.. Vi var också inne i Disneybutiken och Hamley's på vägen ner till Picadilly Circus där vi åt middag. 
 
Andra dagen gick vi ut ganska tidigt på morgonen mot tunnelbanan för att åka till Tower Bridge, men den vägen där vi hade gått ner till tunnelbanan dagen innan var stängd så vi bestämde oss för att ta bussen istället. Den kom med en gång när vi hade hittat rätt hållplats och vi var såklart tvungna att sitta högst upp, längst fram :)) Vi bodde inte så långt ifrån, så det blev bara några hållplatser. 
Det var lite dimmigt på morgonen och efter att vi gått runt och fotat lite gick vi in på Starbucks och köpte frukost (gott med varm choklad!) som vi åt ute på en bänk med utsikt över bron. Efter vi ätit klart började dimman lätta och vi gick upp för att kolla lite mer på Towern innan vi gick tillbaka och över bron och då hade det blivit soligt. 
Gick ungefär samma väg som jag gjorde i våras när jag var i London mot Millennium bridge som Tobias aldrig hade gått över innan och sen förbi St Paul's Chatedral. 
Längre än såhär kommer jag inte i detta inlägget, vart vi tog vägen sen får ni se en annan dag :p Ska försöka att inte ta så lång tid på mig med dom här bilderna :p 
 
Precis när solen gick upp över molnen :)) 
 
I närheten av där vårat hotell låg. 
 
Andra dagen började med att åka buss till Tower Bridge. Högst upp, längst fram i bussen såklart :)) 
 
 
I motljus.. 
 
..och inte motljus :p 
 
Millennium Bridge 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Samsung Galaxy S6 (andra bilden) Canon 6D (näst sista) 

Måla i målarböcker

 
Ni kanske har hört den senaste tiden om "målarböcker för vuxna"? En grej som blivit rätt populär nu. I slutet av augusti berättade Sandra för mig att hon hade börjat med detta och det lät som en grej som skulle passa mig med då jag alltid har gillat att måla och hålla på med olika färger. Målar lite ibland vid sidan av fotandet, men inget som jag visat i bloggen :p
Jag köpte en bok (Tropical wonderland) och testade med några billiga träpennor jag hade hemma. Tyckte det var väldigt roligt, så jag beställde lite fler och bättre pennor från ebay och nu är det ännu roligare när man har massa nyanser. Köpte en nysläppt bok i London som heter Lost Ocean som jag gillar mycket. Massa småpill i den, men det är kul och bilderna i den är så fina. Tar bara sån tid innan man är klar med en bild. 
 
Har inte lagt upp något om detta i bloggen tidigare, vet inte om det är så kul för er att se. Eller vill ni se mina målade bilder då och då här? 

Milky Way

 
Jag saknar att fota stjärnor. Har inte gjort det på ett tag nu. Hade varit bra om hela staden bara kunde släckas på natten så man hade sluppit åka så långt för att komma bort från allt ljus :p Fast nu när det blir mörkt så tidigt behöver man inte åka ut så sent i alla fall. 
Här över är fyra stjärnbilder som jag fotat under åren. Vilken gillar ni bäst? Själv tycker jag nog mest om den andra bilden, med månen som var på väg ner, eller den första som är tagen bland bergen i Norge :)) 
 

Ovanför molnen

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 
 
Har fortfarande inte så mycket tid till att redigera, men en bild tänkte jag att jag kunde lägga upp ikväll. En tagen från flygplanet påväg till London. Innan vi lyfte var det grått och mörkt och vi kom upp över molnen precis innan solen kom fram och det blev såhär fint efter en liten stund. Stackars Tobias som satt vid fönstret fick ha mig hängandes över sig för att jag inte kunde låta bli att fota :p Fast tur att det var han som satt där och inte någon annan, haha.. 

The Swan

Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G
 
Det fanns fler djur än bara ekorrar i parkerna i London. Ett gäng svanar stod fint vid staketet och tittade på oss när vi gick förbi i St James's Park. Dom är ju så fina (och stora) :)) 

Jag och ekorrarna :))

Canon 6D / Canon 50mm 1.8 
 
Vi gick runt mycket i parkerna i London, så himla mysiga är dom och kul med alla ekorrar som inte alls är rädda för människor. Redigerade tre bilder lite snabbt på mig med några ekorrar som Tobias har fotat. Kommer inte ha så mycket tid till att redigera på några dagar, men ska försöka att få upp någon bild då och då i alla fall, för vill inte ha det för tomt här på bloggen och jag har ju så många nya bilder jag vill visa :p 

Hemma från London :))

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Inatt kom jag och Tobias hem efter fyra bra dagar i London. Skulle egentligen landat på kvällen, men planet var tre timmar sent, så klockan halv två var vi hemma. Bortsett från det försenade flyget så har allt varit jättebra och vädret kunde inte varit bättre, sol varje dag och 15-17 grader, så himla härligt! Tyvärr blev det inget besök på Harry Potter Studios, men det får bli en annan gång istället :)) 
Har såklart fotat massa, så det kommer bilder när jag får tid att redigera dom. Här är en så länge från när vi kom fram till Big Ben i solnedgången, det var så fint (men väldigt mycket folk :p).