Vattenfall

Tråkigt att jag inte har några nya bilder att lägga upp, men får se om jag fotar lite imorgon. Så länge lägger jag upp en bild från i somras på ett fint vattenfall. Gillade det stället, skulle vilja åka dit igen om några månader när det är mer vårigt ute. Så kanske vattenfallet är lite större också, för det var inte så mycket vatten när jag var där. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Throwback Thursday - D800

Idag lägger jag upp bilder från när jag fotade med min D800 för första gången i september 2012. Jag älskade den verkligen från första början. Helt annorlunda att fota med än min D80 som jag hade haft i några år.  
Jag var i botaniska trädgården, det hade regnat tidigare på dagen, men sen kom solen fram och det var fina droppar överallt. Perfekt tillfälle att testa min nya kamera och jag är fortfarande lika nöjd med bilderna som jag tog. Det är ett av mina bästa fotominnen jag har, när jag fotade dom här bilderna med min nya D800, även om det bara är vanliga bilder på blommor och droppar så var det en sån härlig känsla jag hade när jag fotade :))
 
 

Close up

Snöleopard från Nordens ark som jag fotade i början av januari. 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Norrsken x2

Två gånger har jag fotat norrsken. Båda gångerna blev en överraskning när jag bara skulle fota stjärnor, så det är väldigt kul att ha fått fota det. Första gången var i Augusti 2013 när jag och Tobias var i Norge och andra gången var i December 2014 när vi var hos hans föräldrar en bit utanför Alingsås. 
Bilderna från dom olika tillfällena är rätt olika varandra, vilket är bra så man inte får likadana bilder. Fast jag gillar mest bilderna från första gången. Tycker färgerna är lite finare just med att himlen blev så blå och hade en fin utsikt mot vattnet och bergen, men gillar stjärnorna i andra. Men båda gångerna var väldigt roligt att fota, himla häftigt att fota norrsken! 
Vilket tillfälle tycker ni blev finast? :)) 
 
Augusti 2013
 
December 2014
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Winter is coming...

...fast bara för två dagar då all snö regnat bort idag ;o 
I lördags snöade det massa så jag och Tobias åkte iväg och gick en sväng i bokedalen. Var jättemycket snö överallt och skogen blev sådär vit och fin. Det är så himla svårt att få det på bild som det såg ut i verkligheten, men här är några bilder som jag tog under våran lilla promenad :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Macro

Det kom en hel del snö igår, men det hann börja smälta lite innan det blev kallare på kvällen så idag har det varit rätt isigt och halt, fast fanns ändå snö kvar och massa frost. Så jag och Tobias tog en promenad i änggårdsbergen med kamerorna. Vi var ute och fotade i snön igår också, men dom bilderna kommer en annan gång. Här är några bilder från idag iaf som jag fotat med mitt macro :)) 
 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Tävlingsbidrag

Jag tänkte vara med i Annies fototävling hon har i samarbete med Kamda.se. Eftersom mitt mörka ND-filter gick sönder för en månad sen skulle jag vilja vinna detta filtret och lägga till mellanskillnaden själv. Ett lite mörkare filter än mitt förra så jag kan ha ännu längre slutartider :)) 
Temat är "Djur & Natur" och här under är bilden jag valt att tävla med. Fotade den en tidig sommarmorgon förra året. 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Pink Lips

Gjorde en mer naturlig sminkning idag än vad jag brukar lägga upp. Det är såhär jag oftast brukar sminka mig om jag ska göra något, förutom läpparna, dom brukar jag ha neutrala eller svagt rosa. Jag känner mig lite som en clown med färgstarka läppar, men jag vill passa i det så jag gjorde dom starkt rosa idag :p 
 

Throwback Thursday - Rosa/Lila

Fotade en jättefin solnedgång i januari 2013. Det var snö och kallt och himlen var helt rosa/lila. Dom bilderna känns värda att få komma upp på bloggen igen :)) 
Vissa kanske tycker att solnedgångar är tråkiga och vanliga att fota, men jag älskar att fota en fin solnedgång. Man blir glad av alla färger!
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4

Persisk Leopard

Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Frost

Kom på att jag hade några bilder från 26 december som jag inte har lagt upp. Det var dagen efter att vi fotade norrskenet och det var jättekallt, så det hade kommit massa frost under natten. Det är ju så fint när allt är vitt av frost! 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Havet

Blir ett lite sent inlägg idag, men har inte hunnit lägga upp något tidigare. Idag var jag på bio med mamma och pappa och såg Hobbit. På tiden att jag gjorde det, tänkt göra det länge, men inte blivit av förrän nu. Gillade dom två första mer än denna, men den var ändå bra. Efter bion åkte jag med hem till mamma och pappa och åt middag där innan jag gick hem :))
Redigerade några bilder till från när jag fotade vid havet i fredags. 
 
Nikon D800 . Nikon 16-35mm / Nikon 50mm 1.4

Stjärntecken - Stenbock

Nu har jag gjort den första sminkningen till mitt nya tema som är stjärntecken. Först ut är Stenbocken. Den är ju egentligen både i slutet på året och början, men jag valde att ta den nu. Kommer inte gå efter någon speciell färg, utan ta den färgen jag känner för och tycker passar.
Vet inte om jag blev så jättenöjd med denna, blev inte riktigt som jag ville, men den får funka :p Försökte göra ögonbrynen som hornen på stenbocken, men det var lite svårt att få det jämnt för mina ögonbryn är lite olika :p
Men får försöka göra nästa bättre :))
 

Mer vågor

Det är fortfarande blåsigt ute, så idag åkte jag ut till havet igen, får passa på medan det fortfarande är stora vågor. Denna gången blev det mer sånna bilder jag hade tänkt ta sist, men då försvann ju solen med en gång så nu fick jag tagit dom bilderna istället. Blev riktigt kallt om händerna efter en stund, trodde inte att det skulle vara så kallt som det var :p Men blev nöjd med bilderna i alla fall :))
Här är tre bilder så länge, har fler som kommer upp en annan gång.
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4

Throwback Thursday

Jag tänkte att jag skulle börja med Throwback Thursday, får se om det blir varje torsdag eller inte, men det är bra när man inte har några nya bilder. Finns så många bilder man gillar som kanske blir lite bortglömda efter en tid, så det är kul att lägga upp dom igen och kanske berätta lite om dom :)) 
Den första får bli en bild på mig från februari 2013. Hade gjort en sminkning till en tävling med temat "stjärntecken". Gjorde stjärnbilden av mitt egna tecken som är skytten. Blev själv väldigt nöjd och det var många som gillade den så jag vann tävlingen! 
 
Just stjärntecken är ju mitt nya tema på sminkningar detta året, så det kommer komma upp en i månaden detta året igen (förra var ju månadsstenar). Fast kommer inte att göra dom såhär, utan mer inspireras av själva stjärntecknet, alltså lejonet, kräftan osv (ni förstår nog). Kommer säkert bli svårt, men det ska nog gå bra. Ska försöka hinna göra den första till helgen :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 

Grattis älskling <3

Grattis älskling på 25-årsdagen! <3 
Nu blir det mys framför tvn med någon film eller serie och tårta :)) 
 
Min favoritbild på oss två <3 

Norge 21 September 2014 - Hemvägen

Nu är jag klar med bilderna från den sista dagen i Norge. Vi gick upp tidigt på morgonen för att komma iväg och åka hem. Det verkligen ösregnade, så man fick springa ut med grejerna till bilen och sen såg man knappt när man körde. Lite synd för det hade varit kul att göra några fotostopp innan alla fina berg försvann. Vi tog E6an hela vägen hem för den går mycket snabbare än vägen vi åkte dit som vi ritat ut själva. 
Efter någon timma började vädret bli lite bättre, så jag tog några bilder genom fönstret när vi åkte, vi stannade två gånger bara och fotade fina utsikter. Men E6an är en rätt tråkig väg, så det blev inte många bilder. 
Vi kom hem någon gång på eftermiddagen och nästan med en gång åkte vi iväg för att äta middag ute med mamma och pappa som firade 30 år tillsammans :)) 
Det var en jättebra resa och vi hade väldigt tur med vädret även om det var en del regn på slutet. Massa bilder blev det också, 1100 har jag kvar för att vara exakt. Så har ändå många bilder som jag inte visat som säkert kommer komma upp lite då och då på bloggen. 
 
Klicka här för att se alla bilderna från resan. Hoppas ni har gillat dom :)) 
Vill ni se ännu fler lägger Tobias upp en del på sin blogg också som han fotat. Kommer även bli en liten video sen när den är ihopsatt och klar :p 
 
En bild från morgonen då det regnade så mycket. Men det blev många fler vattenfall, så det var fint :))
 
Här var jag bara tvungen att stanna och fota. Så himla fint ljus var det! 
 
Fina moln blev det sen också :)) 
 
Och sista bilden för resan. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 50mm 1.4

Northern Light

Började redigera dom sista bilderna från Norge förut, men hann inte klart, så ska försöka få klart dom imorgon. Istället lägger jag upp ännu en bild från norrskenet jag fotade på juldagen, har flera bilder som jag inte visat från det. En lite kul grej var att en av mina norrskensbilder publicerades i alingsåstidningen på en halv sida. Alltid roligt när ens bilder uppskattas :)) 
Sen var det väldigt roligt att så många gillade mina bilder jag la upp igår. Jag var lite osäker på dom från början, så jag blev jätteglad över alla kommentarer! 
 
Jag skulle verkligen vilja åka och fota norrsken riktigt någon gång. Typ ta bilder som när man googlar på "northern light". Hade varit så himla häftigt! :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 
30sek f/4 ISO 2500

Blåsigt

Som jag skrev igår åkte jag och Lisa ut till havet en stund innan solen skulle gå ner. Det var jättefint ljus när vi var hemma, men precis när vi kom dit försvann solen bakom lite tjockare moln och allt blev mörkt och grått ;o 
Det var väldigt mycket vatten igår och stora vågor. Det brukar egentligen vara en stor strand där, men nu gick vattnet hela vägen upp och nästan ända upp till kanterna på piren. 
Vi gick ut på piren och sen tillbaka igen och jag tog några bilder på vägen. Det var lite kul att se alla vågorna, egentligen kanske dom inte var så stora, men för att vara där var dom det :p 
 
Man fick se upp var man gick för det hoppade upp vatten lite här och var :p 
 
Denna bilden påminde mig om en annan jag fotade för några år sedan i Grekland. Tycker dom här bilderna kanske är lite tråkiga och jag är mycket mer nöjd med den andra bilden, så jag tänkte att jag lägger upp den med :p 
 
Denna känns lite roligare än dom andra bilderna, så den fick vara med också :)) 

Ugglor och en pilgrimsfalk

Här kommer några fler bilder från Nordens ark förra helgen, lite fågelbilder. Ugglor är ju såå söta! :)) 
Tänkte också säga att Tobias har börjat uppdatera sin blogg igen. Jag gjorde en snabb ny design för honom också. Ett inlägg från när vi var i Norge har kommit upp än så länge och fler kommer :)) Klicka här för att komma till den! 
 
Nu är Lisa här och ska klippa Tobias, sen ska vi äta middag och hitta på något kul :)) Jag och Lisa var ute förut på askimsbadet och höll på att blåsa bort, får se om det blev några bra bilder från det :p 
 
Jag hann inte riktigt med med fokusen här, men gillade den ändå :p 
 
Mördarblicken ;o 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Snöflingor

Tidigare idag började det snöa ute, så det var helt vitt. Det var några plusgrader och såklart började det regna och nu har allt blivit slask. Synd att det inte kunde ligga kvar lite längre, så himla tråkigt med regn. Imorgon ska det fortsätta hela dagen, hade velat gå ut och gå med Tobias och våra kameror, men får hoppas det är bättre på söndag istället. 
Blir ett litet kollage jag gjorde förra vintern med några av mina bilder på snöflingor. Synd att det inte har varit några "fotoflingor" som jag kallar dom denna vintern. Tycker det är väldigt kul att fota sånna. 
 
Nikon D80 / Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Norge 20 September 2014 - I Dimman

Nu är jag klar med dom sista bilderna från den tredje dagen i Norge. Efter att vi varit vid Trollstigen regnade det väldigt mycket. Vi åkte en bit bort och ställde oss på en parkering bland bergen. Där satt vi i bilen i ösregnet och åt en lite sen lunch. Inte riktigt som dagen innan när vi hade ätit lunch i solen uppe på Dalsnibba :p 
 
Vi försökte komma på vad vi skulle göra resten av dagen, klockan var ju bara fyra. Vi ville inte slösa bort en halv dag, så vi bestämde oss för att gå en vandringsled som gick precis där vi var. Hade ingen aning om vart den gick, om den gick upp på ett berg eller någonting, bara hur lång den var, men vi började gå. Först var det väldigt lätt, nästan bara rakt, men sen började det gå uppåt. Det regnade massa och var helt dimmigt, men vi kunde iaf se hur leden var märkt med röda stenar, så vi skulle inte gå vilse iaf :p I 45 minuter gick vi tills det blev brantare och brantare, vi hade kommit upp rätt högt på ett berg nu, men eftersom vi inte skulle kunna se mer än vi redan gjorde bestämde vi oss för att inte klättra mer och gå tillbaka. 
Vid 18-tiden var vi i bilen igen och åkte tillbaka ner för Trollstigen mot våran camping. Det regnade fortfarande och det skulle snart bli mörkt, så det blev det sista vi gjorde denna dagen. Sen låg vi inne i stugan och tittade på film på kvällen :)) Dagen efter skulle vi upp tidigt och åka hem igen, har några bilder från det också som kommer i ett annat inlägg. 
Blev inte så jättemågna bilder under denna vandringen för det mesta vi såg var bara dimma :p 
 
En mobilbild jag tog för att komma ihåg vad leden hette. 
 
Från parkeringen. Vet inte om det var det berget vi gick upp på :p 
 

Det var fint även om det regnade massa.
 
Sen blev dimman lite tätare. 
 
Och här vände vi igen. Stenarna var lite lösa och det var helt dimmigt, så kändes dumt att fortsätta, fast vi var nästan precis uppe på toppen (men det visste vi ju inte). Tog inte upp kameran på vägen ner, så detta blev sista bilden jag tog under vandringen.  
 
Nere på campingen. Tittade ut och såg denna dimman. Tänkte göra en timelapse, men den var alldeles för snabb, så jag hann inte. Såg nästan läskigt ut när dimman kom mot en så snabbt :p
 
Ett berg innan dimman kom.. Efter bara en minut såg det ut som på bilden under. 
 
Det var dom sista bilderna från denna dagen. (Klicka här för att se alla mina norgebilder). Hade gärna gått den vandringen en gång till, fast i klart väder :p 
Googlade på Skarfjellenden som den hette och såhär hade det sett ut utan dimman. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

London

En sak jag inte har skrivit här i bloggen är att jag och Lisa har bokat en resa till London i början av April. Vi ska gå på McBusted-konsert!! :D Ska bli så himla kul! Eftersom vi bokade lång tid efter att biljetterna hade släppts fick vi inte dom bästa platserna, typ mitt emot scenen, så det är ju en bit ifrån. Men vi kommer ändå vara där och det är huvudsaken :))
Är ju faktiskt mitt 10-årsjubilieum som McFly-fan till våren, så detta passar hur bra som helst att fira det med! :D På 10 år har jag aldrig hört något jag gillar mer än McFly, dom är ju bara bäst! (McBusted är Busted och McFly ihopslagna för er som kanske inte vet :p) 
Det ska bli roligt att åka till London igen. Jag har ju varit där tre gånger innan, men för Lisa blir det första gången. Längtar efter att få fota där igen, har ju ändå utvecklats lite sen sist (2010), så blir kul att se hur mina nya bilder kommer bli. 
Redigerade en från förra gången som jag inte visat innan, gillade att fota kvällsbilder där, så himla mysig stad! 
 
Nikon D80 - Tamron 10-24mm 
 
Och videon till en bra McBusted-låt 
Get over it

Vinter

När jag fotade vinterporträtt på Lisa i slutet på december tog hon några bilder på mig med. Har inte lagt upp någon av dom innan, men här är en :p Var så himla fint med all snö, tråkigt att det försvann så fort. Får hoppas på att det kommer lite till innan det är dags att bli vår :))
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 

Vid havet

Idag åkte jag och Tobias med bussen till Billdal för att gå hela vägen hem igen vid havet. Det är lite över en mil att gå, så det blev en lång promenad med kamerorna, tog nästan tre timmar. Nu har jag rätt ont i mina fötter :p 
Hade hoppats på en bättre solnedgång, men det var ganska fint ändå. Blev några bilder i alla fall :)) 
 
Gillar dom här bryggorna, bara varit vid dom en gång innan. Det var en väldigt tunn is här, så det såg ut som när man fotat med lång slutartid, fast på riktigt :p 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 50mm 1.4

Leoparder

Nu finns det tre olika sorters leoparder på Nordens ark istället för två som det funnits innan. Kattdjuren är det roligaste att fota där, så det var kul med en till. Så nu finns det Tiger, Amurleopard, Snöleopard och Persisk leopard som dom skaffade i somras. Tyvärr kunde jag inte få några bra bilder på tigrarna igår, men här två bilder var på dom tre olika leoparderna :))
Snöleoparderna är mina favoriter även om dom andra är väldigt fina dom också. 
 
Persisk Leopard 
 
Amurleopard 
 
Snöleopard

Snöleoparden

Idag åkte jag och Tobias till Nordens ark för att fota lite djur. Hade egentligen velat åka dit när det var snö ute, men det blev inte så. Det var kul att komma dit igen ändå, var ju ett år sedan jag var där senast. Tobias fick testat sin nya kamera som han köpte igår, en Canon 6D :)) Kul att han också har en bättre kamera nu, hans 450D började bli lite gammal :p 
Jag hinner bara redigera en bild idag för nu ska vi sätta oss i soffan och kolla på Game of thrones, japp, nu har jag också börjat kolla på den och har precis börjat på tredje säsongen. Fler bilder på söta djur kommer säkert imorgon :)) 
 
Jag älskar verkligen att fota snöleoparderna! 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Mitt fotoår 2014

Som alltid har jag gjort kollage från varje månad från året som gått. Har varit ett bra fotoår för mig, men hoppas på att 2015 blir ännu bättre :)) Så här kommer mina favoritbilder från varje månad, en liten beskrivning om dom och länkar till vissa inlägg ifall man vill se fler bilder :p 
 
I januari kom det snö. Jag och Lisa åkte till Nordens Ark och fotade söta djur. Var hemma hos Tobias föräldrar en helg och fotade en kungsörn ute på en åker, hade dock fel objektiv, så fick beskära bilden så mycket det gick. 
 
I februari började blommorna komma upp, hade ju varit en sån varm vinter så våren började tidigt (så härligt!). Jag åkte med Viktor och Lisa upp till Stockholm och hämtade en väldigt liten Elton :)) 
 
Våren började lite mer på riktigt i mars. Hittade den första körsbärsblomman, typ två månader tidigare än året innan. Fotade en jättefin rosa solnedgång
Åkte till Källsjö och firade påsk med familjen, jättemysigt. Jag och Lisa fotade vårporträtt
 
Tidigare under året hade jag vunnit en tävling där jag vann en resa och ett objektiv. Denna resan gjorde jag tillsammans med mamma och pappa till Sicilien. Var en jättebra resa med många bra fototillfällen då vädret varierade väldigt mycket med sol, regn, blixtar, regnbåge och jättefint ljus. 
Jag och Lisa fotade porträtt vid Ramhultafallet och på vägen hem stannade vi vid en åker och tog motljusbilder. 
Juni hade jag längtat efter länge då jag skulle se One Direction för första gången. Jag och Pernilla åkte upp till Stockholm och hade några bra dagar där. På vägen hem ringde jag Lisa och frågade om hon ville åka till Köpenhamn två dagar senare och se One Direction. Det ville hon såklart, så det blev en liten minitripp ner dit också. Då fick jag även se McBusted som var förband. Var ju 5,5 år sedan jag hade sett McFly sist, så jag var glad. (och nu är jag ännu gladare, men det tar vi i ett annat inlägg) 
 
Juli var en riktigt varm månad och jag tog några av mina favoritbilder från året (hjortarna i dimman). Jag och Tobias åkte till Hunneberg/Halleberg och gick i skogen lite och hittade en älg och ett vattenfall + en varg som jag inte fick en bild på för kameran låg i väskan ;o  
Vi flyttade också ihop i slutet av denna månaden i våran fina lägenhet <3
 
I augusti var det flera åskoväder och det var perfekt att fota blixtar från våran nya balkong. Mamma sydde en klänning till mig som jag älskar, längtar efter att använda den igen till sommaren. 
 
Jag och Lisa tog några nya porträttbilder vid Röda sten i september som jag blev väldigt nöjd med. Det blev en Norgeresa för mig och Tobias också. Så himla fint och kul att se hur det ser ut på hösten. En till favoritbild från året är den på mig och Tobias uppe på Dalsnibba. 
 
I början på oktober åkte jag till Källsjö igen med familjen över en helg. Jag var sjuk, men var ute en del ändå i det härliga höstvädret. Var ett magiskt ljus en morgon där också. 
Fotade lite andra höstbilder, men nästan hela oktober regnade bort. Och jag gjorde en halloweensminkning som jag blev rätt nöjd med :p 
 
I November fotade jag inte mycket alls. Tog några droppbilder hemma, var ute med Elton och tittade på älgarna i slottsskogen och försökte fota stjärnor, men moln drog in och kom ivägen. 
30 november fyllde jag år och det var fint väder för en gångs skull. Jag och Tobias åkte ut till havet med Elton en sväng, dom bilderna har jag inte visat innan. 
 
Och sen kom december. Fotade gravidbilder på fina Sandra, åkte ut till havet och fotade med långa slutartider och slog sönder mitt filter. 
På juldagen åkte jag och Tobias hem till hans föräldrar och firade jul. På kvällen skulle vi fota stjärnor, men hittade norrsken istället, så himla häftigt! Sen kom det snö och allting såg sådär vitt och mysigt ut. Även här i Göteborg, så jag och Lisa passade på att fota vinterporträtt också. Tur det för nu är snön borta igen. 
Avslutade året med att fota fyrverkerierna från balkongen :)) 
 
Det är väldigt kul att kolla tillbaka på sitt år på det här sättet. Mina favoritkollage blev Maj, September och December.
Vilka gillade ni mest?  
Jag är iaf nöjd med mitt fotoår, men hoppas som vanligt på att nästa ska bli ännu bättre! :)) 

Fyrverkerierna

Nyårsafton igår spenderades med Tobias, Pernilla, Sandra och Michael hemma hos oss med god middag och spel. Blev en väldigt kul kväll :)) Ställde upp kameran på balkongen vid tolvslaget och fotade fyrverkerierna, har ju sån bra utsikt, så det var roligt att fota därifrån och det blev några bra bilder. 
Hade ni en bra nyårsafton igår? :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR