Disneyprinsessor - Snövit

 
 
Här är andra sminkningen i mitt nya makeuptema disneyprinsessor (kallar det så även om inte alla jag tänkt göra är prinsessor :p). Snövit fick det bli denna gången. Tycker redan att detta temat är roligare än mitt förra och jag ser fram emot att göra resten :)) 
 
Fick en fråga sist om jag kan skriva vad jag använt till sminkningarna och självklart kan jag göra det.   
Make up store - Cybershadow Metallic Wave // Microshadow Pollution  // Cake eyliner black  // Eyelash Peak over // Tri brow // Eye pencil black 
120-paletten (gul och ljusblå)
Till det röda använde jag fakeblod för att få en så stark färg :p 
Nyx jumbo eye pencil Milk (jättebra som grund när man vill ha starka färger på ögonskuggor) 
Rhinestones - Ebay 

J

Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G
 
Denna veckan har jag inte varit så jättebra på att uppdatera bloggen, men jag har haft så mycket att göra, så jag har inte hunnit. Ikväll har Sandra och Pernilla varit här och det var kul som alltid att träffa dom :)) 
Bilden här över har jag varit jätteosäker på om jag ville lägga upp eller inte. Det var flera dagar sen jag fotade den, men jag bestämde mig nu för att visa den, har ändå inga andra nya bilder. Hoppas den ser bra ut på era skärmar, för som vanligt ser den inte lika bra ut i ljus och färger på mobilen som på datorn. Bakgrunden var egentligen en vit vägg, men när jag såg på Almas blogg när hon beskrev hur hon gjorde textur i bakgrunden var jag tvungen att testa och det blev ju lite bättre än bara en vanlig, tråkig vägg. (Klicka här för att komma direkt till hennes inlägg). 
 

Landskap

Någonstans i Norge, 17 augusti 2013
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Brinnande himmel

Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G
 
Det har varit grått, tråkigt och slaskigt ute hela dagen, men i några minuter precis innan solen gick ner exploderade himlen i massa fina färger och solstrålar. Såklart åkte kameran fram då. 
Under vintern brukar solnedgångarna inte synas så jättebra från fönstret, men nu börjar solen gå ner mer åt rätt håll så vi kan se dom igen. Det är något av det bästa med våran lägenhet, utsikten mot väst och våra stora fönster i vardagsrummet som nästan täcker hela väggen :)) 

Northern Lights

Jag och Lisa åkte ut för att titta efter norrsken igår kväll igen och denna gången följde Johanna med också. Vi kände inte för att åka till samma ställe som sist, så vi åkte lite mer norrut och stannade på ett ställe vid Mjörn för att få en bra utsikt. 
Från början syntes det bara ett grönt svagt ljus på bilderna längst bort i horisonten och i verkligheten såg man knappt någonting. Jag fotade lite bilder för en till timelapse (som jag inte satt ihop än) samtidigt som vi fikade med bulle och varm choklad. Det var inte lika kallt denna kvällen för det blåste inte där vi satt som tur var. Efter en stund såg man lite tydligare att det började bli en grön båge på himlen. Det var fortfarande svagt, men blev lite bättre på bilderna iaf. Utan månen som lyste som en lampa på himlen skulle man sett det mer :p I en och en halv timma satt vi där tills molnen drog in vid 23-tiden. 
Det blev ändå en hyfsad norrskenskväll, inte som i förrgår direkt, men det är kul att åka ut såhär även om det inte blev så jättemycket norrsken :)) 
 
Lisa och Johanna. Månen lyste upp dom rätt bra här :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Nikon 50mm 1.4G 

Norrskenstimelapse

Jag läste att det skulle finnas en chans till norrsken längre ner i landet natten till idag. Det var ju så längesen jag fotade det nu och det var stjärnklart ute för en gångs skull, så man måste passa på! Jag och Lisa åkte iväg efter hennes träning, så det blev rätt sent, men vi fick se massa fint, grönt ljus dansa runt på himlen, vissa studer tydligare än andra. Synd att månen lyste så starkt bara, annars hade det synts ännu bättre.  
Det var iskallt och blåste, så efter en timma åkte vi hem igen, då hade det ändå börjat avta. Fick gjort två stycken timelapsear som jag satt ihop till en som jag tänkte visa er nu. Längesen jag la upp en timelapse också :P 
 
Läste att det kanske kan bli något längre ner i landet ikväll igen. Om det inte ändrar sig så kommer vi nog åka ut en gång till, fast till något annat ställe. Vart vet jag inte än, förutom norr om Göteborg någonstans. Inatt var vi ute vid havet i Torslanda, vilket funkar rätt bra, men det är inte så kul med samma ställe hela tiden :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Glöm inte att ändra till 1080p för bättre kvalité :)) 

Skogen

En skogsbild jag fotade för några år sedan som jag fortfarande tycker är rätt mysig :)) 

Hjärta

 
Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag! Brukar ni fira det? Vi brukar inte göra något stort av det, bara äta någon god och mysig middag hemma :)) 
Denna bilden här över är inte så jättelängesen jag fotade, men tyckte att den passade bra att lägga upp idag. Ett litet hjärta till er som läser min blogg och som skriver så fina saker till mig och gör bloggandet mycket roligare :D

Vattenfallet

Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4G 
 
Tittade lite på mina bilder från när vi var i Norge sist och hittade en bild som jag hade börjat redigera, men inte gjort klart. Jag hade tagit flera bilder med mitt 50mm som jag hade satt ihop på samma sätt som en panorama, fast både på bredden och höjden. Så jag gjorde klart den bilden nu. Längtar efter att fota i Norge igen! Förhoppningsvis blir det till sommaren :)) 

Tre sommarbilder

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Längtar tills alla färger kommer fram ute. Enligt mig är februari en av dom tråkigaste fotomånaderna (tillsammans med november) och det brukar inte bli så mycket fotande under just denna månaden. Har ni också någon sån månad som ni alltid brukar fota mycket mindre? 

Ett vitt Göteborg II

Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4G 
 
Tänk att det såg ut såhär för mindre än tre veckor sen! Denna bilden fotade jag i botaniska trädgården när jag gick min långa vinterpromenad. Allting var så himla fint! :D 

Silhuett i solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Ännu en bild från när jag och Tobias var ute vid Askim i solnedgången i januari, var ju såå fint. Det är Tobias som fotat denna bilden på mig när jag försökte att inte halka. Var ganska halt, men jag klarade mig utan att ramla iaf :P  
Imorgon blir det en hel pluggdag hemma, har massa att skriva. Är näst sista veckan på första kursen redan! ;o 

Grekland 9-10 September 2015 - Sista två dagarna

Nu, efter bara fem månader kommer sista inlägget från när jag var i grekland i höstas med familjen :p Har kommit så mycket annat emellan, så har inte blivit av att jag redigerat dom här bilderna förrän nu. Jag ville inte hoppa över att lägga upp dom sista två dagarna, så det fick bli lite sent :p Längtar tillbaka, speciellt nu när det är så tråkigt väder! 
Vill ni se alla bilderna från resan finns dom här :)) 
 
Näst sista dagen på stranden. 
 
Vågorna hade blivit mindre, så jag ville simma ut och fota under vattnet, men det var fortfarande grumligt från alla vågor som var dom två senaste dagarna, så det gick inte. 
 
Senare gick vi upp för berget för att äta middag på en restaurang med utsikt. 
 
Här tyckte vi det såg mysigt ut, så den fick det bli :)) 
 
Jag ville fota stjärnor, så pappa följde med mig ner till stranden. Det var alldeles för mycket ljus från stan! 
 
Soluppgången sista dagen 
 
Testade att simma ut med kameran en sista gång. Tar alltid en sån här bild för att se hur klart vattnet är och det var mycket bättre än dagen innan. Fast inte lika fint som när vi var vid falassarna några dagar tidigare. 
 
Jag fick vara med på bild också. Viktor som fotat denna. 
 
Och på kvällen åkte vi med bussen mot flygplatsen, det är väldigt fina landskap på Kreta :)) 
 
Så avslutar jag denna resan med en bild jag fotade från flygplanet på lite norrsken. 5 sekunder lång slutartid på ett flygplan som skakar och rör sig är inte jätteenkelt, plus att lampan på vingen inte var den roligaste. Men man ser iaf norrskenet :p 
Det var en jättebra resa med familjen, var längesen vi var på en resa bara vi fyra innan denna :)) 

Frost

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Två bilder som jag fotade i början av året samtidigt som mina frysta såpbubblor. Hade visst glömt av dom här bilderna jag tog på frosten efteråt :p
Just nu har jag blivit sjuk, så kan inte gå ut i det fina vädret och fota, så jag får stanna inne och plugga istället (vilket kanske ändå är bäst :p).  Längtar till våren när macrosäsongen börjar igen. Blir ju inte så mycket användning för mitt macro nu under vintern, förutom till sånna här bilder då, men det är ju inte så jätteofta det ser ut så ute :p

Köket - Före & Efter

 
Ända sen vi flyttade in i lägenheten har vi velat göra om i köket. Vi visste bara inte hur vi skulle göra, om vi skulle riva allt och göra nytt eller behålla stommarna och göra om resten. I höstas bestämde vi oss för att riva bort laminatet på luckorna och måla dom vita istället för att riva allt. Vi hade en extra lucka som vi kunde testa på och det blev väldigt bra, så vi gjorde resten också. Det gick inte att göra så många åt gången, så det tog ett tag att bli klara med det. 
Den andra januari började vi riva ner kaklet och fläkten och började fixa resten. Det tog 8 dagar tills vi blev klara (med hjälp av våra pappor). Vi har bytt ut bänkskivan och satt nya väggplattor, ny ugn, häll, fläkt och diskho. Nu är det bara lite småfix kvar, men vi är hur nöjda som helst! :D 
Här över ser ni hur det såg ut innan och hur det blev :))