Frozen Bubbles

För ett tag sen läste jag om att man kan göra frusna såpbubblor när det är kallt ute, alltså man blåser bubbor som det sen börjar växa fram frost på. Tyckte det lät roligt, bara att det är ju nästan aldrig tillräckligt kallt här. Men förra veckan blev det det. Jag blandade diskmedel, sirap och vatten och Tobias skrev ut en sån blåsgrej till mig med sin 3D-printer. 
Vi gick ut en morgon upp här i skogen när det var -8 grader och testade. Blev jätteglad när jag såg att det funkade! Det var verkligen häftigt att se fina mönster av frost komma fram på bubblorna och fort gick det, väldigt snabbt efter en stund när min lilla blandning blev kallare (blev till och med frost i burken till slut). 
 
Har ni inte testat detta så tycker jag ni ska göra det. Kan inte säga exakt måtten på hur jag blandade för jag bara hällde i utan att måtta. Alla mina bubblor gick sönder när dom nuddade marken, så jag fångade dom på blåsgrejen istället, fast av minsta lilla vindpust gick dom också sönder, så att hitta ett ställe där det är lä är bra. 
Försökte spela in en video på det också, men eftersom Tobias hade gått in fick jag hålla allt själv och det var svårt att hålla stilla och filma samtidigt, så det blev skakigt. Men det ska ju bli kallt snart igen och då ska jag göra ett nytt försök att få bättre bilder och video :)) 
 
Denna och bilden under är fotade i den blåsgrejen innan jag blåste bubblan.  
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Sista bilden var amazing :D

Svar: Tack så mycket! :D
Johanna Fåglund

Åh vad coolt :D

Svar: Tack :))
Johanna Fåglund

Jättehäftiga bilder, måste testa det någon gång :)

Svar: Tack :)) Det borde du göra.
Johanna Fåglund

Det där vill jag också testa!! Så fint!

Svar: Det tycker jag du ska göra då :)) Tack!
Johanna Fåglund

Coolt! :D Sjukt snygga bilder!

Svar: Tack! :D
Johanna Fåglund

Åh måste testa det där någon gång! Såå häftigt!

Svar: Det borde du göra! :))
Johanna Fåglund

Wow! Sjukt häftigt, måste testa!

Svar: Gör det :))
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: