Månadssten - Maj

Så var det dags för min månadsstensminkning för Maj som har smaragd. Fint med grönt, kommer komma en till grön sminkning senare i år också. Vilken månad ser ni fram emot mest att se? :)) 
 
 
 

Jord och Vatten

I augusti fotade jag och Lisa porträtt vid ett vattenfall, men då var det inte så mycket vatten som rann. Vi bestämde oss då för att åka tillbaka i maj och testa igen. Nu är det ju maj, så igår var vi där igen för att ta nya porträtt på både Lisa och mig :p 
Lisa går en frisörutbildning just nu (som hon skriver mycket om på sin blogg) så hon fixade håret och jag sminket. Vi tog lite inspiration från böckerna vi båda läser nu (cirkeln/eld/nyckeln), så vi hade var sitt element som våran styling skulle inspireras av. Jag hade jord och Lisa vatten. 
Gick mycket bättre denna gången än förra, så det var ju bra :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4G

Sicilien 13 maj 2014 - Resan dit

Nu har jag äntligen börjat redigera bilderna från Sicilien, fast bara från första dagen när vi åkte dit än så länge. Vi fick ju först flyga upp till Stockholm för att sedan ta ett plan därifrån ner till Sicilien. Resan dit tycker jag inte var så jobbig även om vi hade mellanlandningen där (hemresan var värre). 
Som vanligt var det fint utanför fönstret på planet och lite senare var det solnedgång också, fast jag satt på fel sida så kunde inte se den. Månen dök upp på min sida istället, det var fint det med :)) Sen flög vi över ett åskoväder när det började bli mörkt och man såg massa blixtar i molnen nedanför. Tycker det är så häftigt att se! 
Annars hände inte så mycket mer denna dagen än att vi kom fram till hotellet till slut lite innan 12 på natten. Helt okej rum med väldigt bra utsikt över havet :)) 
 
Här åkte vi över alperna. Fint med bergen tycker jag :)) 
 
Jag försökte fota blixtarna, men det gick inte så bra :p 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Lupiner i motljus

Igår på eftermiddagen åkte jag och mamma till Ullared för jag behövde köpa en massa saker. Bra att man har det ganska nära ändå :p Tycker det är kul att gå runt där inne när det inte är för mycket folk och det var inte så mycket igår. Vi var där tills dom stängde och på vägen hem stannade vi på ett ställe för jag ville fota lupiner i det fina ljuset. Gillar inte att gå i högt gräs bland massa spindlar och andra äckliga kryp, men ibland får man göra sånt för att få bra bilder :p 
 
Här är jag också ;o Mamma som tog den bilden. 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4

En fin solnedgång

Har inte haft tid att redigera några av mina nya bilder jag har, så det får bli en gammal idag från i höstas på en fin solnedgång. Har haft så mycket annat att göra nu, så har fått komma lite efter med mina bilder, men jag hoppas jag får lite tid i veckan iaf att börja redigera bilderna från resan :)) 
 
Nu ska jag gå och lägga mig och börja läsa boken "Nyckeln" som är sista delen i Engelsforstrilogin. Gillade dom två första väldigt mycket, så det ska bli kul och spännande att läsa den tredje. Köpte dom två första i pocket och den sista kommer inte i pocket förrän om kanske flera månader ;o Jag kunde inte vänta, så jag gick och lånade den på biblioteket så får jag köpa pocketversionen när den kommer ut. Har inte lånat böcker på hundra år ungefär, men det är bra att man kan göra det :p 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

L

I fredags när det var så himla varmt ute åkte jag och Lisa till Botaniska trädgården på kvällen för att fota porträtt i motljus. Såklart gick solen i moln en liten stund efter att vi kom dit, så det blev inte sånt motljus jag ville, men det blev ändå bra. Det är så kul att ha Lisa så nära så vi kan fota när som helst och hon ställer alltid upp när jag frågar :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Lightning

En kväll på Sicilien blixtrade det massa och jag satt såklart ute på balkongen och fotade :p Blixtarna var rätt långt bort så man såg mest bara molnen blinka, så det tog tid innan det kom en blixt som man kunde se, men jag lyckades få en bild som jag blev väldigt nöjd med. Blixtrade flera gånger i minuten och det var häftigt att se på även om det var så långt bort. Samtidigt var det stjärnklart ovanför mig och månen lyste över havet, väldigt fint. 
Jag ska lägga upp bilderna dag för dag som jag brukar göra när jag varit på en resa, men har inte hunnit redigera så mycket nu. Får se när jag hinner det, men jag tyckte iaf att denna bilden förtjänade ett eget inlägg :p 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Sicilien landskap

Fixade en bild från i måndags när vi åkte runt bland bergen med bil. Så himla fina landskap på Sicilien! Påminde mig lite om Norges natur, men mer grönt och byarna var ju helt annorlunda, vägarna var lite läskigare att åka på (branta backar och skarpa kurvor) och det var citron och apelsinlundar nästan överallt. Väldigt mysigt :)) 
Skulle vilja åka tillbaka någon gång och fota mer. Nu hade vi lite otur med vädret för det var så molnigt och dimmigt just den dagen. Det ser ju ändå rätt bra ut på bilder, men hade velat ha klarare väder så man hade kunnat se ännu mer och ha utsikt över Etna. 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Hemma igen

Imorse kom jag hem från Sicilien efter en veckas semester med mina föräldrar. Med mig hem har jag också massor av nya bilder! Har haft en bra vecka, solat, badat, åkt runt i bergen med bil, ätit god mat på restauranger, ätit glass och fotat massa.
Vi åkte från hotellet klockan 20 igår kväll och kom hem 8 på morgonen idag. Riktigt jobbig hemresa när man ska åka två olika flyg, speciellt att vänta på Arlanda från 02.30 till 06.10 innan vi skulle åka vidare till Landvetter. Här hemma är det ännu varmare nu än vad vi haft det nere på Sicilien, rätt härligt ändå :p Vädret under veckan hade kunnat vara lite bättre, speciellt dagen vi hade hyrt bilen då vi hade väldigt molnigt och dimmigt, men det har ändå varit helt okej med två hela dagar med bara sol, en med bara moln och resten väldigt varierande. 
Här under är en bild på den fina soluppgången vi hade igår. Fler bilder kommer, men får se när jag hinner fixa dom. 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 

Sicilien

Inatt kom vi fram till Sicilien. Blev en lång resa eftersom vi skulle till Stockholm först och flyga därifrån. 
Vädret har varit lite växlande med sol, moln, regn och fina solstrålar, men ser ut att bli bättre nu.
Jag kommer uppdatera mer på instagram under resan, så om ni vill se bilder under veckan kan ni följa mig där, stargirlphoto. 
 
 

Imorgon

Imorgon åker jag iväg till Sicilien med mamma och pappa och ska vara där i en vecka. Ska bli så härligt och roligt! Jag vann ju en resa för 6000kr och ett objektiv i början av året, så det är min vinst som jag använder till denna resan. 
Det är ju så fint på Sicilien med bergen, vulkanen Etna och det turkosa, klara vattnet. En dag ska vi hyra en bil och åka runt lite på ön, hur kul som helst. Jag och mamma har pratat i flera år om att åka dit, så nu blir det äntligen av :))
Nu är det bara packningen kvar :p 
 
Bild från Grekland 2011. Tobias som fotat.
Inte så ofta jag visar bilder på min tatuering, men den är en av anledningarna till mitt bloggnamn :p  

Borås Djurpark III

Ikväll kommer Sandra, Pernilla och Camilla hem till mig och ska se på Eurovision. Ska bli kul, hoppas det går bra för Sverige. Jag tror att vi kommer komma i toppen :)) Men vi får väl se.. 
Redigerat några bilder till från borås djurpark nu. Blev några björn och vargbilder denna gången. 
 
Det var kul att se när björnungarna lekte med varandra :)) 
 
En annan satt och åt och såg lite glad ut. 
 
Mammabjörnen 
 
Vi gick förbi vargarna två gånger. Första gången såg vi dom inte, men andra gången hade vi lite mer tur :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300 4.5-5.6G VR

Bröllopsfotografering

Idag hade jag en bröllopsfotografering. Gick jättebra, dom var så fina och kyrkan hade bra ljus, så det var inte svårt att fota där inne. Tycker det är väldigt kul att fota bröllopsporträtt och jag blev så nöjd med bilderna jag tog. Får se om jag kan visa några i bloggen någon gång, men här är buketten med ringarna så länge iaf :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Blommigt

Blir ett lite sent inlägg idag (natt). Har inte haft tid att redigera så mycket nu under veckan, men har en del bilder som jag ska lägga upp. Har säkert tid till det i helgen. Jag längtar tills nästa vecka, då ska jag fota massa :D 
Så länge lägger jag upp några fler bilder som jag tog för några dagar sen. 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Gräsänder

Här är några bilder från när jag, Lisa och Elton var ute och gick i helgen :)) 
 
Såå liten och söt! 
 
Superfarten :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm  

Lite rosa

Gick ut på en kvällspromenad med Lisa och Elton. Tog med kameran och fotade dom fina träden med blommor i :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

21 April 2014

Nu har jag fixat dom sista bilderna från när jag var i Källsjö. Denna dagen åkte jag med ut i båten tidigt på morgonen, men jag orkade inte åka med så länge, så dom släppte av mig efter en stund. Det var fint ljus så jag gick tillbaka till stugan och hämtade mitt macro och var ute och fotade lite. 
Senare på dagen skulle vi åka hem igen. Hade en bra påskhelg med familjen i Källsjö :)) Tycker om det stället, så mysigt och vi hade sån himla tur med vädret också! 
 
Fotade en sista spindelbild på altanen också :p 
 
Gick förbi ett träd och såg en fjäril bland blommorna, det var fint :)) 
 

Borås Djurpark II

Har redigerat några fler bilder från Borås Djurpark nu. Blev lite lejonbilder :)) Dom skrev visst om mitt förra inlägg på framsidan på blogg.se, hur kul som helst verkligen! :D 
Lisa lånade min Canon G15 som hon fotade med, hennes bilder finns här
 
Två bilder till på lejonbebisarna även om som inte är så bra. Fick ha jättehög ISO när jag tog dom, så dom är väldigt brusiga. 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm 4.5-5.6 VR

Borås Djurpark

Jag och Lisa bestämde igår kväll att vi skulle åka till Borås Djurpark idag. Dom har fått tre små lejonbebisar där! Dom låg inne i ett eget rum fortfarande, men man kunde se dom genom en liten port. Var väldigt mörkt och galler ivägen, så det var inte lätt att fota dom, men man fick se dom lite iaf :)) Så himla söta! Får åka dit igen när dom kommit ut i den stora inhägnaden.
Vi gick runt i parken i några timmar och fotade dom andra djuren också. Väldigt kallt var det när det blåste ;o Man är så van vid det varma som varit den senaste tiden så det kändes väldigt kallt nu när det var 8 grader :p Men det var kul ändå. Älskar att fota djur! 
Har redigerat några bilder från dagen nu ikväll. Valde ut några som jag tyckte såg lite roliga ut + några till. 
 
Tigrarna var inte på fotohumör, så dom blev det inte så många bilder på idag.  
 
Gillar att det är lätt att fota lejonen. Man är i höjd med dom och nära :)) 
 
Mjuk sittplats :)) 
 
Två börnungar som bråkade lite :p Såg väldigt roligt ut. Synd bara att det var så tråkig bakgrund där. 
 
Giraffunge :)) 
 
Elefantungen tyckte det var kul att leka med buffeln :p 
 
Och lejonbebisarna :)) Såå söta!