Lightning II

En stund efter att jag gått och lagt mig igår började det åska och blixtra. Äntligen kom det på natten! Gick ut i trädgården med kameran och stativet för att fota, men blixtarna var på andra sidan av huset, så jag fick ställa mig på våran parkering. Blixtrade väldigt mycket, men ovanför mig var det helt stjärnklart, rätt häftigt :P 
Är fortfarande sjukskriven för min nacke (fick åka tillbaka till vårdcentralen idag) så jag ska inte sitta vid datorn så mycket, därför fixade jag bara en bild nu, men det kommer fler. 
 
Aldrig fått så bra bilder på blixtar innan :)) 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm 
 

Makeup

Gjorde ett kollage med några olika sminkningar som jag gjort :)) 
Vilken gillar ni mest? Själv gillar jag nog mest den andra och tredje, fast nummer åtta passade jag bäst i :p 
 
 

Trollsländor och fjärilar

Här är några bilder som jag fotade förra veckan när jag var ute och gick. Hittade några snälla trollsländor och fjärilar som verkade vilja vara med på bild :))
 
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro

Lightning

I morse vaknade jag av att det åskade. Gick ner till köket och såg att det blinkade flera gånger på himlen så jag gick upp till mitt rum igen för att sätta upp kameran. Blixtarna var till en början på fel sida, men efter ett tag kunde man se några från mitt fönster också. En blixt fick jag med på bild iaf. Det var på tiden! Inte fått någon blixt på bild på två år nu för det ska alltid envisas med att komma åskoväder på dagen när det är för ljust. Var rätt ljust nu med ute, men det funkade iaf :))
 
Tror att denna blixten slog ner i havet någonstans. (Tyvärr har jag inte roligare utsikt än såhär)
Nikon D800 med Nikon 16-35mm

Hindens Rev

Som jag skrev igår var jag och Tobias på Hindens Rev i lördags. Det är en udde som går 5km rakt ut i Vänern. Det var rätt häftigt faktiskt att gå med vatten på båda sidorna, fast det var ganska mycket skog också, så man såg inte vattnet hela tiden. Var en rätt jobbig väg att gå för det var smalt på många ställen och ibland var vägen täckt med massor av stenar som fötterna sjönk ner i när man gick, men det var kul iaf :))
Eftersom vi skulle gå så långt (8km gick vi totalt) lämnade vi badgrejerna i bilen för att slippa släpa på det, men ångrade att vi gjorde det när vi kom till ett ställe på tillbakavägen. Var så fint med alla stenarna, vattnet såg jättehärligt ut och det var väldigt varmt ute. Hade gärna badat där, men blev inte så. Får bli en annan gång kanske :P
När vi körde hem till Tobias igen stannade vid ett fält med massor av blåklintar. Fanns inget bra ställe att stanna på där det bästa var, så det var inte lika många där jag fotade.
 
 
Här ville jag bada..
 
 

Mjukt vatten

Kom precis hem från bion. Har varit och sett på Grown Ups 2. Den var inte speciellt bra faktiskt, inte alls som 1an, så det var lite tråkigt för har väntat på denna.
Har blivit sjukskriven också. Skrev ju för en vecka sedan att jag hade ont i nacken. Det blev bättre under helgen och i tisdags när jag var på jobbet kom det helt plötsligt igen, mycket värre denna gången. Åkte till vårdcentralen igår och fick tabletter och hon sa att jag skulle sjukskriva mig. Väldigt jobbigt ;o Har aldrig haft så ont i nacken förut, men känns bättre just nu även om det inte är borta, kan iaf röra mig. Får hoppas det försvinner i helgen iaf och att det inte kommer tillbaka.
 
Här är två bilder från i lördags när jag och Tobias åkte ut på en liten utflykt till Hindens rev. Det är en 5km lång udde rakt ut i Vänern. Lite kul faktiskt att gå ut där.
Lägger upp fler bilder därifrån imorgon, men här är två på mig som Tobias tog på ett ställe som jag tyckte var väldigt fint. Hade velat bada där (men hade lämnat badgrejer i bilen för att slippa släpa på det), vattnet såg så mjukt ut på något sätt :P
 
 

Vinnarna

Nu har jag valt ut dom två vinnarna i min fototävling. Grattis till Frida och Felicia som vunnit var sitt kamerahalsband :)) Temat var sommar och dom här bilderna känns som sommar, fast på två olika sätt.
 
På första plats: Frida
Tycker det är en väldigt härlig silhuettbild. Draken gör bilden originell och Frida har fångat detta väldigt bra :)) 
 
På andra plats: Felicia
Fin macrobild med bra skärpa, fina färger och härligt ljus. Felicia har lyckats bra med denna :))
 

Småblommor

Gjorde en till sminkning idag till mitt blomtema. Plockade några små lila/rosa blommor vid vägkanten som jag inte vet vad dom heter. Försökte söka på det, men hittade inget. Inte lätt att hitta bra blommor som inte har massa kryp på :P
Kom gärna med förslag på blommor som jag kan göra sminkningar med om ni vill :))
 
Har använt:
Skuggor från 120-paletten
Make up store Eye Pencil - Black
Make up store Long Lash Black Mascara
Rhinestones från Ebay
Klicka på bilden för att se lite större..
 
Sista dagen idag att vara med i min tävling!

Blåvinge

Idag gick jag lite i änggårdsbergen för att fota macro. Tänkte att det skulle finnas sånna där blåvingar (fjärilar) där eftersom jag hade sett massa i helgen som jag inte kunde fota. Det fanns rätt många faktiskt. Dom flög runt vid ljungen som håller på att slå ut (så om ni vet ett ställe med ljung kan ni gå dit och kolla efter blåvingar). Trollsländor fanns det också, så jag fastnade på det stället ett tag :p 
Här är en bild så länge. Mitt internet funkar inte hemma,  så får skriva på mobilen.  
 
Nikon D800 med Tamron 90mm 2.8 macro
 
Glöm inte att onsdag den 24 juli är det sista dagen att vara med och tävla om dom fina kamerahalsbanden :))

Mysig kväll

På vägen hem till Tobias föräldrar i fredags tog vi vägen om hans bror. Tog en sväng ut med båten under kvällen där, väldigt härligt var det. Ibland var det nästan helt vindstilla och det är en elmotor på båten, så den låter nästan ingenting. Var ute med båten i ungefär en timma innan vi åkte vidare. Såg flera rådjur och hjortar (en sprang till och med över vägen en bit framför oss när vi körde), men jag hade såklart lämat mitt tele hemma. Vet att jag sa att jag inte skulle lämna det hemma igen när jag skulle dit, men eftersom det var tänkt att vi skulle ta buss och tåg först orkade jag inte släpa på ännu mer tunga saker, så jag packade inte ner det. Så det blev inga bilder på rådjuren, lite synd för några stod så fint i kvällsljuset.
Här är några bilder från kvällen iaf. Bilderna från båten är tagna med mobilen..
 
Tobias fixar i båten
 
Här var jag också ;o
 
Stannade och försökte fota några rådjur, men var för långt bort, fast vägen funkade att fota iaf:p
 
Sen fotade jag från bilen medan vi åkte för det var så fina moln. Månen var fin den också, men bara en liten prick på bilden.
 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm
(Samsung Galaxy S3 till dom tre första)
 

En fjäril

Nu är jag hemma igen efter en helg med Tobias hos hans föräldrar. Har ju varit så himla bra väder, så vi har varit ute mycket. Idag skulle vi gå den vanliga skogsrundan vi brukar gå där, men det var riktigt jobbigt för vi blev attackerade och jagade av massa flygande saker, typ blinningar och sånt ;o Var massa fina fjärilar som jag hade velat få bra bilder på, speciellt blåvingarna, men det gick inte att stanna och fota. Tog bara några snabba bilder, men det var bara en bild som blev skarp. Sen låg vi ute i trädgården och solade resten av tiden innan vi skulle åka hem igen.
Fler bilder från helgen kommer en annan gång. Nu ska jag och Tobias se på film :))
 
 

I bilen

Är på väg hem till Tobias föräldrar nu. Sitter i bilen och skriver. Tobias fick köra för jag har fått så ont i nacken, fick det igår bara helt plötsligt ;o Kommer vara där tills på söndag :)) Hoppas jag har lite nya bilder efter helgen också. 
Här är iaf en bild som jag fotade där för något år sedan. . 
 
 

Öresundsbron Panorama

Gjorde en panorama vid Öresundsbron också. Blev lite liten här på bloggen, så klicka på bilden på att se den större, ser mycket bättre ut då :)) 
 
Nikon D800 med Nikon 70-300G VR
 
 
Det är INTE tillåtet att avnända mina bilder på sin blogg, hemsida, Weheartit eller någon annan stans! (Precis hittat lite fler av mina bilder här och var med hjälp av googles bildsök-funktion) 

Fototävling

 
Jag tänkte ha en liten fototävling här på bloggen igen. Har två stycken kamerahalsband att tävla ut, så det kommer att bli pris till både första och andraplatsen.
Kamerahalsbanden ser ni på bilden här över, det är en svart och en silvrig Nikonkamera med små strass-stenar runt "objektivet". Väldigt fina, har ett svart själv. 
 
Temat för tävlingen är sommar och du gör såhär för att vara med:
- Välj ut en bild du vill tävla med och ladda upp på din blogg (eller annan social media)
- Länka till min blogg
- Skicka en länk till ditt bidrag som en kommentar i detta inlägg
 
Regler: 
- Du måste ha fotat bilden
- Bilden får vara redigerad, men inga kollage
 
Pris:
- 1an kommer att få välja vilket av halsbanden den vill ha
- 2an får det andra
 
Ni har fram till och med onsdag den 24 juli på er att anmäla era bidrag. Efter det kommer jag att välja ut dom två vinnarna och presentera dom på bloggen.
 
Är något oklart är det bara att fråga :))
 
 

Kanadagås - Från liten till stor

Kommer ni ihåg dom gulliga små Kanadagåsungarna jag fotade i våras? Hade inte gått förbi dom på länge nu, men igår gjorde vi det och dom är nästan fullvuxna nu. Lite kul att ha sett dom sen dom var så små till nu när dom är stora :))
Här är tre bilder som jag tagit vid olika tillfällen. (Den sista blev tyvärr en mobilbild)
 
18 maj
 
7 juni
 
15 juli

Köpenhamn

Efter att vi varit på Köpenhamn zoo tog vi bussen till Nyhamn där vi åt lunch, en stor räkmacka som var väldigt god. Nyhamn var ett mysigt ställe, massa olika färger på husen och vatten precis utanför. Efter det gick vi på ströget tillbaka till tågstationen där vi tog tåget tillbaka till Malmö. Och dagen efter åkte vi hem igen.
Detta är dom sista bilderna jag tog på denna lilla minisemestern.
 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm
 

Söta Kevin och Tilde

Idag träffade jag Pernilla, Amanda och Camilla i Slottsskogen. Amanda och Camilla hade med sig sina barn också, så söta är dom :)) Vi gick lite först, tittade på sälarna och pingvinerna och sedan satte vi oss på en äng och bara satt och pratade (Amanda fick springa lite eftersom Tilde inte ville sitta still :P). Jag hade kameran med mig och tog några bilder, tycker det är så kul att fota barn. Vi hade några trevliga timmar i slottsskogen innan jag fick åka hem eftersom jag skulle ut och äta på restaurang med mamma och pappa.
 
Amandas lilla Tilde. Henne fotade jag förra året när hon bara var 12 dagar gammal (här kan ni se dom bilderna)
 
Och Camillas lilla Kevin. Gillade denna bilden på honom i svartvitt :))
 

Köpenhamn Zoo II

Har redigerat resten av bilderna från Köpenhamn zoo nu. Kom in i något slags tropikhus med fina fågar och i ett rum fanns det massor av fjärilar, vissa var jättstora. Hade kunnat stanna där inne hur länge som helst och fota alla fjärilar, så fina var dom! Sedan kollade vi på elefanterna som hade en liten bebis som var väldigt söt. Tigrarna hade också massa ungar, 6 stycken tror jag, men dom låg bara och latade sig. Var en del av parken som vi inte gick till för vi hade mer att göra den dagen, men det får bli en annan gång kanske :)) Var iaf kul att få fota lite där.
 
Gäspande tigerbebis..
 
Söta elefantbebisen som är nästan ett halvår gammal :))

Ros

Mina ögon och ögonlock känns faktiskt lite bättre nu, så jag testade att göra en sminkning. Det har inte blivit sämre igen efter sminket iaf, så det är bra. Kanske kan göra lite sminkningar då och då nu. 
Jag tänkte börja på ett nytt tema. Har ju inte gjort klart mitt förra (dom sju dödssynderna) eftersom jag inte kunnat sminka mig på några månader, men jag bestämde mig redan i vintras att jag skulle göra ett sminktema med olika blommor nu i sommar. Så dödssynderna får vänta tills jag är klar med detta :))
 
Har använt:
Olika gröna skuggor från 120-paletten
Make up store Microshadow - Pollution
Make up store Eye Pencil - Black
Make up store Long Lash Black Mascara
Rhinestones från Ebay och Panduro 
 
 
 

Några bilder

Redigerade några bilder från när jag var ute på kvällen i lördags. Så härligt att bara gå ut när det är fint ljus och fota det man hittar.
Såg att jag precis fått 600 följare här på bloggen också. Väldigt roligt att så många gillar mina bilder och vill följa min blogg :D Hade varit kul att veta vilka ni är, så om ni vill får ni gärna skriva en kommentar, så kollar jag era bloggar :))
 
Kom en söt katt också. Den var inte lätt att fota för när jag böjde mig ner gick den till mig istället, men till slut fick jag en bild när den var stilla :P
 
Nikon D800 med 50mm 1.4

Köpenhamn Zoo

Dagen efter vi hade kommit fram till Malmö, alltså i tisdags tog vi tåget över till Köpenhamn. Det regnade lite och var mörka moln innan vi gick på tåget, men när vi var framme var det soligt. Vi gick först en sväng till Köpenhamn zoo och var där en stund. Kul med lite djur som jag aldrig fotat innan :))
Här är första delen av bilderna. Kommer kanske fler imorgon om jag hinner redigera några.
 
Lejonen hade det härligt i solen.
 
Älskar Lunnefåglar, dom är så fina! Har velat fota sånna jättelänge nu (fast helst ute i naturen). Så himla synd att det var ett blött och smutsigt glas att fota igenom, så det blev helt suddigt. Har försökt rädda bilderna så mycket jag kunde. Måste åka och fota sånna riktigt någon gång!
 
Isbjörnarna var fina också :))
 
Hamnade inne i en undervattenstunnel och isbjörnarna simmade runt över oss. Inte lätt att fota i en sån tunnel. Men gillar att man ser hur stor den verkligen är. 
 
Simmande isbjörn underifrån.

Sommarkväll

Var ute en stund med kameran igår kväll. Väldigt härligt och fint ljus. Gillar att man kan bestämma sig för att gå ut och fota klockan 8 på kvällen och sen vara ute i två timmar och det fortfarande är ljust :))
 
Nikon D800 med 50mm 1.4

Öresundsbron

Efter vi hade kommit fram till hotellet i Malmö gick vi ut på stan och kollade i affärer en stund, sedan åt vi en god middag på en restaurang på Lilla Torget. Det hade varit ganska molnigt hela dagen, men på kvällen började det spricka upp. Jag hade pratat om att jag ville fota vid Öresundsbron, så vi åkte dit efter vi hade ätit. Det var en fin solnedgång med lagom mycket moln, passande att det blev bra väder till jag skulle fota :P
Hade egentligen tänkt att vara närmare bron, men det blev inte så.
 
Fint med flygplan i solnedgången :)) 
 
 

Skanör Falsterbo

Igår kom jag hem efter en liten semester till Skåne och Danmark :))
Vi bodde på ett hotell i Malmö från måndag till onsdag. I tisdags tog vi tåget över till Köpenhamn och var där över dagen. Tog en sväng in på Köpenhamn zoo, åt lunch i Nyhamn och gick på Ströget tillbaka till tåget. Var en mysig dag.
På vägen ner till Malmö tog vi vägen om Skanör Flasterbo och fikade på stranden. Det var fin, vit sand och hade det varit fint väder skulle det nog varit härligt att bada där. Fast just då såg havet inte så lockande ut :P Vi hade iaf tur att det inte regnade. Efter vi hade fikat klart åkte vi till hotellet i Malmö.
Här är några bilder från stranden.. Molnen blev iaf bra på bild :p
 
Nikon D800 med Nikon 16-35mm

På väg :))

Sitter i bilen just nu och skriver. Ska på en minisemester med mamma och pappa till Malmö och Köpenhamn :)) Fast först ska vi nog åka ner och ta ett stopp vid Skanör Falsterbo,  ska tydligen vara en fin strand där. Får hoppas att vädret kommer vara bra nu också. 
Kommer vara borta tills på onsdag. Jag uppdaterar nog inte bloggen innan jag kommit hem, men jag finns som vanligt på instagram (stargirlphoto). 
 
Bild från i våras..