Transylvania & No Worries

Tänkte att när jag ändå är inne på McFly-konserten kan jag slänga upp två videos också som jag filmade med mobilen. Det finns kanske någon iaf som läser min blogg som vill se :p Det är Transylvania och No Worries. Ljudet blev inte jättebra för jag stod precis vid högtalarna, så det är lite brusigt ibland, fast inte så mycket på No Worries då dom inte använde trummor eller bas till den. Tycker nog den låten var den bästa på hela kvällen, såå fin <3 Dom tänkte namnge sitt första album efter den låten, men det slutade med att dom inte ens tog med den :p 
 
Transylvania 
 
No Worries
 
 
Ellerhur är dom sååå bra?? :D 

McFly Anthology Tour

Igår kom jag hem efter några bra dagar i London! Ni som följer mig på instagram (johannafaaglund) har säkert sett lite bilder redan på vad vi gjort för något. Vi har hunnit med massa roliga saker, som Sky Garden, Harry Potter Studios, shopping och såklart McFly-konserten. Tänkte börja med att skriva om konserten och lägga upp bilder från den. 
 
Vid 16.30 kom vi fram i måndags till Kentish Town där McFly skulle spela och gick bort för att ställa oss i kön. Vi hamnade rätt långt fram i den kön som inte hade "early entry" och stod precis innan en dörr där dom som jobbade med konserten sprang in och ut hela tiden. Efter någon timma trycktes kön ihop lite och vi hamnade en bit längre fram. Och vad händer inte efter det? Jo, det stannar en bil och ut kommer McFly och går in precis där vi hade stått några minuter tidigare!!! Det var ingen rolig känsla att veta att om inte kön hade tryckts ihop hade vi varit typ en meter ifrån dom och nu såg vi dom knappt när dom gick in, såg bara Danny och lite av Dougie. Som tur var lever jag fortfarande på när jag träffade dom på riktigt förra året, haha, så det var inte såå farligt iaf :p Men störande ändå!! 
 
Klockan 19.00 var det insläpp för oss som hade vanliga biljetter och vi gick direkt ut till den högra kanten (Dougie's sida såklart :D). Dom flesta samlades i mitten, så vi kom nästan längst fram där på hörnet. Då var det bara att fortsätta vänta.. Förbandet spelade, My hette hon, en tjej från Stockholm som var helt okej. Sen var det äntligen dags för McFly efter ungefär 4 timmars väntan. Detta var ju den första av tre konserter dom spelade i London, så det var Room on the 3rd floor + lite andra hits. Det är ju deras första album och det enda dom hade när jag började lyssna på dom, så typ alla låtarna har varit favoritlåtar för mig. Hypnotised, Down by, the lake, Saturday night, Met this Girl, Love is Easy, No Worries var bara några av alla låtar dom spelade som jag hade sett fram emot såå mycket att få höra live. Min absoluta favoritlåt, Transylvania är med på album 3 som dom spelade på andra konserten. Men när dom bara hade en låt kvar kollade Dougie på klockan och sa att dom har tid för en extra låt. Kan ni gissa vilken det blev? :D Transylvania!! Såå glad att jag fick höra den också! 
 
Sen tog ju konserten tyvärr slut, som dom brukar göra alldeles för fort. Hade gärna stannat några dagar till och sett både andra och tredje konserten också, men det gick ju inte. Istället för att ta tunnelbanan och knö bland alla andra började vi gå ner mot King's Cross Station som tog typ 30-40 min. Där har dom ju satt ut en sån rullvagn halvt in i väggen eftersom det är därifrån Hogwartsexpressen går, så den fotade vi lite vid nu när det inte var så mycket folk där. Gick några killar längre bort och ropade till oss att Harry Potter inte var riktig, men dom verkade ju inte ha så stor koll ;o Från King's Cross tog vi iaf tunnelbanan tillbaka till hotellet och vi var framme vid 1-tiden. Då var vi rätt så trötta :p Men det hade varit en bra kväll :D En annan rolig sak var när jag kollade instagram sen såg jag att jag var med på McFly's instagram stories som var inspelad från sista låten, The heart never lies, haha :D 
 
Fotade såklart också, kul att stå längre fram än vad jag gjort på dom tidigare McFly-konserterna jag varit på :)) Eftersom vi stod på Dougies sida blev det mest bilder på honom såklart ;P 
5 colours :D 
 
Hypnotised, Danny spelar munspel :D 
 
Tom med sin rosa ukulele under Love is easy :))
 
<3
Canon Powershot G15 
 
Vilken låt skulle ni helst vilja höra live med McFly? :D 

London imorgon!

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Imorgon är dagen här då jag och Lisa åker till London! Ska bli såå roligt :D Imorgon kväll ska vi upp till Sky Garden som ligger i det höga huset man ser på bilden här över. Det är gratis att åka upp, men man måste boka en tid och vi ska dit i solnedgången, så hoppas att det blir en bra imorgon! Har inte vetat om det stället dom tidigare gångerna jag varit i London, så det blir kul att få en fin utsikt över staden. Ska besöka ännu fler ställen som jag inte gjort tidigare, på söndag åker vi till Harry Potter Studios! Har velat åka dit hur länge som helst och äntligen blir det av :D Och på måndag blir det McFly-konsert. Kommer bli några riktigt bra dagar det här! 
 
Det blir nog lite tomt här på bloggen medan jag är borta, men jag kommer uppdatera på instagram, så följ mig där om ni vill se bilder under dagarna, johannafaaglund heter jag där. Men såklart är kameran med så det kommer upp bilder här också efter jag kommit hem igen :)) 

Utanför mitt fönster

Nikon D800 // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
Vissa dagar är det extra fint utanför mitt fönster :)) 

Höstigt

Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G
 
Dom här två bilderna fotade jag i London förra hösten. Snart är jag där igen! På lördag morgon åker vi, men då kommer det nog inte vara såhär höstigt riktigt, det är en månad tidigare än förra året. Ska bli så roligt att komma tillbaka till London, älskar den staden och ska bli hur kul som helst att få se McFly igen :D Längtar! 

Blommor

När jag frågade ifall ni ville se bilder på vad jag håller på med under min utbildning till florist fick jag till svar att ni skulle tycka att det var kul att se lite bilder. Denna veckan började vi med asymmetri och har gjort både buketter och bordsdekorationer. Har även gjort vanliga, runda buketter och förberett oss lite inför våran praktik som vi ska ha nu i tre veckor, det ska bli roligt! Hade prov på 40 olika snittblommor på svenska och latin och jag hade alla rätt! Trodde aldrig att jag skulle klara av alla latinska namn :p Då är det bara att börja öva till del 2 med typ 40 nya växter :p 
Här över ser ni iaf några av mina buketter och dekorationer som jag gjort nu denna veckan. Det var första gången jag gjorde sånna här, så dom är kanske inte perfekta :p Det är inte lätt att få dom bra på bild heller, men jag hittade iaf ett bra, genomskinligt ställ till dom smala buketterna :)) 
Vilken av dom tycker ni blev bäst? :p 

Två solnedgångar

 
Både igår och i förrgår fotade jag i solnedgången. Dom var väldigt lika båda dagarna. Den första bilden här över är från min balkong i förrgår och den andra är från igår ute vid havet. Vilken tycker ni bäst om? :)) 

Sista sommardagarna

Nikon D800 // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Vilket sommarväder vi haft nu och som verkar stanna i några dagar till! 27 grader hade vi idag, så himla härligt :D Perfekt när vi hade en dag ute på stan idag med skolan och besökte olika blomsterbutiker. Vi delades upp i grupper och jag gick med fyra andra från min klass. Vi besökte några butiker i vasastan och vid kungsgatan, åt lunch på en uteservering på avenyn och hade en riktigt bra dag! Kul att kunna vara ute lite nu när vädret är så fint och inte sitta inne hela dagen. 
Direkt när jag kom hem lagade jag och Tobias mat, sen gick vi bort och hämtade Elton för att åka till Amundön och titta på solnedgången. Det var härligt att sitta där ute på klipporna och se solen som var helt röd gå ner (fast den blev gul på bilderna). Det är ju en bit att gå, så nu är jag helt slut efter att ha gått runt hela dagen. Så nu får jag gå och lägga mig, se på någon serie och kolla igenom alla blommor som jag ska kunna på svenska och latin tills imorgon, känns rätt bra ändå med det. 
Hoppas att ni också hunnit njuta lite av dom sista sommardagarna :)) 

Vintergatan

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Blev inte bara bilder på norrsken förra helgen när jag var ute och fotade på natten. Vintergatan är fin den också. Nu måste jag sätta igång och plugga lite mer. Ska lära mig massor av olika blomsorter på både svenska och latin, har prov på det på torsdag. Får väl se hur det går :p Kommer nog upp lite fler bilder  i slutet av denna veckan på vad jag gör för något under dagarna på min utbildning till florist :)) 

Norge 8 Juni 2016 - Alnes Fyr och Ålesund

Nu har det gått tre månader sen vi var i Norge och jag har fortfarande inte lagt upp bilder från alla dagarna än, så jag kände att det var på tiden att jag fortsatte med dom bilderna nu. 
Det var sista dagen innan vi skulle hem och vi bestämde oss att vi skulle åka till Ålesund. Jag har en kompis som bor där just nu, så jag skrev till henne och vi bestämde att vi skulle träffas. Hon tipsade oss även om Alnes Fyr som ligger ute på en ö precis bredvid Ålesund och eftersom vi hade några timmar innan vi skulle träffa Erika åkte vi dit en sväng. Var flera långa tunnlar för att komma dit ut, och det var verkligen jättefint där. Vi började med att gå till fyren, där inne låg det ett fik där vi fikade lite. Så mysigt ställe med hembakade kakor, såå gott!
 
Efter vi hade fikat gick vi ner till den lilla stranden med turkost vatten och vit sand. Vi hade fortfarande fint väder, men denna dagen var kallare och det blåste mycket där ute. Annars hade det säkert varit en bra badplats :)) Sen gick vi upp en bit på berget som låg bakom fyren där vi fick en riktigt bra utsikt över ön och havet. Skulle gärna gått hela vägen upp, men vi behövde snart gå tillbaka till bilen för att åka in till Ålesund, så vi stannade istället och tog det lugnt och fotade :)) 
 
När vi hade hittat rätt gata inne i Ålesund träffade vi Erika och fick se hur hon bodde. Vi bodde grannar när vi var 13 till typ 20 eller så och var väldigt bra kompisar, men har inte träffats så mycket dom senaste åren sen hon flyttade ifrån Göteborg, så det var väldigt kul att ses igen :)) Vi fick en rundvandring i stan och ner till båtarna där hon jobbar. Sen åt vi middag på en restaurang ute i solen (det var inte lika kallt längre) och efter det gick vi upp på berget där det finns en utsiktsplats över staden. Var jättefint att se! 
 
Sen började vi gå ner till bilen igen och sa hejdå till Erika. Vi tog en annan, lite längre väg hem eftersom den vi körde dit inte hade så mycket roligt att se, plus att det var två dyra vägtullar på vägen. Så istället för att köra vid havet blev det inne bland bergen och efter en stund kom vi in på samma väg som vi åkte några dagar tidigare med trollstigen och så. Eftersom ljuset var så tråkigt när vi var vid trollstigen sist gjorde vi ett litet stopp där nu istället när klockan var 21.40. Det var mycket bättre ljus och vi var helt själva. Alltid så härligt att vara själva på ett sånt ställe. Sen hade vi inte långt kvar till stugan. Vi hade varit borta i tolv timmar och skulle hem dagen efter, så vi gick och la oss ganska så direkt när vi kom tillbaka. Var en jättebra sista dag i Norge. Har några bilder från hemresan också, så det kommer ett inlägg till någon dag :)) 
 
Det här stället fotade jag en fin solnedgång på för tre år sedan. Det var även här jag såg mitt första norrsken, också tre år sedan :D 
 
Framme vid Alnes Fyr. Det var verkligen ett fint ställe! 
 
Denna sanden alltså ;o 
 
På väg upp för berget. Var ingen lång väg att gå, men det var brant. 
 
Utsikten var helt okej ändå :p 
 
:o 
 
Bort mot Ålesund. Själva stan tror jag ligger lite bakom berget här.  
 
Inne i Ålesund med Erika :)) 
 
Denna staden bestod typ av hus, vatten och backar :p 
 
Här ser man samma hus som bilden över, fast lite mer ovanifrån :)) 
 
Utsikt över Ålesund. Solen låg inte jättebra för att fota här just då. Svårt med motljus på en sån här bild. 
 
På vägen hem 
 
Tobias vid Trollstigen 
 
Igen :)) 
 
Längre ned vid Trollstigen. 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
 
Hoppas att ni gillade bilderna :)) 

En måne

Nikon D800 // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Månen är på väg ner ute nu. Tyckte det var fint, så jag gick ut på balkongen och tog en snabb bild. Kan inte låta bli att fota även om jag fotat den flera gånger och bilderna blir typ likadana :p 

Att fota norrsken

Det börjar ju bli mer populärt nu att fota norrsken även här i dom lite mer södra delarna av Sverige, så jag tänkte att det kan passa bra att göra ett inlägg om hur man kan gå tillväga för att få se och fota det :)) 
 
Hur vet man att det är norrsken? 
Det händer lite då och då att det blir så mycket norrsken att man kan se det här nere (Göteborg, liknande breddgrader och söder ut), men för att jag ska veta om det blir något eller inte brukar jag ha koll på sidan Norrsken på Facebook, utan den sidan hade jag missat det nästan alla gånger. Dom brukar uppdatera hur chanserna ser ut, samt lägga upp en observationstråd på kvällen där folk postar bilder på hur mycket det syns och var dom ser det. Hur bra som helst! 
 
Sen vill jag säga att norrsken i verkligheten inte riktigt ser ut som på bilder där kameran har stått öppen i många sekunder och samlat in ljuset från norrskenet. Det är olika varje gång beroende på hur mycket det är, men när jag har sett det har det ibland varit som en dimma av grön nyans, ibland ser man en båge lite svagt, men så kommer dom där peakarna som kan bli mycket mer tydliga och man ser hur det rör sig över himlen i några minuter (detta är hur jag sett det i Göteborg då, ju mer norrut desto bättre syns det). 
 
Var kan jag se det? 
Förutom att kolla efter hur långt ner i landet norrskenet tar sig, får man hitta en bra plats att se det ifrån. Det bästa är att vara på en så mörk plats som möjligt, helst långt ifrån ljusföroreningar från städer. Här finns en bra karta där man kan se hur ljusföroreningarna ser ut där man bor. Mitt ställe där jag fotar ligger inte helt utan föroreningar, men ändå i den gröna zoonen, så det funkar rätt bra ändå. Jag har även fotat norrsken från min balkong som ligger i den mörkröda zoonen, så i vissa fall kan det också gå, men det syns inte alls lika mycket som om man står på ett mörkt ställe. Det man också ska tänka på är att ha en bra utsikt åt norr, för det är dit ni ska kolla, därför är det bra att inte ha en storstad precis framför en i norr. 
 
En annan sak som kan försämra ens chanser att få se norrskenet förutom moln då är månen. Det är bra att ha lite koll på hur den ser ut, är det fullmåne kommer norrskenet synas ganska mycket svagare än om det är nymåne. Det bästa är om månen inte ens är uppe på natten. En bra sida för att se detta kan ni hitta här
 
Nu till hur man kan fota norrsken! 
Jag har tidigare gjort ett inlägg om hur man fotar stjärnor, det är typ samma sak med norrsken, men jag drar igenom det en gång till. Glöm inte stativ och ha laddat batteri på kameran, det brukar ta slut snabbare när det är kallt ute och speciellt då om man fotar med långa slutartider.  
 
Slutartid - Hur lång slutartid man kan ha utan att stjärnorna blir små streck av jordens rotation beror på vilket objektiv man har. När jag fotar med 16mm på min fullformat är det gränsfall att ha 30 sekunder, helst ska man ha lite kortare. Fotar jag med 50mm till exempel brukar jag ligga på runt 5 sekunder. 
Bländare - Här är bäst att ha en så stor bländare som det går på det objektivet man använder (lågt bländartal)
ISO - Här beror det lite på hur ljust det är, om månen är uppe eller inte. Man får testa sig fram efter att man ställt in slutartiden och bländaren. Ibland kommer jag upp över 2000 och ibland om det är ljusare runt 1000, men något runt där brukar bli bra. 
 
Såhär olika kan det se ut beroende på var man fotar och om månen är uppe på himlen eller inte. Inställningarna blir också lite annorlunda. 
Nikon D800 // Nikon 50mm 1,4G (panorama) 
4sek // f/1,4 // ISO 1250 (ingen måne)
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
30sek // f/4 // ISO 1000 (nästan fullmåne högt på himlen) 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
30sek // f/4 // ISO 2000 (ingen måne)
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
6sek // f/4 // ISO 1000 (ingen måne, men inne i en stor stad) 
Såhär såg det ut från min balkong i södra Göteborg en väldigt bra natt förra året. Var ute vid havet tidigare på kvällen, men det peakade när jag kom hem. Tänk hur mycket mer jag hade sett det om jag var kvar ute vid havet. Men riktigt häftigt var det ändå! Timelapse finns här
 
Hoppas att ni gillade inlägget och att ni också får se norrsken någon gång. Ni får gärna länka bilder till mig om ni fotat det eller om ni gör det i framtiden. Hade vart jättekul att se era bilder också :)) 

Mina svar

Här är mina svar till dom frågorna jag fick på min frågestund :))
 
Hva fikk deg til å begynne med fotografering? / Hur började ditt fotointresse?
Jag har alltid gillat bilder och att måla och så. När jag fyllde 18 ville jag ha en liten kamera att ta med på min första resa till London på McFly-konsert. Jag fick en lite mer avancerad kompaktkamera än jag tänkt (Canon Powershot G9), vilket bara var bra för efter ett halvår började jag intressera mig mer för inställningar och så. En kompis till mig förklarade lite grann om hur det funkade och sen bara jag testade mig fram och fotade allt, verkligen allt.. Det var då jag märkte att det var natur och landskap som jag tyckte mest om att fota. Jag la upp mina bilder på bilddagboken och fick jättemycket respons, hade över 3000 följare till slut och det gjorde så att jag tyckte det blev roligare och roligare. Sen har jag bara fortsatt :)) 
 
Bilden till vänster fotade jag när jag bara hade haft min kamera i 6 dagar och till höger är samma motiv 8 år senare (fast med en annan kamera). Lite utveckling kan man nog se iaf :)) 
 
Tar du på dig fotouppdrag? Isf som en hobbyverksamhet eller driver du eget företag? :)
Ja, det gör jag. Jag har haft ett eget företag som fotograf och makeupartist i snart fyra år, men eftersom jag inte gör så många jobb, ska jag nog lägga ner det och bara ha det som en hobby vid sidan om, men kommer såklart fortsätta att göra uppdrag. Tycker det är väldigt kul att med bröllopsfotograferingar och andra vanliga porträtt. 
 
Bild från en bröllopsfotografering jag gjorde för ett år sedan 
 
Hvordan tar du bilder av stjernene? Kan du gi meg noen av innstillingene på kameraet, slik som Iso, lukketid, objektiv, ? 
I korta drag när jag fotar stjärnor brukar jag ha en hyfsat lång slutartid, kanske 20-30 sek om jag använder vidvinkel. Bländaren så stor som möjligt och ISO på runt 1000-2000 beroende på hur mörkt ställe jag är på. Jag har ett inlägg där jag förklarar lite mer ingående här :)) 
 
Du har fotat mycket i Norge, men har du något annat land/ställe du gärna skulle vilja fara till och fotografera? 
Island skulle jag väldigt gärna vilja åka till, speciellt under den tiden lupinerna blommar! Ser ju såå fint ut :))

Vad har du "alltid med" när du far ut och fotograferar, vad är det viktigaste enligt dig förutom själva kameran + objektiv? 
Det beror på vad jag ska fota, men ett halvtonat grå-filter måste jag ha när jag fotar landskap. Fotar jag nattbilder är ju ett stativ ett måste att ha med, sen vill jag gärna ha min fjärrutlösare då också, så jag slipper trycka på kameran hela tiden (väldigt bra om det är kallt). Annars använder jag inte så jättemycket tillbehör som jag känner att jag måste ha med. 
 
Här har jag använt ett halvtonat gråfilter för att få både vattnet och himlen bra exponerat. 
 
Om du bara fick fota med ett objektiv i ett år - vilket skulle du välja? :)
Den var svår, haha :p Funderar mellan 50mm 1,4 eller mitt 90mm macro om jag ska välja av mina egna objektiv. Tror jag hade valt mitt 50mm (om inte bländaren var trasig som den är nu). Hade valt det för att det är ett väldigt bra all around-objektiv. Vill man fota lanskap och få med mer i bilden kan man ju alltid göra panorama :)) 
 
Om man är dåligt på det där med smink men skulle vilja kunna sminka sig lite snyggt sådär, har du några tips till nybörjare? 
Det bästa om man inte vet hur man ska göra är att kolla på olika tutorials på youtube. Jag gick ju en utbildning till makeupartist, så jag är inte självlärd på det, men man kan lära sig massa genom att titta på hur andra gör. Sen får man öva massor :))  
 
Ser du dig som en storstadsmänniska? 
Ja, alltså jag har ju växt upp i Göteborg, och det är ju en storstad. Jag har alltid trott att jag kommer bo kvar här, men Tobias som är uppvuxen på landet har fått mig att vilja flytta i alla fall en bit utanför Göteborg. Sen trivs jag bäst ute i naturen också, så jag passar nog bra ute på landet också :)) 

Drömboendet? o var? 
Det är ett hus på landet, inte allt för långt ifrån Göteborg (vill ju inte flytta så långt ifrån mamma, pappa och Elton :p). En stor trädgård med massor av blommor och fina träd. Gärna nära någon sjö med egen brygga och så med :D. Och plats för en fotostudio också :p 
 
Att ha det såhär precis utanför där man bor hade inte vart helt fel, istället för massa andra hus och gator som nu. 

Något föremål/godis som fanns när du var mindre (o inte gör nu) som du saknar?
Inget godis som jag kan komma på nu, äter mest bara nappar och choklad. Kan inte komma på något föremål heller just nu faktiskt. 
 
Hur skulle du beskriva dig med fem ord och hur tror du de i din omgivning skulle beskriva dig med fem ord? (skiljer det sig något?) 
Väldigt svårt, men om jag beskriver mig själv: Kreativ, snäll, omtänksam, fantasifull, spontan 
Fick ta lite hjälp om hur andra skulle beskriva mig, fick till svar: Snäll, omtänksam, kreativ, pysslig, vacker 
Blev nästan samma iaf :p Men så beror det på vem man frågar också. 

Norrsken i Göteborg

Igår kväll åkte jag ut till havet med Lisa och Johanna för att titta efter norrsken. Det enda bra med att det blir mörkare nu är ju att det blir lättare med nattfoto. När vi kom fram var det en låg, svag båge och det var fortfarande lite ljus kvar i horisonten från solnedgången. Efter en stund försvann bågen nästan helt, men vi satt kvar och väntade på om det skulle bli mer. Tittade på stjärnorna så länge och såg flera stjärnfall :)) 
 
Precis när vi började fundera på att åka hem började det komma igång igen, så vi stannade kvar. Blev riktigt bra där i slutet med tanke på att det knappt syntes innan. Man såg hur det rörde sig över himlen, men fortfarande ganska långt ner på horisonten. 
 
Sen fick jag med ett stjärnfall på bild också :)) Det blev en bra norrskenskväll till slut ändå, även om vi har sett bättre förut. Sent blev det också. Hade tänkt att jag skulle vara hemma senast klockan 1.00 eftersom jag skulle till skolan på morgonen, men råkade visst bli klockan 2 istället :p Men det var en bra start på norrskenssäsongen i alla fall! 
 
Skulle ni vilja att jag gjorde ett inlägg om hur jag fotar norrsken? 

Min bild på TV

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
En rolig sak som hände idag var att jag vann Svt nyheter västs sommarbildtävling! Priset var att få bilden på en canvastavla och visa bilden i en av deras nyhetssändningar. 18.30 satt jag framför tvn och såg bilden dyka upp. Det var väldigt kul att se sin bild och höra sitt namn på tv, fast kändes lite knäppt också :p 
Vill ni se det, finns det på deras hemsida här. Det är i slutet, så hoppa fram till 10.12 i klippet :))  

Juni Juli Augusti

Så var det September redan och sommaren 2016 är slut ;o Även om jag tycker om hösten (iaf dom fina höstdagarna), så hade jag gärna haft en månad (minst) med sommar till.. Kan ju vara varmt i september också, så hoppas att det kan bli lite mer sommarvärme iaf!
Denna sommaren har varit jobbig för mig då min mormor var sjuk och sedan gick bort i mitten av juni och i juli var det begravning. Trots detta har jag ändå hunnit med att åka iväg lite och njutit så mycket som möjligt av sommaren. Jag tänkte att jag skulle göra en sammanfattning med bilder som jag brukar göra den första september. 
 
Sommaren började med att jag och Tobias åkte till Norge i några dagar. Hade en jättebra resa och vi gjorde massa roliga saker! Har inte redigerat klart alla bilder än. Får försöka hinna med det snart, har bara en dag kvar att lägga upp + några bilder från hemvägen. 
 
Fota i motljus är ett måste på sommaren :)) 
 
Jag var en vecka i källsjö i juli. Vädret var inte det bästa under den veckan, men några få gånger tittade solen ändå fram och en morgon var det jättefint ljus och dimma :)) 
 
Den 9de juli skulle mormor fyllt 85 år. Vi brukade fira henne och mamma som också fyllt år tillsammans, så några i släkten kom ner till Källsjö på kalas. Mormor fick ballonger som vi skrivit på. Det var även 9de juli som var den fina morgonen med dimman och ljuset några bilder här över. Tyckte det var lite speciellt att fota det just denna dagen. 
 
Den 20de juli tog jag och Tobias bilen och åkte en sväng ner till Skåne. Blev en heldagsutflykt till Kullaberg, Mölmö, Skanör Falsterbo och Smygehuk. Var en jättemysig dag :)) 
 
13de augusti firade jag och Tobias 6 år tillsammans genom att tälta en natt vid havet för att se på meteorregnet. Natten blev hemsk då det blåste upp rejält mitt i natten när månen gick ner. Helt galet vad det blåste och jag kunde inte sova någonting. 5 på morgonen packade vi ihop så gott det gick i den blåsten och åkte hem igen :p Kvällen var iaf bra till en början och några stjärnfall fick vi sett ändå. 
 
Ibland var lite extra fint utanför fönstret också :)) 
 
Under sommaren bestämde jag mig även att hoppa av min utbildning till förskollärare och börja på en ny utbildning till florist. Ångrar det inte en sekund! 
 
Har ni haft en bra sommar? Vart ute och rest eller bara haft det härligt här hemma? :))
 
Även om jag inte vill att sommaren ska vara över får man göra det bästa av saken och se fram emot hösten. Ska bli kul med skolan och om typ tre veckor ska jag ju till London, gå på Harry Potter studios och se McFly! :))