Gott nytt år!

 
Gott nytt år på er! Hoppas ni alla får en bra nyårsafton. Ska ni göra något kul?
Själv ska jag fira hemma hos Sandra med middag, tjöt och spel (och kanske fota lite fyrverkerier inatt). Kommer bli en bra kväll! :)) 

Att fota fyrverkerier

Nu är det bara en dag kvar av året, tiden går verkligen fort! 
Jag tänkte göra detta inlägget tidigare idag, men har haft fullt upp (håller på att göra om i köket). Jag tänkte i alla fall skriva ett litet inlägg med tips om hur man kan fota fyrverkerier, så man kan vara lite förberedd tills imorgon :)) 
 
Eftersom man behöver ha en lite längre slutartid behöver man ett stativ, så det inte blir skakigt. Ha läget "M" på kameran för manuella inställningar och vrid slutartiden till Bulb (vrid för att få så lång slutartid det går, så hittar du det). 
Bulb gör att man själv väljer precis hur lång slutartid man vill ha. En fjärrutlösare är en fördel då man bara klickar på den när man vill att bilden ska börja tas och när den ska sluta, så man får med hela fyrverkeriet. Utan en sån får man hålla in knappen på kameran under tiden man vill ta bilden (vilket kan ge skakningsoskärpa) eller ställa in slutartiden som vanligt på hur många sekunder man vill ha. Men bulb är väldigt smidigt :)) 
Bländaren brukar jag ha på runt 10, det är lite olika, men oftast runt det iaf. Och ett lågt ISO-tal för att slippa brus. Blir bilderna för mörka kan man antingen ha en längre slutartid eller ett lägre bländartal och blir bilderna för ljusa gör man bara tvärt om, kortare slutartid eller högre bländartal. Fyrverkerierna kan ju vara olika ljusa, så det kan vara lite svårt med inställningar, men här fick ni lite tips i alla fall :)) Hoppas att det var till någon hjälp och att ni får några bra bilder! :D 
 
Vid 12-slaget förra året såg det ut såhär från min balkong. Just vid den tiden skjuts det upp hur mycket som helst, så det behövs inte lång slutartid för att få med något då. Till denna bilden var inställningarna: 3sek f/7,1 ISO 100

London 1 Nov 2015 - Natural History Museum & Hyde Park

Tyckte att det var dags att lägga upp lite fler Londonbilder nu :p 
Den näst sista dagen åkte vi först till Natural History Museum. Ingen av oss hade varit där innan, så tänkte att det kunde vara en kul grej. Vi tänkte att det var det stället som dom spelade in Natt på museet 3, men det är ju The British Museum dom var på i den, men har ändå med vissa saker som fanns på det som vi var på (dinosaurien tex). 
I början var det kul att titta runt och så, men efter en stund blev det så mycket folk att det bara blev jobbigt att komma fram. Dinosaurieavdelningen tyckte jag var roligast, vi borde ha gått dit från början, men vi visste ju inte vart allt låg, så vi hamnade där i slutet och det var massa folk då. 
Efter en stund inne där gick vi runt lite på gatorna ute och tog sedan tunnelbanan till Hyde Park. Det hade varit så mysigt att gå där, så vi ville göra det igen medan solen fortfarande var uppe. Där åt vi en sen frukost på en bänk under ett fint höstträd och sen blev det en rätt lång promenad i parken. 
Senare åkte vi in mot stan och tittade lite i affärer, fikade och åt en god middag. Så det blev ännu en mysig dag i London :)) 
 
Var dimmigt på morgonen när vi gick mot tunnelbanan. 
 
Denna tyckte jag blev bra för att vara fotad med mobilen :)) (orkade inte byta till vidvinkel på min vanliga kamera :p) 
 
En Dront :)) 
 
Sen hamnade vi i Hyde Park. 
 
Där fanns det papegojor också
 
Ljuset var såååå fint!! 
 
Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Samsung Galaxy S6
 

Januaribilden

Bild från vintern 2010 som är Januaribilden i en av mina kalendrar. Om ni vill ha en är det är dags att beställa en nu om man vill ha den i början av året! Klicka här för att läsa mer.
 
Inatt kom den efterlängtade snön även hit till Göteborg! Men såklart skulle det börja regna med en gång efter, så nu är det bara massa slask.. 
Jag hade läst igår att det skulle snöa hela natten och sen regna vid 9-tiden på morgonen, så eftersom Elton sov hos oss ställde jag min klocka på 7 för jag ville gå ut med honom i snön. Jag vaknade då och såg hur vitt och fint det var ute. Jag fick väckt både Elton och Tobias och gick ut. Det var så himla härligt och Elton bara sprang ut i snön (han brukar inte gilla regn eller när det är blött, men snö tycker han om). Det hade inte kört några bilar eller gått några andra personer ute, så det låg så fint och slätt på marken (tills vi kom och gjorde massa spår :p).
Det blev en liten promenad och sen gick vi och la oss igen och när vi vaknade nästa gång var det bara slaskigt och blött. Så jag är glad att jag ställde klockan och gick ut så tidigt imorse :))  Fast jag hade inte med kameran, så det blev inga bilder, förutom med mobilen (som man kan se på min instagram, stargirlphoto). 

Elton 2 år

Idag fyller älskade lilla Elton 2 år! Han är en stor kille nu ju, fast folk frågar ändå ofta om han är en valp för han är egentligen ganska liten med sina ca 2,5kg. 
Det bästa min bror någonsin har gjort måste vara att övertala mamma och pappa att skaffa hund (och det tror jag att dom med tycker nu). Går inte att vara snällare och mysigare än Elton! Älskar när han sover här och han ligger bredvid en i sängen (han är morgontrött och ligger ofta kvar och drar sig på morgonen, såå mysigt). Eller när jag går och möter pappa när han ska lämna honom och Elton ser mig på långt håll och börjar springa allt vad han kan mot mig! :P  Och när han blir så exalterad när man tar fram ett tuggben att han springer och hoppar upp för soffan och sätter sig, lägger sig och sträcker fram tassen allt på en gång haha :D 
Idag fick han en lång födelsedagspromenad i Sisjön med mig och mamma bland all gegga och han kommer säkert få något gott att äta sen, så jag tror att han är nöjd med sin födelsedag :)) Här kommer några bilder på honom från när han var liten tills nu. 
 
Dom här två är bland dom första bilderna jag tog på honom. Så liiiten :D 
 
Våren 2014 och hösten 2014. Han växte mycket under denna tiden. Och blev gråhårig, nu är han mer blond :p 
 
Hans första långpromenad i snö :)) 
 
Hösten 2015 
 
Och avslutar med ett litet kollage med mobilbilder. Bilderna på andra och tredje raden till höger är när vi skulle upp tidigt en morgon, lilla morgontrötta vovve :)) 

För ett år sedan

Vid den här tiden (precis på minuten faktiskt som jag tog den andra bilden) på juldagskvällen förra året fotade jag dom här bilderna ute på landet hos Tobias föräldrar. Var inte beredd på att få se norrsken när vi gick ut på en promenad för att fota stjärnorna :p Det var riktigt kallt kommer jag ihåg, hade inga bra skor för den kylan, men vad gör det när man står och fotar något såhär fint? :D 
Längtar tills jag får tillfälle igen att fota norrsken, har ju missat dom gångerna det synts här nere nu i höst, men jag hoppas att det kommer ner hit snart igen (och då får det inte vara några dumma moln ivägen :p). 
Har ni fotat norrsken någon gång? 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 

God Jul

 
God Jul på er! Hoppas att ni alla får en bra julafton! :))
Igår åkte jag och Tobias hem till hans föräldrar och var där under uppesittarkvällen. Idag åkte jag hem och ska snart gå till mina föräldrar. Bilden här över fotade jag inatt. Ville egentligen fota stjärnor (var stjärnklart åt andra hållet), men månen är alldeles för ljus just nu, så det blev en bild på den fina granen iställlet. 

Lila

Nu har jag (äntligen) fotat några bilder på mitt hår och här under ser ni hur det ser ut. Jag ville göra något annorlunda denna gången. Jag var så trött på mitt hår, behöver göra något nytt ibland som när jag färgade luggen rosa för massa år sedan, hade svart underhår eller när jag klippte en sidecut. Denna gången fick det bli en ombre med brunt och lila och jag är jättenöjd med det, lite ovant bara att se sig själv i spegeln haha :p 
 
En före och efterbild också. Det är en inpackning med färgpigment som hon använt och jag fick en tub med mig hem för att fylla i när det behövs. Jag har gjort det en gång för det bet inte riktigt tag i allt hår och ska nog göra det imorgon igen för det har fortfarande inte fastnat helt överallt. 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G / Samsung Galaxy S6
 
En annan lite mer läskig sak. Igår kväll var det skottlossning här utanför! Vi bor i ett vanligtvis rätt lugnt område, men inte igår tydligen. Det var på gatan som vi ser från vårat vardagsrumsfönster, där jag alltid brukar gå med Elton när han är hos oss. 
Vi hade varit på Frölunda Torg och jag skulle släppa av Tobias och köra hem bilen till mamma och pappa. När Tobias var på väg till portren hörde han hur det small. Jag hörde ingenting eftersom jag precis hade åkt iväg. 15 skott hade dom skjutit och det var antagligen det sista som han hörde. Så vi var i närheten precis när det hände ;o 

Helgen

Nikon D80 Tamron AF 90/2,8 SP DI Macro 
Bild fotad i februari 2011 och är fortfarande min favoritbild som jag fotat på en snöflinga. Vill ha snö nu, så jag kan försöka slå denna bilden :p
 
Det har varit väldigt tomt på inlägg här på bloggen i helgen, men det är för att jag blev sjuk på natten till lördagen och låg bara i soffan hela dagen med feber sen och orkade ingenting. Det var lite bättre igår och då var jag tvungen att åka ut och fixa lite med julklappar och på kvällen gick jag och Tobias på bio och såg Star Wars som vi köpte biljetter till för typ en månad sen (typiskt att man ska vara sjuk den dagen man ska gå då).  
Jag hade faktiskt aldrig sett Star Wars-filmerna förrän nu i november, men Tobias övertalade mig. Gillade inte dom äldsta så mycket, men dom tre andra var bättre och den nya tyckte jag var bra. Ska bli kul att se resten som kommer också :p 
 
Vet att jag skrev att jag skulle ta bilder på mitt hår också, men det har inte blivit av just av dom här anledningarna. Och idag har jag också varit borta hela dagen i Ullared och på Frölunda Torg och fixat dom sista julklapparna. Men imorgon i dagsljuset ska jag fota mitt hår! Det är ganska annorlunda än hur jag hade det innan :)) 

Svanen

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
En till bild från den fina solnedgången jag fotade förra veckan när jag cyklade med Elton. Var så perfekt när en svan kom simmandes när jag stod och fotade :)) 
Idag efter jobbet skulle jag boka en tid för att färga håret och fick tid med en gång. Bild på hur det blev ska jag försöka fota imorgon :p 

Söta lilla Tomte-Joel

Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G
 
Idag efter jobbet kom Sandra och denna lilla söta tomten hem till mig för att fota lite julbilder. Tycker det blev väldigt bra, han är ju så himla söt och go! Jättekul att få fota fina julbilder på honom :)) 

Vid granen

Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G 
 
Elton med sin tomtekompis framför granen igår kväll :)) Har blivit en del bilder på honom den senaste tiden (och kommer säkert bli fler), så hoppas ni gillar dom ;p Jag tycker i alla fall det är väldigt kul att fota honom även om han kan vara lite svår ibland, men igår var han jätteduktig. 
Sen älskar jag när all julbelysning kommit fram, blir sån mysig bokeh i bilderna då när man fotar med kort skärpedjup :D 

Julgranen

 
Idag köpte jag och Tobias julgran, så nu är det ännu mer julmysigt här hemma. Är riktigt nöjd med den, gillar att den har tjockt med grenar ända upp till toppen så man kunde hänga på mycket julgranskulor och glitter. I år körde vi mest på silver med lite guld och rött. Jag skulle vilja köpa lite fler guldiga kulor att hänga upp också, fast nu finns det ingen plats kvar för det :p Och bara ett paket finns under den än så länge, förhoppningsvis kommer det lite fler en annan dag :)) 
Hur ser era granar ut om ni har någon? :D 

Snögubben

Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G 
 
Mysigt med allt julpynt som är framme nu och imorgon har vi tänkt köpa gran. Ska bli så roligt att få in den och klä den, och självklart kommer det bilder på den sen ;p 
Och en annan kul grej. Varje vecka lägger Angelica upp bloggintervjuer på sin blogg och denna veckan var det jag som fick svara på lite frågor, jättekul! Så klicka in på hennes blogg om ni vill läsa :)) 

Jag vill ha snö

Nikon D800 Tamron AF 90/2,8 SP DI Macro 
 
Jag vill inte ha detta regniga väder mer, jag vill ha snö, sol och minusgrader! Vill fota snöflingor, frost och vita landskap.. Det är inte ofta det blir så här, men man kan ju i alla fall hoppas :p Har ni fått någon snö än? 

Johanna's Year In Music

Det är så kul att se Spotify's sammanfattning av året som gått och jag tänkte göra som Alma och visa lite på bloggen :)) (googla på "spotify year in music" för att se eran) 
Dom som känner mig är nog inte så förvånade över denna sammanfattningen ;p 
 
Har kanske inte lyssnat så jättemycket på musik detta året om man jämför med andra. Blir mest när jag kör bil och ibland när jag är hemma, men gillar att ha det tyst ibland också :p 
 
Tydligen startade jag året med denna låten :)) 
 
Här trodde jag faktiskt att McBusted skulle ligga lite närmare förstaplatsen, men det var ändå ganska så stor skillnad. Kanske kan bero på att One Direction har fler låtar att lyssna på :P 
 
Detta albumet släppte dom i slutet av förra året och det har verkligen varit mitt favorit att lyssna på i år! Speciellt när jag sett dom två gånger i år också :D 
 
Är lite förvånad faktiskt över att Drag Me Down är den mest spelade. Tycker ju om den mycket, men trodde inte att den skulle vara mest spelad :p Fast ligger ju ganska lika där på alla dom här fyra. (sen på nummer 5 ligger Air Guitar med McBusted också med lika många spelningar som Get Over It :p) 
 
Mitt musikår kanske inte har varit det mest varierade, mycket McBusted, One Direction och McFly. I höstas släppte även 5SOS ett nytt album (riktigt bra) som jag lyssat på en hel del nu också. 
Älskar verkligen denna musiken, men jag har ju faktiskt lyssnat på annat också (115 olika artiser som man såg på första bilden), bara att detta har det varit lite mer av :p Får kanske göra en ny spellista inför nästa år med lite mer blandat. 

December sunset

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Har blivit sjuk idag. Inte så kul.. Kände i halsen när jag cyklade igår, men trodde det skulle gå över och inatt kunde jag knappt sova och sen vaknade jag med feber ;o Jobbigt.. 
Har iaf redigerat några fler bilder från igår. Är väldigt glad att jag bestämde mig för att fota för det var verkligen hur fint som helst! Och man får ju passa på medan det är bra väder nu när det varit regnigt och blåsigt länge. 
Jag kom dit en liten stund innan solen försvann helt. Hade lite problem med att pumpa cykeln, så jag visste inte om jag skulle hinna, men det gjorde jag som tur var. 
När solen försvann blev det mörkare (såklart), men efter en stund började himlen lysa upp igen och det kom fram nya, fina färger. Då tog jag upp mitt ministativ som jag hade med mig och fotade med längre slutartider. Gillar när vattnet ser slätare ut och inte massa ränder från vågorna. 
Bilderna ser lite annorlunda ut när jag ser dom på mobilen, dom har mer kontrast på datorn.. Svårt när det inte blir lika på alla skärmar :p 

Cyklade till solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Tyckte det var fina moln på himlen idag, så jag tänkte att det kanske skulle bli en fin solnedgång. Det fanns ingen bil hos mina föräldrar som jag kunde ta just då, så jag bestämde mig för att låna mammas cykel istället och cykla bort till havet och såklart fick Elton följa med. Har inte cyklat sen i våras och då satt Elton i korgen också, han tycker om att sitta där och titta på allt som flyger förbi :p 
Det var tur att jag åkte iväg för det blev en väldigt fin solnedgång med massa färger :)) Har inte fotat mycket alls den senaste tiden (mest pga vädret), så det var kul att komma ut med kameran igen. 

På balkongen

Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G 
 
Lite bokeh på balkongen som jag fotade förra året. Satte upp dom här blåa lamporna igen förra helgen (fast dom ser mer lila ut på bilderna), men det är massa lampor i mitten av slingan som inte funkar längre, så det ser inte jättebra ut ;o Får försöka fixa det och köpa nya till nästa år. Dom här köpte vi ändå förra året, tycker att dom borde hålla längre än en jul bara.. Gillar när hela balkongen lyser blått :)) 

Oktoberbilden

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Alla bilder ser så mycket bättre ut i både färger och skärpa med min nya dator. Jag har aldrig haft en jättebra dator, utan köpt typ medelbra, men denna gången satsade jag på en mycket bättre :)) IPS-skärmen var ett väldigt bra val för allt ser så himla bra ut även om man kollar i olika vinklar. Den har full HD också, så bilderna på bloggen ser mindre ut än dom gjorde på min förra dator, så jag funderar på att ändra storleken till ännu större än jag nyss ändrat till, kanske 1000px istället för 875 som jag har nu. Och sen lite större text också. 
 
Här över är en bild som finns med i en av mina kalendrar som jag tycker om väldigt mycket. Började regna massa en stund efter denna bilden togs, men det var så fint med alla låga moln.  
Är ni intresserade av en kalender kan ni läsa mer om det i detta inlägget eller maila mig på [email protected] 

London 31 Oktober 2015 - By night

Nu har jag äntligen fått min nya dator och har börjat installera det jag behöver. Har hunnit testa att redigera lite också och det går mycket bättre än på min förra. Det jobbiga är bara att min externa hårddisk sätts i viloläge eller något efter typ en minut (tror det har med windows 10 att göra, då det hände på min förra dator också efter att jag bytte till det). Så om någon vet hur man stänger av det får ni gärna skriva det :p 
 
Jag redigerade i alla fall dom sista bilderna från andra dagen i London. Förra inlägget avslutade jag ju efter att vi gått i parkerna. Nu var vi på väg mot Big Ben och London Eye. Det var hur mycket folk som helst där! Vi började med att gå över bron och fotade lite, sen gick vi mot London Eye, men det var så mycket folk att man knappt kunde ta sig förbi nästan. Det var ju halloween, så många var utklädda och dom hade olika firanden där borta. 
Vi gick tillbaka igen, under bron och på andra sidan längs vattnet en bit och satte oss på en bänk med utsikt över vattnet och Big Ben. Det var så fint när det började skymma. Planerade lite hur vi skulle göra, för vi började bli lite hungriga och jag ville verkligen fota Tower Bridge när det var mörkt. Har ju skrivit tidigare att jag gjort tre ganska så misslyckade försök (ena gången fick vi inte fota för en vakt, andra stannade inte tunnelbanan på stationen och tredje hade dom stängt av vägen som vi skulle gå för att komma dit). 
Så vi åkte till Tower Hill och gick ner till bron och denna gången fick jag faktiskt fotat den riktigt! :D Fjärde gången gillt :p 
Sedan började vi leta efter något ställe att äta på och vi hittade en mysig liten hamn inne bland husen där det fanns en del restauranger. Efter maten bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet, det låg inte såå långt därifrån. Tog kanske 25-30 minuter eller något så var vi framme. Härligt att lägga sig i sängen efter en lång, men bra dag i London som både började och avslutades vid Tower Bridge :)) 
 
Fotade med lång slutartid. Hade köpt ett ministativ precis innan resan som klarar tyngden på min kamera. Väldigt bra att ha :))
 
Här står jag och fotar bilden ovanför. 
 
Efter att vi hade suttit där på bänken ett tag började det komma fram fina färger på himlen. 
 
Vet inte riktigt hur dom tänkte med färgerna på London Eye här. Såg lite konstigt ut :p Dom borde ju gjort den helt orange eftersom det var Halloween. 
 
Och bilden som jag velat fota sen 2009 då jag gjorde mitt första försök :p Fast vet inte om jag blev så jättenöjd ändå. Ångrar att jag inte tog fler bilder än jag gjorde :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR