Lite bokeh :))

Hoppas ni har en bra valborg. Själv ska jag inte fira på något speciellt sätt. Har nyss kommit upp till Tobias föräldrar och ska stanna här över helgen. Hoppas på fint väder, så jag kan fota mycket :)) 
Får se om jag gör något inlägg här på bloggen under helgen, men jag finns på instagram som vanligt (stargirlphoto). 
Här är en bild jag fotade för några dagar sen :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Norrsken - 16 April 2015

Nu har jag redigerat lite bilder från andra kvällen jag fotade norrsken för nästan två veckor sen. Har ju bara visat en bild från när vi var ute på kvällen. 
Denna gången åkte vi ut till havet för att få bättre utsikt mot norr, det var ju så mycket skog ivägen där vi var kvällen innan, så detta var mycket bättre. Vi kom dit lite tidigt för det var fortfarande ganska ljust när man fotade med längre slutartider, men man såg ändå lite av det lila på himlen från norrskenet. Vi gick runt lite och kollade efter bästa stället att stå på och hittade ett bra till slut. Efter ungefär en halvtimma hade det blivit mörkare och man såg norrskenet lite mer och det blev bara tydligare och tydligare hela tiden. Man såg det mycket bättre än kvällen innan, fast det var inte lika mycket lila nu som det var då. 
Klockan var 22.30 när vi kom fram och 00.00 när vi åkte därifrån. Ville egentligen inte åka då för man såg det så bra, men jag var sjuk och hade feber och det var jobb för vissa dagen efter och så. Bilderna blev ändå ganska likadana. Men det var kul att ha fått fota det två kvällar i rad i alla fall! Hade ju bara fotat det två gånger innan detta, så nu blev det dubbelt så många gånger helt plötsligt :p Har ännu fler bilder som jag ska visa, men det kommer en annan dag.  
Sen gjorde jag ju en timelapse från balkongen när jag kom hem också :)) 
 
Från början såg man inte så mycket, lite för ljust fortfarande. 
 
Men efter en halvtimma blev det bättre :)) 
 
Efter en timma från att vi kom dit såg det ut såhär. 
 
Och här sitter vi tre. Johanna, Lisa och Johanna (jag) :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

En liten fågel

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Små hjärtan

Nu ikväll var jag ute och fotade lite i botaniska trädgården, älskar att det kommit så mycket blommor nu! Hittade några fina löjtnantshjärtan som fick vara med på bild :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Bokeh :))

Två bokehbilder jag fotade i måndags när jag och Lisa var i botaniska trädgården :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8D

Avengers

Om en stund ska jag iväg och äta middag på restaurang med pappa och Tobias och efter det ska vi gå på bio och se Avengers. Gillar Marvel-filmerna, speciellt Avengers och Iron Man, så det ska bli väldigt kul att äntligen få se denna :)) 
 
Jag och Lisa träffade på några av dom i London också, så tänkte lägga upp några bilder från det nu (behöver inte tänka på att det är vaxdockor på Madame Tussauds ;p). Synd att alla inte fanns där, utan bara några av dom. Bilderna som är på oss två är tagna med Lisas mobil, dom andra med min kamera. 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G / Iphone 6

J

En vårbild på mig från i måndags :)) Har länge velat ha både en ny profilbild och headerbild här på bloggen, vill göra om hela designen egentligen. Min profilbild är tre år gammal och den i headern över ett år. Bara att det aldrig blir någon bild på mig jag är så nöjd med att jag vill använda till det (blir nästan aldrig nöjd med bilder på mig själv :p). Fast denna gillade jag, så kanske kan använda den till en lite vårigare header, får se om jag kan redigera ihop någon nån dag :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G

Norrsken - 15 April 2015

Förra veckan fotade jag norrsken två nätter i rad, men har inte visat så många bilder från det. Nu har jag i alla fall redigerat några till från första natten vi var ute. Dom här bilderna är tagna vid Gråbovägen, lite utanför Göteborg. Hade bara lite svårt att hitta bra ställen att fota på eftersom skogen var ivägen, men vi hittade några bra ändå. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Söta Joel

Idag tog jag med Elton till slottsskogen för att träffa Sandra och Joel. Gick runt i det fina vädret och hade trevligt. Såklart hade jag med kameran och tog lite bilder på Joel. Han är ju så himla söt! :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8D

Vårporträtt

Har fixat några bilder nu ikväll från igår när jag och Lisa var ute och fotade vårporträtt :)) Tycker det blev väldigt fina bilder på henne. Det var till och med någon annan som frågade om hon fick ta en bild på Lisa när vi var vid körsbärsblommorna på dom sista bilderna :p 
 
Och en bild på mig också :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G Nikon AF 85/1,8D

J&L

Idag hade både jag och Lisa en ledig dag, så vi passade på att fota lite vårporträtt i botaniska trädgården. Det är så fint där nu med alla vitsippor och träd som blommar. Och vilket härligt väder det var! Kunde gå i linne utan att frysa, har längtat efter det. Vi var där en ganska lång stund och fotade massa fina vårbilder.
En mindre kul sak var att jag hade en fästing krypandes på handen när jag kom hem! Sprang in i badrummet och spolade bort den med vatten :p Hatar fästingar, dom är verkligen äckliga! Tur att den inte hade satt sig i alla fall. 
Här är en bild som vi tog på oss tillsammans i vitsippsdalen :)) Fler bilder kommer.. 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G

Påfågeln

Igår tog jag med Elton på en promenad i slottsskogen. Det var härligt att gå runt där i det fina vädret, och vad som är ännu härligare är att det ska fortsätta vara sånt här väder i flera dagar till! 
Jag hade med kameran, men tog inte många bilder alls. Kunde i alla fall inte låta bli att fota denna påfågeln som hade fällt upp sina fjädrar, så fina är dom! Synd att ljuset inte var så bra bara, skugga på fågeln och sol på marken i bakgrunden, så det blev överexponerat mellan fjädrarna ;o Det gillade jag inte :p Men här är en bild som jag tog. 
 
Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G

London 6 April 2015 - Utsikt över staden

Jag börjar detta London-inlägget där jag slutade förra, vid Millennium Bridge. Vi gick över bron och rakt upp mot St Paul's Cathedral där vi skulle gå in. Jag är inte så mycket för kyrkor och så, men denna var häftig. Det var helt öppet från marken upp till toppen, så det var riktigt stort. Man fick inte fota där inne, så har inga bilder inifrån. Anledningen till att vi gick in här var att man kunde komma upp till toppen som är 85 meter upp och få en fin utsikt över London. 
 
Det lite jobbiga var bara dom 528 trappstegen :p Men till slut kom vi upp i alla fall. Precis innan man kom ut fanns ett litet fönster i golvet där man såg rakt ner till entréplanen, ganska läskigt :p Det är rätt litet högst upp och man fick gå ganska snabbt runt för många ville upp och kolla (gick lite för snabbt tyckte jag). Det var en jättefin utsikt och man såg väldigt långt, så det var kul att få se. En bit längre ner, precis under kupolen på utsidan kunde man vara på längre och även om det inte var lika högt var det fin utsikt därifrån ändå, fast lite svårare att se för alla pelare runt om. Sen skulle vi ner alla trappstegen igen :p 
Tog ganska många bilder under denna tiden, så här avslutar jag detta inlägget. Fortsättning följer ;P 
 
Här fotar jag bilden ovanför :p 
 
Inget fel på usikten :)) Här har jag zoomat in lite på London Eye. 
 
Och helt utzoomat 
 
Lisa :)) 
 
Här ser man Tower Brige till vänter i bilden, London Bridge och Millenium Bridge :)) 
 
Utsikten lite längre ner, men det var fint ändå :)) 
 
Och Lisa igen :)) Som ni ser var det svårare att se ut här. Man fick fota så som dom till höger i bilden :p 
 
Avslutar inlägget med en bild uppåt :)) Hoppas ni gillade dom, det var kul att fota dom iaf :p 
 
Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Iphone 6

Norrsken Timelapse

Så himla kul att bilden i mitt förra inlägg gillades så mycket. Den hamnade här på framsidan på blogg.se, i sidomenyn när man är inloggad och även på deras instagram. Göteborgs-Posten gjorde en artikel med min bild (som ligger högst upp på hemsidan) och en liten, kort intervju med mig. Dom har gjort om mina svar lite, så det låter inte riktigt som mig + att det står att jag inte såg norrsken vid havet, men det gjorde jag :p Sen la dom upp artikeln på deras Facebook-sida också där den har 900 likes och delats över 170 gånger! Väldigt roligt att så många sett den :D Och hoppas det kan komma lite mer norrsken inatt, så fler får chansen att se och fota det! 
 
Som jag skrev igår så gjorde jag en timelapse när jag fotade från balkongen. Jag har satt ihop den nu och tycker den blev väldigt bra om jag får säga det själv :p Hoppas ni också gillar den! 
 
Glöm inte att ändra till 1080p för bättre kvalité!
 
Och en bild på oss tre från tidigare på kvällen :)) 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Från min balkong inatt

I förrgår var ju jag, Lisa och Johanna ute och fotade norrsken. Lisa hade läst att det skulle bli ännu mer inatt. Såklart fick jag feber på kvällen, men jag trotsade det och åkte iväg för andra natten i rad. Denna gången åkte vi ut till Sillvik där jag fotade mina stjärnbilder senast för det är inte så mycket ljus ivägen där åt norr. 
Det var faktiskt ännu mer än vad vi hade sett kvällen innan! Man såg det tydligare både i verkligheten och på bild. Vi var kvar där en stund, men vid 12-tiden åkte vi hemåt. När jag kom hem lite innan 1 gick jag ut på balkongen för att se om det gick att se det därifrån och liite svagt grönt skymtade jag, så jag ställde upp kameran på stativet och tog en bild. Visst var det norrskenet man såg, så det blev en timelapse också som jag kommer sätta ihop lite senare idag. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Norrsken utanför Göteborg

Igår läste jag på sidan "Norrsken" på Facebook att det skulle bli lite norrsken som man kanske skulle kunna se lite längre ner i landet under natten. Ville ju inte missa en chans till, så jag frågade Lisa om hon ville åka med mig och det ville hon såklart :)) Sen ville hennes kompis Johanna också åka med. Det blev en kul kväll i bilen upp till Gråbovägen en bit utanför Göteborg där vi körde lite fram och tillbaka för att hitta en bra plats. Man såg det inte så tydligt i verkligheten, men man såg att det var där. Det blir alltid mycket tydligare på bild, så det blev några fina bilder på det. Sen var det väldigt tur att det var helt stjärnklart och ingen måne uppe :)) 
Här är en bild som jag tog, kommer fler i helgen! 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Stjärntecken - Vädur

Idag gjorde jag den fjärde sminkningen som är Vädur i mitt stjärnteckentema. Blev inte så jättenöjd, var svårt att få jämna linjer. Har egentligen inte blivit speciellt nöjd med någon av sminkningarna än så länge, men hoppas att nästa blir bättre :p Såhär blev det i alla fall, försökte göra något som liknade hornen på väduren. 
 

Favorit från 2014

Eftersom jag inte har några nya bilder att lägga upp (har inte redigerat några fler än från London), tänkte jag att jag skulle lägga upp en av mina favoriter från förra året som jag tog under ett galet åskoväder i augusti. Längtar efter att få fota blixtar igen! Hoppas det blir många tillfällen till det under sommarnätterna. 
Har ni fotat blixtar någon gång? Länka gärna era bilder i så fall, skulle vara kul att se :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

London 6 April 2015 - Tower Bridge

Dagen efter konserten hade vi en hel dag i London att spendera. Lisa hade aldrig varit där innan, så vi skulle försöka hinna med att se så mycket som möjligt. Detta var min fjärde gång där, men det är ändå alltid lika kul att se allting. 
Vi gick från hotellet lite innan 10 på morgonen och tog tunnelbanan till Tower Hill där vi skulle se Towern och Tower Bridge. Det var riktigt härligt väder, tror vi hade 17 grader denna dagen och soligt :)) Mycket folk var det också, väldigt mycket på vissa ställen. 
Vi gick ner mot Tower Bridge, gick in på Starbucks och köpte frukost och satt på en bänk med fin utsikt och åt. Sen skulle vi gå över bron och gå vidare på andra sidan bort till Millennium Bridge som vi tänkte gå över till andra sidan igen. Det blev en hel del bilder, så kommer bara lägga upp bilder fram tills vi kom till Millennium Bridge i detta inlägget. Ska försöka att inte vara så seg på att få upp bilderna nu som jag har varit vissa resor :p  
 
The Tower of London 
 
Tower Bridge
 
Tycker den bron är så fin. Hade aldrig varit där på dagen innan, bara kvällen en gång :p 
 
På andra sidan. Vi visste inte riktigt var vi var, men det gick bra ändå :p 
 
Det fanns många blommande träd också :)) 
 
Och här var vi framme vid Millennium Bridge. Det var den som förstördes i början av Harry Potter and the half blood prince. Så det var lite därför jag ville gå över den :p 

Vitsippa i motljus

Jag hade egentligen tänkt hinna klart med några bilder från London idag, men det blev inte så. Hinner nog med det imorgon istället. För precis en vecka sedan var vi på McBusted-konserten. Längtar tillbaka! Men det är ju inte så långt kvar tills jag får se dom igen då dom kommer vara förband till One Direction i sommar :D 
 
Får bli en bild idag som jag fotade igår på en liten vitsippa i det fina motljuset :)) 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Två blåa

Två bilder från idag. Har varit på en lång promenad med Tobias och Elton i det härliga vädret. Älskar våren när det blir varmare, ljusare och mer färg ute, man blir bara så mycket piggare och gladare av det :)) 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

London-kollage

Har inte hunnit redigera några bilder från resan än som jag tog med min riktiga kamera (förutom konserten då), men gjorde ett kollage lite snabbt med olika mobilbilder som vi tog. Det är både från min mobil och från Lisas. En väldigt kul resa hade vi och fler bilder kommer :)) 
 
Samsung Galaxy S3 / Iphone 6 

London 5 April 2015 - McBusted

I söndags vid 10 på morgonen gick planet till London. Det är härligt att det inte tar så lång tid att åka dit och att man ställer bak klockan en timma :p Vi trodde att vi skulle åka tåg från flygplatsen in till London, men det var tydligen buss. Det tog lite längre tid, men jag gillar mer buss än tåg så det gjorde ingenting. 
Väl framme skulle vi köpa tunnelbanekort och hitta vägen till hotellet. Gick väldigt snabbt och lätt (älskar Londons tunnelbanor, så smidiga). 
Vi hade några timmar innan vi skulle åka till O2 arena där vi skulle se McBusted, så vi åkte till Oxford Street och gick en sväng. Det var ju påskdagen, så mycket hade stängt. Vi gick en lång stund, hamnade på Carnaby Street där några affärer hade öppet som vi kollade i och sedan letade vi efter någon restaurang att äta på innan vi åkte tillbaka till hotellet för att lämna lite grejer och hämta min andra kamera (eftersom man inte får ha systemkamera på sånna konserter). 
Vi kom fram till O2 arena ungefär en halvtimma innan första förbandet skulle börja och gick och satte oss på våra platser som var längst bak i arenan mitt emot scenen. Tycker inte att det var en så stor arena, så det var ändå inte för långt ifrån utan vi såg bra, speciellt B-scenen som var mycket närmare oss. 
Förbanden var väl sådär tyckte jag, hade inte hört något av dom direkt innan. Sen var det äntligen dags för McBusted att komma ut på scenen! Jag kan inte beskriva hur bra det var, men det var verkligen en huuuuur bra konsert som helst, har aldrig varit på något bättre! Den kommer komma på dvd till sommaren så det ska bli kul att få se den om och om igen, speciellt när den spelades in i O2 arena, fast kvällen innan vi såg dom. Jag fick till och med förbeställt en signerad dvd för någon vecka sen! :D. 
Jag fotade inget på dagen, men här kommer lite McBusted-bilder som jag tog. Är ändå rätt nöjd med bilderna med tanke på att vi satt längst bak :)) Har använt min Canon Powershot G15. 
 
Dougie <3 Detta är en av mina favoritbilder från kvällen :D 
 
Det var en riktigt häftig scen dom hade. Gillar att det står vilken låt det är där uppe också :)) 
 
Dom åkte ner till B-scenen i en flygande bil :)) 
 
<3
 
Stargirl! :D 
 
Tom med sitt blåa hår :p 
 
Detta är också en av favoritbilderna :)) 
 
Sen åkte alla ner i ett super mario-rör och försvann :( Synd att jag missade Tom bara. 
 
Ville inte att det skulle ta slut! Men det gjorde det... Det var i alla fall bästa konserten någonsin!! 
 
Jag har spelat in flera videos också, men ljudet är lite brusigt, så jag ska försöka fixa det om det går innan jag lägger upp dom :))

Hemma från London

Igår kväll kom jag hem från London. Har haft en jättebra resa med fint, härligt vårväder och en huuuuuur bra McBusted-konsert som helst! Även om vi inte var borta så länge hann vi med en hel del. Vi var ute i hela dagen och kvällen i måndags och gick till massa olika ställen och fotade. Blev en del bilder som jag kommer dela upp i flera inlägg. Här är tre bilder så länge från lite olika tillfällen i måndags :)) 
 
Var så fint med alla rosa träd :)) Här vid St Paul's Cathedral. 
 
Lisa vid den där klockan som är typ känd :)) 
 
Och jag vid ett blommigt bokehträd :)) 

Glad Påsk!

Hoppas ni alla får en bra Påskafton! Ska ni göra något kul? :)) Själv ska jag förbereda inför Londonresan. Ska möta Lisa efter hon slutat jobbet och växla pengar. Sen ska hon slinga mitt hår så jag blir av med min utväxt och efter det ska vi äta påskmiddag med mamma. 
Längtar såå tills imorgon då jag även kommer få se McBusted på kvällen. Blir andra gången jag ser dom, fast har sett McFly två gånger också innan dom gick ihop med Matt och James och blev McBusted. En till bra sak är att det ser ut som att vi kommer ha fint väder också, så det ska bli riktigt härligt och jag ska fota massor! :D 
 
Vet inte om jag kommer uppdatera bloggen innan jag åker eller under resan, men kommer antagligen lägga upp bilder på instagram (stargirlphoto), så följ mig där om ni vill, annars är jag tillbaka på tisdag igen :)) 
Här är ett litet kollage med påskbilder på Elton som jag fotade förra året, men inte visat innan. 
 
 

Mer stjärnor

Kom nyss hem efter att ha varit och ätit en god middag hos mina föräldrar. Redigerade en bild lite snabbt nu som jag tog för två veckor sen. Har några bilder kvar som jag inte visat. Dom flesta blir ganska lika, men jag älskar att fota stjärnhimlen, det är ju så häftigt och fint med alla stjärnorna, speciellt när man ser vintergatan. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Macro i påskriset

Solen lyste in fint på påskriset förut, så jag kunde inte låta bli att fota lite macrobilder på fjädrarna :p 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Påsksminkning och naglar

I helgen målade jag mina naglar i lite påskiga färger och sen gjorde jag en sminkning inspirerad av dom och såhär blev det. Det är inte många som först tror att det är mina riktiga naglar, men det är det. Dom växer så fort, men ska klippa ner dom lite nu i helgen tänkte jag, ibland blir dom lite för långa. Den rosa färgen på naglarna är egentligen mer som eyelinern, men den ser annorlunda ut på bilderna. 
Vill hinna med en till påsksminkning innan jag åker till London, men får se :)) 
 
 
Om ni undrar hur jag gjort naglarna, googla "water marble" eller sök på youtube.