Happy Halloween

Blev en halloweensminkning idag. Imorgon blir det halloweenfest, men då ska jag inte ha sår och blod så kände för att göra en sån sminkning idag istället :p Blev någon clownliknande grej (ögonen är redigerade svarta). Blev ändå nöjd för det är bara andra gången jag sminkar med blod och sånt där (sist var förra halloween). 
Hoppas ni får en bra halloweenhelg! :)) 

Spegelblankt

Idag kände jag för att åka ut till havet för att fota solnedgången. Man får passa på när man kan nu när det är bättre väder. Och det var tur att jag åkte för det var riktigt fint! 
Började med att gå ut på piren när jag kom dit, men ångrade mig när jag såg alla stora vattenpölar på stranden. Tänkte att det skulle vara bra att få med spegelbilden från solnedgången och det blev det. Fick ha kameran någon centimeter över vattenytan för att få med så mycket som möjligt av solnedgången i vattnet (något att tänka på kanske om ni får ett liknande tillfälle :p). 
 
Man blir så glad när man kommer fram och himlen ser ut såhär. 
 
Det var så himla fint! 
 
Utan spegling. Fint ändå, men inte riktigt samma sak :p 
 
Det var ganska spegelblankt vatten. Så blankt att jag till och med kunde vända denna bilden upp och ner :p 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 50mm 1.4

Månadssten - Oktober

Nu tänkte jag lägga upp min sminkning för Oktobers månadssten som är Rosenkvarts (har läst flera olika stenar för oktober, men det var denna som står på den listan jag går efter). Har sett fram emot att göra denna sminkningen eftersom jag gillar rosa väldigt mycket :)) Nästa månad är min egna månadssten, så den ska också bli kul att göra :p 
 
 

IR

Jag kopplade in min andra hårddisk idag (som typ är full) som jag inte kollat igenom på länge. Hittade en mapp med några bilder från augusti förra året som jag nog inte lagt upp. Testade på igen att fota lite IR då, men var inte säker på om jag gillade bilderna eller inte så jag la aldrig upp dom. Det är rätt svårt med IR tycker jag, men tänkte ändå visa en av bilderna som blev en av dom bättre från den dagen iaf :p Har inte uppdaterat min IR-kategori här på bloggen sen 2011, så det kanske var på tiden med något "nytt" där :p
Har använt ett filter man sätter på kameran som bara släpper in infrarött ljus. Kan bli väldigt häftiga bilder med det, men det krävs en del redigering också. 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4

Norge 19 September 2014 - Några olika fotostopp

Har redigerat några fler Norgebilder nu. Blev ett rätt sent inlägg, men bättre det än aldrig :p
Efter att vi varit uppe på Dalsnibba åkte vi vidare mot campingen. Först igenom Geiranger där vi gjorde två korta fotostopp. Har ju varit där två år tidigare, så har redan massa bilder därifrån, men vi stannade först vid Flydalsjuvet och sedan vid Ørnesvingen. 
Sen skulle vi åka med färja vid Eidsdal, men missade den precis så fick vänta en halvtimma. Gick in i en mataffär, men blev inget köpt för det var så himla dyrt (hade ändå massa godis i bilen :p). 
Vi gjorde inte så många stopp på resten av vägen, men några blev det iaf. Gudbrandsjuvet var ett av dom stoppen. En fors med mycket vatten som hade några vattenfall, väldigt fint var det. Stannade där i ungefär en halvtimma och fotade och gick runt på broarna som var byggda övet vattnet. Klockan hade blivit halv sju och det började bli lite mörkare så vi behövde åka vidare. Två korta stopp till hann vi med och sen ett lite längre, men bilder från det sista stoppet kommer i ett annat inlägg :)) 
 
Påväg när från Dalsnibba. 
 
Flydalsjuvet med utsikt över Geiranger
 
Ørnesvingen
 
Usikt mot Geiranger från andra hållet. Här ser man även Dalsnibba där bakom. 
 
Gudbrandsjuvet 
 
Gjorde en panorama på höjden för att få med hela fallet 
 
Vi gick upp och satte oss på ett berg en stund :)) 
 
Fanns såå mycket blåbär överallt där. Och var helt rött på marken från alla buskarna. 
 
Landskapen är verkligen fina! 
 
Där fick bilen stå och vila en stund :)) Och det är sista bilden för detta inlägget. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 50mm 1.4 / Tamron 90mm 2.8 macro 

Från idag

Idag åkte jag och mamma till änggårdsbergen för att gå på en promenad med Elton och ta lite bilder. Det regnade faktiskt inte för en gångs skull :p Fast det var inte så lätt att gå eftersom det var så mycket vatten och lera på flera ställen på vägen där uppe. På ett ställe fick vi vända om där vägen var helt översvämmad, så vi kunde inte gå hela varvet som vi tänkt, men det gjorde inte så mycket för vi hittade några fina platser att fota på ändå. Här är några av bilderna vi tog :)) 
 
Mamma och Elton :)) 
 
Jag med min fina mössa som duktiga "Stickan" gjort :)) Något av det bästa med hösten och vintern är att kunna ha mössa på sig igen :D 
 
Gillade denna bilden på Elton. Han är så svår att fota som jag nämnt tidigare :p Så blir alltid extra glad när det blir en bra bild på honom :p Han har nog fått syn på något här, brukar stå sådär med tassen uppe då. 
 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Under vattnet

Blir ett lite sent inlägg idag, men kom hem för en stund sen från mamma och pappa där jag åt middag och kollade på idol. Så tänkte att jag kunde göra ett inlägg här innan jag ska se på någon serie eller något :)) 
Regnet bara öser ner ute, fortfarande.. Har regnat jättelänge nu, hade vart kul med någon solig dag iaf innan alla löv och färger försvinner från träden. Man får drömma sig bort till ett varmare och soligare ställe sålänge och bara för det lägger jag upp några bilder från varma medelhavet i juli 2010. Så himla härligt var det att simma i det varma vattnet i timmar och leta sköldpaddor. Ett utav dom roligaste fototillfällena jag haft! Fler bilder från den resan finns i min meny, eller klicka här :p 
 
Nikon D80 - Nikon 18-135mm / Undervattenshus 

I dimman

Redigerade en bild till från den fina morgonen i somras då jag och Tobias åkte ut och fotade lite i dimman. Har flera bilder från det tillfället som jag inte visat innan som kanske också kommer dyka upp i bloggen någon gång. Bra att ha när man inte har några nya bilder :)) 
Läste också idag att One Direction ska komma till Göteborg nästa sommar!! Blev väldigt glad för det. Även om det var två roliga miniresor i somras till Stockholm och Köpenhamn är det rätt bra att dom ska hit nästa gång. Så får man bara hoppas på att man får biljetterna som man vill nu också (eller biljetter över huvud taget :p) 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Frozen II

Som jag skrev i förra inlägget försökte jag mig på att "fota om" lite bilder som jag tog för fem år sedan. Blev inte så nöjd med hur isen blev, men blev ändå rätt nöjd med resultatet. Kommer nog göra om det någon annan gång för att försöka göra det ännu bättre :p 
 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Frozen

I oktober för fem år sedan fotade jag några bilder som jag länge tänkt på att fota om eller vad man ska säga :p Så idag blev det faktiskt av att jag tog nya sånna bilder. Hinner inte redigera mer än en bild just nu, så det får bli en liten sneak peek på vad som kommer här på bloggen imorgon :)) 
 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

- - - -

Det forträtter att vara regnigt och tråkigt väder ute, blir inte så mycket nya bilder då. Hoppas inte att alla fina färger hinner försvinna innan vädret blir bättre igen. Redigerade två bilder som jag fotat för ett tag sen som jag inte visat innan. Den första från september och den andra nu i oktober. 
 
Nikon D800 - Nikon 85mm 1.8

Bland höstfärgerna

Jag och Lisa åkte iväg lite i fredags och fotade några snabba höstporträtt. Fick passa på när det var uppehåll från allt regn. Det var tur att vi fick tillfälle då, annars hade det nog inte blivit några höstporträtt alls denna hösten. Har ju fotat det dom två senaste åren, så det är kul att vi hann med det i år igen :)) Se dom gamla bilderna här och här
 
Och som det brukar bli ibland blir det en bild på mig lite så på slutet också :p 
 
 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

En bra kväll

Blir ett lite sent inlägg idag, men har haft fullt upp typ hela dagen och ikväll har jag varit och firat Camilla som fyllde 25. Blev en väldigt rolig kväll med god mat, olika spel och sånt. Kul att träffa alla också :)) Fick sen skjuts hem av Sandra och hennes kille, det var väldigt snällt så jag slapp ta bussen och sen gå långt i regnet. Att det bara ska regna hela tiden ;o Kan sluta med det tycker jag. Nu tänkte jag kolla på något avsnitt av en serie och sen gå och lägga mig. Godnatt :))
 
Bild från i våras.. 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Japanese beauty berries

Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4
Lite Hunger Games-inspirerat sådär :p

I trädet

Idag gick jag igenom mina mappar med djurbilder och hittade några på en snöleopard från i vintras som jag skulle spara på lite, men istället blev dom bortglömda :p Det var några av dom bästa från den dagen, så jag redigerade en av dom nu. Det var så kul att fota leopardungarna som lekte runt i snön. Den ena klättrade upp i ett träd ganska nära där vi stod, kändes nästan som att den skulle kunna ha hoppat ner på oss, men det tror jag nog inte att den kunde :p 
Hade egentligen tänkt åka och fota på Nordens Ark igen nu i höst, men tror inte att det kommer bli av om det ska fortsätta regna såhär. Kanske får bli senare i år, fast det hade varit kul att fota nu bland alla fina höstfärger. 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

På min instagram

Blir ett instagramkollage idag med lite olika bilder tagna under dom senaste månaderna. Lägger upp både mobilbilder där och bilder tagna med kameran, lite sneak peaks från när jag fotat och så också :))
Så följ mig där om ni vill, stargirlphoto heter jag. 
 
1. Firade att vi hade flyttat in i lägenheten. 2. Ute på höstpromenad. 3. Nya skor köpta i New York. 
4. Pannkakor är gott :)) 5. Utsikten. 6. Promenad med Elton. 
7. Jag innan vi skulle gå på bröllop. 8. Elton, kan man bli sötare? 9. Packa ner mitt smink inför flytten. 

Norge 19 September 2014 - Uppe på Dalsnibba

En liten bit ifrån Geiranger finns det ett berg som man kan åka upp på med bilen. Dalsnibba heter det och är 1500 meter över havet, det är också europas högsta fjordutsikt från en väg. Vi har velat åka upp dit dom andra gångerna vi varit i Norge, men första året var vägen fortfarande vinterstängd och andra gången för dimmigt så man skulle inte sett något. Denna gången hade vi mer tur för vi hade soligt och inga låga moln alls. En av dom från Norge vi pratade lite med som jag nämnde i förra inlägget var busschaufför och hade kört upp dit ett antal gånger och han sa att det nästan aldrig är så klart som det var just denna dagen. Så det blev såklart ett besök där uppe. 
När vi kom upp efter en låång backe med många svängar stod det bara en bil på parkeringen, så vi var typ ensamma där uppe och det var inte ens kallt och blåste knappt någonting, så det kunde ju inte bli bättre. En timma stannade vi där uppe och gick runt på berget och åt våran lunch till en jättefin utsikt. 
När vi skulle åka ner igen kom det en buss med massa turister, så vi hade rätt tur att vi hann vara där uppe innan alla dom kom :p Sen åkte vi vidare mot campingen vi skulle till, men bilder från resten av vägen kommer i ett annat inlägg. 
 
Vägen gick ganska mycket uppåt. 
 
Kunde ju inte klaga på utsikten direkt :p Nere vid fjorden där borta ligger Geiranger. 
 
Man kunde se väldigt nära med den där kikaren, hade kunnat räkna alla träd om man skulle vilja det :p Rätt häftigt faktiskt att titta i. Vi hittade till och med stugorna vi bott i dom tidigare åren nere vid fjorden i Geiranger :p 
 
En liten Johanna med Geiranger i bakgrunden :p 
 
Tobias är ute och går på berget :)) 
 
Och jag testade lite bilder innan vi skulle ta porträtt på oss tillsammans :p 
 
Vi <3

Objektivet tillbaka!

Mitt älskade macroobjektiv har kommit hem igen! Det gick ju hur fort som helst på lagningen. Det kom redan i fredags till posten, men jag fick lappen om att hämta det idag, så det tog inte ens en vecka från att jag skickade det tills det kom tillbaka. Och det bästa av allt, det funkar som det ska :D Det dom har gjort är att byta ut bildstabilisatorn, så nu hoppar inte bilden i sökaren när den är på. Är väldigt glad att det gick så snabbt nu när jag väl fick skickat iväg det. 
Här är en bild från i somras som är fotad med objektivet, har inte visat just denna bilden innan. 
 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Höstigt

Idag tog jag en lång promenad i Botaniska Trädgården. Det är verkligen jättefint där nu med alla höstfärger! Blev en hel del bilder också såklart. Har redigerat några stycken nu, men jag hinner inte mer så resten kommer en annan gång :)) Man kan ju inte annat än att älska alla höstfärgerna som finns nu.  
 
Blev väldigt glad också när jag såg att dom skrivit om mitt senaste norgeinlägg på framsidan på blogg.se. Lite synd bara att länken inte funkar, så man kommer inte till min blogg. Men tycker det är himla kul att dom väljer att skriva just om mig och mina bilder :))
 
<3
 
Blev väldigt fint när solen kom fram :))
 
Gillar formen på dom här löven, som hjärtan :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 85mm 1.8 / Tamron 90mm 2.8 macro

Videos från One Direction-konserten

Jag var ju och såg One Direction's konsertfilm nu för en stund sen på bio och den var verkligen bra! Fick fina minnen tillbaka från konserterna jag var på :)) Kom på att jag inte hade laddat upp någon video här, så det tänkte jag göra nu.
Till alla klippen jag spelade in från första konserten använde jag min Canon Powershot G15 som jag köpte förra året och dom är typ oanvändbara för det blev jättedåligt ljud :( Men som tur var fick jag en chans till och då tog jag med min gamla G9 (som är från 2007) som jag visste hade bra ljud. Bara att bilden blev sämre med den ist (och ännu värre efter att jag la upp dom), men tycker att ljudet spelar större roll här. Så här är två från 17 juni i Köpenhamn. Har fler som kommer en annan gång. 
 
 
 Live while we're young
 
 Best song ever (som är en av mina favoritlåtar)

Solnedgången igår

Igår kände jag för att fota, så jag funderade på att åka ut till havet i solnedgången. Men det kom massa sånna stora och tjocka moln när det började närma sig solnedgång, så jag blev lite osäker på om jag skulle åka eller inte. När jag sen såg solstrålar genom molnen så tänkte jag att jag får åka och chansa på att det blir fint ändå. 
Jag har ju ingen bil själv, så när jag gick för att låna mammas och pappas bil blev himlen helt lysande gul, då blev jag lite stressad :p Tur att det inte är långt att åka till havet. Jag borde ha gått lite tidigare för det var väldigt fint när jag kom dit, men det försvann ganska snabbt. Man vet ju aldrig med solnedgångar, ibland är dom finast innan solen går ner och ibland efter att den försvunnit. 
Jag gick ut på den långa piren som dom byggt i år på askimsbadet, har aldrig gått ända ut på den innan, var så himla mycket folk där i somras. Nu var det bara jag, surfarna ute på vattnet och regnbågen som tittade fram lite :)) 
 
Nu ikväll ska jag träffa Lisa, vi ska gå på bio och kolla på One Direction's konsertfilm. Var ju och såg dom i somras först i Stockholm med Pernilla och när vi var på väg hem till Göteborg igen ringde jag Lisa och frågade om hon ville se dom i Köpenhamn två dagar senare. Såklart ville hon det, så jag fick sett dom två gånger i sommar (+ 5 Seconds of Summer och McBusted som var förband!) :D
Så det ska bli roligt att få se konsertfilmen nu också! 
 
Det lyste verkligen upp helt gult när jag kom dit. Synd att jag inte kom typ 10-15 minuter tidigare.
 
Blåste mycket, så det var lite vågor i vattnet. Är en sån himla långgrund strand där, speciellt nu när vattnet gick så långt upp så det knappt fanns någon strand kvar.  
 
En bit av regnbågen :)) 
 
Och sen var solen borta, men färgerna fanns kvar en liten stund iaf :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Norge 19 September 2014 - Bland bergen

Vi började åka från campingen vid tolvtiden mot Geiranger som vi skulle köra igenom för att komma till våran andra camping. Vi körde ju denna vägen förra året också, men då hade det blivit mörkt och väldigt dimmigt när vi körde just denna streckan, så det var kul att få se nu vad det var vi körde förbi utan att kunna se så bra :p 
Vi gjorde flera stopp på vägen på fina platser och fotade. Har redigerat bilder nu från dom två första timmarna (körde över åtta timmar denna dagen totalt). 
 
Det är så himla fint att åka på dom här vägarna och se allting! 
 
Bilen fick vara med på bild också. 
 
Fanns massa små söta hus här. Vet inte om någon bodde i dom, men det såg inte ut så. 
 
Så mysigt! 
 
Många tunnlar körde man igenom också, vissa nästan en mil långa. Lite läskigt ändå om man tänker att man kör rakt igenom ett sånt där stort berg :p
 
Berg överallt :))
 
Jag med min kamera :p 
 
Här stannade vi vid Djupvattnet, hur fint som helst! Här träffade vi ett par från Norge som började prata med oss om massa olika saker om områderna här omkring. 
 
Lite snö fanns det på några av bergen :))
 
Och jag igen :p 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 70-300mm / Nikon 50mm 1.4

Vad tycker ni? :))

En sak som jag tänkt på i flera år nu och fått frågor om flera gånger är att göra en kalender och sälja. Har aldrig blivit av att jag gjort någon, men nu tänkte jag faktiskt försöka få gjort en (eller fler) till 2015. Vad tycker ni om det? Finns det någon här som kanske skulle vara intresserad i så fall? :))
Har suttit idag och försökt välja ut lite bilder som jag vill ha med, men det är jättesvårt! Ni får gärna komma med förslag om vad för bilder ni tycker ska vara med om ni har någon favorit eller så :p
 
 

Air Guitar

Måste dela med mig av McBusted's nya låt, eller första låt kanske man ska säga. Även om jag gärna skulle vilja ha McFly tillbaka nu efter en lång tid med McBusted så tycker jag det är bra med lite ny musik från dom. Jag gillar låten, men den känns lite för mycket Busted och man känner knappt igen rösterna så det är ett litet minus för mig. Alltså jag gillar ju Busted också, men den kunde ha haft lite mer McFly i sig :p Hade egentligen hoppats på "Album 6" snart, men det kommer nog dröja. Vad tycker ni andra om detta? :)) 
Sen att jag såg dom för nästan 4 månader sen känns helt knäppt, dom är verkligen hur bra som helst live!  
 

Skickat på lagning

Nu (äntligen) är mitt älskade lilla macroobjektiv ivägskickat på lagning. Ni kanske kommer ihåg att jag vann en tävling i januari där jag vann Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 och en resa. När jag testade objektivet märkte jag direkt att det var något fel på det, hela bilden hoppade i sökaren när bildstabilisatorn var på, motivet hamnade på helt olika ställen i bilden även om kameran var stilla. Fick konstaterat i en fotobutik att det var trasigt och jag skrev till hon jag hade kontakt med om priserna. 
Jag skulle få ett nytt objektiv hemskickat fick jag veta, men att det skulle ta så lång tid som det gjorde hade jag ingen aning om. Vi mailade fram och tillbaka flera gånger, hon hade svårt att få tag på dom som hade skickat objektivet, men till slut verkade det som att det skulle lösa sig. Hon skulle bara maila en fraktsedel till mig och sen kunde jag skicka tillbaka det. Men det kom aldrig någon, jag fick mail om att hon var sjuk och när det dröjde ännu längre utan något svar hörde jag av mig igen, men då var hon på mammaledighet och skulle komma tillbaka i februari, detta var i juni, då hade det gått 4 månader sen jag hade fått hem objektivet. 
Jag fick en annan person att maila och det var bara att börja om på nytt att förklara allting för hon visste ingenting om detta. Sen gick alla på semester och kom inte tillbaka förrän i augusti, så det var bara att vänta ännu längre. 
I augusti skrev hon att hon skulle försöka hjälpa mig, men att det var svårt eftersom det gått så lång tid. Lite irriterande faktiskt att höra eftersom jag hade hört av mig med en gång om det. Men hon slutade inte att försöka iaf och nu i slutet på september fick jag mail av någon annan som hade arrangerat Tamron-kampanjen. Jag fick förklara allting igen och att jag blivit lovad ett nytt objektiv. Då säger han att jag inte kan få ett nytt objektiv bara, utan skulle skicka in det till en kameraservice så får dom bestämma där om det skulle lagas eller bytas ut. 
Så för några dagar sen skickade jag in objektivet och jag hoppas att det inte dröjer länge tills jag får tillbaka det och att bildstabilisatorn funkar! Känns ju som att detta tagit onödigt lång tid, 7 månader, hade ju varit rätt enkelt att bara fått prata med honom från hela början och skicka in det. Men jag är glad att det äntligen är löst iaf :))
 
Objektivet har ju inte varit helt oanvändbart, så jag har ju använt det ändå utan bildstabilisator och jag verkligen älskar det! Kommer bara bli ännu bättre sen när det funkar helt :)) Nu längtar jag bara tills jag får hem det igen. Då kanske jag ska sälja mitt gamla macro (Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1) som jag inte vågat göra mig av med innan detta löste sig. 
 
Tre bilder som jag fotat med objektivet. Hoppas det inte dröjer för länge innan jag kan fota med det igen. 

På ett berg

Två bilder på mig i Norge uppe på Dalsnibba som Tobias fotat. Den översta är fotad med hans Canon 450D och den andra med min Nikon D800 :)) Riktigt högt upp var det och utsikten var galet fin med berg precis överallt! Kommer fler bilder från detta tillfället i ett annat inlägg. Fotade 150 bilder där uppe :p 
 

Källsjö, 4 Oktober

I lördags var jag ute två gånger och fotade innan vi åkte in till Ullared. Först på morgonen i det fina ljuset och sen lite senare då jag, Tobias, mamma och pappa gick ut på en lite längre promenad med Elton. Var jättehärligt väder verkligen! 
 
Älskar spindelnät med dagg i! 
 
Och sånt här ljus! 
 
Solstrålarna <3 
 
Och nu börjar bilderna från andra promenaden. Denna hösten ser jag hjärtan typ överallt :p Här är ett som jag hittade. 
 
Fanns två får en liten bit ifrån stugan. Elton var väldigt intresserad utav dom, men dom verkade inte lika intresserade av Elton :p 
 
Nere på stranden vid sjön blev det fart på Elton :p Han är kanske liten, men hur snabb som helst och väldigt svårfotad!
 
Posearen :p 
 
Ännu ett hjärta, fast väldigt litet :p 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 50mm 1.4 / Tamron 90mm 2.8 macro 

Det där ljuset

Idag kom jag hem igen efter en helg i Källsjö. Har varit sjuk hela helgen och är det fortfarande, men har ändå kunnat göra lite saker iaf. Varit ute och gått på flera promenader i det härliga höstvädret som var och igår åkte vi in till Ullared en sväng. Var såå mycket folk, tror inte att jag sett så långa köer till kassorna där inne någon gång, dom gick nästan bort till lamporna! Godisavdelningen kunde man ju typ glömma att kolla pga köerna som gick där (kanske tur det ändå :p). Tog en timma från att vi ställde oss i en kö (en av dom kortare som fanns) tills att vi kom ut. Inte kul, speciellt inte när man inte mår så bra, men som tur var hade jag tagit panodil innan, så det var lite bättre då iaf. 
Idag har vi inte gjort så mycket, bara vara varit ute och gått lite mer och sen åkt hem. Det var en bra helg ändå även om jag blev sjuk, fast den kändes alldeles för kort bara :p Fick fotat en del också. Här under är en bild från igår på morgonen. Ljuset var så himla fint! Har länge velat fota solstrålar genom träd såhär, men inte så ofta man får ett sånt tillfälle, iaf inte när man bor i stan som jag gör, så det var väldigt kul att fota.  
Hoppas att ni också haft en bra helg :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm

Åker iväg över helgen

Idag ska jag och Tobias åka till Källsjö med min familj och vara där över helgen. Brukar hyra en stuga där ibland, senast var i påskas. Det är ett väldigt mysigt ställe tycker jag och ligger bara en mil ifrån Ullared, så det blir ett besök där imorgon. 
Är fortfarande sjuk, har blivit lite sämre till och med, men ska nog orka vara ute och fota lite och göra andra roliga saker ändå. Kommer nog vara fint med alla höstfärger nu. Längesen jag var där på hösten, bara varit det en gång sen jag började fota, så det ska bli kul att fota där nu. 
Blir nog inget inlägg på bloggen medan jag är borta, men kommer nog upp något på instagram iaf, så följ mig där om ni vill det, stargirlphoto :)) Ni får ha en bra helg! 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm
Lägger upp denna bilden idag som jag tog i somras. Tror inte att jag la upp just denna bilden då.

Norge 19 September 2014 - På campingen

Jag har blivit sjuk nu, väldigt jobbigt ;o Och imorgon ska vi åka iväg till en stuga i Källsjö med mamma, pappa och min bror och ska vara där över helgen. Inte så kul att vara sjuk då. Hoppas att det hinner bli lite bättre iaf. 
 
Satt nu och redigerade dom första bilderna från andra dagen i Norge. 
Jag vaknade klockan 7 på morgonen och kunde inte somna om även om jag inte hade sovit i många timmar. Jag kollade ut genom fönstret för att se om det var fint ute, men jag såg ingenting, var en så tjock dimma. Hoppades att den skulle försvinna tills vi skulle gå upp för det hade inte varit så kul att inte se någonting. Jag gick och la mig igen och lyckades somna om efter ett tag och vaknade när larmet på mobilen ringde. Då hade dimman också hunnit försvinna som tur var och det var helt klar himmel. 
Vi gick runt lite på campingen och fotade vid fjorden och lite dagg i gräset :p Sen fick vi packa våra grejer för vi skulle inte stanna på denna campingen. Gjorde det och sen fick vi fixa bilen eftersom vi hade fått lite problem kvällen innan vi kom fram. Kylarvätskenivån var för låg, men det gick lätt att lösa som tur var! 
Tog några bilder på oss två också innan vi åkte iväg. Hade bestämt att vi skulle ta fler bilder tillsammans för det blir ofta inte så många sånna bilder. 
Vägen vi skulle åka till våran andra camping skulle ta nästan tre timmar egentligen, men det tog åtta och en halv timma istället för vi stannade så mycket :p Hade ju inte bråttom så det var härligt att kunna ta sin tid. Ni förstår nog att det blev en hel del bilder, så kommer dela upp dom i flera inlägg. Här är dom första som jag tog på morgonen innan vi åkte iväg. 
 
Samma ställe som jag fotade stjärnorna på kvällen innan. Det var fint i dagsljuset också :p 
 
Älskar att fota dagg på sånna maskrosfrön :p 
 
Rummet vi sov i. Helt okej. Till och med vatten där inne, brukar det inte vara så ofta i dom billiga stugorna. Fin utsikt hade vi också, men man ser inte det så bra på bilden :p 
 
Och vi :)) Det hade blivit lite molnigt och vattnet var inte lika spegelklart, men fortfarande fint. 
Blev inte så många bilder i detta inlägget, men det kommer komma massa mer! 

En höstmorgon

Jag hade tänkt redigera några fler bilder från Norge, men igår var jag knappt hemma och hann inte ens göra ett inlägg här och nu är jag så himla trött, så bilderna får vänta lite. Så länge lägger jag upp en bild som jag tog 6 oktober 2012. Snart två år sen ;o kommer ihåg detta fototillfället så mycket, känns inte alls som så längesen. Det var iaf en jättefin höstmorgon och vi var ute på åkrarna i soluppgången :))
Har visat den innan, men gjorde en annan beskärning på den nu. 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro