Skickat på lagning

Nu (äntligen) är mitt älskade lilla macroobjektiv ivägskickat på lagning. Ni kanske kommer ihåg att jag vann en tävling i januari där jag vann Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 och en resa. När jag testade objektivet märkte jag direkt att det var något fel på det, hela bilden hoppade i sökaren när bildstabilisatorn var på, motivet hamnade på helt olika ställen i bilden även om kameran var stilla. Fick konstaterat i en fotobutik att det var trasigt och jag skrev till hon jag hade kontakt med om priserna. 
Jag skulle få ett nytt objektiv hemskickat fick jag veta, men att det skulle ta så lång tid som det gjorde hade jag ingen aning om. Vi mailade fram och tillbaka flera gånger, hon hade svårt att få tag på dom som hade skickat objektivet, men till slut verkade det som att det skulle lösa sig. Hon skulle bara maila en fraktsedel till mig och sen kunde jag skicka tillbaka det. Men det kom aldrig någon, jag fick mail om att hon var sjuk och när det dröjde ännu längre utan något svar hörde jag av mig igen, men då var hon på mammaledighet och skulle komma tillbaka i februari, detta var i juni, då hade det gått 4 månader sen jag hade fått hem objektivet. 
Jag fick en annan person att maila och det var bara att börja om på nytt att förklara allting för hon visste ingenting om detta. Sen gick alla på semester och kom inte tillbaka förrän i augusti, så det var bara att vänta ännu längre. 
I augusti skrev hon att hon skulle försöka hjälpa mig, men att det var svårt eftersom det gått så lång tid. Lite irriterande faktiskt att höra eftersom jag hade hört av mig med en gång om det. Men hon slutade inte att försöka iaf och nu i slutet på september fick jag mail av någon annan som hade arrangerat Tamron-kampanjen. Jag fick förklara allting igen och att jag blivit lovad ett nytt objektiv. Då säger han att jag inte kan få ett nytt objektiv bara, utan skulle skicka in det till en kameraservice så får dom bestämma där om det skulle lagas eller bytas ut. 
Så för några dagar sen skickade jag in objektivet och jag hoppas att det inte dröjer länge tills jag får tillbaka det och att bildstabilisatorn funkar! Känns ju som att detta tagit onödigt lång tid, 7 månader, hade ju varit rätt enkelt att bara fått prata med honom från hela början och skicka in det. Men jag är glad att det äntligen är löst iaf :))
 
Objektivet har ju inte varit helt oanvändbart, så jag har ju använt det ändå utan bildstabilisator och jag verkligen älskar det! Kommer bara bli ännu bättre sen när det funkar helt :)) Nu längtar jag bara tills jag får hem det igen. Då kanske jag ska sälja mitt gamla macro (Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1) som jag inte vågat göra mig av med innan detta löste sig. 
 
Tre bilder som jag fotat med objektivet. Hoppas det inte dröjer för länge innan jag kan fota med det igen. 

Nej fy vad drygt att det tagit sån lång tid! Usch. :(

Svar: Ja, det har varit jobbigt. Tur att det inte var helt oanvändbart iaf, då hade det varit ännu värre.
Johanna Fåglund

Sååååå underbara bilder! Blir skitsugen på att köpa ett sånt objektiv! :D

Svar: Taack :))
Johanna Fåglund

Illa att man har en tävling som man inte tar hand om :/
Skönt iallafall att du nu kanske kan få ditt objektiv =)

Den första bilden är galet fin!

Svar: Ja, det kunde nog ha skötts lite bättre än såhär. Tack :D
Johanna Fåglund

Åh jag har också det objektivet. Gillar det verkligen! Hoppas det går fort för dem nu då så du kan få hem det. :)

Svar: Ja, det är jättebra verkligen :)) Jaa, vill ju fota med det nu i höst ;o
Johanna Fåglund

Wow! :) Jättevackra bilder!

Svar: Tack :))
Johanna Fåglund

sv: tack snälla du :D

fina bilder som alltid :)

Svar: Tack :))
Johanna Fåglund

Så vackra bilder:D
Förstår att du längtar efter det:)
Men tråkigt bara att det skulle krångla så mycket:(

Svar: Tack så mycket :)) Jaa, det var tråkigt.
Johanna Fåglund

åh vad fina bilder du tar! :)

Svar: Tack så mycket :))
Johanna Fåglund

Så tråkigt!! När det kunnat göras fortare. Känns ibland som att de gör så med flit så det ska gå för lång tid så de slipper göra nö.

Om du ska sälja är jag jäkligt intresserad om det passar med min nikon d3000

Svar: Ja, det var väldigt jobbigt att det tog så lång tid ;/. Objektivet passar alla Nikon-kameror, men det har ingen inbyggd autofokus, så det behöver kameran ha för att kunna fota med autofokus. Vet inte hur det är med D3000 om den har det eller inte.
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: