En väldigt blixtrig kväll

Igår kväll skulle jag åka till Landvetter för att hämta pappa. Han och min bror har varit i New York, men dom fick ta olika plan hem efter mellanlandningen i London, jag hämtade honom så mamma slapp åka två gånger. 
Innan jag skulle åka blixtrade det en del, men det var fortfarande ljust ute. Det var väldigt häftiga moln som drog in, men jag hade ju inte kameran med mig, så det blev bara en mobilbild innan jag åkte iväg. På vägen till Landvetter blixtrade det hela tiden och när jag kom fram hade det blivit ganska mörkt. Medan jag stod och väntade på pappa testade jag att fota med mobilen och jag fick 9 blixtar på bild på mindre än 10 minuter (inga bra bilder direkt, men då kanske ni kan tänka er hur mycket det blixtrade, för jag missade många också). Jag var väldigt stressad när vi åkte hemåt för det var så stora och häftiga blixtrar, såg säkert 100st bara under tiden jag åkte bil. Jag måste ju fota!! 
Väl hemma hade Tobias ställt upp både min och hans kamera och börjat fota. Det var inte riktigt åt rätt håll för oss, så vi gick ut och ställde oss på ett annat ställe. Vi var tvungna att fota uppåt för att få med blixtarna, dom var rakt ovanför. En var så stark att man blev helt bländad och fick ont i ögonen (och sen öronen för smällen :p). Gatlamporna slocknade också några gånger på grund av blixtarna.
Sen började det regna, så vi gick in igen och ställde oss vid fönstret. Då var det lite mer åt rätt håll också, men typ alla blixtrarna var bakom molnen, så det blev inte så bra bilder, men vi fortsatte att fota för någon gång kanske dom syns lite mer. 
Efter en stund regnade det inte lika mycket längre, så jag ställde mig på balkongen istället för det är lite bättre där. Då kommer några riktigt stora blixtar som precis kommer mer på bild. Sen verkade det sluta, för efter en kvart utan några blixtar alls gick jag in och la mig. Då hade detta vädret hållit på i flera timmar. Borde vara såhär oftare tycker jag :p 
Jag fotade i två och en halv timma och fick med ungefär 100 blixtar på bild. Dom flesta var tyvärr bakom moln, så man bara såg ljuset av dom, men ändå. Det var sjukt hur mycket det blixtrade. Här är dom bliderna som jag blev lite extra nöjd med :)) 
 
Såhär såg det ut innan jag åkte. Rätt häftiga moln (mobilbild)
 
Denna bilden tog Tobias med min kamera innan jag hade kommit hem :)) 
 
Blixtar ovanför oss
 
En rund blixt :p 
 
Denna sista blev jag mest nöjd med. Jag vet inte om den slår min favorit-blixtbild från förra året.. Kanske? :p 
 
 
Jag filmade lite också. Satte ihop små delar av klippen till en kort video. Glöm inte att ändra till 1080p. 
 
Har ett inlägg här om hur man fotar blixtar

Så jäkla häftigt! Älskar dina bilder! <3

Svar: Åh, tack så mycket! :D
Johanna Fåglund

Riktigt läckra bilder, håller med om att den sista är bäst. Riktigt snygg komposition på den och fint att man ser husen lysa längst ner, det ger perspektiv på hur stora blixtarna är. Fast den du tog förra året var också supersnygg, men tror nog den här var lite bättre, just för att jag gillar att du fick med husen också :P :)

Svar: Tack så mycket :D Det håller jag med dig om, gillar att man verkligen ser hur stor den är.
Johanna Fåglund

Så coola bilder!

Svar: Tack :D
Johanna Fåglund

riktigt maffiga bilder! Den sista är också min favorit, man ser verkligen hur stor blixten är i jämförelse med husen :)

Svar: Tack så mycket Alma! :))
Johanna Fåglund

Riktigt häftiga bilder! Kom över din blogg tack vare dina andra blixtbilder du la upp för några dagar sedan. Fick själv inspiration till att fota igår, men blixtrarna var på alldeles för fel ställe för mig, tyvärr. Men så pass maffigt väder och coola moln har man inte sätt på hur länge, hoppas på fler sådana väder! ;)

Och precis som övriga kommentarer så är den sista en stor favorit hos mig också, älskar den!

Svar: Tack så mycket :D Vad roligt att du hittat hit! Det är verkligen kul att fota blixtar, men jobbigt när dom är på fel sida ;o Men det var häftigt att bara se på, hoppas också på mer sånt här!
Johanna Fåglund

Alltså dina bilder blir alltid helt klockrena!

Svar: Åh, tack :D
Johanna Fåglund

Så himla läskigt att se att blixten faktiskt slår ner på marken >.<

Svar: Ja, egentligen :p men jag tänkte inte riktigt så när jag fotade, då var det bara väldigt roligt att jag fick med en så stor blixt på bild :p
Johanna Fåglund

Ska erkänna att jag va livrädd hela natten, men shit vilka coola bilder du har tagit!!!

Svar: När jag var mindre var jag också livrädd för åskan, men nu tycker jag bara det är roligt att fota det :p Tack!!
Johanna Fåglund

Sofie

Nice! Mitt stativ var såklart inte hemma, aldrig ångrat det så mycket som igår.

Svar: Vad tråkigt ;o Jobbigt när man har ett sånt tillfälle och inte kan fota ;/
Johanna Fåglund

Fantastiska bilder! Du är så duktig och modig måste jag säga! Jag är livrädd för åska så TACK GODE att det inte åskar så här! :) Och jag kan säga att jag tycker jag är modig att jag kan se på dina bilder och faktiskt inte må dåligt så mycket alls men filmen hoppar jag över! :)

Svar: Tack så mycket! :)) Jag vet hur det är att vara livrädd för åskan. När jag var mindre hatade jag det verkligen och var hur rädd som helst. Men som tur är har detta gått över, så jag kan fota det nu istället. Fast lite läskigt var det när det var precis över oss och vi var ute ;o
Johanna Fåglund

Sjukt snygga och häftiga bilder! Jag har aldrig lyckats fånga dem på bild... är utbildad fotograf men blixtar är något jag aldrig lärt mig... :<

Svar: Åh, tack så mycket! Jag har länkat i inlägget till ett annat inlägg där jag förklarar hur jag gör, men man behöver såklart mycket tur också när man fotar blixtar :p
Johanna Fåglund

Wow, så fina bilder:D

Svar: Tack :D
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: