Reflexskärmar

Får många frågor om jag kan lägga upp tips på bloggen. Ni får gärna säga vad ni vill ha för tips också :))
Nu kommer iaf ett inlägg om olika reflexskärmar.
 
En reflexskärm är en rund eller oval ihopvikbar "platta" som man använder till att reflektera ljuset under en fotografering. Oftast använder man det vid porträtt för att lätta upp skuggor i personens ansikte. Det finns flera olika färger som är till för olika saker och i detta inlägg kommer jag ta upp och visa Vit, Silver, Guld och Transparent. Eftersom den är ihopvikbar är den väldigt lätt att ha med sig också.
 
Bilderna fotade jag i onsdags och Lisa var snäll och ställde upp som modell.
 
- Här över som ni ser på första bilden har jag inte använt någon reflexskärm. Vi sitter i skuggan för att hon inte ska få allt för skarpa skuggor i ansiktet, men utan en reflexskärm fick vi ändå skuggor som vi inte vill ha där.
- Silver är den färg jag använder oftast. Den reflekterar mest bara ljus, men ger en lite kallare ton. Lättar upp skuggorna väldigt bra.
- Guld ger en varm, gulare ton. Jag tycker att guld blir bäst när man fotar i skuggan, annars kan det bli lite mycket.
 
Såhär såg det ut när vi fotade. Lisa satt i skuggan av ett träd och reflexskärmen låg bredvid. Kan bli jobbigt att hålla i reflexskärmen när man fotar och då är det bra att kunna lägga den ner eller luta den mot något, annars finns det fästen man kan använda för att sätta fast dom i stativ och annat.
 
- Vit använder man i solljus för att lätta upp dom starka skuggorna. Silver kan bli för bländande för modellen och alldeles för stark reflektion och då är vit ett väldigt bra alternativ.
 
- Transparent använder man till att sila ljuset genom, så det blir ett mjukt ljus. Som ni ser på bilderna blir skuggorna i ansiktet mycket mjukare och det ser mer naturligt ut när man använder en transparent.
 
Jag använder alltid reflexskärm när jag fotar mina sminkningar. Det ger en fin glans i ögonen och det blir mycket bättre ljus.
 
 
Kamda.se finns många bra reflexskärmar i olika storlekar. En 5 i en-skärm är alltid kul att ha. Klicka här för att komma till sidan med reflexskärmarna.
Ett litet tips också på vad man kan välja om man vinner tävlingen  jag har på bloggen nu där man vinner 300kr på Kamda. 
 

så fina bilder! :D så duktig du är

Fint! :)

Skulle du inte kunna visa hur du redigerar dina HDRbilder? :)

Älskar reflexskärmar, dem är så bra!

Lust med ett bloglovinbyte? ^^

Svar: Nej, jag gör inte bloglovinbyten.
Johanna Fåglund

Vilket bra tips, har själv en reflexskärm jag aldrig använder :(

Du är väldigt bra på att fota! Älskar dina bilder :)

Bra tips :D

Älskar bilderna!

Svar: Tack :))
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: