Fler bilder från Fiskebäck

Har redigerat resten av bilderna jag tog i förrgår :P Dom är inte lika bra som dom andra två bilderna jag la upp där ifrån. Jag borde ha kommit dit tidigare för solen försvann typ direkt. Stod på internet att den skulle gå ner lite senare än vad den gjorde..
Nu ska jag forsätta med min planering för mitt sista prov imorgon :P







Havet

Har inte hunnit redigera resten av bilderna från igår, så förhoppningsvnis kommer dom imorgon istället :P Men en bild till har jag som jag kan lägga upp iaf :))
Ikväll ska jag åka till min älskling och sova där. Har ingen skola imorgon, har en hel dag att förbereda mig inför det sista provet på fredag.


En bild från idag

Det blev bättre väder på kvällen och jag hade ingenting att göra, så jag åkte till fiskebäck och fotade lite. Orkar inte redigera alla bilderna nu, så jag lägger upp en idag och resten imon.
Ska lägga mig snart, måste vakna tidigt imon som vanligt för jag börjar klockan 8. Ska ha mitt tredje prov då. Hade det andra idag, skulle göra en 40-talssminkning. Ingen aning hur det gick, men det kändes väl sådär :P


Ett prov klart

Nu är det sista veckan på min utbildning och det är en vecka med bara prov. Idag hade jag det teoretiska provet. Var väldigt nervös för jag visste inte riktigt vad jag skulle plugga på, men det gick bra iaf :)) Hon sätter betyg 1-5 och jag fick en 5a :D Så det är jag nöjd med :P Hoppas det går lika bra på dom tre sminkproven jag ska ha nu. Har inte fått veta vad det är för sminkning vi ska göra imon, så det är svårt att förbereda sig förutom att lära sig alla årtal vi har haft (1920-2000tal).


En bild från när jag satt modell i somras åt Kranya på hennes prov, men man får byta modeller så det var nån annan som sminkade mig. Det är iaf en 50-talssminkning :))

Vår

Äntligen kom jag ut och fotade lite i helgen. Har inte vart ute och fotat på typ en månad för att det har vart så tråkigt väder och allting helt dött. Men igår var det soligt så jag och Tobias åkte till Botaniska Trädgården och gick runt där lite och fotade blommorna som hade kommit. Fanns en del iaf och jag är nöjd med bilderna jag tog. Får åka tillbaka dit om typ en månad när det har kommit ännu mer att fota.
Har använt mitt Tamron 90mm macro på alla bilderna utom sista, då använde jag mitt 35mm 1,8.










Dragshow

I fredags hade vi dragshow på schemat och Tobias skulle vara min modell. Riktigt rolig lektion med mycket skratt :P
Vi skulle vaxa in brynen så att dom inte syntes och måla nya. Jag hade tänkt ut en sminkning med rosa bryn och blå ögonskugga med massa glitter och rosa läppar med mycket glans :D Jag blev väldigt nöjd med resultatet. Såg verkligen läskigt ut haha. Ännu läskigare med den svarta peruken på :P
Tog såklart lite bilder som jag tänkte lägga upp nu. Har inte haft tid med det tidigare i helgen för jag har vart med Tobias, fotat (äntligen) och pluggat till proven som jag ska ha nästa vecka. Det är sista veckan nu! Shit vad snabbt dom här 9 veckorna har gått ;o Tråkigt att utbildningen snart är slut faktiskt för det har vart väldigt roligt och jag har lärt mig massor :))
Kommer ha ett skriftligt prov imorgon. Sedan ska jag ha ett prov där vi ska sminka ett årtal (vet inte vilket), ett prov med en skönhets-makeup. På fredag ska vi göra en sminkning till temat "Tusen och en natt", en extrem sminkning och jag vill verkligen lyckas bra på den. Har tänkt ut lite, men får se hur det blir :P
Här är iaf bilderna på Tobias eller Cassandra som han sa att han hette. Haha :D Den första bilden är tagen ute, tyckte att sminket blev mycket bättre på den bilden, men dom andra bilderna är så roliga :D Haha





Fantasi

Vi skulle komma på var sin fantasi-makeup tills idag och det blev en väldigt rolig lektion :P Jag fick inspiration från en av mina IR-bilder, tänkte att det skulle vara platsen hon var på. Så jag gjorde henne till en älva som var blå i typ halva ansiktet med massa glitter och blåa läppar. Passade väldigt bra till den bilden :)) Jag blev en Marie Antoniette inspirerad dödskalle typ :P Astufft blev det! Jag hade med mig min lilla reflexskärm för att kunna få någolunda bra bilder på sminkningarna idag. Så här är några bilder på nästan alla :))


Här är Emilia som jag sminkade. Första bilden är fotad inne och andra ute. Glittret gjorde sig inte så bra på bild, men det var väldigt fint i verkligheten :)) Jag är nöjd iaf!

Bilden jag använde som inspiration



Emelie och Emma som sminkade varandra. Emma hade eld som tema och Emelie hade vatten. Väldigt bra gjort båda två. Haha älskar fisken som ska äta masken på kroken :D


Susana och Åsa sminkade varandra. Susana fick guldiga läppar och bryn, snyggt var det :)) Och Åsa blev jättefin i den sminkningen, väldigt tufft!


Känner ni igen mig? Det gör inte jag iaf :P Haha.. Emilia som gjorde denna astuffa sminkningen. Hon hade en peruk också som passade in väldigt bra. Vi hade inte jättelång tid på oss heller så det är riktigt bra gjort med alla detaljerna :))

Skor

När jag och Pernilla var i Stockholm kollade vi i en del affärer. Inne på Din Sko fastnade jag för ett par skor som var jättefina. Orkade inte släpa på dom när vi skulle hem, så i söndags när jag och mamma var på Frölunda Torg köpte jag dom :)) Kostade bara 299kr. Nu vill jag att det ska bli varmare ute så jag kan använda dom!


Videos från MCR-konserten

Här är två låtar som jag spelade in på konserten i lördags :)) Har egentligen en till video, men varje gång jag försöker ladda upp den på youtube så står det att det misslyckas ;o Men här är iaf Nananana och Vampire Money.. Bilden blev sämre efter att jag laddade upp dom, men ljudet är fortfarande bra :P Jag lägger in den tredje videon (Bulletproof Heart) när jag har fått upp den också..




My Chemical Romance

Konserten i lördags var jättebra! Jag gick med Pernilla, min kusin Susanna och hennes kompis. Men några timmar innan märkte vi att dom hade flyttat den från Hovet till Annexet och där fanns det inga sittplatser. Läkaren hade sagt till mig tidigare i veckan att jag inte får få några slag i magen eller träna eller sånt för att hon tyckte att min mjälte kändes förstorad och om den är det kan den lätt gå sönder av slag och sånt. Jag kände inte för att riskera det, så vi ringde till Live Nation och dom sa att vi skulle prata med vakterna utanför och säga att vi behövde ha en plats på balkongen (där det inte skulle vara så många personer). Så vi gick och pratade med dom och han sa att han skulle erskortera in oss, så vi fick platser där :P Så vi kom in före hela kön :P Det var väldigt bra platser, inget sånt tryck som det var nere på golvet och jag fick en del ganska bra bilder :)) Dom blev lite brusiga för min G9 klarar inte av att ha ISO över 200 utan att det syns rätt mycket.. Men det gör inte så mycket :P
Andra gången jag ser MCR live och dom var mycket bättre nu :D Jag spelade in lite också som jag håller på att ladda upp på youtube som jag sen ska lägga upp här på bloggen. Fast först blir det lite bilder..
Första bilden på är förbandet. Kommer inte ihåg vad dom hette, men dom var inte speciellt bra :P Klicka på dom för att se dom större..













Hemma igen

Kom hem från Stockholm för en stund sen. Har suttit på ett tåg i 5 timmar, lite segt :P Idag gjorde vi inte så mycket. Lämnade rummet vid 12, sen gick vi runt i stan lite, men det var rätt jobbigt med så tunga väskor :P Vi satt på centralen rätt länge innan tåget skulle gå vid 17. Hade gått runt i stan några timmar igår också innan vi fick checka in på hotellet, så vi hade vart inne i dom flesta affärerna..
Konserten igår var jättebra! :D Skriver mer och lägger upp bilder från den imorgon eller nåt. Just nu orkar jag inte. Redigerade bara en bild lite snabbt på Gerard..


Stockholm och MCR imorgon

Imorgon åker jag och Pernilla upp till Sthlm. Klockan 6.00 ska tåget gå, väldigt tidigt, men alla andra tider var så dyra ;o Kommer få gå runt några timmar innan vi kan checka in på hotellet. På kvällen blir det konsert på Hovet, My Chemical Romance (om någon har missat det :P). Kommer bli så kul!
Har beslutsngest om jag ska ta med båda mina kameror eller bara min Canon G9. Man får inte ha systemkamera på konserten (+ att jag ändå kan zooma mer med min G9). Kommer bli jobbigt att bära runt på båda och det ska tydligen snöa hela dagen imorgon, så vet inte hur mycket bilder jag kommer ta. Får se hur det blir.. Kanske borde börja packa nu :P
Här är två MCR-låtar från Danger Days som jag gillar :))




Nattbild . . .

Sitter och lägger över massa bilder från Turkiet i somras på en skiva som jag ska ge till min kusin Sanna på fredag när vi träffas i Sthlm. Hon och hennes kompis ska köpa dom två andra MCR-biljetterna av mig :)) Kommer bli kul att träffas igen. Jag är fortfarande sjuk, men jag tänker iaf åka, även om läkaren inte tyckte det var en bra idé. Vill verkligen inte missa att se My Chemical Romance, blev ju så glad när jag vann biljetterna.
Gick på lektionen imorse också, fast jag gjorde bara min sminkning och sen åkte jag hem. Kommer ha tre sminkningar att ta igen efter denna veckan. Tur att vi har en lång repetitionslektion på tisdag. Imorgon ska vi sminka asiater och Viktors flickvän Lisa är snäll och ska sitta modell åt mig :))


En bild från Turkiet.. Blev lite dålig kvalité när jag la upp den här ;o men det får vara så..

Sjuk

Har haft feber i 4 dagar nu och fått hur ont i halsen som helst ;o Kan inte svälja utan att få asont. Kan knappt äta eller dricka. Lite te är det enda jag har fått i mig idag, knappt nånting annat igår heller. Så är min röst helt borta också och det gör så ont när jag försöker prata ;/
Så jag var på vårdcentralen imorse och tog test för halsfluss och körtelfeber. Gillar inte blodprov när dom tar så mycket blod ;o Men båda proverna visade negativt, men hon trodde ändå att det är körtelfeber jag har, bara att det var för tidigt för att kunna visas på proven. Har symptomen för det iaf ;o Viktor, min bror fick körtelfeber tidigare i år också. Inte roligt om jag med har fått det nu, tar ju sån tid tills man är frisk.
Läkaren tyckte inte heller att jag skulle åka till Stockholm på fredag, men jag måste! Kan verkligen inte missa konserten. Sen har jag missat två lektioner denna veckan och hon tyckte att jag skulle stanna hemma mer. Jag kommer inte ha tid att ta igen allt jag har missat och då kommer jag inte klara utbildningen.. Har ju betalat typ 30 000kr för den och det är inte kul att en sjukdom ska förstöra allting :( Men ska försöka gå dit imon och prata med min lärare..
Nu orkar jag inte skriva mer.. Ska lägga mig i sängen igen och fortsätta att se på top model..


Dropp, dropp, dropp . . . .

Mådde inte så bra igår när jag vaknade och under dagen fick jag feber ;o Hade ju feber för bara två veckor sen. På kvällen när jag skulle sova mådde jag jättedåligt och kunde knappt röra mig. Vaknade flera gånger och hade fortfarande feber när jag vaknade. Nu är det lite bättre för jag har tagit en ipren, hoppas det inte kommer tillbaka bara ;o Får inte missa lektionen imon.
Men bättre att jag blev sjuk denna helgen än nästa för då ska jag och Pernilla till Stockholm och se My Chemical Romance :D Jag längtar!


Modevisning på Park Lane 11 mars

Som jag skrev i ett inlägg skulle jag sminka modeller till en modevisning. Vi var tre st makeup-artister som skulle sminka 8 modeller. Så jag och Melina sminkade tre var och Susana två. Dom ville ha sotning och färg så vi gjorde lite mer än halva svart och längst in vid ögonen hade vi olika färger på olika personer. Det blev väldigt bra tycker jag. Vi hade lång tid på oss, så det blev inte stressigt heller och det är ju bra :P Dom som höll i visningen (Tara & Raglady) blev också väldigt nöjda som tur var :)) Håret är gjort av dom på Endorfin Hårvård, blev också jättefint!
Sen gick jag ut och fotade modevisningen också ;P Testade att fota både med min externa blixt och utan.
Lägger upp en bild på varje modell och sedan några småbilder. Går att klicka på alla för att se dom större och se sminket bättre :P Dom tre första tjejerna har jag sminkat :))







Visste inte vilken kategori jag skulle lägga inlägget i, så det fick bli i makeup-utbildning så länge, även om det inte ingår i utbildningen :P

En bild . . .

En till bild som någon frågade om jag kunde visa i större format :))

 


Modevisning

Imorgon ska jag sminka till en modevisning på Park Lane. Kommer bli kul, men lite läskigt eftersom det är första gången jag sminkar till något sånt :P Vi är tre st som ska sminka och det är typ 8 modeller och vi har rätt lång tid på oss, så det kommer nog gå bra :))
Läs om modevisningen här :))


En bild på mig med en liknande sminkning som jag ska göra imon typ 
Det är Kranya som har sminkat mig på bilden, men jag har fotat själv

Solnedgång i orginal

Det var en som frågade om jag inte kunde visa orginalbilden till denna bilden på solnedgången jag la upp för en vecka sen. Det är bara kul när ni säger vad för bilder ni vill se, så har jag nånting att lägga upp nu när jag inte fotat så mycket :P Så fortsätt med det :))

 

Jag valde att ha inställningarna på denna bilden så den skulle bli lite mörkare och inte överexponerad precis vid solen. Det är mycket lättare att fixa bilden i photoshop när ingenting är överexponerat. Så det var bara att ljusa upp bilden efteråt och stärka färgerna lite. Mycket mer än så har jag inte gjort :P

 

Bilden är fotad med Nikon D80 + Tamron 10-24mm

1/320sek, f/4,2 och ISO 100


Grönt

Fick en fråga om jag kunde visa denna bilden som jag har i min fotoremsa i menyn i större format och självklart kan jag göra det :))

Två bilder

Jag kom hem tidigt från lektionen idag för det tog inte så lång tid att sminka. Vi hade med oss modeller (Camilla var snäll och följde med). Vi skulle typ låtsas som att vi höll en sån 50 minuterskurs man kan få ute i butikerna, typ prata lite om produkterna och berätta vad vi gjorde och sådär. Skulle också byta modeller med varandra, så man inte kände personen. Det gick rätt bra, blev väldigt nöjd med sminkningen iaf :P Jag glömde kameran hemma så det blev ingen bild.
Glömde kameran för att jag fotade lite på morgonen. Jag kunde inte låta bli när solen reflekterades i ett fönster och lös in på tulpanderna vi har på köksbordet :P Blev väl inte jätteroliga bilder, men har inte fotat på så länge, så det var iaf något :P Sedan när jag kom hem vattnade jag mina blommor i fönstret, så blev det lite droppar som jag fotade :P
Ikväll ska jag åka till min älskling. Han pluggar rätt mycket nu, så kan inte träffa honom så ofta som jag vill. Men det är bara denna och nästa vecka, sen kan vi nog ses mer :)) <3



Goodbye Lullaby

Har precis lyssnat igenom Avril Lavignes senaste album Goodbye Lullaby. Jag har gillat henne ända sen jag var 12 typ (9år). Gillade henne mest i början när hon var mer rockig, sen blev hon lite ego, om man kan säga så :P Detta nya albumet var faktiskt inte som jag trodde, hade hört "What the hell" innan och trodde att albumet skulle likna det förra, men det gjorde det inte alls. Lite många lugna låtar som jag efter att ha hört dom en gång nu tycker låter likadant :P Men jag gillar albumet ändå som tur är för jag har väntat rätt länge på det :P Haha.. Men lite mer rockigt kunde det ha varit ;P


7 mars

Vi blev indelade i två grupper på 4 personer och fick några ord och bilder var. Sen skulle vi göra var sin sminkning som passade ihop med orden/bilderna + att dom skulle passa ihop med varandra :P Det var rätt kul och det blev väldigt bra ihop :)) Min grupp gjorde rätt rockiga sminkningar med svarta ögon med en nude mun. Vi hade svarta accessoarer i håret med. Jag valde ett hatt-diadem eller vad man ska säga :P
Den andra gruppen gjorde med bronzefärger och lite mer bohemiskt. Jag tyckte att jag passade i sminkningen jag fick av Emilia. Det är inte som jag brukar ha det, men det var fint :))

Såhär såg den sminkningen som jag gjorde ut. Ingen bra bild. Hade velat fota mina egna sminkningar lite bättre också.. 


Vår

Idag var det väldigt härligt vårväder. Soligt och typ 5+, så jag var tvungen att ta på mig min skinnjacka, en tunnare halsduk och mina converse som jag har saknat :D  Hoppas det fortsätter vara fint väder nu. Träffade Sandra en stund idag, vi tog en fika i Brunnsbo, det var trevligt :)) Träffas ju inte så ofta längre sen hon flyttade till Borås ;o
Har inte fotat på två veckor (om man inte räknar med sminkningarna). Vill att det ska bli mer vår och att det ska komma blommor och sånt så man kan använda macrot lite :P


Bilden är från förra våren..

Killsminkning

Vi skulle lära oss att göra en sminkning på killar idag. Tobias satt modell åt mig :)) Först skulle vi göra en tight sotning som passar för fotograferingar och sedan bygga med med svart skugga så det blev mer en catwalk-sminkning. Var roligt och inte speciellt svårt :P Blev bra också och Tobias var väldigt snygg med sminket ;P Haha.. Glömde ta kort på den första sminkningen, så blir bara bild på hur han såg ut när jag var klar. Jag fixade håret med, men blev inte så annorlunda än vad han brukar ha :P


Min älskling är söt <3

Biljetter + skiva

Fick hem ett litet paket idag. Det var från Bilddagboken och i det låg My Chemical Romance senaste skiva Danger Days + 4 biljetter till konserten i Sthlm :D Då blev jag glad.
Jag och Pernilla bokade tågbiljetter igår och idag bokade pappa ett hotellrum med sina poäng så vi får bo gratis (på Hotell Globen). Kommer bli jättekul! Konserten är om precis två veckor och jag längtar!! Helt okej platser fick vi också, så det är ju bra.
Det blir andra gången jag ser MCR live. Såg dom på Pier Pressure 2007 och dom var riktigt bra då, men hade ingen kamera, så jag hoppas på att få lite fina bilder denna gången :)) Tur att min G9 är bra att ha på konserter.



Glitter

Idag hade vi "Giltter och Glamour". Gjorde först en Rödamattan-look, en vanlig typ sotning och sen fick vi göra en glitter-eyeliner, glittriga läppar och sätta på några stenar.
Tog en bild på sminkningen när jag kom hem som Emilia hade gjort på mig. Har inga så bra bilder på den jag gjorde på henne, men den såg typ likadan ut bara att jag hade valt rosa glitter ist för lila som jag fick. Jag gjorde silvrigt glitter på hennes läppar och hon valde blått till mig :P
Imorgon ska vi sminka killar. Tobias ska sitta modell åt mig :)) Kommer bli kul :P


Solnedgångar

Redigerade några bilder på solnedgångar :P Vilken av dom är bäst?
Tänkte inte på att alla bilderna var fotade över havet förrän jag gjorde inlägget :P Haha... Men jag gillar solnedgångar vid havet :))
Snart åker jag till min älskling och sover där<3






Bloggsvar

Jag fick en inbjudan till Bloggsvar av Pernilla :)) Är väldigt bra att ha tycker jag :P Men det verkar inte funka med firefox? ;o Jag kan se rutan när jag kollar med explorer, men med firefox får jag bara en till gilla-knapp, fattar inte varför ;o Har testat att byta plats och sånt, men det funkar inte ändå.
Ser ni den som man ska göra eller är det samma sak för er? Vilken webbläsare använder ni?

Såhär ser det ut för mig.. Väldigt störande när det är firefox jag brukar använda ;o


My Chemical Romance den 18 mars!

Jag kom tvåa i tävlingen på Bilddagboken! :D Det betyder att jag får 4 biljetter till My Chemical Romance den 18 Mars i Sthlm! :D Kommer bli såå kul! Pernilla ska följa med mig. Har bara användning för två biljetter, så ska nog sälja dom andra två :P
Det skiljde över 500 röster på mig och hon som vann (jag fick 451). Hon hade använt en bild från google. Det var samma bild som jag hade tittat på när jag ritade min bild (för hand på ett papper). Tycker det är lite konstigt att någon som brutit mot reglerna får vinna. Men jag är iaf nöjd med min andra plats :))


Såhär fin var min bild från början haha :D Helt oredigerad.
Sedan la jag in den i photoshop och målade på den.
Sedan blev den såhär till slut. Efter många timmar :P