Halloween Makeup IV - Pumpkin Skull

 
Sist ut är denna pumpa/dödskalleinspirerade sminkningen. Den ser ganska vanlig ut från början, men sen gjorde jag den lite mer "jag" i den andra versionen med glitter och färg :)) Tror att denna eller kanske den i förra inlägget är min favorit. Vilken av sminkningarna gillade ni mest? 
 
Hoppas ni får en bra Halloween! Ska ni göra något kul? 

Halloween Makeup III - Mermaid

 
Denna sminkningen var kul att göra, gillar mer sånna här "fina" sminkningar än dödskallar och sånt. Fast sen gjorde jag den lite mer passande för halloween med en krok i munnen. Tyckte att det såg bättre ut i verkligheten, färgerna försvann lite på bilderna, men är ändå nöjd med den :)) Ögonfransarna är några av mina favoriter, men kanske inte så jätteanvändbara :P 

Halloween Makeup II - Masquerade Mask

 
Andra sminkningen i mitt lilla halloweentema är en maskeradmask som jag gjorde idag. Denna är den jag är minst nöjd med, blev inte alls som jag ville, men hade inte tid att göra om den, blev iaf lite bättre när jag la till blodet.. 
 
Tidigt imorgon åker jag och Tobias till London! Ska bli väldigt kul :)) Har tidsinställt dom andra sminkningarna, så dom kommer komma upp även om jag är borta. Sen finns jag på instagram också som jag säkert uppdarerar under resan (stargirlphoto). Hoppas att ni får en bra halloweenhelg! 

Halloween Makeup I - White&Pink Skull

Som jag skrev för några dagar sen har jag hållit på med ett litet halloweensminktema (har pausat lite med mina stjärntecken, men dom kommer igång snart igen). Det kommer komma upp en sminkning om dagen fram tills halloween nu, alltså fyra sminkningar. 
Har gjort två versioner av dom med en liten ändrig från första till andra, tyckte det kunde vara en kul grej :p Först ut är min dödskallesminkning, kanske något av det vanligaste att sminka sig till på halloween. Gjorde en vanlig vit till en början, men sen fyllde jag på med lite färg (rosa såklart ;p). 
 

Halloween på Liseberg

Passande med fullmåne :))
Nikon D800 / Nikon AF 50/1.4G
 
Liseberg har ju öppet nu för första gången vid halloween, så jag, Pernilla och Sandra åkte dit för att se hur det var. Tyckte inte att det var något speciellt faktiskt, lite fågelskrämmor och pumpor här och var och lite mörkare än vanligt. Dom hade tre skräckhus som vi tänkte kunde vara kul, men när vi kom vid fem-tiden hade alla biljetter till dom redan sålts slut, det var synd.
Så vi gick bara runt, spelade lite (jag vann inget såklart, vinner aldrig, men Pernilla vann som vanligt :p) och vi letade efter någonstans att äta och det var förvånansvärt svårt att hitta något som var öppet. 
Så jag tyckte inte det var så bra med halloween på liseberg, hade förväntat mig mer läskigt. Tycker att jul på liseberg är mycket bättre, är ju inte så lång tid kvar tills det öppnar :)) 
Någon mer som varit på halloween på liseberg? 

Frozen

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
Några höstbilder från förra året 
 
Vad lång denna dagen har känts! Beror nog inte bara på att vi vridit tillbaka klockan utan också för att det blir mörkt så tidigt nu. Kändes som att klockan var typ sju när den var fyra :p
Har hunnit med en del idag. Vi har länge velat göra om i vårat kök, helst allt, men det är lite dyrt. Det är mest köksluckorna som jag inte gillar (ljust träfärgat laminat), så idag köpte vi färg för att måla om dom. Vi har en lucka över som vi har som test för att se om det blir bra. Ska måla den en gång till imorgon, men redan nu ser det riktigt bra ut, så det blir nog att måla alla. Sen får det bli nytt kakel och bänkskiva också för allt kan ju inte vara vitt :p Men det ska bli härligt att få köket som man vill ha det!
Har också hunnit göra en sminkning och fotat den. Håller på med ett litet halloweentema som kommer upp om några dagar. Än så länge har jag tre stycken, men ska försöka hinna göra en eller två sminkningar till innan jag åker till London på fredag :)) 

Snöleopard

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Läste på Nordens Ark's facebooksida att det var internationella snöleoparddagen idag, så bara för det får ni se några bilder på snöleoparder som jag fotade på Nordens Ark i början av förra året som jag blev nöjd med. 
Har slutat sent två dagar i rad nu, så har inte orkat redigera eller något när jag kommit hem, men tänkte att jag kunde slänga upp ett inlägg lite snabbt nu ändå så det inte är för tomt här :p Och nu ska jag nog kolla på serie tills jag ska sova :)) 

Ett vattenfall

Det får bli en gammal bild idag som jag fotade i oktober för tre år sedan. Känns inte som att det var såå längesen jag tog den.. men det var det :p 
 
Ikväll har jag och Tobias tittat på Back to the future, både första och andra filmen (tredje får det bli imorgon). Det är ju faktiskt 21 oktober 2015 som dom åker till i andra :p Lite kul att titta på dom just idag då och se hur dom tänkte att det skulle vara nu, stämde inte så jättebra, haha. Hade faktiskt inte sett tvåan förut vad jag kan komma ihåg och trean vet jag inte heller om jag sett.
Dom fick mig att tänka väldigt mycket på McBusted's konsert som jag var på i våras för dom hade lite Back to the future-tema (+att McFly har fått sitt namn ifrån dom filmerna), så jag blev tvungen att titta lite på deras tour-dvd efteråt också. Såå himla bra konsert, hade inte vart fel med en tidsmaskin för att åka tillbaka och uppleva den igen ;p haha.. 

Nästan som sommar

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
 
Denna bilden ser inte så höstig ut kanske, men den fotade jag igår, alltså 19 oktober. Kunde ju inte låta bli att åka iväg och fota igen när solen var framme. Fler bilder kommer en annan dag. 

Källsjö - 4 Oktober 2015

Jag kom på att jag inte hade lagt upp bilderna från sista dagen i Källsjö där vi var i början av oktober. Det blev inte så många, men tänkte ändå att jag kunde lägga upp dom nu. 
Jag och Tobias åkte in till Ullared igen för att byta en grej och kolla lite till innan vi skulle åka hem (gick ju inte riktigt dagen innan då det var så mycket folk). På vägen tillbaka till stugan stannade vi på några olika ställen där jag fotade. Var fint ljus med lite dimma, men det var svårt att få bra på bild. Och senare åkte vi hem till Göteborg igen efter en bra helg i Källsjö :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Nikon AF 85/1,8G

Höstbokeh

Nikon D800 / Nikon AF 50/1,4G
 
Älskar att fota höstbilder när solen är framme och idag var en sån dag. Då kunde jag bara inte stanna inne, så jag och Tobias tog med Elton på en långpromenad i änggådsbergen och botansika. Och kameran fick såklart följa med också ;p 

Fint igår kväll

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Här är fyra bilder till som jag fotade igår kväll. Det var tur att jag hade med mig telezoomen denna gången. Jag brukar nästan aldrig ha med den när jag bara ska fota solnedgången, med kände på mig att den skulle behövas, och det gjorde den :p 
Helheten av solnedgången var ganska tråkig egentligen, då det inte var så mycket moln åt det hållet solen var förutom precis vid horisonten. Zoomade man in blev det bättre när man såg solen nära som ni ser på bilderna här över. Den var väldigt stor och helt röd (fast det röda är väldigt svårt att få på bild). 
På vägen tillbaka till bilen blev himlen rosa och vi gick förbi stället med svanarna och det var såå fint! Där var jag också glad att jag tog med telezoomen för annars hade jag inte kunnat ta den understa bilden som blev min favorit från kvällen :)) 

Efter solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Jag och Tobias åkte till Amundön i solnedgången idag. Tyckte inte det var någon speciell solnedgång direkt, men när vi var på väg tillbaka till bilen hade himlen blivit helt rosa och det var så fint med svanarna på vattnet som speglades av färgerna från himlen och bananmånen ovanför :)) 
 
Glöm inte att gå in och gilla min Facebooksida också! (men bara om ni vill såklart) :P 

Elton i skogen

 
Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G
 
Det var sånt fint ljus förut så jag tog med kameran när jag gick ut med Elton på en promenad i skogen. Älskar sånt här höstväder! :)) 

Grekland 8-9 September 2015

Hoppas ni inte tycker det blir tjatigt med greklandbilder för nu kommer redan nästa inlägg. Slår ihop två dagar eftersom jag inte fotade så mycket. 
Vi tog det mest lugnt på stranden, badade och åt god mat. Har inte så mycket mer att skriva om dom här dagarna :p Så här kommer bilderna.. 
 
Vågorna började bli lite större på våran strand också. Fast det syns inte så tydligt på denna bilden :p 
 
Min goda lunch! 
 
På kvällen såg vi denna bönsyrsan på en lampa utanför hotellrummet. Dom är ju så häftiga, men läskiga ;o Var beredd på att den skulle anfalla mig vilken sekund som helst! Men det gjorde den inte som tur var :p  
Inte dom bästa bilderna. Hade inte mitt macro, så fick fota med mitt 85mm och den inbyggda blixten. 
 
Soluppgången morgonen efter fotad från balkongen. 
 
Denna dagen var det mycket större vågor och dom hissade en gul flagga och badvakterna gick runt på stranden. Jag tycker inte om att bada i sånna här vågor, så det var tur att det bara var en dag med så stora. 
 
Och solnedgången som jag även gjorde en timelapse på medan vi satt och spelade kort på balkongen. Men den dyker nog upp på bloggen en annan dag :p 

Grekland 7 September 2015 - Falassarna

Nu är det lite över en månad sen jag var i Grekland med familjen och jag har inte lagt upp så många bilder än, men nu kommer en bildbomb från tredje dagen som var den dagen jag fotade mest. 
Det skulle vara väldigt kul att åka runt med bil på Kreta, men eftersom mamma och pappa hade gjort det bara några veckor tidigare gjorde vi inte det nu. Istället åkte vi på en utflykt som resebolaget ordnade. Först åkte man till Falassarna, en strand på västkusten, sedan upp i bergen till en taverna och äta grekisk lunch och sist vinprovning på en vingård också uppe i bergen. 
 
Vid halv nio stod vi och väntade på bussen som skulle hämta oss. Trodde att det skulle vara en stor buss, men det kom en liten minibuss med bara några personer i. Efter att vi hämtat upp resten som skulle med blev vi 11 stycken tror jag, 12 med reseledaren som var våran guide, så det var en lagom stor grupp. 
Det var jättefint att åka bland bergen. Jag har varit på Kreta flera gånger, men aldrig åkt runt sådär. Reseledaren pratade massa om allt möjligt (hon hade själv flyttat till Kreta, så hon visste en hel del) och det var väldigt intressant att lyssna på. 
Efter ca 45 minuter var vi framme vid stranden där vi skulle stanna i några timmar. Gillade den stranden, lite mindre bra att vågorna var ganska stora, men den var jättefin. Hade gärna stannat och fotat där i solnedgångån :p 
Jag, Viktor och pappa simmade ut och snorklade och jag hade såklart med kameran (i undervattenshuset då). Vi såg inte så många fiskar, men det var väldigt fint ändå. Jag önskar bara att jag hade kunnat vara i längre, men vågorna gjorde så man guppade upp och ner hela tiden så jag började må dåligt ;o haha.. Jag blev helt yr i huvudet och fick massa kallsupar, så jag blev tvungen att simma tillbaka efter en stund. 
När mitt huvud blivit bättre gick jag med kameran längs strandkanten och en bit bort och fotade. Fint med alla klippor och det turkosa vattnet. På ett ställe hittade jag rosa sand också! 
Lite senare var det dags att gå tillbaka till bussen och vi skulle vidare till tavernan som vi skulle äta lunch på. Det var kretensisk mat och det var inte riktigt min grej :p Allt dukades fram vid ett långbord som vi satt vid, så fick man ta själva. Det var inte så mycket jag ville äta. Get, kanin och sniglar var lite av det som serverades, men också annat som var lite mer vanligt :p Men det var mest salladen som jag kunde äta av. 
Sedan var det dags att åka vidare till vingården där vi skulle få smaka på olika kretensiska viner. Tre vita, två röda och ett dessertvin. Jag brukar inte dricka vin och speciellt inte rött, så detta var inte riktigt min grej heller, men det var roligt ändå. 
Efter detta åkte vi tillbaka till Platanias där vi bodde och senare på kvällen gick vi ut och åt middag. Det var en jättebra dag och det var kul att få se lite mer av Kreta. Varmt hade vi också, ca 35 grader, ovanligt med så varmt i september :)) Här kommer massa bilder som jag fotade under dagen. 
 
Här nere ligger Falassarna. Vi var lite längre till höger, lite innan svängen. 
 
Det var längesen jag fotade i såhär klart vatten! Älskar det :D 
 
Gillar när man ser solstålarna i vattnet såhär :)) 
 
Denna hittade Viktor, jättestor var den! Här finns en bild där man ser storleken lite bättre. 
Men fin ellerhur?
 
Fast det bodde något mindre fint inuti ;o En stor äcklig snigel! Fick ingen bättre bild på den än denna, men här var den på väg ut iaf (såklart slängde Viktor i den i vattnet igen efter att han visat oss den). 
 
Sen gick jag iväg och fotade lite uppe på land. 
 
Den fina rosa sanden som jag hittade :)) 
 
På tavernan där vi åt lunch. Blev inte så många bilder där. 
 
Dom hade söta katter som sprang runt och lekte :)) 
 
Och på vinprovningen fotade jag inte heller, bara denna bilden. 
 
Så avslutar jag med den fina solnedgången som jag fotade från balkongen på hotellet. 
 
Blev en hel del bilder, men hoppas att ni gillade dom i alla fall :)) 

J

Nikon D800 / Nikon AF 85/1,8G
 
För nästan en månad sen fotade Tobias dom här bilderna på mig. Jag blev inte så nöjd med dom, så jag la inte upp någon. Ibland får man kolla tillbaka på vissa bilder efter ett tag, så kanske man gillar dom mer då och dom här två blev ändå okej tycker jag nu :p Det är svårt att få bra bilder på mig, haha. 
Gillade allt färgglatt i den översta, men den andra hade inte så roliga färger, så den passade bättre i svartvitt.
 
I helgen har jag haft ganska fullt upp med fotojobb och annat, så har vart lite dåligt med uppdatering. Har försökt komma igång och redigera fler greklandbilder, var ett tag sen jag la upp några nu. Men med min sega dator vet jag inte hur lång tid det kommer ta. Blev rätt många bilder från den dagen jag håller på med just nu. Vill gärna bli klar med dom snart :p 

Galaxy S6

 
Igår köpte jag en ny mobil! Min gamla Samsung Galaxy S3 hade nästan lagt av helt nu efter över tre år, så behövde verkligen en ny. Blev en Galaxy S6 eftersom jag gillade min gamla, så jag ville ha en liknande. Än så länge är jag nöjd med den iaf :))  
Och älskar färgen! Så himla fint med turkost och den glänser massa! Svårt att få det bra på bild, men typ såhär ser den ut. Ska bli kul med en lite bättre mobilkamera också :p 

Höstvovve

Samsung Galaxy S3
 
I måndags var jag ute med Elton på en promenad i änggårdsbergen. Var soligt och fina höstfärger på träden så jag ville ta lite bilder, men när jag tog upp kameran såg jag att det inte var något minneskort i! Jag brukar ha extra minneskort med i väskan, men eftersom jag hade en ny väska som jag köpte i helgen i ullared hade jag inte stoppat i ett i den än. Det var tråkigt. Blev ändå några mobilbilder och denna här uppe på Elton gillade jag. 
Har hänt mig en gång innan att jag glömt minneskortet och sen dess brukar jag alltid kolla innan jag går om det sitter i, men inte denna gången tydligen ;o Har ni också glömt något viktigt när ni skulle ut och fota någon gång? 

Källsjö - 3 Oktober 2015

I lördags skulle pappa, Viktor och Tobias åka ut tidigt med båten på sjön. Jag ville inte följa med, men jag hade ändå ställt klockan tidigt för att kolla om det var fint ljus ute, men det var helt grått, så jag gick och la mig igen. Lite senare åt jag och mamma frukost och sedan gick vi ut på långpromenad med Elton. Först gick vi till den lilla stranden och sen den stora och det var nästan helt spegelblankt på sjön. Kvällen innan blåste det ju rätt mycket när vi fotade nattbilderna. 
Efter att både vi och dom andra hade kommit tillbaka till stugan åkte jag, pappa, Viktor och Tobias in till Ullared som ligger ca 10-15 minuter ifrån Källsjö. Det tog lång tid innan vi hittade en parkering och det var kö in till Gekås, inte kul, men det gick rätt snabbt ändå.. Efter två timmar eller något var vi ute igen och när vi kom tillbaka till stugan körde vi femkamp där jag kom sist ;o 
Innan maten tog jag och Tobias en promenad ner till sjön för att se på solnedgången, men det var för molnigt. Kvällen spenderades med ännu mer spel :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Nikon AF 85/1,8G

Kvällsbilder vid sjön

Idag kom vi hem efter en bra helg i Källsjö. Vi har tagit flera höstpromenader, spelat spel, ätit god mat och åkt in till Ullared två gånger även om det var tänkt att vi inte skulle åka dit alls på grund av att det brukar vara så mycket folk på helgerna nu. Igår var det verkligen mycket, inte ens kul att gå där inne då. Idag åkte vi in för att byta någon grej och det var inte alls lika mycket då som tur var. Då kunde man kolla på lite grejer som man missade igår också :p 
Har inte fotat så mycket som jag hade velat, men det har varit molnigt och ganska grått. Inte sånt fint ljus som det var på dom två bilderna i några inlägg längre ner som jag fotade i förra året när vi var där på hösten. Men på kvällen i fredags efter att jag och Tobias hade kommit ner till Källsjö gick vi ner och fotade stjärnorna vid sjön. Det blåste en hel del och drog in lite moln, men några bilder blev det i alla fall :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 

Sommarkollage

Och sommar som är det sista :)) Vilket av kollagen gillar ni mest? (Skrolla ner för att se dom andra) 
Jag gillar mest höst, sen vinter, sen sommar och sist vår :p 

Vårkollage

 
Här är vårkollaget i min lilla bildserie med årstider :)) 

Morgonljuset

Nu ska snart jag och Tobias åka ner till Källsjö där mina föräldrar, min bror och Elton redan är. Det är ett så mysigt litet ställe och blir en härlig omväxling från stan över en helg. Förra året var vi där första helgen i oktober också och då tog jag dom här två bilderna en morgon. Ljuset var så himla fint! Jag kommer gå ut tidigt en morgon denna gången med och hoppas på att få se någonting fint att fota igen. 
Hoppas ni får en bra helg alla :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 

Vinterkollage

Jag gillade det kollaget med höstbilder som jag la upp i förrgår, så jag gjorde tre stycken till för resten av årstiderna och här under är vinter (som ni kanske ser :p). 
I helgen ska vi åka till en stuga i Källsjö med familjen och det är inget bra internet där, så jag kommer inte kunna göra något inlägg här på bloggen. Men för att det ändå inte ska bli tomt här kommer jag göra två schemalagda inlägg med vår och sommarkollaget som kommer upp under helgen.
Ska bli kul att åka iväg lite igen och hoppas att det är fint väder så jag kan fota lite.  
 
Vilken bild i kollaget gillar ni mest? :))