Svanen

Har varit lite segt med uppdateringar här på bloggen, men som ni vet har jag haft mycket att göra och inte hunnit fota något. Men idag efter jobbet hämtade jag upp Pernilla så åkte vi till slottsskogen där vi skulle träffa Camilla och hennes lilla Kevin. Precis när vi parkerat ser vi regndroppar på rutan, det hade ju varit soligt hela dagen, så ingen av oss hade några bra kläder för regn. Det regnade massa när vi skulle gå och möta Camilla, men slutade en stund senare, då var vi helt genomblöta så det var väldigt härligt när solen kom fram igen. 
Tog en sväng runt i slottsskogen och tittade på djuren. Jag hade med kameran, men blev nästan ändå inga bilder, bara på svanarna :p 
 
Jag skulle ju ha gjort min månadsstensminkning till idag, men den kommer att bli lite sen. Jag beställer stenar till typ varje sminkning, men har inte fått dom för denna månaden än, brukar inte ta såhär lång tid. Får se om dom kommer imorgon, annars får jag använda dom som jag har (som är mycket mindre än dom jag beställt). 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Börjar bli klart

Att flytta i denna värmen var inte någon hödare, men nu har vi flyttat in och äntligen börjat få ordning på sakerna. Har även internet nu som vi inte haft under helgen. Man visste inte riktigt var man skulle börja när hela lägenheten var full med kartonger och påsar, men nu är det inte så jättemycket kvar iaf. Kul att få använda saker som man köpt/fått i julklapp för längesen till när man skulle flytta. En del grejer hade man glömt bort också, så det var lite spännande att packa upp :p Bilder på lägenheten kommer när det är lite mer klart :)) 
Här är en bild på mig och Tobias som nu är min sambo, vad konstigt det känns att säga det haha.. 
 
 

Imorgon

Idag på morgonen åkte jag och mamma ut tidigt till askimsbadet för att sola lite. Vid 12-tiden fick vi åka hemmåt eftersom min och Tobias soffa skulle komma. Vi hade fått hemleveransen på köpet eftersom vi använt idrottsrabatten på mio, så det var jättebra. Då slapp vi bära upp den 6,5 våningar och sätta ihop den. 
Blev iaf jättebra med soffan! Nu är det bara resten av möblerna som saknas, men det kommer imorgon. Så inatt är sista natten jag sover här, sen kommer vi ha flyttat in i lägenheten, jag och Tobias.
 
Får bli en bild från Askimsbadet bara för att vi var där idag, fast en bild från mars. Lite mindre folk där då :p Nu har dom även byggt en lång pir ut här. 

Vit hjort

Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

One Direction - 17 Juni 2014

Jag kom på att jag inte har lagt upp några bilder från den andra One Direction-konserten jag var på med Lisa i Köpenhamn. Eller har ju visat bilder på förbandet McBusted (<3). Så jag fixade några bilder på One Direction nu också som jag tänkte lägga upp. Dom firar ju till och med fyra år idag :))
Kvalitén på bilderna är ju inte den bästa för vi hade sittplatser, så vi var ju en bit bort, men det blev ändå helt okej. Denna gången satt jag långt ner på läktaren istället för högt upp som sist, så det blev lite annorlunda bilder iaf :)) Sen har jag några videos också (både från McBusted och One Direction) som kommer komma upp någon annan dag. 
Gillar någon mer här One Direction? Vilken låt är eran favorit i så fall? :)) 
 
Canon Powershot G15

Fjärilskollage

Det är inte lite varmt ute nu ;o Tycker det är väldigt härligt, men har inte hunnit vara ute så mycket. Fast imorgon ska jag åka ut tidigt till stranden med mamma och sola och bada! :)) Senare idag ska jag och Tobias fortsätta att fixa lägenheten, börjar bli klart snart så till helgen kommer vi nog flytta in. 
 
Eftersom jag inte hunnit fixa några nya bilder blir det ett kollage med några gamla fjärilsbilder jag tog en varm dag i augusti för två år sedan. 
Nikon D80 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Johanna-dagen :))

Idag är det min namnsdag. Firar det inte direkt, men det är alltid kul ändå :p Så grattis till alla Johannor där ute! 
Tänkte jag skulle lägga upp en vääldigt gammal bild idag som jag gjorde när jag precis hade börjat lära mig photoshop för 8 år sedan. Då redigerade jag inte bilder så som jag gör nu, utan jag gjorde knäppa bilder från grunden (ofta med mitt namn i) som den här under. Så jag tyckte att den får passa bra idag :)) 
 

Instagramkollage

Har fixat massa i lägenheten idag igen och på kvällen åkte jag ut till havet med mamma, pappa, Tobias och Elton. Det var mysigt förutom att en geting eller något stack mig ;o Skulle egentligen tillbaka nu ikväll och måla mer, men jag har så ont i mitt huvud, så det får bli imorgon istället. 
Lägger upp ett kollage med mobilbilder från instagram idag. Stargirlphoto heter jag där ifall det är någon som skulle undra :p Vad heter ni på instagram? 
 
 

I dimman

Det börjar lika något i lägenheten nu. Har målat massa dom senaste dagarna och ska måla ännu mer. Väldigt jobbigt med så mycket målande, men det kommer bli bra när det är klart. Så nästa vecka någon gång kommer vi nog kunna flytta in iaf. Ska visa lite före och efterbilder här också sen när vi är klara :)) 
 
Här är några bilder från förra lördagen när jag och Tobias åkte ut tidigt på morgonen för att fota. Hade sagt kvällen innan att jag skulle vilja fota en hjort i dimma och dagen efter fick jag göra det. Finns massa hjortar på ett ställe där och så var det dimmigt! Då blev jag glad iaf :p 
 
En räv stod på en åker när vi åkte förbi. Vi stannade, men den började springa därifrån.. 
 
Var så himla fint med dimman! 
 
Fanns ganska många :)) 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Årstider

Det finns en fin bro i närheten där Tobias föräldrar bor som jag fotade i höstas, tyckte om den bilden väldigt mycket. I vintras när vi var där tog jag en till bild på samma bro. När jag sen satt och redigerade den bilden tänkte jag att jag skulle kunna ta en bild där från varje årstid. Då hade jag ju bara vår och sommar kvar, så jag behövde inte vänta såå länge förrän alla bilderna var klara. I våras när vi var där tog jag en bild och en till nu förra helgen. Så nu har jag alla årstiderna på bild från samma ställe :)) 
Vilken årstid blev finast? Själv tycker jag höst. 
 
 
Och alla tillsammans :)) 

Våran nya utsikt - Timelapse

Idag har vi gjort en hel del i lägenheten. Var en dörr från köket in till sovrummet som vi inte ville ha kvar, så den har pappa satt igen nu. Jag och Tobias har börjat måla. Det var gult i köksskåpen, så vi målar dom vita (vääldigt mycket jobb). Sen målade jag om balkongdörren som också var lite gul, men nu är den vit och fin. Kommer måla om väggarna i köket och sovrummet också, i sovrummet ska även en tapet upp på en av väggarna. Kommer bli väldigt bra när allt är klart! 
Medan jag och Tobias stod och målade förut satte jag kameran i vardagsrumsfönstret och gjorde en timelapse. Var så fint på himlen med solstrålarna. Skrev ju igår att vi har en bra utsikt från lägenheten :)) 
 
 
Glöm inte att ändra kvalitén till 1080p så blir det mycket bättre. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm

Flytt :))

Denna dagen har jag och Tobias väntat på i två månader nu. Vi fick nyckarna till våran lägenhet och ska äntligen flytta ihop :)) Den ska bara fixas till innan vi flyttar in, så det kanske tar någon vecka, men det ska bli väldigt roligt! 
Gillar verkligen att vi ska bo ganska högt upp med en bra utsikt mot väst. Så det kommer nog bli en del utsiktsbilder med fina solnedgångar och förhoppningsvis blir det lite mer nattåska och då kommer jag äntligen ha en bra utsikt :D 
 
Får se hur mycket tid över till att redigera bilder jag får nu medan vi fixar iordning och flyttar, men ska försöka hinna uppdatera bloggen då och då :))
Här är en bild från helgen iaf. Vi stannade en stund när vi var ute med bilen och fotade solnedgången. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm

12 Juli

Denna dagen bestämde jag och Tobias oss för att åka ut till Hunneberg/Halleberg som ligger vid Trollhättan. Det finns lite vandringsleder där som vi tänkte kunde vara kul att gå. Började med Hunneberg, men vi hittade ingen bra väg att gå. Blev bara en sväng där vid en sjö och sen åkte vi till Halleberg istället. På vägen såg vi ett fint vattenfall som vi stannde vid och fotade. Älskar att fota vattenfall :)) 
När vi kom fram sen stannade vi på ett ställe med en kort väg genom skogen till en utsiktsplats där det skulle vara bra utsikt över Vänern. Det var ingen bra utsikt ;o Man såg Vänern genom trädtopparna bara, så vi gick tillbaka till bilen och åkte till nästa stopp där det också var en led genom skogen till en annan utsiktsplats. Tog lite längre tid att gå denna vägen, typ 30 minuter i skogen. Utsiktsplatsen hette Predikstolen, som den i norge, bara att denna var liiiiite mindre och utsikten var inte så speciell. 
Sen vara det bara att gå tillbaka igen. La ner kamerorna i väskorna eftersom det inte hade funnits något att fota på vägen dit. Bara för det så kom det något att fota! ;o När vi nästan var tillbaka stannade jag för att ta ut barr ur skorna så hör jag Tobias säga "Titta!". Jag tittar upp och det som stod på vägen sprang in i skogen. Det var en varg! ;o Den hade gått ut på stigen, stannat och tittat på oss och sen sprunit vidare. Lite läskigt, men kul ändå :p Synd att jag skulle stanna precis då och fixa med skorna så jag inte hann se den så mycket och att kameran var i väskan, fast vet inte om jag hade hunnit fota ändå. 
Väl framme på perkeringen dyker nästa djur upp. En älg står kanske 20 meter ifrån bilen inne i skogen och äter. Då åkte kamerorna upp ganska snabbt! Den var snäll och stod där lugnt och åt medan vi fotade den. Sen gick den tillbaka in i skogen igen. 
Blev en väldigt bra dag med mycket att se och fota. Så det var roligt :)) 
 
Väldigt många fjärilar såg vi också! :))
 
Gillar hur vattnet går som i en virvel :p 
 
Jag vid vattenfallet :p 
 
Jag vid Predikstolen :p 
 
Och den söta älgen :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 70-300mm / Tamron 90mm 2.8 macro 

11 Juli

Nu är jag hemma igen efter en bra helg hos Tobias föräldrar :)) Har hunnit med en hel del och fotat massa. 
I fredags när vi kom dit åt vi mat och efter det tog vi en promenad runt i området. När solen började gå ner åkte jag och Tobias iväg lite med bilen. Såg massa rådjur, hjortar och en räv. På vägen tillbaka stannade vi på ett ställe med en inhägnad där det fanns vildsvin. Har varit där en gång innan, fast då såg vi som inte, men nu stod dom där. Huur många som helst! Och flera söta små ungar. Blev lite brusiga bilder eftersom det var så mörkt och jag fick ha ISO 6400 :p Efter det åkte vi tillbaka och kollade på film :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 50mm 1.4 / Nikon 70-300

Lejonbebis

Nu ska jag åka med Tobias hem till hans föräldrar och vara där över helgen. Längesen jag var där nu, så det ska bli kul :)) Och kameran följer såklart med också så jag hoppas att det blir lite nya bilder. Finns på instagram där jag säkert uppdaterar lite medan jag är borta.
Här är ännu en bild från borås djurpark på en av dom söta lejonungarna. Har massa bilder som jag inte visat från den gången som kommer komma upp lite då och då :p 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Tvåprickig

Redigerade två bilder till på nyckelpigan jag fotade förra helgen. Man sa ju alltid när man var liten att prickarna visade hur många år nyckelpigan var, men såklart är det ju inte så. Fast jag har inte vetat varför dom har olika många prickar, så jag kollade upp det. Tydligen är det så att olika sorter har olika många prickar (så enkelt var det :p). Finns 60 olika arter av nyckelpigor i sverige och jag har fotat två av dom i år, tvåprickig som på bilderna här under och sjuprickig (som är den vanligaste) för några månader sen. Får se hur många fler det blir på bild :P
Ja, det var lite om nyckelpigor såhär mitt i natten bara för jag inte hade något bättre för mig. Så himla varmt så det är lite svårt att sova. 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Efter regnet

Igår efter det hade regnat så mycket tittade solen fram igen. Då passade jag på att fota lite :))
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Hoppisar

Är såå varmt ute nu! Dagen började med sol och lite senare kom ett riktigt ösregn, åska och massa blixtar och nu är det lite soligt igen. Jag försökte fota blixtar, men det var för ljust för det. Såg några häftiga som jag hade velat ha med på bild, fast det gick inte så bra. Tidigare var jag iaf ute i trädgården och fotade hoppspindlar. Gillar verkligen att fota dom :)) 
 
Lite längre skärpedjup hade inte skadat, men gillade ögonen här :p 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Fler fina ställen

Jag fortsätter att lägga upp lite Norgebilder. Denna gången från våran första resa i maj 2012. 
Vill inte sitta vid datorn så mycket just nu eftersom jag har sån huvudvärk hela tiden. Var på vårdcentralen idag och fick lite nya tabletter så jag hoppas att det blir bättre snart. Orkar därför inte redigera några nya bilder, så det får bli gamla så länge. Men vem gillar inte norgebilder? :p Bilder från hela resan finns här
 
Nikon D80 - Tamron 10-24mm / Nikon 50mm 1.4

Häftigt ställe

Redigerade en bild (eller två som jag satt ihop på höjden för att få med mer) från när jag och Tobias var i Norge förra året. Gick en jättejobbig väg upp för ett berg till en grotta med vattenfall i. Var ett väldigt häftigt ställe, men lite läskigt att gå/klättra i den kolsvarta grottan (tur man har bra lampor på mobilerna). Något som jag skulle vilja göra om igen någon gång. Vill åka till Norge detta året med, men tror inte att jag kommer kunna det. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Nyckelpigan

Hittade denna lilla nyckelpigan i trädgården idag. Inte så ofta man ser sånna längre. Förr hittade man alltid hur många som helst ju ;o Tog iaf några bilder på den (såklart :p). 
Idag är det kalas för mamma som fyllt år, så det blir god mat och tårta sen :)) Nu ska jag fortsätta att göra iordning mig samtidigt som jag lyssnar på 5 seconds of summer. 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Blåvingen

Blev väldigt glad när jag skulle logga in på bloggen idag och fick se min bild överst på sidan och att dom skrivit om mitt förra inlägg :)) Jättekul med alla nya besökare (och alla gamla också såklart) och fina kommentarer. En sån grej som gör att man är glad hela dagen. 
Hade tänkt redigera några bilder från Sicilien idag, men har inte hunnit det så får bli en bild från förra sommaren. Hoppas att jag hinner redigera lite imorgon iaf.
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

Så söt!

Här är några fler bilder från Borås Djurpark. En liten orangutangunge som lekte, hur söt som helst :)) 
 
Nikon D800 - Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

30 juni

Var ute och gick en sväng med Tobias i måndags på kvällen. Älskar att fota i kvällsljuset :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Mitt i natten

Inatt hörde jag att det började åska, så jag ställde upp kameran i mitt fönster. Det blixtrade rätt mycket, men dom var bakom husen, så jag tog med kameran och stativet och gick ut istället. Gick till en liten äng och där kunde man se mycket bättre. Dom flesta i början var bakom moln, men några stycken fick jag med på bild iaf :))
Dom sista lät ju inte lite högt, var nästan så att det blev läskigt när det lät så mycket. Var jätterädd för åskan när jag var liten, men som tur är försvann det :p Jag hann också in innan regnet kom, så det var ju bra. 
 
En hare gjorde mig sällskap medan jag satt där. Syns längst ner i mitten :))