Rosa



The Hunger Games

Var ju på bio och såg The hunger games igår. Riktigt spännande film. Tyckte den var så bra att jag åkte och köpte böckerna idag :)) Böckerna brukar ju vara bättre än filmen, så jag har höga förväntningar på dom.
Ville egentligen köpa den inbundna med alla tre i, men den var slut. Lite lättare med tre st pocket ändå :P


Spindel

Såg en spindel när jag låg ute på altanen och solade förut. Gick upp för att hämta kameran, men den hade sprungit iväg. Letade lite efter en annan att fota och hittade en liten hoppspindel på husväggen som jag tog några bilder på. Tycker dom är läskiga ;o Fick gå så nära också när jag fotade. Minsta lilla rörelse den gjorde så hoppade jag till :P
Ikväll ska jag gå på bio med Tobias och se The hunger games :))


Har använt Tamron 90mm 2,8 macro och ett närbildsfilter +4 till denna bilden..
1/200sek - f/13 - ISO 320

Bilder från igår

Jag och Tobias tog en promenad i Änggårdsbergen igår. Riktigt härligt! Blev inga bilder där, men när vi kom in till Botaniska blev det några iaf :p Hade kommit lite blåsippor och sånt nu :))
Har använt 35mm 1,8 till alla bilderna och ett närbildsfilter +4. Dom tre första bilderna har jag bara beskurit och lagt på lite skärpa.






Gjorde en panorama i Botaniska. Klicka för att se den lite större..

En solnedgång

Var riktigt härligt väder igår :)) Jag låg i trädgården och solade ett tag, jättevarmt var det. Lite senare kom Tobias hem till mig. Vi bestämde oss för att åka till havet när solen gick ner..


Lisa och Elin

Jag ville ha lite mer sminkbilder till min portfolio. Har mest bara bilder på sminkningar jag gjort på mig själv och det är inte lika kul. Så jag sminkade Lisa och hennes kompis Elin idag, lite mer extremt ville jag ha det. Är lite svårt att få sminket att synas lika bra på bild som i verkligheten :P Brukar inte tycka att mina bilder passar i svartvitt så ofta, men denna gången tyckte jag några bilder blev bra i det.
Sminket kanske inte passade så bra ihop med kläderna och så, men jag är nöjd med både sminket och bilderna :))








- - - -

Gör ett litet snabbt inlägg här innan jag ska åka till min älskling och sova där tills imon. Har inte blivit några nya bilder på ett tag, men förhoppningsvis blir det fler snart :))
Lägger upp en bild från i somras så länge...


Cupcakes

Jag gjorde cupcakes igår ;o Händer inte speciellt ofta att jag bakar, men har velat göra sånna här ganska länge nu. Dom blev väl inte dom finaste, haha.. Men goda blev dom iaf :D Får hoppas att det kanske blir lite bättre nästa gång :P
Tog lite bilder idag på några av dom..


Blommor i köket



Om bokeh

Fått några frågor den senaste tiden. Några vill se lite före och efter-bilder. Jag har ju en del sånna bilder under min kategori Redigeringstips i menyn som ni kan gå in och se.
Ska försöka förklara lite om bokeh också. Kan ju skriva för er som inte vet vad bokeh är, så är det det i bilden som är ur fokus, det suddiga alltså och ibland kan det bli sånna bokehbollar som ni ofta ser i mina bilder.

Först och främst ska man fota med stor bländare, 1,8 är bra. Motljus tycker jag om mest att fota i, när solen ligger lite lägre på himlen. Sedan är det bra att ha ljuspunkter i bakgrunden för att få sånna runda bollar. Till exempel solens reflektion i vatten eller när den lyser genom träden, blad på växter i solen, dagg, lampor m.m.
Jag har lärt mig i vilket ljus det blir som bäst för mig och hur jag ska fota för att få det bra. Tycker det är svårt att förklara för jag bara ser vad som blir bra :P
Detta är alltså hur jag brukar göra, det är inte hur man måste eller ska göra. Det kan ju bli fin bokeh utan solen också såklart.
Ni får testa er fram lite :))

Ett objektiv som jag ofta använder för sånna här bilder är 50mm 1,8. Ett riktigt bra objektiv som kostar runt tusenlappen. Väldigt bra att ha i kameraväskan.

Här under är en före och efter-bild på en av bilderna jag fotade i måndags.

Det jag har gjort med bilden efteråt i photoshop är mer kontraster och förstärkt färgerna lite. Sedan beskar jag den för att få bort lövklumpen längst ner i bilden.
Här ser ni att blommorna, gräset och löven i bakgrunden lyser upp av solen som gör att det blir fin bokeh.
Ger er ett exempel också på en bild där solen inte lyser upp något i bakgrunden. Ni ser ju skillnaden. Det kan ju bli fint sådär också, men om man vill ha dom där bokehbollarna är det bäst att göra som på bilden här över :))

(oredigerad bild)

Båda bilderna här uppe är fotade med 50mm 1,8.
Lägger in några fler exempel på mina bokehbilder, klicka på dom för förstoring :))
Hoppas inte inlägget blev allt för rörigt :P


Mer vårblommor

Har lite fler bilder från när jag var ute och fotade i måndags som jag tänkte visa nu :))







Stan

Jag åkte och träffade Tobias inne i stan idag och gick runt där en stund :)) Tänkte ta med mig kameran, men gjorde inte det. Ångrade lite att jag inte tog med den, men det blev några bilder med mobilen iaf :P
Testade att redigera bilderna i någon app som heter LittlePhoto (förutom sista bilden som jag redigerat i photoshop)





Vårblommor

Här är några bilder från igår när jag var ute och fotade lite.
Så härligt nu när blommorna börjar komma fram så det blir lite färg ute! :))






Alla bilderna är fotade med 50mm 1,8

Halvtonat gråfilter

Det gick väldigt snabbt att få hem mitt pris som jag vann i tvspelsweb's tävling. Idag låg det i brevlådan :)) Jag fick välja ett valfritt gråfilter och jag ville ha ett halvtonat till min vidvinkel.
Jag tog några testbilder i trädgården och det verkar väldigt bra. Det kommer nog komma till användning många gånger.


Såhär det det ut :)) Man kan skruva på filtret när det sitter på kameran för att få det mörka där man vill ha det.


Testbilderna från trädgården. Båda är tagna med samma inställningar och är helt oredigerade. Blir lite lättare att få en bra exponering för både himlen och marken. Annars är det ju lätt att något utav det blir under eller överexponerat.

Klicka här för att komma till tvspelsweb's sida med gråfilter..

Blomma

Var ute och fotade lite vårbilder idag i det härliga vädret :)) Är jättetrött nu så jag orkar inte fixa med bilderna idag, men en bild kan jag lägga upp så länge. Fler kanske kommer imon.

Jag vann tävlingen på tvspelsweb också! Jätteroligt! Så nu är ett halvtonat gråfilter till min vidvinkel på väg hem till mig.
Tack till er som röstade :))


Glass

Har inte blivit så mycket uppdatering här dom senaste dagarna, men har inte fotat någonting direkt. I helgen var det inte så jätteroligt väder att gå ut och fota i heller.
Förut åt vi lite glass med hallon och chokladsås, då tog jag fram kameran och fotade lite iaf :P


Lite synd att hallonen i förpackningen hade smulats sönder, men det var gott ändå :))

Final

Jag gick vidare till final i tvspelswebs tävling på facebook. Om ni vill kan ni gå in och rösta på mig :))
Gå in här och kommentera "röstar" eller liknande under min bild :P

Nu har min älskling kommit hem till mig. Har inte träffat honom på två veckor! Förhoppningsvis blir det lite bättre väder i helgen så man kan gå ut och fota lite :)) Snön har iaf försvunnit helt nu som tur är, men nu regnar det istället.

Denna bilden är tagen vid samma tillfälle som bilden jag tävlar med :P Kände inte för att lägga upp samma här igen..

Mer snö ;/

All snö var ju borta och såklart har det kommit ny nu! Är ju inte jättemycket som lagt sig än så länge, men det ska snöa hela natten står det ;o Får hoppas på att den försvinner snabbt. Ska ju ändå bli ganska varmt snart :))


Bilden är fotad i Februari 2011. Har använt Tamron 90mm 2,8 till den :))

:))

Har gjort en ny bild nu med ritplattan. Jag fick bra tips när jag la upp min förra bild så tycker att det blev lite bättre nu :)) Gjorde linjerna tunnare och inte i svart som sist. Blev inte helt nöjd med håret, men jag fick det inte bättre än såhär.
Jag har lånat en lineart härifrån denna gången. Alltså jag målar om linjerna, men det är inte jag som gjort själva linearten.


Solsken

Tänkte vara med i Tvspelswebs fototävling på Facebook denna gången. Solsken är temat och jag tycker att det passade mig bra. Valde att delta med denna bilden som jag fotade sommaren 2010 i Turkiet. Var en riktig fin solnedgång den kvällen, en av dom finaste jag sett faktiskt :))

Priset är ett valfritt gråfilter och här är det jag skulle vilja vinna:
http://www.tvspelsweb.se/halvtonat-grafilter-o77mm-p-2505.html



Tulpaner

Tog ut mammas tulpaner till trädgården och fotade lite. Riktigt härligt väder! Satt ute och solade en liten stund också :))