Första Advent

Haft en jättebra födelsedag idag! Började med att jag och Tobias åkte ut en sväng till havet med Elton. När vi kom tillbaka åkte vi med mamma och Viktor till julmarknaden i Haga, mysigt, men inte en av dom bästa julmarknaderna jag varit på :p Vi köpte med oss fika hem som vi åt innan jag och Tobias gick hem till oss och började julpynta. Så nu är det fint och juligt hemma hos oss. På kvällen åt vi på restaurang med familjen, jättegod mat! Fint väder på detta också, fast väldigt kallt. Och nu ska jag lyssna på McBusted's nya album på spotify som dom släppt precis nu :D Hade inte kunnat haft en bättre födelsedag :)) 
Och sen är det ju första advent också, så nu ikväll tände vi första ljuset, så mysigt nu när julen närmar sig! 
 
Våran fina ljusstake. Ligger massa röda, gröna och silvriga minikulor i runt ljusen som man inte ser så bra i denna vinkeln. 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4

Födelsedag

Som ni såg i inlägget igår hade vi ett trippelt födelsedagskalas på kvällen. Var jättekul verkligen! Körde lite olika spel och lekar, åt god mat och såklart rosa tårta. Tack till er som var där och för dom välbehövliga presentkorten jag fick! :)) 
 
Som ni kanske gissat så fyller jag år idag, hela 25 år! (Var inte jag nyss 22 typ?) Dagen kommer spenderas med Tobias. Vet inte vad vi ska göra riktigt, men senare ska vi ut och äta med familjen. Ska bli mysigt! 
Grattis till Dougie Poynter i McFly/McBusted som också fyller år idag! Så himla kul att vi har samma födelsedag :p 
 

:))

Idag blir det trippelt kalas för mig, Sandra och hennes kille Mikael :)) Fyller ju år så nära varandra så lika bra att slå ihop det. Jag och Sandra har firat flera gånger tillsammans, men nu var det några år sedan. Men det ska bli kul iaf :)) 
Har en del att göra nu, men tänkte bara slänga upp ett inlägg lite snabbt, blev ju inget igår. 
 
Och en gammal bild från 2011
 
Nikon D80 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Månadssten - November

Slutet på November närmar sig så idag gjorde jag sminkningen till månadsstenen som är gul topas. Har sett fram emot denna då det är min månadssten :)) Är fortfarande sjuk, så det var lite jobbigt att göra sminkningen och sen fota, var helt slut efteråt ;o Men jag blev ändå nöjd med den. 
Nu är det ju bara en kvar! Måste hitta på något annat för nästa år, har ni några tips får ni gärna skriva dom :)) 
 

Spindeln

Jag har ju såklart blivit sjuk nu också, lite lagom till solen ville titta fram igen. Kände igår att jag började få ont i halsen och det blev bara värre och värre. Orkade ju iaf fota på kvällen, men inatt mådde jag jättedåligt och har gjort det hela dagen idag. Måste bli frisk till helgen, kan inte vara sjuk då! 
 
Jag tänkte iaf lägga upp en bild idag och berätta den hemska historian bakom den. Tog den i början av november, men har glömt av att lägga upp den. 
Vi har ju en sån bra utsikt från våran balkong så när jag har gjort timelapsar därifrån när det varit fint ute, då har jag ibland glömt att ta in mitt stativ. En kväll skulle jag göra en ny timelapse, stativet hade stått ute i någon dag då och när jag skulle sätta dit kameran blev jag livrädd när jag såg en jätteäcklig spindel precis vid ena handtaget på stativet!! Jag var ensam hemma då och kunde inte ta bort den själv så jag kunde inte använda stativet tills jag visste säkert att den var helt borta så det fick stå kvar där ute. 
 
På halloween hade jag ju kompisar hemma och när vi skulle fota sminkningarna använde jag Tobias stativ (som jag inte gillar :p). Jag berättade om spindeln och en viss Pernilla gick ut för att se om det fanns någon spindel på mitt stativ ute på balkongen och efter att både hon och Lisa hade gjort en (kanske lite för snabb) titt på det tog hon in det. Jag trodde då inte att spindeln var borta :p 
Vi åkte in till stan och när jag kom hem på natten såg jag ett nytt spindelnät, bara en tråd från stativet till en blomma i fönstret. Kunde inte se någon spindel, så jag gick in och la mig (hade inte gått om det var i samma rum, men det var det inte nu).
På morgonen efter såg jag ett jättestort spindelnät mellan stativet och blomman och mitt i sitter spindeln!! Jag tog några snabba bilder innan jag ringde till pappa, så fick han komma sen och ta bort den. Då var stativet räddat och jag kan använda det igen, så det slutade ju bra iaf. Annars kanske det fortfarande hade stått där ute. (Tanken på att köpa nytt stativ hade slått mig när jag aldrig kunde hitta spindeln) Hatar verkligen spindlar, man kan kanske inte tro det när man ser mina bilder, men det gör jag :p 
 
Inte mysigt med denna spindeln som ockuperat stativet ;o 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 

Dumma moln!

Idag har det för en gångs skull varit bra väder! Jag planerade att åka och fota stjärnor nu på kvällen för det är perfekt nu när månen inte skulle vara uppe och det stod att det skulle bli helt stjärnklart. Jag och Tobias åkte ner mot Vallda där jag brukar fota sånna här bilder för att komma bort en bit ifrån ljuset från stan. 
När vi kommer fram är det ett jättestort moln som drar in precis åt det hållet jag ska fota! Det skulle ju inte vara några moln.. Lite jobbigt att ha åkt hela den vägen så blir det såhär :/ Tog inte många bilder alls, men här är dom två bästa som jag fick.
 
Man ser stjärnorna lite genom molnen iaf
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm

En solnedgång från förra året

Är fortfarande helt grått och tråkigt ute så har inte fotat något nytt. Kommer inte ens ihåg när jag såg solen senast. Vill verkligen fota så hoppas att vädret blir bättre snart. Kollade på mina bilder från november förra året, blev inte så många då heller, men fotade en rätt fin solnedgång. Redigerade en bild från det nu ikväll som jag inte visat innan. Det är en HDR gjord på två bilder. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Makeup

Nu när jag inte har fotat så mycket har jag gjort lite fler sminkningar istället. Här är en som jag gjorde igår. Tycker det är kul att använda massa olika färger och se hur dom passar med varandra :)) Någon färgkombination ni skulle vilja se? 
 

Tre från Norge

Har fortfarande inte fotat några nya bilder, men jag har ju kvar lite Norgebilder som jag inte lagt upp än. Hinner inte redigera alla bilderna för nästa inlägg nu, men tänkte ge er en liten sneak peek på vad som kommer i nästa Norge-inlägg :)) 
Första och sista bilden har Tobias fotat (men jag som redigerat) och jag tog mittenbilden med min kamera uppställd på stenar (hade inte med stativet upp hit) med intervallfotografering. 
Ikväll ska jag och Tobias hem till mina föräldrar och äta middag för att fira pappa som fyllde år igår :)) 
 
Gillar min kameraryggsäck med galaxymönster :))
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Canon 450D - Tamron 10-24mm 

Två sminkningar

Två sminkningar som jag gjort nu i dagarna. Blev lite inspirerad när jag såg Catching Fire i helgen så gjorde en i svart och guld. Ska se Mockingjay på lördag, så kanske får mer inspiration då :p Och den andra gjorde jag med lite fina, skimriga färger från en palett jag har.
Gillar inte att det är så dåligt ljus att fota sminkningarna i nu. På den översta hade jag en lampa tänd (därför bilderna är lite gulare) och på den andra har jag bara haft vanligt dagsljus, men fick höja ison till 2500 ;o  
Vilken gillar ni mest? Själv tycker jag nog mest om den understa :)) 
 
 

Colours II

När jag la upp mina droppbilder jag fotade för någon vecka sen frågade jag om ni ville se fler och det ville ni, så här är några till :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro - Nikon Speedlight SB-600

Tre från London

Kollade igenom lite gamla resebilder för någon vecka sen och hamnade inne i min London-mapp från 2010. Fixade till några bilder jag tog då som jag gillar. Tänkte det var passande att lägga upp dom idag för det var den 18de november som vi åkte dit :))
Hade velat åka tillbaka till London igen, gärna på våren eller sommaren då jag bara varit där runt slutet av november/början av december innan. Det är verkligen en fin stad. Hade inte varit fel att gå på en McBusted-konsert där heller till våren ;p 
 
Nikon D80 - Tamron 10-24mm 

Sommarbilder

November brukar inte vara en bra fotomånad för mig. Alla färgerna har försvunnit och det är mest bara grått och mörkt, men det brukar bli bättre när julen närmar sig :)) 
Tyckte det kunde passa med lite färgglada sommarbilder såhär nu när vädret inte är det bästa, så här är fyra från i somras. Saknar redan alla färger, men en fin vinter är också kul att fota, så får hoppas på att det blir det. 
 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Mys

Har inte haft så mycket tid till att skriva här nu under helgen, men tänkte göra ett litet snabbt inlägg nu. Igår gick jag och Tobias på bio och såg Dum och dummare 2. Har velat se denna länge och nu när den äntligen haft premiär fick vi ju såklart gå och den var verkligen rolig! Fast tycker man inte om ettan så gillar man nog inte denna heller, väldigt lik i humorn, men jag tyckte den var bra och kul att se på. Jim Carrey är ju bara så knäpp! :p
Idag var vi en sväng på Frölunda torg, mycket folk där nu innan jul. Och ikväll åt vi en god fondue-middag och nu ska vi se på film, så det har blivit två myskvällar denna helgen :)) Hoppas ni också har det bra! 
 
Har inte någon av mina externa hårddiskar inkopplade nu, så får bli en bild som jag hade på datorn. 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro

20%

Igår åkte jag och köpte en ny skrivare, min gamla ville inte skriva ut längre. När jag väl fick kopplat ihop den med datorn (trådlöst som tog sin lilla tid :p) och testade att skriva ut är jag hur nöjd som helst! Bilderna blev alltid så mörka med min förra, så jag fick alltid ljusa upp dom jättemycket innan jag kunde skriva ut, men nu blir bilderna som dom ska och det går mycket snabbare också :D  
 
För att fira detta tänkte jag ha 20% på mina utskrifter i A4 och A3 ända fram till 24 december. Kanske en bra julklapp till någon? :p För priser och så kolla hemsidan! Där har jag även massor av bilder att välja mellan (såklart går det bra att få någon som finns här på bloggen också). 
Hör av er till mig på min mail ifall ni är intresserade av någon bild, [email protected] :))
 

Norge 19 September 2014 - Trollstigen

Nu har jag kommit fram till det sista inlägget från andra dagen i Norge. Som jag skrev sist så började det bli mörkt och vi närmade oss våran camping, men först skulle vi ner för Trollstigen, så det blev ju såklart ett stopp där också. Vi var helt själva där till en början, men det kom några till efter en stund. Känns annorlunda när det inte är några andra där, mycket mysigare :)) 
Vi körde ner för Trollsigen, stannade på en plats och fotade vattenfallet som finns där (väldigt stort) och sedan var vi nästan framme på campingen vid 21-tiden. Trollstigen Camping skulle vi bo på i två nätter i en liten stuga. 
Då var alla bilder från andra dagen klara, nästa dag skulle vi göra fler roliga saker och fota ännu mera :)) 
 
Denna trappan alltså.. För låga för att ta ett steg i taget och för breda för att ta två :P 
 
Även om jag varit här innan så tyckte jag att det var lika häftigt som första gången. 
 
<3
 
Vattenfallet är verkligen mycket större än det ser ut på bilderna. Här gjorde jag en panorama på höjden och där uppe ser man utsiktsplatsen som vi var på innan. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm / Nikon 50mm 1.4 

Älgbebisen

Idag tog jag med Elton på en promenad i slottsskogen. Gick runt i en timma och tittade på några av djuren. Visste inte riktigt hur han skulle reagera på djuren, men han var så duktig. Han verkade väldigt intresserad av några gäss, men pingvinerna brydde han sig inte ens om :p 
Älgarna verkade han gilla också, han satt snällt och tittade på dom och tryckte huvudet mot staketet. Jag hade glömt av att älgarna hade fått en bebis för typ två månader sen, jättesöt var den. Hade med mig kameran, men tog bara bilder på älgbebisen. 
 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Svartvit

Jag lägger inte ofta upp svartvita bilder, men ibland händer det :p Detta är en gammal bild fotad i Prag 2010 som jag redigerade om igår till Cyberphoto's tävling med temat svartvitt. Gick bättre för Tobias i tävlingen som gick vidare efter första gallringen iaf, det gjorde inte jag :p Synd att han inte vann (han tävlade med denna bilden). 
Jag gillar iaf min bild, inte många av mina bilder som passar bra i svartvitt, men denna är en av dom få som gör det. Är mer nöjd med denna nya redigeringen än min gamla också, så det var bra att jag fick redigerat om den :)) 
 
Nikon D80 - Tamron 10-24mm 

Colours

Nyss kommit hem från vårat lilla farsdag-firande. Var ute och åt med mamma, pappa och min bror på en restaurang i stan. Väldigt mysigt :)) 
 
I fredags tog jag fram mina akvarellfärger och fotade lite med dom och vatten. Var i november förra året jag tog sånna här bilder sist och tänkte det kunde vara kul att testa igen nu ett år senare. Fotade mycket vanliga vattendroppar med olika bakgrunder som speglades för 4-5 år sedan, men ville göra något annorlunda, så kom på detta med akvarellfärger :p Gillar hur vattnet och dropparna har olika färger och att vissa ser ut som gubbar och spöken :)) 
 
Äggula? :p 
 
Spöke :)) 
 
Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro - Nikon Speedlight SB-600
 
Har egentligen ännu fler bilder. Vill ni se fler? 

Min D80 6år :))

Idag fyller min Nikon D80 hela 6år! Fick den i en lite för tidig födelsedagspresent den 8 november 2008. Den har varit med om mycket min D80 och jag har tagit många av mina favoritbilder med den, men den har fått vila mycket nu dom senaste två åren sen jag köpte min D800. 
Firar detta med att lägga upp en bild från varje år jag haft den. Var inte lätt att välja ut en bild på ett helt år för jag har så himla många, förutom dom två sista för det är typ dom enda bilderna jag tog med den dom två åren :p. 
 

45 minuter på 25 sekunder

Förra veckan gjorde jag en timelapse i solnedgången från balkongen. Har varit flera fina solnedgångar nu och det är kul att få med det i en timelapse. Bara att när det väl blir fint är det lite försent att börja fota för då får man bara med slutet. Denna gången började jag lite tidigare iaf och fick med flera färgövergångar :)) 
Under 45 minuter är bilderna tagna och hade 6 sekunder mellan varje bild. Den blev ganska lagom lång, lätt att dom blir för korta ibland, fast den kanske skulle vara lite snabbare bara :p 
 
Glöm inte att ändra till 1080p för bättre kvalité :)) 
 
Fyra bilder från olika tillfällen i timelapsen. Kul att se hur det förändras såhär tycker jag :p

Frozen Elsa

Som jag skrev skulle jag göra ett inlägg med lite tydligare bilder på min sminkning jag gjorde i lördags. Jag hade bestämt mig för att vara Elsa i Frozen, men med någon "twist". Ville ha något som liknade frost eller is, men jag kunde inte hitta något bra någonstans. Så i fredags när jag var hos mina föräldrar frågade jag pappa om han kunde komma på något och han kom med den bra idén att göra något med limpistolen. Han gick ner och fixade lite olika bitar som jag sen använde som is över mina ögonbryn. Lånade också lite fakesnö av mamma. 
Lösögonfransarna var vanliga svarta innan, så målade dom med nyx jumbo pencil och vit cake eyeliner från make up store och satte dit lite fakesnö och glitter. Tänkte köpa ljusblåa linser också, men fanns inte där jag kollade, så fick blir utan (fast redigerat dom blåa på bilderna). Blev nöjd med denna sminkningen iaf :))
 

Hjärtan till er

Idag på NoHate-dagen tänkte jag ge er läsare lite kärlek med ett inlägg till er. Det är ni som gör att det blir extra roligt att blogga när ni kommer med alla era fina ord och jag blir verkligen lika glad varje gång jag loggar in och läser era kommentarer. Att bara säga ett ord som "fint" kan göra hela någons dag. Fortsätt att sprida kärlek på internet! 
Här kommer några hjärtan till er! <3 
 

Halloween

I lördags var det ju halloweenfest och några kompisar kom hit på kvällen. Jag gjorde blåa och rosa välkomstdrinkar, vi beställde hem pizza och sminkade i flera timmar. Väldigt kul hade vi! Senare gick vi ut till Excet också. Innan vi skulle gå tog vi lite bilder på oss också såklart. Kan ju säga att det inte var det lättaste att få en bra bild på oss alla, haha :p 
Jag har sminkat alla, men några har lagt till lite blod och glitter och så efteråt själva. Fler och tydligare bilder på mitt egna smink kommer i ett annat inlägg :)) 
 
Maria, Elin, Camilla (bakom). Jag, Pernilla, Lisa (framför)
 
Lisa och jag :p 
 
Lisa - Någon lite övergiven brud. 
Elin - Vampyr
 
Pernilla - Billy the puppet 
Maria - En mentalpatient med tvångströja
 
Jag - En förfryst Elsa-inspirerad grej :p 
Camilla - Häxa 
 
Och avslutar med en bild på mig och Pernilla :)) 

Dimmigt

Ikväll blir det halloweenfest :)) Så himla kul att sminka och klä ut sig! Först ska några kompisar komma hit, så ska vi fixa iordning oss och senare ska vi ut. Har haft fullt upp hela dagen och fixat iordning här hemma och ska snart iväg och hämta Lisa och handla lite. Men tänkte hinna göra ett inlägg här bara. 
Har varit så fint ljus ute idag, ville egentligen fota, men hann inte det. Lite disigt/dimmigt ljus var det. Men eftersom jag inte kunde fota det lägger jag upp en bild från en dimmig kväll 2009 som jag tyckte passade såhär i halloweentider :p 
 
Nikon D80 - Nikon 18-135mm