Fjäril

Lägger upp en bild från i somras som jag inte har visat innan.
Fotad med Tamron 90mm 2,8 macro.


13 Januari

Var ett tag sen jag la upp något från Sälen nu. Hade nästan glömt av att jag inte var klar med bilderna :P Vi hade bestämt oss för att åka till Hundfjället igen för Viktor ville fortfarande åka Väggen. Vi var inte så smarta och kollade på internet om Väggen var öppen eller inte innan vi åkte dit. Sist var den ju avstängd och det var den denna gången också. Vi kände inte för att åka i Hundfjället, så vi tänkte åka tillbaka till Lindvallen igen, men på vägen ändrade vi oss och svängde in till Tandådalen istället. Blev inte mycket åk där heller. Sittliften var avstängd, så vi fick ta ankarliften upp. Jag gillar inte ankarliftar :P En jobbigt lång liftkö var det också. Vi hade knappt behövt stå i kö nånting i Lindvallen.
När vi kom upp i backen blåste det jättemycket! Har skrivit att det blåst tidigare i veckan, men inte som denna dagen. Man kunde knappt åka framåt i motvinden :P Vi åkte ner för en backe och åkte tillbaka till stugan och åt lunch. Efter det åkte vi till Lindvallen.
Jag fick iaf upp min kamera iaf där uppe i blåsten i Tandådalen, lite kallt var det om händerna :P
Lisa :))

Utsikten var det inget fel på även om det blåste jobbigt mycket. Man ser hur snön blåser i bilden där :P

Slottsskogen igår

Igår åkte jag och Tobias till Slottsskogen och gick runt där lite. Vi började med att gå till utsiktstornet. Har vart i slottsskogen hur många gånger som helst, men har aldrig vart uppe där :P Var ganska jobbigt att ta sig dit eftersom det var så mycket is på vägen och det var uppförsbacke hela tiden, men vi klarade oss utan att halka :P Sen fortsatte vi gå runt i slottsskogen en stund. 
Det var ganska tråkigt väder och grått, så vi fotade inte mycket, men här är fyra bilder iaf..


Lite jobbig backe :P


Från utsiktstornet. Tagen med Tamron 10-24mm och sedan beskuren. (klicka för förstoring)Timelapse

Jag har länge velat göra en timelapse. Man fotar massa bilder och lägger ihop så det blir en film. Tycker det är väldigt häftigt. Gick ut på kvällen när vi var i sälen och satte mig i en snöhög utanför stugan för att fota bilder till en timelapse. I 40 minuter satt jag där tills batterit på kameran tog slut, blev 197 bilder.
Igår hjälpte Tobias mig med att sätta ihop bilderna till en film. Vi fick mycket hjälp av denna tutorial. Av 197 bilder blev timelapsen 8 sekunder lång (6sek när jag la upp den av någon anledning). Jag hade velat ha den längre, men tycker det blev bra för att vara första försöket iaf :P


Johanna

Var ute lite idag med Tobias och han tog lite bilder på mig. Det började snöa och blev rätt kallt efter en stund :P
Snart ska vi lägga oss och se på någon film. Kanske åka till Ica först och köpa något gott :))


Ljusprickar

Många har nog märkt att jag gillar bokeh :P


:))


Bara för att jag saknar sommaren...

Macro och solnedgång

Tänkte lägga upp fler bilder från igår när jag var ute och gick. Gick till Askim och stannade där i nästan en timma tills solen försvann.
Jättekul med alla besök och kommentarer jag har fått nu också :)) Hade över 1400 besök igår ;o

Det var på denna snöklumpen som jag fotade macrobilderna.


Skulle testa att fota med stjärnfiltret, men jag tappade det i vattnet.. Jag tyckte det blev bra även om filtret var blött :))


Och utan filtret.. Dom fina molnen som var där när jag kom dit hade försvunnit efter jag fotat klart macrobilderna :PNärbilderna har jag fotat med Tamron 90mm 2,8 macro och dom andra har jag fotat med Tamron 10-24mm, förutom den sista som är fotad med 50mm 1,8.

Frost

Jag var ute och gick idag som jag skrev i ett tidigare inlägg. Gick bort mot Askim. Hade bara tänkt svänga in på Askimsbadet och fota nån bild vid havet bara och gå vidare, men jag fastnade där med mitt macro vid all frost. Så jag kom inte längre än så :P Fast det är ändå ganska långt att gå dit, lite jobbigt när det var is på vägen överallt.
Här är en bild så länge, fler kommer upp imorgon :))


Objektivet jag använt är Tamron 90mm 2,8 macro

Glitter

Förra veckan fick jag hem lite glitter som jag hade beställt från Ebay. Jag älskar att ha glitter på mina naglar! Jag fotade mina naglar igår och tog lite bilder på allt glitter jag har också :))


Såhär ser mina naglar ut just nu. Blev inte jättenöjd med det, så kommer nog göra om det imorgon igen :P Ser ganska bra ut på bilden, men det blev lite för mycket svart tycker jag.

Såhär hade jag det förra veckan. Det blev jag väldigt nöjd med. Har målat likadant nu på mammas naglar förutom stjärnan :P

 

Här är nästan allt mitt glitter. Har några burkar till med silvrigt och vitt glitter.

Dom tre första är från Makeup Store. Dom heter Virgio, Luna och Scorpio (älskar verkligen Luna, det turkosa). Burkarna nere till vänster är från Panduro och resten är köpt på Ebay.


Roligt :))

När jag loggade in här nyss såg jag en kul grej :)) Jag har blivit länkad på framsidan på blogg.se och en bild där till höger på sidan när man är inloggad. Roligt att mitt redigeringsinlägg uppskattas.
Nu har jag tänkt att gå ut och gå lite med min kamera. Är fint väder och lite snö, så man får väl passa på innan det blir grått och tråkigt igen.

 


12 Januari

Jag mådde sämre och kände inte för att åka skidor. Det gjorde ingen av oss, så det blev en dag utan skidor.  Jag och Tobias åkte ut och fotade någon timma innan solen försvann. Var härligt att vara ute och fota. Mycket mer än så hände inte den dagen :P


Tobias tog en bild på mig när jag fotade :P Tog nog den bilden här under då.
Skulle klättra över en snöhög, men det var inte så lätt när man sjönk ner i snön och höll i kameran. Blev kallt om handen ;oSolen blir ganska fin med bländare 29 :))

Och en bild på oss två :))

På kvällen fotade jag lite utanför stugan, men batterit på kameran tog slut efter en stund.


När vi kom in igen drack vi varm choklad och spelade kort :))

Hur jag redigerar en bild

Fått många frågor om hur jag redigerar mina bilder. Det är ju väldigt olika beroende på hur bilden ser ut, men jag har gjort en beskrivning på vad jag oftast använder och hur jag gör. Har försökt göra så tydligt jag kunde :P
Jag har använt Photoshop CS5. Klicka på bilderna för att se dom större.


1. Denna rutan här på sidan är väldigt bra att ha. Om du inte har den framme rekommenderar jag att lägga till den.
2. För att göra lägga till den går du in på Window och kryssar i Adjustments. Är också bra att ha History och Layers. Det är dom jag brukar ha där iaf.


1. Jag brukar börja med att ändra lite i Curves. Klicka på den där jag visar på bilden här uppe eller gå in på Image - Adjustments - Curves


1. Här ändrar jag kontrasterna lite. Drar upp det ljusa lite och ner det mörka. Ju mer man drar i dom på detta sättet desto mer kontraster blir det. På just denna bilden behövdes det inte så jättemycket.
2. Sedan går jag in här för att fixa lite med färgerna.


1. Byt till som olika färgerna här. På Red och Green brukar jag ha ungefär samma inställningar som på RGB, man ändrar lite som man tycker ser bra ut.


1. På Blue brukar jag göra tvärt om. Dra upp blått lite och ner med det gula. Beror också på hur bilden ser ut om det passar att göra så eller inte.
Lägg ihop lagerna med Ctrl+E


1. Jag gör ibland lite mer kontrast i bilden med Brightness/Contrast. Du hittar den här eller gå in på Image - Adjustmests - Brightness/Contrast


1. Här kan man dra i kontrasten så mycket som man känner för. Brightness brukar jag oftast inte använda, men man kan antingen möka ner bilden eller ljusa upp den med den.


1. Lite skärpa göra väldigt mycket för bilden också. Jag brukar använda Smart Sharpen. Gå in på Filter - Sharpen - Smart Sharpen
2. Här kan inställningarna bli ganska olika beroende på storleken på bilden och hur mycket skärpa den har från början. Har man en ganska stor bild som jag har (3872x2592) kan man dra upp Radius en del. Man får se lite vad som passar ens egen bild. När jag lägger på skärpa på mindre bilder (tex 1500x1004) har jag Radius på runt 0,3 och drar upp Amount ganska mycket.


1. Om man vill förstärka färgerna (eller göra dom svagare) kan man använda Vibrance. Klicka på den här eller gå in på Image - Adjustments - Vibrance
(behövs kanske inte på denna bilden, men jag visar ändå hur man gör)1. Jag brukar oftast dra upp Vibrance mest av dom här, men ibland funkar det att dra lite i Saturation också.


1. Så var jag klar med bilden. Jag brukar förminska bilderna jag ska lägga upp till 1500x1004px innan jag sparar. Det gör man på Image - Image Size och skriver in hur stor man vill ha bilden.
2. För att den inte ska tappa så mycket kvalitet när man lägger upp bilden på bloggen eller så kan man spara för webben. Det gör jag alltid med bilder jag lägger upp. Istället för att klicka på Save As klickar man på Save for Web and Devices


1. Se till att bilden sparas i Jpeg och ändra Quality till 100 om det inte redan är på det. Ja, ni ser vad jag har inställt. Metadata är också bra att ändra till All om man vill att Exif ska finnas på bilden (det gör så kamerainfon syns under bilden om man lägger upp den på dayviews till exempel)


Och en före och efter-bild :))
Haha innan man har redigerat tycker man att originalet ser bra ut, men när man jämför den med den redigerade ser den inte bra ut alls längre :P

Mycket mer brukar jag inte göra med mina bilder. Såklart blir det ju mer ibland och ibland mindre beroende på hur bilden ser ut och hur jag vill ha den, men oftast är det dom här sakerna jag brukar ändra.
Hoppas det blev en bra beskrivning :P

Bokeh II

Här är lite fler bilder som jag fotade igår när jag var ute i Änggårdsbergen.Blommorna är visst lite tidiga i år ;o


Bokeh

Var ute och gick i Änggårdsbergen några timmar idag. Trodde inte att jag skulle hitta något kul att fota, men det blev en hel del bilder ändå.. Med massa bokeh :))


Det hängde isdroppar på typ alla träden :PRock by Sweden

Dom här fina örhängena fick jag av Tobias i julklapp :)) Hade visst glömt av att lägga upp bilden på dom här :P Fotade bilden i början på januari. 


11 Januari

Vi hade bestämt att åka till Hundfjället denna dagen för Viktor ville åka Väggen. Det var 1,6 mil dit från Lindvallen. Jag mådde inte bra på morgonen, men jag åkte med ändå. När vi var framme mådde jag jättedåligt, så jag ville inte åka skidor. Dom andra åkte medan jag satt kvar i bilen en stund. Sen ringde Lisa och sa att hon inte heller kände för att åka, så vi skulle tillbaka till stugan och sen komma och hämta Viktor och Tobias.
Det var väldigt dimmigt vid Hundfjället, så när jag och Lisa var på väg mot stugan var det väldigt fint när dimman började lätta och solen var på väg upp. Jag kunde inte låta bli att fota så vi körde in på någon avfart och stannade så jag kunde ta lite bilder :)) Tur att jag hade med mig min D80 denna gången.
Vi hann bara vara i stugan kanske 20-25 minuter innan dom ville bli hämtade, så vi fick åka tillbaka igen :P Det var jättedimmigt i backen, så dom såg inte långt framför sig och Väggen var stängd, så Viktor fick inte åkt den. (Den var stängd resten av veckan)
Var jättefint när vi åkte tillbaka mot Lindvallen igen. Denna gången hittade jag en regnbåge på himlen som vi sen såg att det var en halo runt solen, eller två halos var det, rätt häftigt :P Men denna gången stannade vi inte, så jag fick ingen bild på det.
Vi åkte till backen i Lindvallen och åt lunch. Jag mådde lite bättre, så jag åkte lite skidor efter det, men bara två backar tror jag det var. Där var det iaf ingen dimma, men det blåste massa som vanligt :p

Alla bilderna är tagna med Tamron 10-24mm..Här låg jag bra och fotade :))
Det var något konstigt ljus på himlen :P


Utanför våran stuga :))
10 Januari

Var ute i backen hela dagen igen. Denna gången åkte vi bort mer åt vänster om man kollar på pistkartan över Lindvallen om man säger så :P Finns inte mycket att skriva om dagen. Jag hade iaf med mig min Canon G9, så det inte bara blev mobilbilder i backen (bara den första bilden här under är tagen med mobilen).
På kvällen gick vi ut lite i snön och jag tog lite bilder med Tobias kamera..


Viktor hade gjort en liten vurpa. Tyckte skidan landade fint i snön :P

Det var fint när man kom upp med liften till toppen :))
Några timmar senare var det ännu finare där uppe :P


Det var iskallt där uppe för det blåste så mycket. Man fick att täcka hela ansiktet med halsduken och skidglasögonen :P


Och en bild från kvällen :p

8-9 Januari

Ungefär 7 timmar tog det att åka upp till Sälen härifrån. När vi var framme åkte vi och hämtade våra skidor typ direkt. Vi hade bestämt att åka lite första dagen också, men det blev bara en backe eftersom klockan var ganska mycket.
Dagen efter var vi i backen tidigt och då blev det lite mer åk :P Jag hade inte med mig kameran då, så bilderna från den dagen är tagna med mobilen. Började snöa en del på eftermiddagen och högst uppe på berget blåste det massa, så det kändes som spikar i ansiktet.
Här är några bilder från dagen vi åkte dit och första dagen i backen.. (Alla är fotade med mobilen förutom den på månen som är fotad med min Canon G9)


Fler bilder kommer imorgon... :P

Hemma igen

En vecka i Sälen gick fort. Har haft det bra även om jag blev sjuk mitt i veckan, så jag har inte åkt så jättemycket skidor, men tillräckligt ändå tycker jag. Fint väder har det varit också och det var härligt att vara ute och fota lite vinterbilder. Får se när bilderna kommer upp, men här är en bild så länge iaf :))Har gjort en ny stämpel till bilderna också (får se om den ska se ut just såhär, kanske kommer ändra igen). Ville ha en lite större som man inte kan klippa bort lika lätt utan att bilden förstörs. Har verkligen fått nog av folk som stjäl ens bilder, speciellt när dom låtsas att dom själva fotat dom! Har varit med om det mycket den senaste tiden. Det kanske kommer vara störande med namnet såhär på bilderna, men det får det vara nu... ;/
Vill också säga tack till er som skriver till mig när ni hittat mina bilder på andra ställen. Det är väldigt snällt av er.

Sälen

Jag och Tobias hade inte planerat att åka någonstans nu i vinter, fast det blev så nu ändå :P Min bror och hans flickvän hade planerat att åka till Sälen och för typ en vecka sen frågade dom om vi ville med. Vi ville åka och efter vi räknat ut vad det skulle kosta bestämde vi oss för att följa med. Kostade inte alls så mycket som jag trodde. Så imorgon åker vi upp :))
Jag åkte skidor mycket när jag var mindre, men nu är det 7 år sen senast. Det blir roligt att åka igen. Vi har pratat om det innan att åka skidor, men har åkt på solresor istället. Men nu ska det bli härligt med lite snö!
Just nu håller jag på att packa, hoppas jag inte glömmer någonting :P Kameran är ju med iaf såklart.
Är tillbaka nästa söndag igen!


Bilden är från December 2010..

Dazzling Ocean

Mina naglar som jag målade för någon dag sen. Använt Isadoras Dazzling Ocean, glitter från Makeup Store (luna) och resten har jag målat med akrylfärger. Blev väldigt nöjd med detta, glittrar fint i verkligeheten också :))

Ny design åt Tobias

Idag kom min älskling hit igen :)) Nu ikväll gjorde lite nytt åt hans blogg. Blev väldigt nöjd med det, så jag tänkte visa en bild här :)) Tycker också att ni ska gå in och kolla på hans bilder (Speciellt macrokategorin). Klicka här för att komma till hans blogg.
Nu ska vi åka till ICA och köpa glass :D


Den översta är före och den under efter. Det är jag som gjort båda designerna, men sist jag gjorde hade jag inte så många av hans bilder på min dator.
Fick en fråga medan jag höll på med denna om jag gör designer åt andra. Tyvärr gör jag inte det eftersom det tar sån tid.

2011

Har suttit nu ikväll och gjort kollage med bilder från 2011. Har lagt upp andra kollage på dayviews som ni kan se här. Ville inte lägga upp samma här på bloggen, så jag gjorde nya. Ett för varje månad :))


Januari började med en resa med min älskling till Egypten. Det var en bra resa även om jag inte gillade Egypten så mycket. En vecka efter att vi kommit hem började jag min utbildning på International Makeup Center.


Jag fotade inte så mycket i Februari. Utbildningen fortsatte och jag trivdes jättebra! Gjorde en bild i photoshop till en tävling på Dayviews som jag kom tvåa med och fick biljetter till My Chemical Romance :D


I mitten av Mars blev jag väldigt sjuk med körtelfeber. Riktigt jobbigt var det och doktorn ville inte att jag skulle åka och se My Chemical Romance. Men det gjorde jag ju såklart ändå, kan ju inte missa det! Den 18de åkte jag upp till Stockholm med Pernilla på en riktigt bra konsert :))


Jag hade mitt sista sminkprov 1a April och jag blev utbildad makeup-artist :D Var en riktigt bra utbildning och jag lärde mig massor! Det blev vår och det var roligare att gå ut och fota igen :))


I Maj blev det varmare och det var så härligt att ligga ute och sola och fota i trädgården. Jag fotade bilden längt upp till vänster på Askim som jag vann en tävling på Dayviews med. Gjorde ett besök på Liseberg med Tobias också :)) I Slutet av Maj började jag mitt första sommarjobb för denna sommaren på Volvo IT som fotograf.


3de Juni åkte jag och Tobias till Kolmården för att fota djuren. Blev två långa bilresor den dagen, men det var en riktigt härlig dag med fint väder. Jag slutade mitt första sommarjobb och började med mitt andra på Volvo RA där både min bror och min pojkvän också hade sommarjobb. Fotade också bröllopsporträtt för första gången.


I Juli var det flera dagar med fint väder. Då fick man passa på att gå ut och fota när man kunde eftersom man var inne på ett lager hela veckodagarna :P Blev en hel del bilder denna månaden som jag blev väldigt nöjd med :))


I början på Augusti var jag och Tobias hemma hos hans föräldrar. Fotade en väldigt fin solnedgång. I mitten på månaden slutade jag mitt sommarjobb och den 18de åkte jag och min älskling till Kreta. Våran andra resa detta året. Jättemysig resa var det :))


I September hände det väl inte så jättemycket. Blev höst, men var fortfarande ganska varmt :))

Jag var fotograf på Frida och Mattias bröllop den 15de Oktober. Första gången jag fotade inne i kyrkan och så, men jag blev jättenöjd med bilderna och det blev dom också :)) Den första frosten kom också denna månaden som jag självklart fotade :P


Började November med att åka hem till Tobias igen. Han fotade lite höstporträtt på mig. Det blev inte så jättemycket foto för mig denna månaden. Jag fyllde 22år sista November också :P


Det var inte bra väder i December med alla stormar och allt, så det blev inte mycket bilder då heller. Fotade en väldigt fin solnedgång iaf och vid jul blev det en del bilder vid granen.

Det har varit ett bra år, men jag tror att 2012 kommer bli ännu bättre :))

Frost

På nyårsafton var det fint väder och kallt (iaf på dagen), så det hade blivit lite frost ute. Tog några bilder utanför huset bara :P
Nyår

Hoppas ni hade en bra nyårsafton :)) Jag var hemma hos Jessica (Pernillas syster) med Pernilla och två av Jessicas kompisar. Vi åt middag och spelade lite spel. God mat var det och det blev en trevlig kväll :))
Jag hade med min lilla kamera, Canon G9, men tog typ inga bilder. Bara några vid 12-slaget. Här är några från dagen/kvällen iaf..


Fotade mammas dukning hemma. Hon fick låna mina glasunderlägg som jag fick i julklapp. Ellerhur fina? :DDen enda fyrverkeribilden jag tog :P Eftersom vi inte gick ut fick det bli genom fönstret. Tänkte åka in till stan och fota fyrverkerierna som jag gjort dom två senaste åren, men jag gjorde inte det. Tur det eftersom det var sån dimma, så man typ inte såg dom.


En bild på mig också innan jag åkte :)) Gillar mina nya örhängen som jag fick av Tobias i julklapp. Bättre bild på dom kommer någon gång :P