En liten färgklick

Nikon D800 - Tamron 90mm 2.8 macro 
 
Det är så härligt att våren börjar komma nu. Bilden här över har jag dock inte fotat i år, men kom att tänka på den bilden när jag gick förbi det stället förra veckan och såg att dom små gula blommorna hade kommit upp. Gillar hur det är en liten färgklick mitt i det mörka. Nu har det inte varit så roligt väder dom senaste dagarna och kollar man väderprognosen ska det regna varje dag denna veckan, inte kul! Hoppas på lite vårvärme nu när mars kommer :)) 

Tavla

 
Samtidigt som jag beställde min Hogwartstavla som jag ska ha i sovrummet blev det en tavla till vardagsrummet också, en i aluminium. Vi ville ha plexiglas egentligen, men solen lyser in just där under dagarna, så det hade mest blivit massa blänk i en sån. Det tog väldigt lång tid innan vi bestämde oss för någon bild, men till slut blev det denna som jag fotade i Norge förra sommaren från Romsdalseggen. Det som är roligt också är att man ser våran camping längst ner i bilden, vägen som vi cyklade dagen efter jag tog denna, samt platsen vi stod och såg vårat första norrsken. Egentligen hade vi tänkt oss en större tavla, men detta var den största storleken dom hade som panorama. När vi ändå skulle beställa massa annat och hade 50% fick det bli en lite mindre än vi tänkt :)) 
 
Tycker ni att bilden passar som tavla? Har tagit oss 2,5 år att komma överrens om en bild, haha.. Sen fick min lilla Waddles vara med på bild också, köpte honom i London för två år sedan. 

Våren närmar sig

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Idag var jag ledig eftersom jag ska jobba på lördag, så jag tog med Elton ut på en långpromenad. Vi var ute i två timmar. Vi gick härifrån, genom änggårdsbergen till botaniska trädgården och tog spårvagn tillbaka. Jag hade med kameran och mitt macro för att fota dom första blommorna som kommit nu. Det är alltid lika härligt att fota dom tidiga vårblommorna och känna att våren närmar sig :)) 
Har blommorna börjat ploppa upp hos er också? 

Bara massa dimma

 
En dimmig bild jag fotade för ganska så längesen, men det är ungefär såhär det sett ut här i flera dagar nu. Idag kanske det inte var lika dimmigt som i helgen, men helt grått och regnigt. Dimma gör ju sig ofta väldigt bra på bild, fast nu kan det väl bli soligt, varmt och vår! Sitter och fryser massa nu, så jag ska nog krypa ner under filten och se på serie. Skrev ju i november att jag precis hade börjat se på Grey's Anatomy och nu är jag på säsong 12, så snart har jag sett alla som finns hittills. Har tagit mig tre månader, haha, men det är ju en hel del avsnitt. Vad ska jag göra sen när jag är klar med den? :o
Har ni några tips på bra serier får ni gärna skriva dom (flera säsonger är ett plus :p).  
 

Norge video

I somras när vi var i Norge spelade vi in lite olika klipp som jag nu för någon vecka sen satte ihop till en längre video. Tog verkligen lång tid att sätta ihop allt och hitta bra musik som jag kunde använda, men nu är den klar i alla fall! Jag blev väldigt nöjd med den, kan egentligen inte detta med videos och sånt, men det är kul att ha sånna här från resor man gör. Gjorde ju en från London i höstas också. Alla klipp är filmade med våra mobiler (Samsung Galaxy S6 och S4). Hoppas ni gillar den! :)) 
 
Glöm inte att ändra kvalitén till 1080p om det inte blir det automatiskt 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
I videon ser man till exempel när jag tar denna bilden. Plus massa andra fina vyer! 
 
Om ni kollade får ni gärna skriva vad ni tycker :)) 

Blommor

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Jag har ju inte skrivit så mycket mer om min utbildning till florist som jag började för ett halvår sedan. Den tog slut i januari och jag funderade på om jag skulle gå påbyggnadsutbildningen eller inte. Det har varit så himla roligt att få lära mig så mycket under hösten och ville inte att det skulle ta slut. Men så kostar det ju rätt mycket pengar och jag kände inte att jag ville lägga det just nu, så jag valde att inte gå påbyggnaden. Jag får i alla fall se vad dom gör genom instagram och det är ju kul ändå.
 
Istället har jag sökt en praktikplats som jag ska vara på i två månader, en vecka har gått än så länge. Det är samma ställe som jag hade tre veckor praktik på under utbildningen i november. Jag trivs jättebra där och får lära mig massor om hur det är att jobba i en blomsterbutik och jag ångrar inte att jag inte började påbyggnaden. Ångrar heller inte en sekund att jag hoppade av utbildningen till förskollärare som jag gick en termin förra våren och började floristutbilningen väldigt spontant i slutet av sommaren. Känns bra när man gör rätt val i alla fall :p 

Dimmig dag i Januari

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 50/1,4G 
 
En dimmig dag i januari tog jag och Tobias med oss Elton på en promenad runt Amundön. Det är rätt mysigt med sån här dimma tycker jag. Hade med kameran och fotade lite också. Ställde Elton på en klippa, men han är så jobbig att fota, han kollar aldrig åt det hållet kameran är, så jag brukar försöka locka honom med att hålla en pinne över kameran. Det gick inte så bra denna gången, men det gör inget för det var ju inga speciella bilder ändå och den vita klumpen på kopplet (som är en lampa) är inte så fin :p Men den andra bilden ser han ju så rolig ut på, haha! 

Mina första årstidsbilder från samma ställe

 
Som ni nog vet gillar jag ju bilder från olika årstider, som bilderna i förra inlägget, men det bästa är ju när bilderna är tagna på samma ställe. Jag har ju haft några sånna små projekt under dom senaste åren. Just nu har jag inget sånt, eller jo förresten, en vårbild har jag kvar på ett träd som jag inte tog förra våren :p Tror att jag har fyra bilder från ett ställe också som jag inte redigerat än kom jag på, får göra det någon dag. 
Dom här bilderna över är i alla fall från första gången jag gjorde någon sån årstidsserie och det är också min favorit av dom jag gjort (mest på grund av höstbilden för det ser ju så himla mysigt ut med alla gula löv överallt). 
 
Vill ni se mina andra årstidsserier finns dom ->här<-  ->här<- och ->här<-
Vilken serie gillar ni mest? Broarna här över, den på mig, skogen eller den med fötterna på bron? :)) 
 
 
Jag är lite mer aktiv på instagram just nu än här på bloggen, så vill ni se fler av mina bilder, följ mig där i så fall, johannafaaglund heter jag. Lägger oftast upp en bild om dagen. Gå in och skriv en kommentar där så ska jag gå in och se på era bilder :)) 
 

Naturen i olika årstider

 
Var alldeles för många dagar sen jag la upp något här på bloggen, men har inte fotat på länge nu. Det brukar bli så vid denna årstiden, men denna vintern har verkligen varit en dålig fotovinter, så det har blivit ännu sämre uppdatering här än det brukar vid denna tiden :p Nu längtar jag tills våren kommer, när jag kan fota vårbilder igen och använda mitt macro! Som ni ser på bilderna här över är det en naturbild från varje årstid. När jag skulle välja ut bilderna märkte jag att jag hade svårast att välja vårbilden eftersom jag hade flest bra bilder från den årstiden. Älskar verkligen alla rosa träd och vårblommorna i härligt motljus. 
 
Vilken av bilderna är eran favorit? :))