Om en månad..

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 
 
Förra veckan köpte jag och Tobias flygbiljetter och bokade hotell i London och idag är det precis en månad kvar tills vi åker! Ska vara där över halloweenhelgen. Var ju där för ett halvår sen, men det ska ändå bli väldigt roligt att komma dit igen. Man kan inte få för mycket av London :p 
Hoppas det blir fint väder, så man kan gå mysiga höstpromenader i parkerna och fota massa fina bilder. Sen skulle jag vilja åka till Harry Potter Studios, vi har funderat på att göra det, men inte bestämt oss än. Det hade vart väldigt häftigt i alla fall, älskar HP-böckerna och filmerna! Någon av er som varit där? :))
Här över är en bild som jag fotade när jag var där i april som jag inte visat innan. 
 
(Gå gärna in och gilla min sida på FB om ni vill också, klicka här för att komma dit) 

Skapat en FB-sida

Ett lite höstigt kollage fick passa bra idag med olika höstbilder jag fotat under åren 
 
Jag har skapat en Facebooksida för mina foton nu. Har tänkt länge att det kan vara bra att ha, men inte blivit av förrän nu. Än så länge är det rätt tomt på sidan, men det kommer dyka upp lite bilder då och då. 
Om ni vill kan ni ju gå in och gilla den :D -->Klicka här för att komma dit<-- 

Superblodmånen över havet

Jag slänger upp en till bild från i morse när jag var ute vid askimsbadet och fotade superblodmånen. Denna har jag lagt ner lite mer tid på att redigera än dom andra i förra inlägget. Ville få fram känslan som man fick när man såg det på riktigt. Så jag har tagit en egen exponering för månen för den skulle blivit alldeles för ljus annars och inga detaljer eller den fina färgen hade synts. Och eftersom jag fotade med vidvinkel såg den väldigt liten ut, vilket den inte var i verkligheten, så jag förstorade upp den lite också. Jag blev ganska nöjd med denna, gillar dimman som låg över havet och att man såg så många stjärnor även om den är fotad i Göteborg.
Att den första bilden i mitt förra inlägg blev väldigt uppmärksammad av blogg.se var jätteroligt! Och alla fina kommentarer jag fått, man blir så himla glad! 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 

Den där superblodmånen

Igår kväll innan jag och Tobias skulle gå och lägga oss tog vi en långpromenad ute under supermånen. Den såg väl inte så mycket större ut egentligen, men den lyste väldigt starkt. Det var en mysig promenad iaf :)) 
Efter att ha sovit i någon timma ringde klockan en stund innan fyra på morgonen och jag åkte iväg till Askimsbadet för att fota blodmånen. Ville ta bilder vid havet med månen över, men jag tyckte det var svårt att få med färgen på månen samtidigt som resten av bilden inte skulle bli helt mörk, så jag tog en egen exponering för månen med en kortare slutartid. Blev väl sådär, närbilderna blev bättre, men dom hade jag inte behövt åka iväg för att fota. 
Det var några fler personer som var där ute på piren och tittade också. Två tjejer såg mina bilder på kameran och undrade om dom fick ta kort på min kameradisplay för dom kunde inte ta egna bra, så det fick dom göra :)) 
Jag stannade till en stund efter att den var som mest täckt och när jag kom hem tog jag några fler bilder från balkongen, men då var den inte röd längre. En stund innan den gick ner bakom träden kom det lite moln också. Hade tur att det var så klart väder under hela natten och morgonen. 
Så det blev en mysig natt trots att jag har en dum nackspärr som jag haft i flera dagar ;o Tycker att den kan försvinna nu! 
 
Såg ni blodmånen? Fotade ni några bilder får ni gärna länka till dom i en kommentar, hade vart kul att se era bilder :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 

Att fota månen

Jag fick en fråga imorse om hur man fotar månen och jag kände att jag lika väl kan svara i ett inlägg och försöka ge lite tips på det. Som ni nog vet kommer det vara både supermåne och månförmörkelse/blodmåne inatt/tidigt imorgon. 
Nu är inte jag världsbäst på att fota just månen då jag oftast fotar mina nattbilder när den inte är uppe på himlen, och jag har aldrig heller fotat varken en supermåne eller blodmåne, så det här är bara lite hjälp på traven, inte hur man ska eller måste göra för att få en bra bild. 
 
Vid 2-tiden kommer månen vara 14% större än vanligt och ljusstarkare, men vid månförmörkelsen kommer den vara mindre ljusstark, så inställningarna kan inte vara samma vid dom tillfällena. 
Mellan 04:11 och 05:24 kommer det vara en total månförmörkelse och månen blir röd, 04:47 är den som mest täckt. Jobbiga tider på en måndag morgon, men detta kommer jag inte att missa! Det ska ju vara klart väder också i typ hela landet verkar det som. Klar utsikt mot väster läste jag att man behöver ha, månen kommer vara ganska lågt på himlen under förmörkelsen. Jag ska se om jag orkar mig ut till havet och försöka få fina bilder. 
Här kommer lite exempel på bilder och hur jag gjort när jag fotat. 
 
Närbilder på månen: 
Ifall man vill komma så nära månen som möjligt behöver man ett objektiv med en lång brännvid, alltså ett teleobjektiv. Jag själv använder 70-300mm. Stativ är bra att ha, men inget måste då slutartiden inte behöver vara så lång, det är bara lättare med fokusen om man använder stativ. 
Månen kan fortfarande kännas ganska liten i bilden och det är väldigt mycket svart runt om, så att beskära den kan vara bra att göra, så man ser månen bättre. Det är vid dom här tillfällena det är fördel med fler megapixlar på kameran, så jag med mina 36mpx kan beskära rätt mycket. Här under är en bild och vilka inställningar jag haft när jag fotat den.  
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR 
1/500sek, f/7.1 ISO 100 
 
Landskapsbilder med månen: 
Detta tycker jag är lite roligare då det blir lite mer variation i bilderna än när man bara zoomar in på månen. 
Här behövs det ett stativ för ofta får man ha lite längre slutartider, fast det är olika beroende på hur ljust det är ute. 
 
Bild 1: Nikon D80 / Tamron 10-24mm - 47sek f/3.5 ISO 250
Denna bilden är tagen mitt på natten när det var mörkt, därför har jag kunnat ha en så lång slutartid. Men när man har en längre slutartid blir månen också ljusare som ni ser. Hade jag velat få månen som på andra bilden hade resten i bilden blivit mörkt. 
 
Bild 2: Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR - 1/160sek f/5 ISO 320
Här hade det inte hunnit bli helt mörkt ute än, så slutartiden är mycket kortare än på första bilden. Månen höll på att gå upp och lyste inte lika starkt, så jag fick med detaljerna i den plus fick behålla himlen och havet utan att det blev mörkt. 
Om jag skulle gissa, så är det ungefär såhär mycket månen kommer lysa vid månförmörkelsen när den är röd. Alltså jag har ingen aning nu för jag har aldrig sett det, men jag föreställer mig något sånt här, men mörkare himmel, så det krävs en lite längre slutartid. 
 
Bild 3: Nikon D800 / Nikon 50mm 1.4G - 1/25 f/3.2 ISO 1250
Här var jag lite för lat för att ta fram mitt stativ, så jag har höjt ISOn en del istället, men jag hade kunnat ha en lite längre slutartid och lägre ISO. 
Denna bilden är tagen vid samma tillfälle som den andra, men månen ser ju olika ut. Den ser ut att lysa starkare just för att jag behövde lite ljusare inställningar om man kan säga så för att få med detaljer i förgrunden. Därför blev månen också ljusare och jag förlorade detaljerna i den. Själv tycker jag inte att det gör något, men man hade kunnat ta en egen, mörkare exponering för månen och redigerat ihop dom. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR - 30 sek f/4 ISO 200 
Märkte att jag inte har så många landskapsbilder på månen mitt i natten. Jag gillar när månen står lågt på himlen i skymningen. Det ser ljusare ut på bilden än vad det egentligen var eftersom jag haft så lång slutartid. Månen lyste inte jättestarkt, så det funkade att ha den så lång utan att månen blev alldeles för ljus. 
 
Nu vet ni lite om hur jag tänker när jag fotar mina månbilder, hoppas ni gillade inlägget. Som ni märker är det jättesvårt att säga exakt vilka inställningar man ska ha, men ni har fått se lite exempel i alla fall. Så ska ni ut och fota inatt eller någon annan gång tycker jag att ni ska testa olika inställningar. Blir det för ljust är det bara att ha en kortare slutartid och för mörkt en längre. Så hoppas vi på att det fortsätter vara klart väder, så man får se den fina månen inatt :)) 
Ett tips till, fota i RAW-format!! Jag kör alltid på så jag får en JPG och en RAW, just för att det är lättare att kolla igenom JPG-bilderna och sen redigerar jag RAW-bilden. 
Har ni några frågor är det bara att fråga. 

Grekland 6 September 2015 - Chania

Har kunnat redigera lite greklandbilder ikväll, datorn var seg, men det funkade iaf.. 
Vi låg på stranden som vanligt på dagen och senare skulle vi åka in till Chania. Vi gick till närmaste busshållplats och hoppades på att vi inte skulle behöva vänta för länge. Dom håller ju inte sina busstider där över huvud taget, så man får se när den kommer :p Men det dröjde inte länge, så det var bra.
Inne i Chania kollade vi runt innan vi kom ner till hamnen där vi skulle äta. Men först ville jag gå och fota solnedgången. Det var fint som vanligt :))
Vi åt på en restaurang som jag inte tyckte var jättebra, men så blir det ibland :p Senare tog vi taxi tillbaka till hotellet. Vi skulle upp tidigt nästa dag för att åka på en utflykt, så det hände inte så mycket mer denna dagen. 
 
Lite närmare bild på bergen som vi såg från hotellet. 
 
Vänta på bussen :p 
 
Och den fina solnedgången :)) 
Blev inte så många bilder denna dagen, men nästa dag blev det fler.. 

Svar

Medan jag var utomlands la jag upp ett inlägg där man kunde ställa lite frågor till mig om man hade några som jag sen skulle svara på i ett inlägg. Nu har jag hunnit få ihop svar på alla frågorna jag fick, så här kommer dom :))

 

 Dina fem bästa fototips och trix? ;D

1. Att lära sig sin kamera och vad inställningarna gör. Våga ta det där steget från Auto. Det gör ingenting om det inte blir bra med en gång, testar man sig fram och läser om det så lär man sig :))

2. Testa andra vinklar. Sätt dig eller lägg dig ner, fota i höjd med motivet så får man lite mer intressanta bilder. Jag brukar se helt knäpp ut när jag fotar ibland, men vad gör man inte för en bra bild? :p 

3. Vara uppmärksam på dom små sakerna som finns ute. När jag går på promenader med mitt macro tittar jag alltid lite extra i buskarna och gräset bredvid vägen, finns ofta små roliga småkryp eller annat kul där.

4. Att ha en rak horisont på alla landskapsbilder. Det går att fixa enkelt i efterhand, men det är en fördel att tänka lite på det när man tar bilden.

5. Testa att fota olika tider på dygnet. Morgonljuset brukar ju vara såå fint, speciellt nu på hösten tycker jag. Eller testa på nattfotografering, något som jag älskar (men det kan vara svårt beroende på var man bor).
Fler tips hittar ni i min fototipskategori :))

 

Hvilke innstillinger gir bra lukkertid? hva bruker som regel du?
Det beror helt på vad man ska fota och hur ljuset är. Vill man frysa något i bilden utan att det blir suddigt är det en kort slutartid som gäller, då får man anpassa bländare och ISO efter det. Om man fotar på natten när det är mörkt får man ha en längre slutartid, men då kommer allt som rör sig bli suddigt och det blir streck efter lampor som flyttas. Men det kan ju bli bra också om det är så man vill ha bilden.  

 

Hva inspirere deg mest?
Att vara ute i naturen, gärna ute på landet eller någon annan stans där det finns fin natur. Här i Göteborg har jag Botanska trädgården som ett ställe som jag bara kan åka till för att gå runt med min kamera. 

 

Favoritmotiv att fotografera?
Fina landskap! Norge speciellt (som ni nog vet ;p)

 

Vilka är dina bästa Photoshoptips?
Fota i RAW-format! Det går att fixa såå mycket mer då, tex. få tillbaka detaljer i delar av bilden som ser helt svarta eller vita ut. 
Att använda Curvs/Kurvor. Det gör jag alltid, det är inte mycket mer än det som behövs för många bilder.

 

Dina bilder är fantastiska! Hur gör du när du fotar snöflingor?
Åh, tack! Jag använder ett macroobjektiv och ibland en extern blixt. Ser man att det snöar bra "fotosnö" som jag kallar det när man ser själva mönstret i flingorna, så kan man ta en vante eller något annat som man fångar snöflingorna på. Sedan får man fota med ganska liten bländare för att man ska få ett längre skärpedjup. Slutartiden får ju ändå vara runt 1/100-1/200 som längst om man inte har stativ för att det inte ska bli någon skakningsoskärpa, därför är det bra med blixt, så man slipper höja ison så mycket. Sen får man försöka få fokus på flingan (man får vara snabb innan den smälter). Efteråt kan man beskära bilden också så man ser snöflingan tydligare.

 

Finns det något du drömmer om att fånga på bild, det kan vara en plats, ett djur eller något annat?
Olika motiv i morgondimma skulle jag vilja fota. Tex dimma i motljus och en hjort eller liknande. Och fina landskap i sol och dimma. Jag älskar dimma :p 

 

Drömresemål?

 Åh, svårt! Jag vill till så många olika platser, så jag säger nog en jordenruntresa ;p 


Drömkändis att ha photoshoot med? 
Dougie Poynter i McFly/McBusted. Han är ju inte bara bra på bas och sjunga, han är ju en riktigt bra modell också :))

Här under är två bilder på honom som jag fotade i somras när dom var här i Göteborg. Tom fick vara med lite också :p 

 

Sanningens minut Vem är egentligen bäst i McFly? ;)
Såklart älskar jag ju alla, men den som jag alltid gillat liiite mer är Dougie :p Och det fick han veta också när jag träffade honom för Lisa sa det, haha :p Då höll han fram handen mot mig för en fistbump :D

 

Hur gör du för att få till sån snygg Bokeh? 
Jag använder ett fast objektiv med stort bländartal, tex mitt macro, 50mm 1.4 och 85mm 1.8 är mina favorit-bokehobjektiv (såklart funkar det med andra också, men det är en fördel med så stor bländare). Motljus är bra och gärna något som glänser i solen som löv, vatten eller om solen lyser igenom träden mellan löven. Man kan få fin oskärpa i förgrunden också om man har något som är väldigt nära kameran framför linsen. 

 

Har du någon favoritbild som annan person tagit?

Ser jättemånga fina bilder varje dag, så det är svårt att säga en favoritbild. Har du någon favorit bland dina egna bilder?

Jag har ju så himla många bilder, men det finns några som jag blivit extra nöjd med. Här under är två av dom.

 

En blomma

Nikon D80 / Nikon 50mm 1.8D / Nikon Speedlight SB-600
 
Jag har försökt redigera fler bilder från Grekland nu ikväll, men det går knappt för att min dator blir så seg ;o Tog 40 minuter att redigera 4 bilder som skulle tagit runt 10 minuter egentligen, så jag orkade inte mer. Vet inte vad jag ska göra för det funkar inte att ha det såhär och jag hade helst inte velat köpa en ny dator just nu.. Jobbigt :p 
Därför lägger jag upp en gammal bild idag, gillade den väldigt mycket när jag fotade den för fem år sen, det gör jag ju fortfarande iofs :p Tycker om hur ljuset blev, hade en extern blixt från sidan som jag bara testade mig fram lite med och fick det såhär till slut :)) 

20 från Norge

För ett år sedan gjorde jag och Tobias våran senaste resa till Norge, eller vi hade precis kommit hem efter en låång dag i bilen. Känns tråkigt att vi inte åkte dit i år, men har ju gjort annat kul istället. 
Det var mysigt att se hur Norge såg ut på hösten också och det var massa fina färger när vi åkte runt där bland bergen. Här kommer 20 av mina favoritbilder från den resan :)) Fler bilder finns i min kategori Norge 2014
 
Utsikten precis utanför stugan på våran första camping. Så himla fint!! 
 
Utsikt från Dalsnibba, ca 1500 möh. 
 
Denna har ni ju säkert sett innan, men jag gillar den så mycket :)) 
 
Geiranger 
 
Gudbrandsjuvet 
 
På väg upp för Litlefjellet 
 
Romsdalshorn och Trollväggen 
 
Molnigt vid Trollstigen 
 
Och avslutar med denna på dom fina molnen tagen från bilen på hemvägen. Vill åka dit snart igen! Hoppas på nästa sommar :)) 

Grekland 4-5 September 2015 - Stranden

Nu är jag klar med bilderna från första dagen på Kreta + en bild från flygresan ner dagen innan. Kommer bli en del text om vad vi gjorde, vet inte om det är så kul för er, men jag tycker det är så kul att kolla tillbaka och läsa om vad man gjort på resor :p 
 
Planet ner gick vid 16-tiden och kom fram på kvällen när det höll på att bli mörkt. Tog inte många bilder från planet då vi hade ett väldigt smutsigt fönster och motljus, så det blev bara massa sudd, annars var det en fin solnedgång medan vi flög. 
Lite senare kom vi fram till hotellet, Sunset Suites som låg i Platanias, några mil ifrån Chania. Väldigt bra rum för fyra personer med två våningar och två badrum! Vi visste inte det innan :p Så rummet var vi väldigt nöjda med. 
 
Dagen efter vaknade vi tidigt, åt frukost (pappa går alltid ner varje morgon och köper färskt bröd när vi är utomlands) och gick sen ner till stranden. Blåste knappt något, inga vågor och jättehärligt i vattnet! Tur att det inte var så mycket vågor för det var riktigt varmt, närmare 40 grader. Sist jag var där 2011 med Tobias kunde vi ju typ inte bada pga vågorna. 
Nere på stranden var vi i flera timmar, älskar att bara ligga och sola och bada! Och det var mest det vi gjorde denna resan. Vi kom upp på rummet sen, tog det lite lugnt och gjorde i ordning oss. 
Det var en fotbollsmatch på kvällen som mamma, pappa och Viktor skulle se på en sportbar, men jag är inte intresserad av det, så jag tog min kamera och gick ner till stranden. Hade tur att det var solnedgång precis då också :)) Där stannade jag ganska länge och gick sen upp till hotellet för att vänta på att matchen skulle sluta för efteråt skulle vi ut och äta middag. Vi gick till en restaurang som vi åt på för 10 år sedan när vi var på Kreta hela familjen första gången (ätit där minst en gång varje gång jag varit där efter det). Och maten var jättegod som vanligt :)) 
Här är lite bilder som jag fotade, blev mest strandbilder denna dagen..
 
Utsikten från våran takterass, hade en mindre balkong under denna också. Var så fint med bergen där bakom.  
 
Stranden var nästan tom på morgonen. Vi var på en del där det inte var mycket folk alls, det var härligt :)) 
 
Och stranden på kvällen :)) 
 
Jag hade inte med stativet, men ville fota med längre slutartider så jag lånade ett litet bord från där solstolarna var och ställde kameran på. 
 
Avslutar dagen med denna bilden som jag redan visat, men jag ville ha med den i inlägget ändå. Lite större format än sist också ;p 

Ny design

Som ni kanske ser har jag fixat en ny design på bloggen. Kände att det var dags att göra det nu för jag har inte bytt på jättelänge. I början av 2014 gjorde jag headern och resten av designen var ännu längre sen. Så det känns bra med lite nytt även om jag gillade hur jag hade det. Blev också en lite nyare profilbild, den jag hade innan har jag haft sen 2012 och denna nya är i alla fall från i år :p 
Större bilder har jag fixat så jag kan lägga upp nu med, kände att dom var lite små innan. Kommer se lite knäppt ut i mina gamla inlägg nu när bloggen är bredare, men det får vara så. Kanske byter ut bilderna till större i några resekategoier då jag gillar att kolla tillbaka på dom. 
Har fortfarande lite kvar att fixa, kanske en annan bakgrund, byta ut bildspelet och länkarna i menyn som inte fungerar. Men det får jag lösa en annan gång för just nu hinner jag inte (ska upp tidigt och bröllopssminka imorgon). Vill man kolla på fler bilder i min blogg fungerar arkivet som det ska i alla fall :)) 
(kan hända att min header försvinner. Har laddat upp den på en annan sida då det inte går med över 1000px här på blogg.se, om den gör det får jag hitta någon annan sida att lägga upp den på) 
 
Vad tycker ni om den nya designen? Ni får gärna säga till om ni hittar något mer som inte fungerar :)) 

I blommorna

En bild från ett bröllop som jag fotade förra månaden, fler bilder kommer en annan dag. 
Började redigera mina Greklandbilder idag, men min dator är så himla seg, så det tar jättelång tid ;o Inte jätteroligt att redigera då.. Får se om det går bättre imorgon. Tur iaf att den inte var lika seg när jag redigerade bröllopsbilderna, det hade varit jobbigt då det var rätt många att fixa :p 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Butterflies

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

J

Nikon D800 Nikon AF 85/1,8G
 
Jag vid Falassarna, ett jättefint ställe på Kretas västkust. Kommer komma fler bilder därifrån. Väldigt bra vatten att fota i också, så det blev en del undervattensbilder där :)) 

I solnedgången

Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Ni kanske såg den bilden jag la upp precis innan jag åkte till Grekland som jag hade fotat på samma ställe som jag var på nu. En kväll när jag var nere på stranden i solnedgången testade jag att göra någon slags remake på den bilden och här över ser ni resultatet. Hade inte med stativet så jag fick ta ett litet bord som fanns vid solstolarna och ställa kameran på istället för att kunna ha en lite längre slutartid. Tycker nog inte att den blev bättre än den förra, men jag gillar den ändå :)) 
 
Tänkte svara på frågorna jag fått i min lilla frågestund nu någon dag också, så vill ni ställa någon fråga kan ni göra det i detta inlägget eller inlägget med frågestunden

Norrsken från luften

Inatt kom jag hem från Grekland. Har haft en jättebra vecka med familjen med mycket sol och bad! Det var varmare än det brukar vara i september och nu ska temperaturerna gå ner, så vi prickade in rätt vecka :p Det var så härligt att åka på en solsemester igen, var rätt längesen sist. Har blivit en del bilder också och som vanligt kommer jag dela upp dom i olika inlägg för varje dag (kanske slå ihop några där jag fotade mindre). 
Vi landade vid 12-tiden på natten och någon gång när vi kommit in över sverige kollade jag ut genom fönstret och såg norrsken! På ganska långt håll, men ändå häftigt att se det från luften. Försökte såklart ta bilder på det, men det var inte det lättaste att fota från ett flygplansfönster när det är mörkt. Även om planet var nersläckt blev det reflektioner från dom som hade sina små lampor ovanför tända, plus att jag satt vid vingen och hade en lampa på utsidan med. 
Fick en bild som jag blev någolunda nöjd med med tanke på hur svårt det var (skulle försöka hålla still kameran i fem sekunder också :p). Redigerade bort reflektionerna så mycket jag kunde. 
 
Såklart skulle min dator inte fungera när jag kom hem av någon anledning, så vi skulle installera om den idag, men det funkade inte heller. Men så testade Tobias att installera Windows 10 istället och de gick bättre, så jag kan använda datorn i alla fall :p Tror det får bli en ny snart.. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

I Grekland

Just nu ligger jag på stranden och har det härligt. Det är jättevarmt, över 30 grader varje dag och det är såå härligt i havet! Här under kommer ett kollage med några mobilbilder jag fotat här. 
På instagram lägger jag upp bilder varje dag, stargirlphoto heter jag där om ni vill kolla. 
 
Fortsätt gärna ställa frågor i mitt förra inlägg om ni vill också :)) 
 
Samsung Galaxy S3

Frågestund

Detta är ett tidsinställt inlägg för att det inte ska bli helt tomt här i veckan. Tänkte att jag skulle ha en såndär liten frågestund medan jag är utomlands, så svarar jag på frågorna när jag kommer hem (om jag får några, haha). 
Ni kan fråga vad som helst om mig, om foto, makeup eller något annat ni undrar, ställ alla frågor ni har! :D 
 
Denna bilden tog jag på Kreta (där jag är när detta inlägget kommer upp) för sju år sedan när jag precis hade börjat fota och den är fortfarande en favorit :)) Tagen med Canon Powershot G9. 

Blixtar och resa

Kunde inte sova inatt (som vanligt), så jag låg och kollade på serie på mobilen när det blinkade till i rummet. Visste inte om den var en blixt eller inte, men så hände det två gånger till på kort tid, så jag gick upp för att se om det var något att fota. Blixtrade massa, men rätt långt bort (kollade på lightningmaps och såg att det var mer åt söder ute över havet). Ställde upp kameran och fotade en stund. Det blev mest blinkande moln bara, men några bilder fick jag där man såg själva blixtarna också. Såklart kom bra i början innan jag hann byta objektiv. Hade mitt vidvinkel först, men bytte till 85mm när jag såg att dom bara var långt bort. Så jag fick beskära bilderna mycket. 
 
Idag åker jag till Grekland! Så får se om det kommer upp något inlägg under veckan, men annars finns jag på instagram som vanligt där jag kommer uppdatera med bilder (stargirlphoto). Ni får ha det så bra här hemma, så är jag tillbaka den 11 september, förhoppningsvis med massa nya fina bilder :)) 
 

Min sommar 2015

Så var det redan första september och sommarmånaderna är över. Tråkigt att det mesta av juni och juli var kallt och blött, men augusti kan man inte klaga på. Så det var tur att vi fick lite sommar i slutet i alla fall. Sen åker jag ju till grekland på fredag och får lite mer sommar :)) Ska bli härligt. 
Det känns inte som att jag fotat så mycket under dom här månaderna, men jag tänkte ändå sammanfatta min sommar i ett inlägg, precis som förra året
 
One Direction-konsert 23 juni här i Göteborg. Riktigt bra även om jag inte såg jättemycket pga alla armar :p 
 
McBusted som förband <3 Såå himla bra! Denna dagen var den bästa på hela sommaren!  
 
Träffade även McBusted/McFly på flygplatsen när dom kom hit! Tänker tillbaka på detta typ varje dag :p Som jag hade längtat efter att få träffa dom i 10 år och äntligen hände det!! 
 
En dag på Hönö med Sandra, Michael och Joel :)) 
 
Jag och Tobias tog bilen ner till Tylösand. Dn bästa stranden jag varit på i Sverige!  
 
Var ute och fotade meteorregnet och stjärnorna. Och en fin solnedgång i slutet av augusti.