Close up

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
En bild som jag skickade in till cyberphotos tävling med temat fågel. Ute i sista stunden, men jag hade så svårt att välja bild :p Har egentligen inte så många bra fågelbilder, men det blev denna till slut. Gillar den, men tror inte att jag vinner, kommer säkert vara hur många bra bilder som helst med :p Men får ju i alla fall försöka. 

Frozen

Nikon D80 / Tamron AF 90/2,8 SP DI Macro 
 
Har ni haft en bra helg? Det har jag haft. Igår kväll kom Jennie hit, min gamla bästis från grundskolan som jag känt i 19(!!) år. Det var längesen vi sågs nu, så det var roligt. Vi satt på balkongen hela kvällen, drack vin och pratade massa och hade kul :)) 
 
Har inte fotat något i helgen, så jag tog en bild som jag hade på datorn bara och det blev en från februari 2012 på lite frost som satt på fönstret. Denna finns även med i min kalender för 2015. Jag ska nog göra en ny för 2016. Eller vad tycker ni? Är det någon som skulle vara intresserad av att köpa en i så fall? :)) 

Sötaste Elton

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
 
Tre bilder på Elton från förra helgen, nyklippt och allt :)) Så himla söt och gosig är han <3 

Flygande

I förrgår var jag ute en sväng med kameran medan det var uppehåll från allt regn. Fotade lite fjärilar och trollsländor :)) Försökte få dom på bild i luften, men det är inte det lättaste. Gick ganska bra med trollsländorna ändå, men inte fjärilarna :p 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Stjärntecken - Lejonet

Här är sjunde sminkningen i mitt stjärnteckentema som är lejonet. Gillar färgerna i denna, men vet inte om det blev lite för mycket vitt. Fick vara så i alla fall, är mer nöjd med denna än flera av dom andra :p
Hoppas ni gillar den, speciellt alla ni lejon där ute :p 
 

Mysig kväll vid havet

Igår kväll var jag, Tobias och Elton ute vid havet med Tobias jobbarkompis och hans tjej. Vi satt på klipporna och pratade  och tittade på solnedgången. Det var mysigt :)) Hade med kameran (såklart) och tog några bilder. 
Nu ska vi hem till mamma och pappa och fira min bror som fyller år idag :)) 
 
Avslutar med en bild på månen som också var på väg ner. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Utsikt över London

London, April 2015
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Fler bilder hittar ni här

Sommar

Nikon D800 Nikon AF 85/1,8G
 
Bild från i juni. Känns konstigt att det snart är september och att sommaren nästan är slut nu när vi väl fått sånt fint väder. Men jag är ändå väldigt glad över att augusti blev så bra, så det blir ett bra avslut i alla fall. Sen förlänger jag ju sommaren lite då jag åker till Kreta den fjärde september. Så det ska bli härligt. 
Gillar att jag har ett sånt jobb där jag får vara ute mycket (förskola), så jag inte missar dom fina dagarna, idag var det riktigt varmt! (fast mindre bra när det är kallt och blött ute :p). Hoppas att värmen fortsätter att hålla i sig ett tag till! 

Vintergatan och en meteor

Som jag skrev igår åkte jag ut med Lisa och Johanna på kvällen och skulle kolla efter norrsken. Det stod att det kanske skulle kunna synas här nere, men det var inte mycket vi såg, en svag grön nyans i horisonten bara som kanske kan vara norrsken. Men vi satt kvar ändå och tittade på stjärnorna istället.
Meteorregnet skulle ju egentligen vara slut hade jag läst, men vi såg flera stycken! En var riktigt stor! Den lyste upp allting som om det var någon som kom med helljus mot oss (fast från himlen :p), det var riktigt häftigt! Min kamera var riktad mot norr, och såklart kom den på ett helt annat ställde, så det var synd. Jag fick ändå med en meteor på bild, lite större än sist, men inte i närheten av den jättestora. 
Det drog in moln medan vi satt där, men dom försvann lika snabbt som dom kom som tur var :p Så jag passade på att fota vintergatan åt andra hållet istället för det jag fotade åt sist och jag tycker det var mycket finare (den gick som en båge rakt ovanför). När vi var där i fredags kunde jag inte fota denna sidan eftersom det var massa moln framför då. 
Även om det inte blev något norrsken, så blev det en bra kväll ändå :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Trollsländan

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
 
Tre bilder som jag fotade för ungefär en vecka sen. Kom på att jag bara hade lagt upp en bild från den gången. Var ute och fotade med Tobias och våra macro. Hittade lite fina trollsländor som var snälla och ville vara med på bild. Den på dom två översta bilderna flög iväg då och då, men kom hela tiden tillbaka och satte sig framför kamerorna. Den satte sig till och med på min rygg en gång, haha :)) 
 
Inatt ska jag ut på norrskensjakt med Lisa och Johanna. Ska bli kul! Det kanske kan bli rätt mycket inatt och kan synas längre ner i landet och då måste jag ju såklart åka ut och chansa för att se om det går att fota. Så ni som också har möjlighet borde testa att rikta kamerorna mot norr och fota. Även om man kanske inte kan se det med ögonen kan kamerorna fånga det! Helst på ett så mörkt ställe som möjligt. 
Inställningarna brukar jag ha som när jag fotar stjärnorna och det kan ni läsa om här! Hoppas att det kan bli något inatt! :)) 

Timelapse i solnedgången

Det var så fint utanför fönstret förut så jag kunde inte låta bli att ställa ut kameran på balkongen och göra en timelapse :)) Kanske skulle gjort den lite snabbare, men orkar inte ändra det :p 
Här är både timelapsen och en bild på när ett flygplan åkte förbi. 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 

Perseiderna

Igår natt gjorde jag ett nytt försök att fota meteorregnet Perseiderna. Var ju ute natten till i torsdags, men det det blev inga bra bilder då. Himlen var lite för ljus och vi kunde inte stanna så länge. 
Igår åkte jag med Lisa och Johanna (dom jag var ute med och fotade norrskenet i våras på samma ställe), denna gången lite senare så himlen var helt mörk när vi kom fram. Vi såg flera stycken med en gång när vi kom ur bilen innan vi ens hade hunnit komma bort till platsen där vi skulle vara. Vi låg där och tittade upp på himlen samtidigt som jag tog bilder och vi såg rätt många, ungefär lika många som jag såg i onsdags tror jag, men inte lika starka som då. Det kom in rätt stora moln (även om det stod att det skulle vara 0% moln under natten ;o) så vi åkte efter en timma igen, men det kändes rätt lagom med en timma ändå. 
Det var bara en som ville komma med på bild, men det är ju bättre än sist i alla fall, så jag är nöjd med bara en :p Dom är ändå häftigare att se på riktigt än på bild. :))
 
I mitten till höger kom det med en meteor. Nära att den inte skulle komma med :p 
 
Och en beskuren del av bilden ovanför för att se lite bättre :p 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

5 år <3

Idag är det 5 år sedan det blev vi <3 
Det firas med fem av mina favoritbilder på oss två. Annars firar vi inte direkt, blev en mysig middag igår istället då det var sista semesterdagen för båda och på kvällen åkte vi ut till havet och la oss på klipporna för att titta på meteorregnet. Fick se en del ändå, ett par riktigt stora och flera mindre. Jättehäftigt, men tyvärr blev det inga bra bilder.
Är det någon annan som också tittade och kanske fick några bilder? Skulle vara kul att se i så fall :)) 
 
19 september 2014 
 
7 oktober 2012 
 
14 augusti 2013 
 
5 oktober 2012 
 
25 december 2014

Tylösand

Igår tog jag och Tobias bilen och åkte söderut. Vi hade tänkt att vi skulle åka en bit på Hallands kustväg och se vart vi hamnade någonstans. Under tiden vi åkte bestämde vi oss för att åka ända ner till Tylösand. Jag har velat åka dit jättelänge, så tänkte att det kunde bli kul nu när det var fint väder och varmt. 
Tog ett tag att komma fram eftersom vi åkte kustvägen, men den kändes lite mysigare än att bara åka motorvägen. När vi kom ner till stranden tog jag av mig skorna och vilken härlig sand det var!
Stranden var jättestor och var inte mycket folk alls, så vi var typ helt själva på det stället vi satte oss på. Vi hade köpt fika som vi åt och efter det gick vi ner till vattnet för att bada. Jag har inte badat här i Sverige på flera år. Hade med mitt undervattenshus för jag tänkte att om vi skulle stanna på någon strand ville jag inte lämna kameran, så den fick följa med och bada. Brukar ju inte vara så klart vatten här, men på Tylösand var det ganska klart ändå, väldigt grönt, men man såg bottnen hela tiden i alla fall. Och kallt var det också! :p 
Sen gick vi upp och solade en stund innan vi gick tillbaka till bilen. På vägen hem tog vi en sväng om Ullared och gick in på Gekås i någon timma och när vi kom ut därifrån regnade det lite, så vi hade rätt tur med vädret. En väldigt bra och mysig dag var det! :)) 
 
Denna sanden alltså! 
 
Fiskar :))
 
Hade gärna haft en sån här strand lite närmare :p
 
Nikon D800 Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 

Fjärilen

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1  
 
En bild från idag när jag och Tobias tog en långpromenad i änggårdsbergen med kamerorna :)) Fler kommer! 
Igår hade jag en bröllopsfotografering planerad. En som jag läste Foto B med på komvux för fem år sedan gifte sig och jag blev väldigt glad när hon frågade om jag kunde ta deras bröllopsfoton! Och bröllopssminkningen fick jag också göra. 
Än så länge har jag bara hunnit kolla igenom bilderna och jag är väldigt nöjd så jag hoppas att dom blir det med. Kommer komma upp några bilder när jag är klar med dom :))

En dag på Hönö

Idag åkte jag och Elton med Sandra, Michael och Joel till Hönö. Det var jättelängesen jag var där, kommer typ inte ihåg någonting från det :p Har velat åka ut till någon av öarna länge, men inte blivit av förrän nu, så det var kul att få gjort det. Vi gick runt en sväng och satte oss vid en strand. Där fotade jag även lite bilder på Joel, har ju gått två månader sen jag fotade honom sist. Han är ju bara för söt! 
Det var en jättebra dag och även om solen inte var framme hela tiden, så var det ändå riktig sommarvärme, så härligt! :)) 
 
Joel och Elton. Så söta! :)) 
 
På färjan fick Joel hoppa fram en stund. Tror han ville köra resten av vägen själv ;p 
 
Nikon D800 Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR / Nikon AF 85/1,8G

Colourful

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1  
 
Har inte fotat något nytt, så här är två bilder från mars förra året som jag gillar :))
Både igår och idag har jag fortsatt att rensa bland mina bilder (började för längesen, men blir aldrig klar). Även om jag rensar varje gång jag fotat så finns det alltid fler som är onödiga att spara på. Det blir både jobbigt att kolla igenom massa bilder som är dåliga eller likadana och det tar så mycket plats på hårddisken, mina raw-filer blir ju typ 30-50mb stora. 
Min hårddisk var nästan full, men nu efter denna rensningen har jag fått mer än 150gb tillbaka och det var över 3000 bilder som försvann :p Och jag är inte ens klar än! 
Är ni bra på att rensa eller sparar ni mycket som kanske är lite onödigt? :p 

Macro

Här är några fler bilder som jag fotade igår på min långa promenad i värmen :)) 
Blev ingen åska inatt ;o Det orkade sig inte hit, slutade ute över havet. Tråkigt, jag skulle vilja fota blixtar igen, men får hoppas på att det kommer ett annat tillfälle för det istället. 
 
En blå jungfruslända. Har aldrig fotat en sån här innan, så det var kul att göra det nu. Det fanns rätt många, men alla flögt runt över vattnet långt ifrån mig, men så kommer denna och sätter sig ganska nära. Fick smyga mig fram och hann ta en bild innan den flög iväg igen :p 
 
Tycker det ser ut som han tappar taget och håller på att ramla :p 
 
Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 

Blåklockorna

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 
 
Vilken härlig sommarvärme det har varit idag! Jag tog en lång promenad i änggårdsbergen och botaniska med min kamera med macrot på och sen har jag varit hemma hos mina föräldrar. Just nu sitter jag och hoppas och väntar på att ett åskoväder ska komma hit. Kollar på en sån här realtidskarta över blixtar och det närmar sig. Jag har ju sån bra utsikt mot väster, så jag hoppas på att kunna få lite blixtbilder inatt. Om det inte blir som för ungefär en vecka sen att blixtarna kommer på helt fel sida eller att det hinner dö ut eller nåt. Får se om det blir något, men hoppas på det i alla fall :)) Här över är ett litet kollage med tre bilder från idag. 
 
Och till er som vill fota blixtar, men inte vet hur så har jag ett inlägg om hur jag fotar det ->här

Timelapse x2

Både igår och idag har jag gjort timelapse från balkongen i solnedgången. Gillar att göra sånna, kan bli så häftigt. Dom här två blev väl okej, det var så bra moln när jag började, men såklart skulle dom förvinna tills solen gick ner. Båda är fotade under ungefär två timmar, men den från idag (den understa) började jag lite tidigare med och stoppade efter solen gått ner precis medan den igår fick med lite mer efteråt. 
Glöm inte att ändra till 1080p om ni kollar :)) 
 
2 augusti 2015

3 augusti 2015

Sunset Makeup

 
Gjorde en sminkning idag inspirerad av en av mina bilder igen, en solnedgångsbild denna gången. Blev lite i samma stuk som min norrskenssminkning jag gjorde för några månader sen. Hoppas ni gillar den :))