Gott nytt år!

 

Makeup 2013

Satte ihop lite bilder på några olika sminkningar som jag gjort under 2013. Lite rörigt kanske, men det fick bli så. Blev inte så många sminkningar som jag hade velat i år pga mina dumma ögon som jag haft problem med hela året ;/ Jag hoppas verkligen att dom kan bli bra under nästa år iaf.. 
Ska göra mina vanliga kollage med bilder som jag fotat under året också, men dom kommer upp på onsdag :)) 
 
 
 
 
Denna sista sminkningen och blixten är nog mina favoriter från året :p 
Har ni någon favorit? :)) 

Ramhultafallet

Lite bilder från igår vid Ramhultafallet :)) Har ännu fler bilder som kommer upp på bloggen en annan gång. 
 
Solen kom fram och det blev fint ljus på vattnet, men det var svårt att fånga på bild :p 
 
Alma och Malin sitter och fotar :)) 
 
Fallet uppifrån. Väldigt stort är det! 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 - Nikon 16-35mm 

Vattenfall <3

Idag har jag varit och fotat vid Ramhultafallet. Malin frågade mig om jag ville åka dit och överraska Alma eftersom dom skulle dit och fota. Jag tyckte det lät roligt, så jag åkte också dit. Tycker om det stället väldigt mycket, speciellt på våren/sommaren, men det var fint nu också (väldigt mycket vatten denna gången). Och det var kul att få träffa Malin och Alma också! :)) 
 
Här är en bild från dagen. Fler kommer.. 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Berlin - 30 November 2013

Nu har jag redigerat lite fler bilder från Berlin. Denna dagen var det min födelsedag och vi skulle gå runt och shoppa :)) Vi började med att gå till ett stort köpcenter som låg ganska nära hotellet. Innan jag kunde börja gå i affärer var jag tvungen att fota där inne. Var såå fint med allt julpynt! Efter vi hade gått igenom det köpcentret åkte vi till ett annat, ännu större. Det var jättestort med flera våningar och hur många affärer som helst. Tog ett tag att gå runt där inne och sen när vi gick ut därifrån hamnade vi på en julmarknad. Denna var mer som ett tivoli med massa åkattraktioner. Jag, mamma, Tobias och Lisa åkte någon snurrande grej, rätt rolig, men den borde ha snurrat mera :p Vi gick runt på den marknaden ett tag också och sen bestämde vi oss för att åka tillbaka till hotellet, men först köpte vi dounuts som vi tog med oss.
Lite senare gick vi ut för att äta middag, var inte lätt att hitta en restaurang som man ville äta på, men till slut hittade vi en. Den var inte jättebra, så efter vi hade ätit vi gick tillbaka till hotellet och åt lite efterätt där istället eftersom jag fyllde år :)) Blev en väldigt bra födelsedag i Berlin. 
Lägger upp alla bilder från denna dagen i samma inlägg, så det blir en del nu :p 
 
Var flera stora och fina granar inne i det första köpcentret vi var i :)) 
 
Några tjejer frågade Tobias om han kunde fota dom med deras kamera, Man får ofta den frågan när man går runt med en kamera. Jag fick fota några asiater precis innan också :p (gillade den kameran jag fick fota dom med, en rätt stor canon, fast vet inte vilken modell det var) 
 
Som ni ser så var det rätt mycket julpynt. Så fint var det :D 
 
Vi fick vänta på en taxi när vi skulle till det andra köpcentret. Då passade jag på att fota en färgglad gran. 
 
Blev så fin bokeh vid den granen :)) 
 
På marknaden fanns det fler färgglada lampor 
 
Här åker vi :p 
 
Pappa och Viktor kastade boll på burkar. Dom vann inte :p 
 
Mmm, donuts :)) Jag och Tobias åt lite sånna här och kollade på Simpsons när vi kom till hotellet igen. 
 
Vi hamnade här inne när vi letade efter en restaurang. Det var här vi gick in på en också som inte var så bra :p 
 
Viktor och Lisa vid Hobbit-dekorationerna. 
 
Efterrätten. Jättegott! 
 
Avslutar denna dagen med en bild på mig och Tobias :)) 
 

Julafton

Hoppas att ni hade en bra julafton igår! Själv var jag hos mina kusiner under kvällen och har haft en bra julafton även om jag är sjuk. Är väldigt nöjd med julklapparna också :)) Tog några bilder igår som jag gjorde ett kollage av som jag tänkte lägga upp nu. Fotade inte allt jag fick, blev en del grejer till hemmet också (våffeljärn, stavmixer, bestick, raclettegrill m.m.) som kanske inte är så roligt att lägga upp bild på :p Men här är några bilder från igår iaf :)) 
 
Tomten kom och delade ut julklappar. På bilden är några av mina (hade öppnat dom som var större och tyngre hemma, så man slapp släpa med det). 
Lite av det jag fick var en Simpsonsbox säsong 16 (detta är den 17de till min lilla samling), en bok som jag har velat ha ett tag nu fick jag av Lisa, nagellacket fick jag av henne också och stora koppar av mamma och pappa :)) 
Den sista bilden är på Lisa och hennes tavla som hon fick av Viktor. Han hade beställt den av en konstnär, väldigt fint tycker jag. Den är målad efter en bild som jag har fotat :p 

God Jul

God Jul på er! Hoppas att ni får en bra julafton allihop :)) 
 
 
 

I julgranen

Passade på att fota granen när solen var framme förut :))
 
Nikon D800 - 50mm 1.4

Julklappslek

Idag körde vi julklappsleken hemma. Jag, mamma, pappa, Viktor, Tobias och Lisa hade köpt 3-4 paket var för ca 100kr. Dom paketen la vi i mitten på bordet och slog en tärning, fick man en 1a eller 6a fick man ta ett paket, så gjorde man tills alla var slut. Sen öppnade vi dom och efter det skulle vi slå tärning igen, men denna gången fick man ta ett paket av någon annan om man fick en 1a eller 6a. Det var några paket som åkte runt en hel del, typ trisslotterna och några cupcakegrejer som åkte mellan mig och Lisa :p Jag hade fyra paket när vi började andra omgången, men slutade med bara ett (en choklad som jag inte ens gillar :p), men Viktor som hade fått cupecakeboken gav den till mig efteråt, det var snällt :)) 
Vi har aldrig gjort det här innan, så det var en kul grej, kommer nog fortstätta med detta i flera år :p Här är några bilder som jag tog också. 
 
Var rätt många paket ändå. Bra grejer i alla också :)) 
 
Detta hade jag när vi öppnade paketen. 
 
Och detta efteråt. Chokladen bytte jag och mamma, så jag fick en Noblesse istället (som jag hade köpt :p) för hon gillar mörk choklad och det gör inte jag. 
 

Berlin - 29 November 2013 IV

Har redigerat klart dom sista bilderna från Berlin Zoo nu. Dom här bilderna är inte så jättebra eftersom det var inne i dåligt ljus och ett tjockt galler ivägen, men ville lägga upp några ändå. Kattdjuren är ju några av dom roligaste djuren att fota tycker jag, men inte denna gången när dom var i sina inneburar. Men jag försökte så bra jag kunde iaf :p
Vi kom tillbaka till hotellet vid 16-tiden och lite senare gick vi ut för att gå på julmarknad och äta middag. Julmarknaden vi var på var inte jättebra, dom andra som fanns var mycket bättre och detta var ändå den enda som man behövde betala inträde på. Det regnade inte lite kan man säga, min tjocka mössa blev helt genomblöt så jag inte ens kunde använda den dagen efter ;o Vi letade efter en restaurang, men till slut bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet och äta där, så kunde man byta om också för att slippa sitta helt blöt och äta. Gillade hotellrestaurangen, den var bra :)) 
 
Så synd med gallret på lejonet ;/ Tigern gick lite längre ifrån, då såg man inte gallret lika mycket iaf. 
 
Jag och Tigern :)) Den ser rätt liten ut på bilden, men den var inte det i verkligheten :p 
 
Här har jag försökt redigera bort gallret. Gjorde det lite slarvigt, så det kanske ser lite knäppt ut på vissa ställen, men det var bättre såhär ändå. 
 
Julmarknaden. 
 
En fin gran hade dom iaf :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 70-300mm (Zoo) 
Canon 450D - 70-200mm (den på mig) 
Canon Powershot G15 (marknaden) 

Kan det inte se ut såhär nu?

Hade gärna velat att det såg ut såhär ute nu istället för allt regn. Bilden är tagen 2010-12-27. 
 
Nikon D80 - 35mm 1.8 

Berlin - 29 November 2013 III

Har redigerat ännu fler bilder från Berlin Zoo nu. Lite elefanter och flodhästar och så :p 
 
Elefanterna vinkade till någon (såg det ut som iaf :p) 
 
Tyckte att det såg så kul ut när den drog bebiselefanten i snabeln, eller det var nog mer den lilla som drog :p 
 
Så söt :)) 
 
Vet inte riktigt vad dom här höll på med .. 
 
Jag och girafferna :)) Man var inte alls långt ifrån djuren här. Dom kunde gå nästan ända fram till en om dom ville (med ett typ dike mellan bara) 
 
Sen kom vi in till aporna. Tobias visade den lilla apan en bild på den själv :p  
 
Flodhästar fanns också där. Det var lite kul att se, aldrig sett sånna innan.
Dom lät lite läskigt, tänk er Bowser i Super Mario när han skrattar, nästan precis sådär lät dom, haha.. 
 
Dom var stora. (vet inte om detta var den största) 
 
Denna var mindre, så söt :)) 
 
Den hoppade upp lite.. 
 
Canon Powershot G15 (den på apan)
Canon 450D - 50mm 1.8 (dom på mig) 
Nikon D800 - Nikon 70- 300mm (resten) 
 
Har några fler bilder från zoo kvar, men dom kommer i ett annat inlägg. 

Tredje Advent

Julen närmar sig och nu är det tredje advent redan. Fast vädret ute gör att man inte får några julkänslor direkt, regn och runt 7-9 grader, så det blir nog ingen vit jul i år. Men här hemma är det lite mer julstämning iaf. Igår köpte vi och klädde julgranen, det är mysigt :)) Tog några bilder då också. 
 
Kör på både guld och silver i granen i år, brukar oftast ha bara silver annars.
 
Så ser den ut (lite dumt att det blev så ljust från fönstret, får ta en ny nån gång :p) 
 
Och en snögubbe som står och ser söt ut i hallen :)) 
Nikon D800 - 50mm 1.4 
 

Lucia Movie Night

Var ju på Lucia movie night inatt och såg tre filmer (förhandsvisningar) på bio. Första filmen var The Secret Life of Walter Mitty med Ben Stiller. Tycker att det var en bra film, värd att se. Andra var Delivery Man med Vince Vaughn. Också en bra film, rolig och så, men lite samma genre som första, drama/komedi. Då trodde man ju att sista skulle bli något annat, men nej, då kommer en till drama. American Hustle var den sista filmen, en av dom sämsta jag sett tror jag nog faktiskt, inte alls min typ av film (det var inte bara jag som tyckte denna var väldigt dålig). Men två av tre filmer var bra iaf, så det var ändå en helt okej natt på bio :)) Klockan 8 på morgonen kom vi ut och kunde åka hem och sova :p 
 
Jag har inga passande bilder så jag lägger upp en från Norge som jag inte visat innan. Skulle vilja fota norrsken igen, gärna att det var ovanför en då också :)) 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Bio och stjärnor

Ikväll ska jag gå på Lucia movie night på bio. Det är förhandsvisningar av tre filmer som kommer visas inatt. Har ingen aning om vilka filmer det blir, men hoppas på några bra iaf :p Jag var där förra året också och då var sista filmen jättetråkig, så får se om det bli bättre denna gången. Det börjar klockan tolv och är slut någon gång på morgonen. Vissa tycker det låter jobbigt att se på tre filmer på en natt, men jag tycker bara det är roligt :)) 
 
Här är en bild från i helgen när jag och Tobias var ute och fotade stjärnorna. Jag ville ha en bild på oss två, så jag testade med dubbelexponering (man tar två bilder som läggs ihop i kameran). Hade ficklampan på mobilen för att få ljus på oss på första bilden och sen tog jag en bild utan ljus och med längre slutartid för att få med stjärnorna. Blev helt okej, bara att jag inte borde haft mina mjukisbyxor på mig, men det tänkte jag inte på innan :p Får försöka ta en bättre en annan gång. 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Berlin - 29 November 2013 II

Fortsättning på bilderna som jag fotade på Berlin Zoo.  
 
När vi var på väg till isbjörnarna gick vi förbi vargarna. Alla låg och ylade så vi stannade där lite snabbt :P 
 
Efter vi fotat isbjörnarna gick vi tillbaka till vargarna igen. 
 
Dom lekte och sprang runt :)) 
 
En björn såg vi sen :)) 
 
Dom här små var så söta! Vet inte riktigt vad det är för något (skyltarna var på tyska). Någon slags räv skulle jag gissa på iaf :p 
 
Fjällräv 
 
Den hade ett blått och ett brunt öga :))  
 
Kommer fler bilder en annan gång.. 

Stars

I lördags på kvällen åkte ju jag och Tobias ut för att fota stjärnorna. Vi åkte ungefär två mil utanför Göteborg till Vallda Sandö (samma ställe som vi var på en gång i somras). Var helt kolsvart och man såg massa stjärnor, fast på bilderna kom ljuset från stan med ändå. Går ju inte att komma undan om man inte är massa mil ifrån. 8 minusgrader var det ute, men som tur var var det helt vindstilla (knäppt med tanke på att det var storm precis). 
Här är iaf tre bilder som jag fotade :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Andra Advent

Andra advent idag, inte långt kvar till julafton nu :)) Var massa snö ute i morse, men såklart skulle det regna bort med en gång. Nu är det slask och jätteblött och inatt ska det bli minusgrader så det kommer nog bli rätt så isigt ;o Hoppas att det kan komma lite mer snö innan jul iaf (som inte regnar bort med en gång). 
 
Nikon D800 - 50mm 1.4 

Tårta :))

Idag kom mormor och morfar hit för att fira mig och pappa som fyllt år :)) Mamma hade gjort en smörgåstårta till middag och sen till efterrätt en prinsesstårta, jättegott var det! Senare på kvällen efter att dom åkt hem åkte jag och Tobias ut för att fota stjärnor. Har inte kollat igenom dom bilderna än, men lägger säkert upp någon imorgon.
Här är en bild på den fina tårtan som mamma gjort :)) 
 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 

Friday McFlyday

Kan inte fatta att det är 6 år sedan jag såg McFly för första gången! För 6 år sedan, den 6e December 2007 (precis vid denna tiden) satt jag och Sandra inne i Wembley Arena och McFly kom ut på scenen. Obeskrivligt var det! Innan konserten kom dom ut på en liten scen utanför arenan också och vi stod näst längst fram!! Jag har lagt ihop några videoklipp som jag filmade under kvällen till en video som jag tycker kan passa att lägga upp idag. Lägger upp en video med några klipp från året efter när jag såg dom också :))
Har filmat med Canon Powershot G9. 
 
McFly - Greatest Hits Tour 2007 
Glöm inte att ändra kvalitén till 720p
 
McFly - Radioavtive Tour 2008
Vet inte varför denna inte sparades i HD. (Denna konserten finns på dvd också, så det är kul att kunna se hela igen) 

Berlin - 29 November 2013

Denna dagen skulle jag och Tobias och till Berlin Zoo och fota lite. Jag har varit där en gång innan för 8,5 år sen på klassresan i 9an, men jag kommer typ inte ihåg nånting från zoo, tror inte att jag var så intresserad av det då :p. Dom har iaf flera djur som jag inte har sett innan (eller kanske sett bara att jag inte kommer ihåg) som bland annat svart panter, flodhäst, panda och vit varg. 
Tycker att det var ett väldigt bra zoo eftersom man var i höjd med dom flesta djuren så man inte behöver fota uppifrån. Fast hösten/vintern kanske inte var den bästa tiden att åka på då många djur var i sina inneburar, så det gick inte att få bra bilder pga gallret. Det fanns inte heller någon bra väg att gå igenom parken och se alla djur, utan allt låg typ huller om buller, så det var lätt att missa vissa djur. Som vi gjorde, vi missade det som jag hade sett fram emot mest! Pandorna!! Vi tänkte hela tiden att vi skulle komma till dom, men vi gjorde inte det och sen blev det mörkt och regnigt så vi glömde av dom till slut :(. Det kändes väldigt tråkigt när vi kom på det, men vi hade ändå en bra dag där inne på zoo. Stort var det, så det tog 5 timmar att gå igenom och fota. 
Har redigerat dom första bilderna därifrån nu. Vi såg att isbjörnarna skulle matas när vi kom dit, så vi gick till dom direkt. Dom var söta :)) Fler bilder kommer en annan gång.. 
 
Utsikten från hotellrummet. Såg ut att bli rätt bra väder på morgonen, men det regnade till och från under dagen. 
 
Isbjörnarna fick mat 
 
Denna såg lite rolig ut :p 
 
Blir blött när man badar :p 
 
Denna såg också lite rolig ut :p 
 
Han här ser inte snäll ut ;o 
 
Inne i fågelhuset fanns också lite fladdermöss. Svårt att fota dom eftersom det nästan var helt kolsvart inne i rummet. Fick höja ison mycket, så bilderna är lite brusiga. 
 
Och två närbilder på två fåglar :)) 
Nikon D800 - Nikon 50mm 1.4 - Nikon 70-300 VR 
 
Avslutar inlägget med en video jag spelade in på en isbjörn när den skakar av sig vattnet. Min Canon G15 kan spela in videos i slow motion :p Kvalitén blir inte så bra, men roligt ändå. (Sen förstör youtubes kvalité videon ännu mer) 

Sunset

Nikon D800 - Nikon 16-35mm 

Berlin - 28 November 2013

Vid 9 på morgonen åkte vi till Landvetter flyplats för att åka till Berlin. Planet tog bara 48 minuter, är inte van vid så korta flygresor, men det var härligt att det gick så snabbt :p Tog en taxi till hotellet, men vi skulle inte få våra rum förrän efter en timma, så vi ställde bara av oss resväskorna och gick ut. Vi gick mot AlexanderPlatz, tog typ en timma för oss att komma dit. Vi åt en sen lunch på en väldigt bra restaurang och sen gick vi på julmarknaden som låg där, jättemysigt :)) Efter det åkte jag, Viktor och Lisa upp i Berliner Fernsehturm, det där höga TV-tornet. Det är 368m högt, men man åker bara upp ca 200m. När man kom in så kändes det som att tornet vinglade, typ som att man var på en båt :p Det var mörkt ute när vi var där uppe, men det var väldigt fint att se ut över staden och alla lampor. Synd bara att det var svårt att fota eftersom rutorna var vinklade så att lamporna där inne speglades, men fick några bilder iaf med inte för mycket spegelbilder i :p Mycket mer än såhär gjorde vi inte denna dagen. 
Här är några bilder som jag tog iaf :)) 
 
Över Sverige var det molnfritt, men det blev mer och mer moln ju närmare Berlin vi kom ;o 
 
Berliner Fernsehturm
 
På julmarknaden :)) Fanns massa fina grejer, men jag köpte ingenting där. 
 
En stor karusell. Var massa sånt på typ alla julmarknaderna, mysigt :)) 
 
Uppe i tornet. 
 
Utsikten
 
Här nere ligger julmarknaden som vi var på.
 
En lite närmare bild också :p 
 
En annan julmarknad :))
 

Berlin

Är hemma från Berlin nu, kom hem natten till idag. Har haft en väldigt bra resa och en bra födelsedag i lördags även om vädret inte varit det bästa. Vi har varit på flera julmarknader, shoppat, gått massa och i fredags var jag och Tobias på Berlin Zoo och fotade, det var kul! Så jag har en del bilder som kommer komma upp på bloggen. Började redigera bilder från första dagen, men orkar inte redigera klart, så jag lägger upp ett kollage med blandade bilder från resan som jag tagit med mobilen.
Nu ska jag lägga mig och se på Walking Dead. Har ni inte sett den tycker jag att ni ska göra det!
Lägger upp fler (bättre) bilder imorgon :))