Berlin - 28 November 2013

Vid 9 på morgonen åkte vi till Landvetter flyplats för att åka till Berlin. Planet tog bara 48 minuter, är inte van vid så korta flygresor, men det var härligt att det gick så snabbt :p Tog en taxi till hotellet, men vi skulle inte få våra rum förrän efter en timma, så vi ställde bara av oss resväskorna och gick ut. Vi gick mot AlexanderPlatz, tog typ en timma för oss att komma dit. Vi åt en sen lunch på en väldigt bra restaurang och sen gick vi på julmarknaden som låg där, jättemysigt :)) Efter det åkte jag, Viktor och Lisa upp i Berliner Fernsehturm, det där höga TV-tornet. Det är 368m högt, men man åker bara upp ca 200m. När man kom in så kändes det som att tornet vinglade, typ som att man var på en båt :p Det var mörkt ute när vi var där uppe, men det var väldigt fint att se ut över staden och alla lampor. Synd bara att det var svårt att fota eftersom rutorna var vinklade så att lamporna där inne speglades, men fick några bilder iaf med inte för mycket spegelbilder i :p Mycket mer än såhär gjorde vi inte denna dagen. 
Här är några bilder som jag tog iaf :)) 
 
Över Sverige var det molnfritt, men det blev mer och mer moln ju närmare Berlin vi kom ;o 
 
Berliner Fernsehturm
 
På julmarknaden :)) Fanns massa fina grejer, men jag köpte ingenting där. 
 
En stor karusell. Var massa sånt på typ alla julmarknaderna, mysigt :)) 
 
Uppe i tornet. 
 
Utsikten
 
Här nere ligger julmarknaden som vi var på.
 
En lite närmare bild också :p 
 
En annan julmarknad :))
 

Underbart !

Svar: Tack! :D
Johanna Fåglund

Älskar översiktsbilderna!

Svar: Tack så mycket! :))
Johanna Fåglund

Åh så häftigt! Bilderna på karusellerna och julmarknaden var underbara c:

Svar: Tack så mycket :))
Johanna Fåglund

Så vackra bilder! Måste fråga hur du gjorde för att lamporna inte skulle reflekteras i rutan när du fotade från tv tornet :o

Svar: Tack! :)) Jag försökte fota i vinklar så jag skulle få så lite spegling som möjligt. Det var mest högst upp i bilden som jag fick med lampor, så dom fick jag beskära bort.
Johanna Fåglund

Hej, Fina bilder!
Vad har du för inställningar när du fota kvällsmotiv för att inte få med så mycket brus eller så att inte bilden blir helt suddig om man råkar röra på sig? Använder du stativ?

Svar: Tack! :)) Svårt att säga eftersom jag inte har samma inställningar hela tiden. På marknaden var ljuset olika, så jag fick ändra dom vid olika motiv. Jag har inte använt stativ, hade blivit för jobbigt bland allt folk, så jag höjde istället ISOn för att kunna ha en bra slutartid utan att det inte skulle bli suddigt och sen har jag fotat med stor bländare också.
Johanna Fåglund

Så otroligt fina bilder :D så mysigt med massa karuseller :)

Svar: Tack! :)) Jaa!
Johanna Fåglund

Vilka fina bilder! :)

Svar: Tack :D
Johanna Fåglund

Vilka vackra bilder du tar! Blir sjukt imponerad! Du är väldigt duktig :)

Svar: Tack så mycket! :))
Johanna Fåglund

Vackra bilder!

Svar: Tack :D
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: