:))

Var ute och fotade en stund förut och fastnade vid alla träden med blommor i :P Det är så fint och härligt med vår!


Universeum II

Redigerade några fler bilder från när jag och Tobias var på Universeum för två veckor sen. Har varit lite seg med dom bilderna och jag är fortfarande inte klar :P Men här är några fiskbilder iaf..



Haha så ful fisk! Synd att jag inte fick lite bättre skärpa :P






Söta Tilde

I tisdags åkte jag hem till Amanda för att fota hennes lilla Tilde. Hon var så liten och söt! Bara 12 dagar gammal. Var längesen jag träffade Amanda och hade aldrig varit där hon bor nu. Så det var kul att få komma dit :)) Är 10 mil, så det är en liten bit att köra, men jag hittade fram till slut iaf :P Förutom att fota gick vi en liten promenad i området där dom bor och åkte en sväng till Ulricehemn.
Var kul att få fota en så liten bebis :)) Jättesöt var hon verkligen!





Blå


Blommor i trädgården

Det har kommit lite blommor på ett plommonträd i våran trädgård. Jag gick ut och fotade lite med mitt 50mm 1,4. Gillar verkligen det objektivet :D



Universeum

Förra helgen åkte jag och Tobias till Universeum och fotade lite :)) Använde mitt 50mm 1,4 till typ alla bilderna. Kul att fota med mitt nya objektiv. Jag har inte redigerat så många bilder än, men jag lägger upp dom som är klara så länge.
Jag gillar att fota ormarna :))









Svart och vitt

Målade mina naglar för en stund sen. Blev svartvita blommor denna gången :P


4 April

Har redigerat några bilder till från när jag och Tobias var hos hans föräldrar för två veckor sen. Jag ligger fortfarande lite efter med mina bilder :P Det var fint väder så vi gick ut och gick i skogen. Kul att fota i skogarna där för dom är mycket finare än dom som finns här i Göteborg.



Jag måste ta en bild i denna spegeln varje gång vi går förbi här :P







:))

Har inte uppdaterat här på några dagar nu. I helgen har jag varit med Tobias, så jag har inte haft tid att redigera några bilder. Fast jag har en hel del bilder nu som jag inte gått igenom än. Redigerade några nu ikväll från när jag och Tobias åkte ut till Askim den första april. Det var riktigt kallt och blåsigt den kvällen, men var ändå väldigt fint :P





Lite kvällsbilder

På kvällen samma dag som dom förra bilderna jag la upp hade jag och Tobias tänkt åka ut och fota lite stjärnor. Tänkte passa på när vi inte var i Göteborg eftersom man ser väldigt många fler stjärnor där än vad man gör här i Göteborg :P När vi kom fram till kvarnen som vi skulle fota vid märkte vi att månen lyste rätt starkt, så det syntes inte många stjärnor på himlen. Är ändå fint med månbilder, så det gjorde inte så mycket :P
Tycker fortfarande det är synd att kvarnen har tappat sina vingar och dom inte satt tillbaks dom ;o



Är det någon som vet om den där lite större vita klumpen på himlen är en planet? Man ska väl kunna se någon/några på hilmen nu? Den var på höger sida av månen, men mycket längre ner på himlen. Det syns några små prickar runt om den också.
Synd att jag inte fotade med lite mer inzoomat än 10mm :P





En suddig och brusig bild på mig och Tobias. Lite svårt att stå helt stilla i 15sek :P

3 April II

Tänkte lägga upp resten av bilderna från i tisdags när jag och Tobias var i Gräfsnäs. Vi såg när vi gick bort mot den där borgen att det stod att det var öppet, har aldrig varit det innan när vi vart där. Vi gick in och tog några bilder. Killen som jobbade där frågade om vi ville gå upp i ett typ torn och kolla. Det är låst där och man får bara gå upp med någon som jobbar där. Tyckte inte det var något speciellt, bara två läskiga trappor :P










3 April

Dagen efter jag och Tobias hade kommit hem tills hans föräldrar åkte vi till Gräfsnäs och gick runt där några timmar och fotade. Var ganska kallt i början, men nere vid vattnet där det inte blåste var det härligt :)) Testade mitt nya 50mm 1,4 också. Gillar det väldigt mycket :D
Blev en del bilder, så jag delar upp dom i två inlägg. Lägger upp nästa imorgon.











Fjäril

Igår åkte jag hem från Tobias. Det var fint väder alla dagarna jag var där, men kallt. Vi var iaf ute och fotade en hel del. På kvällen igår var jag ute och firade Pernillas syster Jessica som fyllde år. Vi åt god middag på Viktora och hade trevligt. Sedan när dom skulle iväg till ett annat ställe åkte jag hem eftersom jag skulle upp tidigt idag för att åka till Ullared med mamma och pappa. Jag köpte inte så mycket denna gången, men det är väl lika bra det så det inte blev för dyrt :P
Har inte hunnit gå igenom alla bilder jag fotat dom senaste dagarna, men lägger upp en bild så länge från i förrgår. Det var den varmaste dagen, men fortfarande kallt när det blåste. Fick nyss sms av Tobias som sa att det kommit ca 10cm snö där nu ;o Har börjat snöa lite här med, men det lägger sig inte, och förhoppningsvis gör det inte det heller!


Bilden är fotad med Tamron 90mm 2.8

50mm 1,4

Jag och Tobias åkte till Scandinavian Photo idag. Vi båda skulle köpa var sitt objektiv. Tobias har läge velat ha ett vidvinkel och idag köpte han ett Tamron 10-24mm, likadant som jag har. Själv har jag länge tänkt på att jag vill ha ett objektiv med bländare 1,4. Hade bestämt mig nu att jag skulle köpa ett Nikon AF-S 50mm 1,4G.
Testat det hemma lite än så länge och jämfört lite med mitt 50mm 1,8. Tycker att färgerna blir mycket bättre med mitt nya :)) Förhoppningsvis kommer jag kunna testa det massa dom här dagarna jag och Tobias ska vara hos hans föräldrar. Så mysigt där ute på landet.

Här är en jämförelse på 50mm 1,8 och 50mm 1,4. Alla bilderna i inlägget är oredigerade..


Här ser man skillnaden på färgerna och lite i bokehn bakom.

Och en bild på objektivet :))
(Fotad med 35mm 1,8)

Slottsskogen

Igår gick jag och Tobias en promenad i Slottsskogen :)) Blåste en del, så blev lite kallt ibland. Gick runt i nästan två timmar och fotade djuren. När vi kom upp till sälarna skulle dom bli matade precis, sen såg vi när dom matade pingvinerna också. Fåren hade fått lamm som var väldigt söta.
Imorgon ska jag och Tobias åka hem till hans föräldrar så jag är tillbaka på torsdag. Kanske gör något inlägg här under tiden jag är där. Hoppas på bra väder så man kan vara ute och fota lite..
Nu ska vi snart lägga oss och kolla på någon film :))