Instagram stories - Maj

 
Såhär har min Instagram stories sett ut under maj. Månaden började med att jag klippte mig och färgade håret som verkligen behövdes. Det var jättevarmt och härligt väder som helt plötsligt vände och blev typ vinterväder igen, men så vände det igen och blev 27 grader :p Jag och Tobias var nere i Skåne (fler bilder från det kommer imorgon) och jag var med Sandra och tittade på Harry Potter med livemusik från en orkester, vilket var häftigt att ha fått göra. Invigde även mitt egengjorda Harry Potter-monopol med Sandra och Pernilla i Lördags och jag förlorade stort. Har tagit mig några månader att göra spelet, så var väldigt kul att testa det nu. Sen blev det morsdag och jag köpte pioner till mamma och plockade lite grönt ute i ösreget som jag sedan satte ihop till en bukett. 
 
Så detta var min månad på instagram stories. Vill ni följa mig på instagram heter jag johannafaaglund där :)) 
 

Att ljussätta med ficklampan på mobilen

Jag gillar ju att fota i motljus och dagar när det bara är grått ute (som både igår och idag) är ju inte så jättebra för just det, men det är ju ofta då som det ligger fina droppar på växterna. Jag tog ju in en sån maskrosboll med massa små droppar i för att fota med mitt macro igår. Jag satte den i en liten vas och ställde i fönstret, men jag kände att det inte alls blev som jag ville. Färgerna kom inte fram och jag ville ha mer och tydligare bokeh från dropparna i bakgrunden. Började tänka på vad jag skulle kunna göra för att få ett roligare ljus och kom på att testa att ha ficklampan på mobilen som en fakesol. Det blev mycket bättre än jag trodde faktiskt. 
 
Jag ställde mobilen mot fönstret och hade den lite snett bakom maskrosen, så ljuset kom lite från vänster sida när jag fotade (jag fotade inte rakt in emot lampan). Jag hade också ställt upp en annan vas med rosa blommor jag plockat några dagar tidigare för att få lite färg i bakgrunden. Sen var det bara att vända och vrida på vasen med maskrosen för att hitta dom bästa dropparna. 
 
Detta var ett enkelt och bra sätt som jag ville dela med mig av för att få lite roligare ljus i bilderna när inte den riktiga solen vill visa sig. Har man inga maskrosbollar eller andra växter med droppar på kan man ju alltid spraya vatten på dom. Ljuset på lamporna på olika mobiler kan ju skilja sig en del, min Samsung Galaxy S6 har ett lite varmare ljus och är inte så jättestark, så det funkade väldigt bra för just detta. Hoppas ni gillade inlägget och kanske får användning för det någon gång :)) 
 
Utan lampa till vänster och med lampa till höger 
 
Såhär såg min lilla uppställning ut. Inte så avancerat, men gjorde ändå mycket för bilderna :)) 
 
 
Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Dandelion

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
När jag var ute med Elton förut såg jag att alla maskrosbollar hade massa perfekta små regndroppar på sig. Hade inte kameran med mig ut, så maskrosbollarna fick följa med mig in istället där jag fotade dom med mitt macro. Älskar verkligen att fota vattendroppar på växter :)) 

Skåne - Brösarps Backar

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 50/1,4G // Samsung Galaxy S6 
 
Efter ungefär tre och en halv timma i bilen kom vi fram till vårat första stopp i Skåne, Brösarps backar. Där hade jag letat upp en vandringsled på ca 6km som vi gick. Det började med att vi fick en fin utsikt över kullarna och sen fortsatte det mest inne i skogen. Trodde att det skulle vara lite mer kullar och utsikt på denna vandringen än vad det var, men den var mysig ändå. Riktigt varmt var det också! I ungefär två timmar gick vi tills vi kom tillbaka till bilen igen. Sen fikade vi lite innan vi åkte vidare igen :)) 

Gult

Nikon D800 // Nikon AF 50/1,4G
 
Att fota vid rapsfälten när vi var nere i skåne i lördags var ett måste! Det blåste väldigt mycket när vi kom mer söder ut. Tobias fotade porträtt på mig, men det var inte lätt när mitt hår hade eget liv och blåste omkring helt galet. Här är i alla fall två bilder på mig där håret inte var mitt i ansiktet :p 
 
Fler bilder från skåne kommer.. 

Roadtrip till Skåne

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Igår åkte jag och Tobias på en liten roadtrip till skåne. Förra sommaren åkte vi ner dit över en dag (bilder här och här) och besökte ställen på västsidan ner mot söder. Vi tyckte det var en kul grej och ville göra det igen, men denna gången tog vi öst ner mot söder. Vid halv 8 på morgonen åkte vi från Göteborg ner mot Brösarps backar som var vårat första stopp, sen åkte vi söder ut och stannade på några olika ställen på vägen. Det är så himla fint nere i skåne, speciellt nu när alla rapsfält är helt gula! Kommer visa lite bilder från resan, men har inte hunnit redigera dom än, ska se om jag hinner med det imorgon. Här över är iaf en bild från sista stället vi stannade på innan vi började åka hemåt vid 8 på kvällen. 

18 maj

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Nu var det över en vecka sen jag gjorde ett inlägg på bloggen, vilket är alldeles för lång tid! Men jag har hållit på med massa annat som har tagit mycket tid, bland annat min hemsida som jag håller på att göra om lite och uppdatera med nya bilder. Snart är den klar och då hade det vart kul om ni ville gå in och se vad ni tycker :)) Ska även ha en fotoutställning i sommar här i Göteborg som jag håller på att förbereda, välja ut bilder och sånt. Kommer skriva mer om den när det är klart :)) 
 
Dom här två bilderna fotade jag för några dagar sen. Det finns några fina rosa träd här utanför nu som jag bara inte kan låta bli att fota :D 

Mathilda och Emil

Nikon D800 // Nikon AF 85/1,8G
 
Igår åkte jag till botaniska trädgården för att träffa Jennie och fota hennes barn Mathilda och Emil. Dom är ju så himla söta och var jätteduktiga framför kameran, så det blev många fina bilder bland vårblommorna :)) 

Instagram stories - April

Jag har börjat lägga upp bilder på Instagram stories lite mer nu, då jag inte lägger upp mobilbilder i själva galleriet (där vill jag bara ha mina lite bättre bilder). Eftersom bilderna på ig stories försvinner efter 24 timmar tänkte jag att jag skulle lägga upp dom här som en liten sammanfattning efter varje månad. Så här kommer bilderna från April. 
Vill ni följa mig på instagram heter jag johannafaaglund där :)) 
 

Vitsippsdalen

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
I lördags tog jag, mamma och Elton en promenad i vitsippsdalen. Det är såå fint där nu med alla vitsippor! Älskar vädret som varit nu dom senaste dagarna, så himla härligt. Har legat ute och solat i mina föräldrars trädgård både igår och idag, och en stund på balkongen hemma förut, var riktigt varmt. Har verkligen längtat efter maj :))