Att ljussätta med ficklampan på mobilen

Jag gillar ju att fota i motljus och dagar när det bara är grått ute (som både igår och idag) är ju inte så jättebra för just det, men det är ju ofta då som det ligger fina droppar på växterna. Jag tog ju in en sån maskrosboll med massa små droppar i för att fota med mitt macro igår. Jag satte den i en liten vas och ställde i fönstret, men jag kände att det inte alls blev som jag ville. Färgerna kom inte fram och jag ville ha mer och tydligare bokeh från dropparna i bakgrunden. Började tänka på vad jag skulle kunna göra för att få ett roligare ljus och kom på att testa att ha ficklampan på mobilen som en fakesol. Det blev mycket bättre än jag trodde faktiskt. 
 
Jag ställde mobilen mot fönstret och hade den lite snett bakom maskrosen, så ljuset kom lite från vänster sida när jag fotade (jag fotade inte rakt in emot lampan). Jag hade också ställt upp en annan vas med rosa blommor jag plockat några dagar tidigare för att få lite färg i bakgrunden. Sen var det bara att vända och vrida på vasen med maskrosen för att hitta dom bästa dropparna. 
 
Detta var ett enkelt och bra sätt som jag ville dela med mig av för att få lite roligare ljus i bilderna när inte den riktiga solen vill visa sig. Har man inga maskrosbollar eller andra växter med droppar på kan man ju alltid spraya vatten på dom. Ljuset på lamporna på olika mobiler kan ju skilja sig en del, min Samsung Galaxy S6 har ett lite varmare ljus och är inte så jättestark, så det funkade väldigt bra för just detta. Hoppas ni gillade inlägget och kanske får användning för det någon gång :)) 
 
Utan lampa till vänster och med lampa till höger 
 
Såhär såg min lilla uppställning ut. Inte så avancerat, men gjorde ändå mycket för bilderna :)) 
 
 
Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

Vilken smart idé! Jättefina bilder :)

Svar: Tack så mycket 😀
Johanna Fåglund

Vilket bra tips, tack 😁 fina bilder blev det också 💕

Svar: Tack så mycket 😄
Johanna Fåglund

Såå smart!! Superfina bilder :D

Svar: Tack! :D
Johanna Fåglund

anita s

Vilka fina och underbara makro bilder..

Svar: Tack så mycket :))
Johanna Fåglund

Bra tips! :)

Svar: Kul att du tycker det 😄
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: