Solen och månen

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Jag blev sjuk nu i helgen, haft lite feber och (mycket) ont i halsen. Som tur var blev jag det efter jag kommit hem från London, så jag slapp vara sjuk där. Igår efter allt regn kom solen fram och på kvällen ville jag inte bara sitta inne mer, så jag och Tobias gick en promenad med Elton på Amundön. Satte oss på klipporna och tittade på en mysig solnedgång :)) 

London

 
Natten till igår kom jag hem efter några mysiga dagar i London med Sandra :)) Vi har hunnit med en hel del dom här dagarna, men huvudgrejen som vi åkte dit för var Harry Potter Studios. Jag var ju där förra året, men när Sandra frågade mig om jag ville åka dit med henne kunde jag ju inte säga nej, haha :D 
Jag fotade mest bilder med min mobil under resan, förutom på HP-studios där jag använde min vanliga kamera mest, så tänkte att i detta inlägget blir det en liten sammanfattning av hela resan med mobilbilder. Bilderna från HP-studios kommer upp en annan dag :)) 
 
 

London imorgon!

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Jag har bara varit hemma en dag efter jag kom hem från Norge, men det var bara att packa om väskan för imorgon åker jag iväg igen! Denna gången blir det London med Sandra :D Första gången som jag flög någonstans utan föräldrar var för 10år sedan just till London med Sandra. Ni har nog märkt att jag gillar denna staden :p Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka! 
 
Om ni vill se bilder jag fotar med mobilen under resan kommer det upp på min nya instagram life.of.johanna :)) 
 

Fotopodden - Landskap och macro-fotografering

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR 
 
Idag har jag spenderat många timmar i en bil på väg hem från Norge. Vi har haft en riktigt bra resa, har både åkt bil bland bergen och vandrat upp på bergstoppar. Denna bilden här över är från i tisdags när vi gjorde en vandring till Blåhø. Det tog lite längre tid än vi planerat och var riktigt jobbigt. Ni som följer mig på instagram (mitt nya konto life.of.johanna) har säkert sett lite bilder redan, så ni vet att det var värt det i slutändan :p 
 
Och en annan kul sak :)) 
Finns det någon här som brukar lyssna på Fotopodden som Maria Ekblad driver? Om inte så borde ni göra det. Hon intervjuar olika fotografer och det brukar bli väldigt intressant att lyssna på :)) I det senaste avsnittet är faktiskt jag med, så ni kan lyssna på när Maria och jag pratar landskap och macro-fotografering. 
Klicka här för att komma till avsnittet eller lyssna direkt på det här under. Hoppas ni gillar det :D 
 
 

Noctilucent Clouds

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Inatt vid halv ett-tiden fotade jag denna bilden på nattlysande moln från min balkong. Dessa moln ligger väldigt högt upp i himlen och lyser upp i ett vitt ljus av solen även långt efter den har gått ner. Tycker det är väldigt häftigt att se, syns så tydligt också :)) Kul att det finns lite fina nattfenomen man kan fota under sommaren, nu när det inte syns några stjärnor eller norrsken :p 
 
Imorgon börjar jag och Tobias köra tidigt på morgonen upp mot Norge. Ska bli riktigt kul att komma iväg dit igen, gå lite roliga vandringar och köra på fina vägar bland bergen. Vill ni följa våran resa kommer det upp bilder på min instagram, antagligen flest bilder på mitt nya konto som jag nämnde i förra inlägget: life.of.johanna :)) 

Två bilder och nytt instagramkonto

Nikon D800 // Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1
 
Dom här två bilderna fotade jag under kvällspromenaden med Elton i änggårdsbergen i torsdags. Var ett väldigt bra ljus för att fota bilder på Elton i skogen och när vi kom upp på berget såg man Älvsborgsbron med solen som stod lågt på himlen. 
 
För er som vill se lite mer av mina vardagliga bilder som jag fotar med mobilen och så har jag nu gjort ett nytt instagramkonto där det kommer vara mer personliga bilder. Mitt andra har ju blivit mer för bara mitt fotande, så det är kul att ha ett där jag har lite andra roliga minnen att kolla tillbaka på. Jag har inte lagt upp så mycket än, men det kommer inom kort :)) 
Följ life.of.johanna för personliga bilder och johannafaaglund för mina "finare" foton. 
 
Vad heter ni på instagram? :)) 
 

En sommarkväll

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 50/1,4G
 
 
I förra inlägget skrev jag ju att jag åkte ut till havet för att fota solnedgången, men det inte blev någon bra, så jag kom hem med bilder på månen bara istället. Jag ville verkligen fota en fin solnedgång, så jag tog med Tobias och Elton till Amundön kvällen efter (igår) för att göra ett nytt försök. Denna gången blev det lite mer lyckat kan man säga. Var väldigt bra moln och när solen närmade sig horisonten blev det helt gult. Vi satt på klipporna en stund och det var nästan vindstilla och jättehärligt, inte alls som kvällen innan då det blåste massa. Blev precis som en sommarkväll ska vara :))  

Fullmånen stiger på himlen

Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR
 
Jag åkte ut med mamma och Elton till havet idag för att fota solnedgången. Såg så fint ut på vägen dit, men som många gånger förut försvann solen bakom moln innan vi kom fram och det blev en jättetråkig solnedgång. Vi satt ändå ute på klipporna en stund. Hade varit härligare om det inte blåste så som det gjorde, men det var ändå helt okej. På vägen tillbaka till bilen såg vi att månen precis hade gått upp. Fullmåne, helt orange och när den är så lågt på himlen ser den mycket större ut också, hur fint som helst. Vilken tur att jag hade packat med mig min telezoom, så jag kom i alla fall inte hem utan bilder som jag först trodde när det inte blev någon rolig solnedgång :)) 

Bra fotoväder ikväll

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 50/1,4G
 
Nu ikväll när jag skulle möta mamma ute för att lämna Elton började det åska och regna, solen var fortfarande framme och det blev ett helt gult ljus. När jag kom upp igen regnade det massa och jag gick ut på balkongen för att fota. Tittade efter en regnbåge och fick se att det var en på himlen, men den var lite svår att fota ifrån våran balkong, så jag tog min kamera, flipflops och ett paraply och gick ut i regnet. Där försökte jag hitta nån bra plats att se den ifrån. När jag kom fram till ett bra ställe var halva regnbågen borta, men det var fint ändå. Flera blixtar såg jag också, fast ingen som kom med på bild. När jag kom upp igen sen var det så fint med solstrålar på himlen, älskar när det ser ut så. Perfekt fotoväder ikväll :D 

Skåne - Ales Stenar

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
När vi var i Skåne i maj gjorde vi ett stopp vid Ales stenar som ligger i sydöstra Skåne. Det är lite som Sveriges version av Stonehenge :p Riktigt blåsigt var det, men fint i kvällsljuset. Finns egentligen inte så mycket att säga om det, men det var en kul grej att se :)) 

Instagram stories - Juni

 
Det känns inte alls som en månad sen jag la upp bilderna från maj, men nu har ju hela juni gått också! Så här såg det ut under juni på min instagram stories. Vi tältade ju en natt i början av månaden, jag har skrivit ut alla bilder till min utställning och satt upp den (info om den finns här), plockat blommor, haft drinkkväll hemma med Tobias, Elton klipptes och blev korthårig, han ville också lära sig köra bil verkar det som. Midsommar kom med blandat väder, jag och Elton hade matchande kransar. I slutet av månaden blev det en riktigt fin solnedgång. Jag hade tänkt åka ut till havet den kvällen, men bestämde för att inte göra det sen, kan ju säga att jag ångrade mig, tur vi har bra utsikt från balkongen :p 
 
Får hoppas på att Juli blir en bra månad också, men det kommer det säkert bli. Jag och Sandra ska ju åka till London i slutet av måndaden! :D