London 24 September 2016 - Sky Garden

 
Vi var framme i London ganska tidigt på morgonen, vid 10.30 eller så var vi framme på hotellet och kunde lämna in våran väska. Vi kunde ju inte checka in förrän 15.00, så vi åkte till Primark för lite shopping. Tycker att den vid Tottenham court road är bättre än den på andra sidan av Oxford Street, så den åkte vi till. Åt god lunch på en restaurang i närheten sen också innan vi åkte tillbaka till hotellet för att checka in. 
Vi hade en tid till Sky Garden 18.15, vi tog det lugnt lite på hotellet innan vi skulle dit. Hade inte blivit många timmars sömn natten innan när man skulle upp innan 5, så vi var rätt trötta. Vi bestämde oss för att gå till Sky Garden eftersom det inte låg långt ifrån vårat hotell (som låg vid Liverpool Street). Gps:en visade massa omvägar, men till slut kom vi fram! Jag hade ju bokat 18.15 för jag ville upp en stund innan solen skulle gå ner vid 18.50 (man har en timma där uppe). Men vi kom inte upp förrän 25 minuter efter våran tid ;o Som tur var var det ändå ingen rolig solnedgång, men det blev mörkt rätt snabbt efter vi kom upp så det var svårt att få bilder utan att lampor speglades i rutorna. Det var i alla fall en häftig utsikt där uppifrån och hade gärna besökt det igen någon gång. Kostar inget att åka upp heller, men man får boka tid innan. Jag bokade så fort tiderna släpptes tre veckor tidigare för att få i solnedgången, tog slut väldigt fort. Så det kan jag rekommendera om ni ska till London någon gång och vill ha en bra utsikt över staden :))  
 
Mobilbild från planet. Satt vid nödutgången, så vi hade massa plats för benen, precis som vi hade när jag och Lisa åkte förra året också :D 
 
När vi virrade omkring och letade efter Sky Garden :p
 
Såhär kan jag se ut när jag fotar :))
 
Var aldrig vid Tower Bridge denna gången, men vi fick se den på håll i alla fall :))
 
St Paul's Cathedral som jag och Lisa var uppe i förra året för att få en utsikt över stan, och där fick vi betala för att gå in. 
 
Fanns flera restauranger och barer där inne. 
 
Sen blev det mörkare. Svårt med speglingarna i fönstret ;o 
 
Och sista bilden för denna dagen. Det höga huset till vänster var vi uppe i :)) 
 
Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Nikon AF 85/1,8G

Så fint!

Svar: Tack! :))
Johanna Fåglund

Moalinn

Har du något mer tips på höga byggnader man kan åka upp i, helst gratis? Eller rekomenderar du st. Paul's Cathedral? Finns inga platser kvar på Sky Garden när jag ska dit :((

Svar: Åh, vad synd att det var slut på platser, man får verkligen boka direkt för att hinna få. Jag vet tyvärr inga andra sånna ställen. Jag tycker att St Paul's Cathedral var bra, men det blev lite stressat högst upp eftersom det var många som stod i kö för att komma ut dit, så man hade inte mycket tid. Det var folk som kom till Sky Garden utan biljetter som verkade kunna köpa där, men jag vet inte säkert hur det går till, men man kan ju alltid testa om det skulle vara så.
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: