4 Juni 2016 - Road trip till Norge

Nu kommer det en hel del bilder från första dagen av Norgeresan. Vi åkte hemifrån vid klockan 6 på morgonen och hade en lång dag i bilen framför oss. Första natten skulle vi sova på en camping lite utanför Stryn, samma som vi sov första natten på förra gången vi åkte till Norge. 
Vi brukar åka en längre väg på ditresan eftersom E6an är så tråkig, det är roligare att åka inne bland bergen. För att det inte ska bli helt samma hade vi kollat upp lite andra stopp på vägen som vi inte stannat vid förut. Det var kul att se lite nytt också. 
 
Efter 15 timmar, klockan 9 på kvällen kom vi fram till campingen och svängde in. Tobias ringde han som ägde den eftersom receptionen inte är öppen så sent och han kom ner. Då trodde han att vi var några från Polen som hade bokat en stuga som var mycket dyrare än den vi skulle ha. Såklart skulle allt bli fel nu när vi bara ville gå in och lägga oss och ta det lugnt efter en lång dag. Det visade sig att våran bokning hade kommit bort. Det var ju lågsäsong, men eftersom det var någon motorfestival i Stryn hade han inte några lediga stugor förutom den dyra. Jag ville inte betala nästan 3 gånger så mycket än vi planerat. Just då dyker dom här polackerna upp, dom får betala sin stuga och går iväg. Campingägaren ringer till en annan camping en bit ifrån och frågar om dom har en ledig stuga som vi kan få och det hade dom som tur var, gratis fick vi den också. När vi bestämt detta kommer polackerna tillbaka och säger att deras stuga är väldigt stor och om vi vill kan vi dela den med dom. Det var ju väldigt snällt av dom, men nu när vi hade fått en annan stuga kändes det bättre än att dela med några man inte känner.
 
Vi åkte till den andra campingen och fick våran stuga som låg lite upp på berget med en fin utsikt över fjorden. Det kändes väldigt bra att det hade löst sig såhär lätt. Nackdelen med denna stugan var att det inte fanns någon frys som vi kunde lägga in våra kylklampar i. Vi gick och la oss och skulle sova, solen hade knappt gått ner och det var helt ljust i rummet, kändes rätt konsigt att sova då :p Fanns inga mörka gardiner eller så att dra för, utan bara en genomskinlig vit tygbit för fönstret. Några täcken fanns inte heller, så vi fick sova med bara våra påslakan. Det gjorde inget för det var så varmt i stugan, det jobbiga var bara att det blev jättekallt under natten, så jag frös massa på morgonen. Men vi skulle ju bara sova där en natt så det var helt okej, det var en mysig stuga ändå. 
 
Såklart måste vi stanna här på vägen upp som vi gjort alla andra gånger. Det är det första stället där man får en bra utsikt över en fjord. 
 
Det här vattenfallet har vi inte sett förut. Vet inte om man verkligen ser på bilden hur stort det egentligen var :p  
 
På en rastplats..  
 
Älskar att det är så klart vatten överallt! Syns ju knappt att stenarna är under vatten här närmast på bilden.  
 
Så kom vi upp på ett fjäll och det blev nästan vinter :p 
 
Vi svängde av på en väg i Borgund till en stavkyrka som finns där. Denna har vi inte sett tidigare heller. Den har ju ett lite speciellt utseende. Påminner mig om något från Harry Potter :p  
 
Ljuset var ju inte det roligaste med alla dessa starka skuggor, men vi kom iaf ganska lagom till en busslast med pensionärer lämnade platsen, så vi kunde få bilder utan massa folk :)) 
 
Istället för att köra igenom två tunnlar där vid Borgund åkte vi på en smal väg vid en fors. Väldigt mysigt :)) 
 
Hittade ett vattenfall :)) 
 
Så var vi framme vid färjan som skulle ta oss över Sognefjord, men vi missade den med några minuter. Vi stod ute och väntade på nästa. Hade såå härligt väder! 
 
Dom här vägarna är ju underbara att åka på! Så himla fint!! 
 
Sen blev det ett middagsstopp på samma ställe som sist. Då var klockan typ 18.30. 
 
Här var sista stoppet vi gjorde innan vi kom fram till campingen. 
 
Såhär såg utsiken ut från stugan vi fick på den andra campingen. Det var ju fint på den vi egentligen skulle bott på också, men denna hade nog en ännu bättre utsikt. Vi var typ ensamma på campingen, vilket var härligt. 
 
Här är stugan.. 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR // Canon 6D / Canon 17-40mm // Samsung Galaxy S6
 
Hoppas att ni gillade bilderna! Ska försöka att inte dröja så länge tills nästa Norgeinlägg kommer upp :)) 
Tycker att bilderna blev lite kontrastlösa på mobilen, så hoppas att det ser bra ut för er :p 

Så fina bilder!

Svar: Tack så mycket! :))
Johanna Fåglund

Otroligt vackra bilder!

Svar: Tack! :D
Johanna Fåglund

Monica

Wow ♥

Svar: :D
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: