Snöflingor

Nikon D800 / Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 / Nikon Speedlight SB-600
 
Vi har äntligen fått snö här i Göteborg också nu! Och såklart har jag passat på att fota snöflingor nu när det snöade bra "fotosnö" (som jag kallar det när det är stora flingor och man ser formerna på dom). 
Snöflingorna fångade jag upp på en liten glasskiva och hade en vante i bakgrunden för att få den svart. Sen hade jag macroobjektivet på kameran och min externa blixt. 
Det är ju så häftigt att dom kan formas såhär fint :)) 

Gud vad snyggt :):) Känns konstigt att naturen kan skapa något så vackert.

Svar: Tack! Jaa, verkligen :P
Johanna Fåglund

Wow det var då fina bilder!

Svar: Tack! :D
Johanna Fåglund

omg du är sååååå duktig!!<3

Svar: Åh, taack! :D
Johanna Fåglund

Det är så otroligt att så fantastiskt fina saker som snöflingor kan bildas! Och ändå är det få som ens ser hur vackra de är...

Svar: Jaa, verkligen! Jag kan inte låta bli att titta på snöflingorna som landar på jackan eller vantarna när man är ute, så himla fina!
Johanna Fåglund

Wow, vad duktig du är!

Svar: Åh, tack! :))
Johanna Fåglund

HUR i all sin dar lyckas du fota snöflingor och frost? Jag har provat allt men lyckas inte *gråt i öga*. Har du nå tips, jag har en Canon 450D :/

Tack!

Svar: I inlägget skrev jag lite om hur jag gör. Sen efteråt beskär jag bilderna, så man ser snöflingorna bättre. Jag har fotat många gånger och misslyckats, så det är inte lätt, men man får bara fortsätta att försöka :))
Johanna Fåglund

Inget slår naturens skönhet alltså! Man måste ha ett makroobjektiv för att det ska gå att ta en sådan bild antar jag?

Svar: Det är ju en fördel att ha ett macro, men jag har fotat snöflingor med ett 35mm 1.8 en gång så det går ju med andra objektiv också. Men man kommer kanske inte lika nära.
Johanna Fåglund

Men gud så fina bilder du tar, Otroligt! Måste ut med mitt makro och testa själv senare, jättecoolt!! Hoppas allt är bra, Kram! :)

Svar: Åh, tack så mycket! Det tycker jag du ska göra :))
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: