Norrskenstimelapse

Jag läste att det skulle finnas en chans till norrsken längre ner i landet natten till idag. Det var ju så längesen jag fotade det nu och det var stjärnklart ute för en gångs skull, så man måste passa på! Jag och Lisa åkte iväg efter hennes träning, så det blev rätt sent, men vi fick se massa fint, grönt ljus dansa runt på himlen, vissa studer tydligare än andra. Synd att månen lyste så starkt bara, annars hade det synts ännu bättre.  
Det var iskallt och blåste, så efter en timma åkte vi hem igen, då hade det ändå börjat avta. Fick gjort två stycken timelapsear som jag satt ihop till en som jag tänkte visa er nu. Längesen jag la upp en timelapse också :P 
 
Läste att det kanske kan bli något längre ner i landet ikväll igen. Om det inte ändrar sig så kommer vi nog åka ut en gång till, fast till något annat ställe. Vart vet jag inte än, förutom norr om Göteborg någonstans. Inatt var vi ute vid havet i Torslanda, vilket funkar rätt bra, men det är inte så kul med samma ställe hela tiden :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Glöm inte att ändra till 1080p för bättre kvalité :)) 

Helt fantastiskt ju!! :)

Svar: Tack :D
Johanna Fåglund

Helt fantastiskt

Svar: Tack! :))
Johanna Fåglund

Åh vad fint! Jag började följa norrskensgruppen på Facebook som du tipsade om men norrskenet verkar aldrig nå Jönköping haha. Längtar så till den dagen jag ser det! :)

Svar: Tack! :)) Jönköping är väl i höjd med Göteborg ungefär va? Så inatt bode du ha kunnat se det också. Jag ska testa att åka ut ikväll igen för jag läste att det kan finnas en chans att det når hit ner ikväll igen. Du kanske borde testa att kolla om du har tid :))
Johanna Fåglund

Så vackert med norrsken!

Svar: Ja, verkligen :))
Johanna Fåglund

Åh skrev precis om norrsken i min blogg. Jag drömmer om att få se det någon gång och så har jag sett flera bilder på facebook på norrsken här i Stockholm också, bara några kvarter bort från där jag bor. Missar det varje gång!! Så tack för dina bilder och din time lapse. SÅ vackert!!

Svar: Åh, vad synd att du missat det varje gång! Ifall du inte gör det redan, så gå in och gilla sidan "Norrsken" på facebook. Där brukar dom ge bra förvarningar och folk lägger upp bilder från när dom är ute och fotar och skriver var dom är. Utan den sidan hade jag missat det många gånger!
Johanna Fåglund

Åh det måste jag testa. Tack för tipset!!

Svar: Gör det :))
Johanna Fåglund

Jättefin bild och du är så bra på att göra timelaps!
Jag har aldrig sett norrsken i verkligheten och följer den sidan på Fb, men varje gång det kan finnas möjlighet att visas här i mina trakter (Falköping) så är det nåt så jag inte kan åka ut och fota, som den här veckan är jag sjuk och verkligen inte orkade åka iväg. Det kommer ju säkert fler chanser ;). Hoppas studierna går bra! :)

Svar: Tack så mycket! Vad synd att du är sjuk! Hoppas du mår bättre snart. Och det kommer fler tillfällen, hoppas att det inte dröjer allt för länge till nästa :))
Johanna Fåglund

Åhh så fint! Drömmer om att få se Norrsken en dag, men det är tyvärr alldeles för ont om det här nere i södra Småland, haha.. :(

Svar: Tack! Bara du håller koll på när det blir stora norrsken som syns längre ner i landet så kommer du säkert få se det någon dag :)) Gilla sidan "norrsken" på facebook om du inte redan gör det för att få bra förvarningar.
Johanna Fåglund

Jennie

Hej! Vore intressant att veta hur många bilder som är med i filmen och hur långa varje bild är? Är nybörjare på timelaps och har inte riktigt fått till något ännu.

Svar: Hej! Jag kommer inte ihåg hur många bilder jag hade i denna och har inte möjlighet att kolla upp det just nu, men skulle gissa på kanske ca 100-150 i varje snutt i denna videon. Kommer ihåg att jag höjde upp iso-talet mycket på bilderna för att kunna korta ner slutartiden till några sekunder. Kan ju ta väldigt lång tid att fota timelapse på natten, så att försöka ha en lite kortare är ju bra. För att få en lagom längd på filmen sen också får man ju ta väldigt många bilder, jag saktade ner min video här eftersom den hade blivit jättekort annars, därför är den lite hackig.
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: