Norge 19 September 2014 - Uppe på Dalsnibba

En liten bit ifrån Geiranger finns det ett berg som man kan åka upp på med bilen. Dalsnibba heter det och är 1500 meter över havet, det är också europas högsta fjordutsikt från en väg. Vi har velat åka upp dit dom andra gångerna vi varit i Norge, men första året var vägen fortfarande vinterstängd och andra gången för dimmigt så man skulle inte sett något. Denna gången hade vi mer tur för vi hade soligt och inga låga moln alls. En av dom från Norge vi pratade lite med som jag nämnde i förra inlägget var busschaufför och hade kört upp dit ett antal gånger och han sa att det nästan aldrig är så klart som det var just denna dagen. Så det blev såklart ett besök där uppe. 
När vi kom upp efter en låång backe med många svängar stod det bara en bil på parkeringen, så vi var typ ensamma där uppe och det var inte ens kallt och blåste knappt någonting, så det kunde ju inte bli bättre. En timma stannade vi där uppe och gick runt på berget och åt våran lunch till en jättefin utsikt. 
När vi skulle åka ner igen kom det en buss med massa turister, så vi hade rätt tur att vi hann vara där uppe innan alla dom kom :p Sen åkte vi vidare mot campingen vi skulle till, men bilder från resten av vägen kommer i ett annat inlägg. 
 
Vägen gick ganska mycket uppåt. 
 
Kunde ju inte klaga på utsikten direkt :p Nere vid fjorden där borta ligger Geiranger. 
 
Man kunde se väldigt nära med den där kikaren, hade kunnat räkna alla träd om man skulle vilja det :p Rätt häftigt faktiskt att titta i. Vi hittade till och med stugorna vi bott i dom tidigare åren nere vid fjorden i Geiranger :p 
 
En liten Johanna med Geiranger i bakgrunden :p 
 
Tobias är ute och går på berget :)) 
 
Och jag testade lite bilder innan vi skulle ta porträtt på oss tillsammans :p 
 
Vi <3

fina bilder

Svar: Tack! :))
Johanna Fåglund

Men guuud vilken underbar utsikt! :o

Svar: Hehe ja, rätt galen utsikt :))
Johanna Fåglund

Wow, vilken fantastisk plats! Fast jag blir lite höjdrädd när jag ser er på de sista bilderna hehe :)

Svar: Det var det verkligen! Haha :p
Johanna Fåglund

wow vilka bilder! vilket ställe!! Den sista bilden på er två var verkligen jättefin :)

Svar: Tack så mycket :D
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: