IR i stan

Igår åkte jag och Tobias in till stan för Japan photo hade nyöppning och lite billigare objektiv och sånt. Jag skulle inte ha något, men Tobias har kollat efter en telezoom och dom hade Tamron 70-300mm för ett bra pris, så han köpte det :)) Efter det gick vi och fotade lite. Jag hade med mig stativ och IR-filter. Vär längesen jag fotade IR nu, så tyckte det var dags igen :P
Efter det åkte vi till slottsskogen för Tobias skulle testa sitt nya objektiv lite, men var inte kvar där så jättelänge eftersom det började regna ;o Lägger upp bilderna därifrån i ett annat inlägg. Än så länge har jag bara redigerat IR-bilderna..


Röd/Gult eller blått, vilken är finast? :))


När jag tog denna bilden kom en gubbe fram till oss och pratade på dålig engelska och frågade om jag hade rätt att fota. Han var väldigt sur och kallade oss massa dumma saker och att det var privat (alltså inte privat mark, utan antagligen det han och hans kompisar höll på med). Men det var ju helt folktomt där jag fotade...
Sa att han kunde fråga polisen om han ville, men då blev han nervös och bara sa "not police".. När min bild var klar gick vi där ifrån. Tycker det är läskigt när det kommer fram folk så när man står med massa dyra kamerasaker.

Ja ursh, man vet ju aldrig vad sånna tar sig till ;o

Men, vilken dum gubbe. Fina bilder !

sv: Det är bra med mig =)

Rödgula :)

du tar jättefina bilder!

har fototävling på min blogg, du får jättegärna vara med, läs bara detta inlägget: http://vilmatimmer.blogg.se/2011/may/tavling-for-er.html#comment

om du inte är intresserad så ursäktar jag att jag störde dig!

Tommie Löfgren

Hamna här av en slump, fantastiska bilder och jag tänker bara förutsätta att du jobbar med fotografier - om inte, do it!



Bara ville kommentera gubben i stan, offentliga platser så finns det inget skydd för privatpersoner. Blir de fotograferade eller filmade så har de inga rättigheter att kräva man tar bort fotot eller filmen. Tror inte ens det skyddar emot bevakningsutrustning men är lite osäker.



När det är på ägda marker så är det lite annorlunda men du får genrellt fota/filma som du vill tills de på marken säger nej. Därför får man utan tillstånd fota i andras skogar, göra insider repotage och liknande.



Hoppas det ger lite mer laglig trygghet nästa gång någon ifrågasätter din konst =)


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: