Reflexskärm

Tänkte visa er hur en reflexskärm fungerar och vad skillnaden är med och utan.


Dom här bilderna är tagna med samma inställningar (1/30sek, f/1,8 ISO100) och är helt oredigerade. Ljuset kommer från ett fönster på vänster sida (min högra på bilderna).
Det blir rätt stor skillnad när man använder en reflexskärm. Det är extra bra när man han lugg som jag har eftersom den skuggar ögonen väldigt mycket.
Den gör också så ögonen blir fina, dom typ lyser upp mer.


Såhär ser en reflexskärm ut. Min är 110cm, men jag har även en som är 56cm. Den stora fick jag i julklapp, men har inte använt den än. Dom är väldigt smidiga eftersom dom går att vika ihop och lägga i en liten väska som är lätt att ta med sig.


Gjorde en snabb bild (jättesnygg ;P) på hur man reflekterar ljuset. Man kan använda reflexskärm till andra foton än bara porträtt. Naturbilder och annat är det också bra för.
Finns fler färger än vit och silver, men det är dom enda som jag använder. Guld tycker jag inte är speciellt snyggt, bilderna blir så gula med den.

Mina reflexskärmar är från tvspelsweb.se och kostade inte speciellt mycket. Klicka -->här<-- för att komma till reflexskärmarna.

SV: Ja vi hade ganska lika headrar. trodde inte det var någon annan som hade så.....hoppas inte du är ledsen. för jag tror att du var lite före att ha så om jag har rätt.

vad kostar den du har som är på bilden :)?



Är sugen på att köpa en sånn stor :)!

Sjukt snygg blogg! :D

Jag ska köpa en sån men just nu har jag en hemmagjord och den funkar bra! :D

först och främst: DU ÄR SÅ JÄKLA DUKTIG !

och sen har jag lite önske mål på att du kunde lägga upp hur man ex byter ögonfärg i CS5 och för att bara färja en sak t.ex ögat liksom. vore så bra om du la upp det! :D din blogg är min startsida, så jäkla bra! ha det

oj svarade du nyss i en kommentar på min blogg?

råka ta bort inlägget så hann inte läsa svaret om det nu var du :( såg bara att jag fått ett svar men då var det försent!

okej :D

hejsan jag har en fråga, när du fotar vattenbilder eller du vet droppar så har du något slags mönster eller färg på dem är det ett papper du har i bakgrunden eller? och fotar du i vasken? skulle vara supertacksam för svar antingen på bloggen eller en kommentar!

Linnéa

Nice :) Bra tips!

Väldigt bra tips:)

Vilken stor skillnad det blir!

Har också en reflexskärm men har inte riktigt kommit igång och fotat med den, men det borde jag ju verkligen börja göra nu när jag såg dina exempelbilder! :O


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: