Spara bilder för webben

Om ni vill ha bättre kvalité på era bilder när ni lägger upp dom kan ni spara dom för webben istället för att klicka på "spara som".
Som ni ser på bilderna här nere är det lite skillnad :P Den till vänster är sparad på vanligt sätt och den till höger är sparad för webben. Tycker det är så tråkigt när man har fina färger i en bild och när man lägger upp bilden blir färgerna lite gråaktiga ;o

 

Såhär gör man när man sparar för webben..

 

1. Klicka på File - Save for Web & Devices...

 

1. Ändra till JPEG och Quality till 100

2. För att all EXIF data ska finnas kvar så klickar man i All här

3. Sen är det bara att spara :))


shit jag trodde inte det va så stor skillnad :o

får nog ta och börja göra det nu!

Det är inte så att dina bilder är AdobeRGB då? För i save for web har du ju "convert to sRGB" ikryssad och då blir ju färgerna rätt. Om du har öppnat en bild i AdobeRGB så kan du konvertera till sRGB via Edit->convert to profile och sen spara på "vanligt" sätt om du vill (fast jag använder ändå save for web för det är enklare att se kvalité och det gå ställa i fler steg)

fick se det där på en av de första lektionerna jag hade i grafisk formgivning^^ Det blir en sån sjuk skillnad! ^^

Ska testa't! :)

Skrev ett inlägg om detta nu precis eftersom jag har sett en hel del som haft detta problemet de senaste dagarna, och alla som har svarat har bara svarat "jag vet inte varför det blir så, men använd Save for web så funkar det" typ.



Mitt försök till förklaring om du eller någon som läser detta är intresserad:

http://fotoskarp.blogg.se/2010/may/fargrymder-1.html

Svar: Jpeg bilder i kameran har mer färg och kontrast eftersom kameran själv "bildbehandlar" bilden för att den ska se så "bra" ut som möjligt direkt ur kameran. När du öppnar en bild i camera raw så läggs bara en standardbehandling på, och du måste själv dra i reglagen för att ställa in bilden som du vill ha den.



Jag tror (vet inte, har aldrig provat) att om du använder det rawkonverteringsprogrammet som kom med kameran istället för camera raw så lägger det programmet på samma inställningar som i jpeg-bilden och då bör de bli åtminstone nästan lika dana från början.

Åh, Jag ÄLSKAR din header! skitsnygg :D

Jättebra tips! Älskar't! (:

Tack!

Väldigt trevlig blogg!



Mvh Maja


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: