Norge 2018 - 7 Juli, Runde

Denna dagen var den nog den bästa på hela resan. Vi hade planerat att åka ut till Runde, en ö vid kusten med massor av fåglar. Fåglar låter kanske inte så kul, men det var inte vilka fåglar som helst jag ville se, utan Lunnefåglar! Som jag längtat efter att få komma dit och fota dom, men det har inte passat att åka dit dom tidigare gångerna vi varit i Norge.  
 
Kvällen innan när vi var hos min kompis Erika och hennes kille Thomas hade vi pratat om att vi skulle dit och dom ville åka med, så det var ju kul. Erika jobbar med att köra ribbåt runt Runde, men hade inte varit på själva ön. Hon var en väldigt bra guide i alla fall och visste mycket om fåglarna och var dom höll hus. 
 
Det tog oss ungefär två timmar att åka till Runde från campingen, men vid 13-tiden var vi framme och mötte upp Erika och Thomas på parkeringen. Vi hade verkligen perfekt väder. Det hade blåst mycket dagarna innan här ute, men nu var det väldigt fint och helt perfekt för vandring.
Tänker att jag skriver mer under bilderna. 
 
Innan vi körde över bron till Runde passade vi på att flyga lite med dronen. Vi kände inte för att flyga med den på ön pga alla fåglar.
 
Här hade vi kommit en liten bit upp på berget. Parkeringen låg nere vid vattnet. Var en riktigt brant väg upp.
 
Här spanar vi efter sälar ute i vattnet.
 
Vi bestämde oss för att ta en sväng ner till Runde Fyr som ligger nere på klipporna här. Det enda jag tänkte på var att jag aldrig kommer orka gå hela vägen upp igen, haha. Vi som precis kommit hit upp :p
 
Ner kom vi i alla fall och utanför husen vid fyren träffade vi några Norska tjejer som jobbade där i huset man kunde övernatta i. Dom sa att det hade blivit en pool med klart vatten ute vid klipporna som man inte fick missa att bada i, så vi gick dit för att kolla.
 
Det var verkligen en perfekt pool för ett dopp. Varmt och helt klart vatten. Vi fick dock offra våra underkläder :p Men dom torkade efter att vi solade på klipporna en stund efteråt.
 
Det var ganska häftigt att bada här bredvid alla vågor som slog mot klipporna precis bakom oss. 
 
Sen skulle man ju tillbaka upp också.. Heela vägen till toppen igen, men det gick faktiskt lättare än jag trodde. Högst upp på berget ser man den platån vi stod på några bilder ovanför.
 
Nu hade vi kommit till den sidan av ön där flest fåglar är. Det syns inte så bra på bilden, men det var huur mycket fåglar som helst här nere och på hela bergssidan.
 
Nu var vi vid Lundeura, lagom till kvällsljuset :))
 
Från början satt vi på ett ställe där man bara såg lunnefåglarna på rätt långt håll, men efter en stund gick jag iväg för att kolla runt lite och hittade ett mycket bättre ställe.
 
Där satte sig fåglarna inte alls långt ifrån en. Hur fina är dom inte!?
 
Jag har mycket fler bilder på lunnefåglarna som jag lägger upp i ett eget inlägg någon gång :))
 
När vi kände oss klara med fotandet av fåglarna började vi gå tillbaka till parkeringen. Det var en lite kortare väg nu när vi bara kunde gena tvärs över ön.
 
Vid 22.30 började vi köra hemåt igen. Det är tur att det är ljust så länge där under sommaren så man kan utnyttja hela dagen.
 
Detta var verkligen en riktigt bra dag. Hoppas på att komma tillbaka dit någon dag i framtiden :)) 

Fantastiskt vackert 👍 Helt makalös plats 👌 Tack för att du delar 🤗

Svar: Tack så mycket! Och tack själv för att du går in och tittar på bilderna 😊
Johanna Fåglund

Lunnefåglar är ju så fina!

Svar: Ja, det är som verkligen 😊
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: