Teneriffa 2018 - Anaga Mountains

Nu när vi haft en vilodag ville vi åka ut på en vandring igen. Denna gången blev det norrut till Anagabergen. Vi hade kollat upp en lagom lång vandring runt Roque Taborno, en bergstopp bredvid havet. Det är så häftigt med denna ön, ena dagen ligger vi på stranden bland ökenlandskap och nästa dag uppe bland regnskog och berg. 
Skriver mer om dagen under bilderna. 
 
När vi lämnade hotellet på morgonen fick vi se det här fina ljuset. Älskar sånt! 
 
Ett stopp på en utsiktsplats uppe i bergen. Härifrån kan man se Gran Canaria om vädret är fint. Nu kunde vi bara skymta det lite (dock inte på denna bilden). Det var jätteblåsigt och kallt och jag såg inte fram emot att gå en vandring i detta vädret.
 
Framme i den lilla byn Taborno där vandringen startade. Här blåste det typ ingenting och det kändes inte alls lika kallt, sån tur var. Vi hade till och med soligt en stund.
 
Såå fint!
 
Här är Roque Taborno som vi skulle gå runt
 
Tog en liten avstickare till en klippa som vi klättrade upp på
 
Typ 400 mil öppet hav. Rätt knäppt att tänka sig :p
 
Hur fina berg är det inte!?
 
På vägen tillbaka blev vädret lite sämre. Vi hamnade mitt i ett moln och det började ösregna och blåsa. Så knäppt hur fort det ändrar sig :p Sen blev det finare igen efter en kort stund.
 
 
På kvällen i Puerto de la Cruz där vi bodde var det blåsigt och höga vågor.
 
 
Detta var alla bilder från denna dagen, blev ganska många. Den här vandringen var väldigt kul för jag gillade verkligen det landskapet med alla gröna berg och havet bredvid. Längtar tillbaka! 
 


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: