Norge 20 Juli 2017 // Aursjøvegen & Mardalsfossen

Dagen efter den långa vandringen till Blåhøa åkte vi vidare till den andra campingen vi skulle bo på under denna resan. Mjelva camping i Romsdal som vi bott på två gånger tidigare (japp, det är våran favorit), där vi skulle stanna i två nätter. Vägen mellan campingarna skulle kunna gå att köra på typ två timmar, men hur kul är det? Vi tog en lite roligare väg som tog oss ungefär 8 timmar istället. Vi åkte från Oppdal mot Sunndalsøra där vi svängde av till Aursjøvegen som är en mycket mindre väg och huuuur fin som helst! Vi åkte förbi sjöar, fjäll, stup, vattenfall och såg massor av fina vyer. Klart värt att lägga lite längre tid på mindre vägar när man är i Norge. 
 
Nästan med en gång när vi kom in på Aursjøvegen fick vi se detta. Kunde ju inte låta bli att stanna här och klättra lite på stenarna :p 
 
Sen gick det uppför. Där nere ser man sjön som var på bilderna ovan. 
 
Ganska högt upp kom vi och fick se lite fjällandskap. 
 
Här stannade vi och bara la oss på bergsklipporna i solen. Hur härligt som helst! 
 
Här blev det ett lunchstopp bredvid Aurstaupet. 
 
Utsikten gick inte att klaga på :)) 
 
<3
 
När vi kommit ner till Eikesdalen tog vi ett stopp vid norra Europas (och värdens fjärde) högsta fria vattenfall Mardalsfossen som har ett fritt fall på 297 meter. Det var en liten bit att gå upp hit, men det var väldigt enkel väg. 
 
Vi hade lite svårt motljus med vattenfallet i skugga, men det blev ganska häftigt ändå. Vi skulle ändå försöka gå så nära vi kunde, så vi kom helt in i skuggan. Här hade det börjat blåsa en hel del från fallet och skvätte vatten. 
 
Det var verkligen inte lätt att gå den sista biten. Det var blött, halt och det kändes som att vi hade kommit in i en storm! Det är också svårt att se hur stort fallet faktiskt var på bild, men här ser man en person på stigen där borta som jämförelse. Ångrar att jag inte fotade fler bilder än jag gjorde, men kunde typ inte ha kameran uppe för det var som att stå mitt i ett ösregn. 
 
Några bilder på oss hann det bli i alla fall. Fast i denna vinkeln ser inte vattenfallet lika stort ut. Det var synd att jag inte tänkte på det då, kunde inte kolla på hur bilderna blev heller för allt var helt blött. Jag tänkte först inte ta min jacka med mig (det var ju väldigt varmt och fint väder), men jag ångrade mig när Tobias tog sina regnkläder och tur var väl det :p Jag fick i alla fall byta både byxor och skor sen när vi kom tillbaka till bilen, haha. 
 
Fotade inte mycket mer efter att vi åkt av från Aursjøvegen. Klockan började bli mycket och vi behövde komma till campingen. Här gjorde vi ett kort litet fikastopp bredvid en fin fjord. 
 
Utsikt mot Åndalsnes från andra sidan fjorden. Här hade vi inte så långt kvar. Det var fint att se det från detta hållet. Förra året gick vi ju upp för Romsdalseggen, det stora berget till vänster med massa träd på. Kan inte fatta att vi gått upp hela vägen till toppen och sen en bit bort och tillbaka, haha :p 
 
Det är alltid lika kul att åka runt i Norge och se på alla fina ställen så detta blev en riktigt bra dag! Väl på campingen fick vi våran stuga, en lite mindre än vi brukar ha, men den var jättebra ändå. Vi grillade lite hamburgare och hade en mysig kväll :)) 
 

Så otroligt fina och magiska bilder!! :D

Svar: Tack så mycket :))
Johanna Fåglund

Wow, så vackert! :)

Svar: Tack! :D
Johanna Fåglund

WOW, vilka bilder - Norge är verkligen så fin ibland!

Svar: Tack så mycket! Det är alltid fint där :D
Johanna Fåglund

Wow, det ser verkligen fantastiskt ut!

Svar: Det var det också! :D
Johanna Fåglund

Åhhhhh vilka fantastiska bilder ✨

Svar: Tack snälla du! :))
Johanna Fåglund

Men alltså jösses så vackra bilder, blir jättesugen på att åka till Norge nu!!

Svar: Åh, tack så mycket! :D
Johanna Fåglund

Wow, så vackert! Det ser verkligen helt fantastiskt ut :D

Svar: Tack så mycket :))
Johanna Fåglund

Min plan för nästa sommar är att roadtrippa i norge, men vi börjar uppe i midnattsolens land där vi ska fira midsommar, 24 timmars fest, det blir ju aldrig mörkt=)

Svar: Åh, vad kul det låter :D Vill också upp till midnattssolen någon gång :))
Johanna Fåglund

WOW vilka bilder

Svar: Tack!! :D
Johanna Fåglund

Alltså wow! Norge är ju så fantastiskt vackert! :)

Svar: Det är det verkligen! :D
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: