Måkläppen och Sälar

Igår gjorde jag och Tobias en dagsutflykt ner till Skåne. Klockan 6 på morgonen åkte vi ifrån Göteborg. Vårat första stopp var i Malmö där vi gjorde ett besök på Titanic-utställningen. Vi hade bokat insläpp klockan 9 och när vi kom in var det ingen annan där. Vi blev lite förvånade då alla andra tider under dagen hade varit fullbokade. Tre personer till kom det lite efter oss, men dom var hela tiden ett rum ifrån oss, så vi kunde gå runt i lugn och ro utan massa annat folk. Det var en intressant utställning med ca 200 originalföremål från Titanic + lite andra kopior. Det ingick var sin audio-guide i biljettpriset, så vi fick höra om alla bilder, saker och historier om personer som var med. Det är svårt att förstå att folk faktiskt var med om detta. I sista rummet stod alla namn på dom som inte hade klarat sig och det var såå många. Verkligen hemskt!  
 
Efter utställningen åkte vi ner mot Skanör-Falsterbo där vi skulle gå en vandring ut på Måkläppen. Det är en halvö som går ut i havet, typ som en lång sandstrand (se här). Man får bara besöka denna under tre månader varje år, nov-jan, på grund av djurlivet där. Sälar brukar hålla till på Måkläppen och vi hoppades att få se några. På bilder har jag sett att dom varit ute i havet och hållit sig på avstånd, men nu blåste det jättemycket och var stora vågor, så vi visste inte riktigt var sälarna höll hus när vädret var såhär. Vi gick längs vattnet och på ett ställe där stranden blev ganska smal låg det några sälar jättenära. Dom var såå söta! Tror det var knubbsälar.. Eller vet ni om det är gråsäl eller knubbsäl på bilderna under? 
Vi gick vidare och efter ett tag kom vi ut till sydspetsen. Där längre ut låg det ett helt gäng med sälar, dock ganska långt bort. Här tänkte vi om vi kunde fortsätta att gå runt och gå tillbaka på östra sidan (det brukar se lite olika ut beroende på vattennivån), men efter en bit tog det stopp då det var för mycket vatten och vi fick gå tillbaka till västra sidan (typ 2km omväg blev det :p). Solen började gå ner och det var väldigt fint ljus över havet. Det började bli lite jobbigt att gå i sanden, men till slut var vi tillbaka vid bilen igen efter nästan 4 timmar, då hade vi gått över en mil. Det går att gå den snabbare, men vi tar det lugnt och stannar ofta lite längre på vissa platser. Efter det började vi köra hemåt igen och var hemma vid 19-tiden. 
 
Blev en riktigt bra dag! Så kul att komma ut och göra sånna här saker :)) 
 
 
 

Vad mysigt med en dagsutflykt och sååå söta sälar!! :D
Häftigt med Titanicutställningen också :D

Svar: Ja, verkligen :)) Det var en riktigt bra dag!
Johanna Fåglund

Men vad sälar är söta! Himla fina bilder och så roligt det låter att komma ut på lite utflykter :D

Svar: Tack!! Jaa, dom var hur söta som helst! Så nyfikna också :P Ja, det är väldigt härligt!
Johanna Fåglund

wow vad fina bilder <3

Svar: Tack så mycket :D
Johanna Fåglund

Wow vilka bilder!

Svar: Tack! 😁
Johanna Fåglund

Anonym

Huuuur har jag missat detta ställe?!?! Måste verkligen ta mig tiden att åka hit wow 😍😍

Svar: Haha ja det kan man undra 😂 Jag visste inte heller om det förrän några månader sen! Du borde åka dit, så häftigt ställe 😁
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: