Norrsken i Göteborg

Nikon D800 // Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR
 
Igår kväll åkte jag och Tobias ut till havet för att kolla efter norrsken. Som ni ser på bilderna här över, blev det en ganska bra norrskenskväll (för att vara i göteborg). När vi kom dit vid 22.30 var det fortfarande lite för ljust i horisonten, men vi la oss på klipporna och väntade på att det skulle bli mörkare. Under dagen hade det ju blåst jättemycket, så vi var beredda på att det skulle bli kallt och blåsigt ute vid havet. Istället var det tvärt om, blåste ingenting och var riktigt härligt. När det mörknade mer började man se lite, lite norrsken, men bara svagt i kameran. Till slut peakade det och började synas i verkligheten också och man kunde se dom lila pelarna röra sig över himlen och spegla sig i vattnet. 
Vi var ute rätt länge, men det kan bli så när man väntar på norrsken, det dansar inte hela tiden, utan det kommer peakar lite då och då. Mellan första och andra bilden här över skiljer det en timma och till sista bilden en timma till. Det är härligt att bara ligga och kolla upp på alla stjärnor medan man väntar, vi såg rätt många stjärnfall igår kväll, vilket var extra mysigt :)) 
 
Läste att det kan fortsätta vara bra med norrsken dom två kommande nätterna också, så passa på att försöka se det nu om det är klart väder, innan det blir för ljust om nätterna. Håll koll på sidan norrsken, där har dom bra uppdateringar om det finns chans eller inte att se det längre ner i landet :)) 

Åh vad fint :D

Svar: Tack! :D
Johanna Fåglund

Men alltså WOW vilka fantastiska bilder!!!

Svar: Åh, tack :D
Johanna Fåglund

Så himla vackert! Fint fångat!

Svar: Tack så mycket! :))
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: