Trolltider

Denna veckan har vi haft ett projekt i skolan. Vi delades upp i grupper och skulle göra var sitt troll och ett paket. I min grupp var vi fyra stycken, jag, Sara, Elisabeth och Helena. Vi valde att göra en "trollmamma" med en stor kjol av silvergran och kryptomeria, en kofta av mossa och massa hår av tillsandsia. Paketet gjorde vi också av mossa med ett band av kottar. 
 
Vi började i måndags och blev klara igår (onsdag), så vi har jobbat på ganska bra ändå för det var väldigt mycket att göra. Är jättenöjd med min grupp och resultatet vi fick fram. Dom här trollen har vi åkt och ställt upp idag på centralstationen här i Göteborg, så ni som har vägarna förbi kan ju gå in och kolla på dom ;p Dom är precis vid ingången från tågen som är närmast drottningtorget (om ni fattar var jag menar :p). Det blev en del fixande på plats också. Det var inte det lättaste att bära dom. Vi skulle först ner från klassrummet på andra våningen (väldigt jobbigt i trapporna) och sedan upp på ett flak där dom fick åka till centralen och sedan bäras in. Det var mest kjolen som hade blivit lite intryckt, annars klarade hon sig rätt bra ändå. Det var massa folk som stannade för att titta och fota medan vi jobbade, det var kul att så många tyckte om det :)) 
 
Här kommer lite bilder på hur det ser ut när dom står uppe och lite hur det sett ut medan vi byggt upp henne (Fiona heter hon :D). 
 
Detta var den största. Jag hjälpte till och bar ner den två våningar i skolan, det var inte lätt att få ner den oskadd, såå tung och svår att bära! Men vi lyckades ändå :)) 
 
Vårat paket 
 
Tillverkningen
Såhär såg det ut när vi började. Bara lite stålpinnar typ. Sedan började hon ta form. Vi formade kjolen, överkroppen och huvudet av hönsnät. För att få henne lite mer hållbar satte vi fast tidningspapper med tapetklister och vatten. Samma sak gjorde vi med paketet. Sedan började vi fästa granen på kjolen, det tog sin lilla tid och fingrarna mådde inte så bra efteråt. 
 
Som jag sa, fingrarna mådde inte så bra. Helt ömma, klibbiga av granen och svarta av tekniktrådarna :p 
 
Halsband gjordes och kottar klipptes till. 
 
Detaljer :)) 
 
På plats :)) 
 
Är det någon som kanske har sett dom på centralstationen? :P Vill ni se dom kommer dom att stå uppe till den 21a december. 

Ser trevligt ut!

Svar: Det var det också :))
Johanna Fåglund

Åh vad roligt :D Sååå fint :D

Svar: Jaa, det var väldigt kul att göra! Tack :D
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: