Röd Panda

Här kommer några bilder från Nordens Ark på dom söta röda pandorna. Vi kom förbi precis när två djurskötare skulle gå in och ge dom mat, så pandorna var glada och jag kunde få lite bra bilder :)) 
 
Nikon D800 / Nikon AF-S 70-300mm F4.5-5.6G IF-ED VR

Anonym

Gud vad söta! Du är så duktig på att fotografera :) jag har ett par frågor, jag är sugen på ett macroobjektiv men har inte råd med detta just nu, vad tycker du om closeup-filter? Är det värt att köpa, blir det fina bilder om man jämför med macro? Har du några bilder på ex. Blommor eller snöflingor som är tagna med vanligt objektiv + filter? :)
Sen har jag en till fråga angående vidvinkelobjektiv. Jag har ett vanligt kitobjektiv 18-55 mm från nikon, vidvinkel brukar ju ibland ligga runt 25 lr 30. Vad år skillnaden? Jag kan ju få mitt kitobjektiv till 18 mm, borde inte det då vara en bättre vidvinkel? Så varför finns vidvinkelobjektiv ens? Förvirrad hahaha.. :)
Kram och tack för en superbra och inspirerande blogg!

Svar: Tack så mycket! :)) Close up-filter kan funka som en billig lösning ifall man inte kan köpa ett riktigt macro eller om man bara vill kunna gå lite närmare med sitt objektiv. Kvalitén blir inte lika bra och fotar man väldigt nära med en stor bländare blir bilderna rätt suddiga, speciellt om man har ett +10 eller sätter dubbla filter, men höjer man bländartalet lite funkar det bättre. Det kostar ju inte mycket, så kan ju vara värt att testa och se om man gillar det.
Jag har tyvärr inga bilder att visa förutom ett gammalt inlägg här: http://stargirlphoto.blogg.se/2010/may/narbildsfilter.html

Vidvinkel finns i många olika brännvidder, finns dom på 8mm och sen upp mot 35mm. Så när du fotar med 18mm är ju det vidvinkel också. Själv föredrar jag lite mer vidvinkligt än så då jag fotar med ett 16-35mm (blir lite vidare pga att jag har en fullformat. 16mm på fullformat blir ungefär som 10mm på en dx-kamera som jag antar att du använder).
Johanna Fåglund

Röda Pandor är ju bara för söta! Fina bilder haha gillar den när den slickar sin runt munnen.... mmm matdags :D

Svar: Ja, ellerhur! Tack :D
Johanna Fåglund

Åh, vilka fina bilder! Röda pandor är så söta. :)

Svar: Tack! :)) Jaa, det är dom!
Johanna Fåglund

Felicia

Tack för tipsen!! Ska testa närbildsfilter då så länge, iom att det ändå är så billigt! Du har inga begagnade Macroobjektiv till försäljning? Bor i Göteborg! Har du tips på bra ställen i Göteborg att fots på som nybörjare? Ex blommor, hav osv.. Är det något speciellt ställe som är fint vid solnedgång ex? :)

En fråga till.... Har försökt fota vågor med lång slutartid för att få den där suddiga effekten.. Dock har det varit strålande sol, använt högt bländartal., ca 2 sek bländartid samt ISO 100. Bilden blir kritvit.. Har jag en dålig kamera eller är det helt enkelt omöjligt i så starkt ljus? Har en nikon d3200 med kitobjektiv!

Svar: Gör det :)) Nej, jag har inte det, har inte bestämt om jag ska sälja mitt gamla macro eller inte, det är rätt slitet, men funkar ändå :p Botaniska trädgården och trädgårdsföreningen är ju bra om man vill fota blommor, speciellt på kvällen när solen ligger lite lägre tycker jag blir fint. Solnedgången brukar jag fota från Askimsbadet eller Fiskebäck (askim är bättre på vintern, fiskebäck på sommaren). Om du inte bor på denna sidan av stan funkar säkert nästan alla stränder bra att fota från.

Nejdå, det är inget fel på din kamera. Det är bara för ljust att fota med långa slutartider på dagen när det är soligt. Du har gjort rätt med inställningarna, bara att du skulle behöva ett gråfilter ifall du vill fota på dagen. Annars kan det vara bra att testa efter att solen gått ner (kan iofs vara bra med gråfilter då med).
Johanna Fåglund

Sjukt fina bilder :D

Svar: Tack :))
Johanna Fåglund

Åh så söta :-) och vilka fina bilder :-)

Svar: Tack! :))
Johanna Fåglund

Haha men åh så söt den var när den slickade sig runt munnen!

Svar: Haha jaa! :))
Johanna Fåglund


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den)

Din blogg:

Kommentar: