Tresticklans Nationalpark och Älgafallet

I helgen åkte jag och Tobias upp till Dalsland för ett besök i Tresticklans nationalpark. Det skulle bli en vandring på 8km, men eftersom vi gick upp på Orshöjden och sedan en avstickare som ledde fram till norska gränsen blev det 15km. Det var runt 30 grader ute, så emot slutet blev det riktigt jobbigt när vi druckit upp det vi hade med oss och det kändes som att vi aldrig kom fram. Att vi gick upp för en jättebrant backe för att komma upp på Orshöjden hade ju kunnat kvitta. Vi hade läst att det skulle vara en milsvidd utsikt där uppe, men det var det inte alls, bara massa träd, så det var ju en besvikelse. Tur att vi köpt en drönare som vi kunde flyga upp med och få våran milsvidda utsikt ändå :)) Till slut kom vi tillbaka till bilen, hur trötta som helst och framför allt törstiga!
 
Efter vandringen åkte vi vidare mot Älgafallet (eller Elgåfallet som det heter på norska), som ligger på gränsen mellan Sverige och Norge. Vi stannade först så vi stod högst upp vid fallet. Det var häftigt och lite annorlunda att se ett vattenfall uppifrån. Det var inte jättemycket vatten nu när det varit så varmt. Vi körde ner sen och såg det nerifrån också, men det var inte så speciellt. Det är nog mycket bättre när det är mer vatten. 
 
Älskar att göra sånna här miniresor och än var dagen inte slut. Fler bilder från kvällen kommer :)) 
 
Det är så kul att kunna fota från nya vinklar :)) 
 
Hur fint är inte detta stället??
 
Mycket skog. Såhär såg det ut från alla håll här uppifrån luften
 
"Riksgränsen följer bäcken"
Jag gick in i Norge lite
 
Älgafallet
 
Ännu en gång vid gränsen
 
Fallet nedanifrån. Inte lika häftigt som uppifrån när det inte var så mycket vatten :p

Syttende Mai

Idag på Norges nationaldag tänkte jag lägga upp några favoriter från våra roadtrips där 2016 och 2017. Såklart planeras en ny Norgeresa inför denna sommaren. Vi har ju varit där många gånger nu, men det finns så mycket mer att se och göra. Längtar tills vi är där igen, åker runt med bilen, bor på mysiga campingar och bestiger berg. Denna gången kommer vi ha en drönare också, så det kommer bli extra roligt att fota och filma :D 
 
Vilket av ställena på bilderna hade ni helst velat besöka? :)) 
 
Jotunheimen
 
Jotunheimen
 
Blåhøa
 
Skarfjellenden
 
Stryn
 
Romsdalseggen
 
Rampestreken / Romsdalseggen
 
Trollveggen
 
Ålesund
 
 Trollstigen